BLM? Zijn Franse levens niet belangrijk? Verzwegen massaal politiegeweld op blanken

2

Fraser Myers van Spiked Online bracht op 2 juni een kort maar krachtig opiniestukje uit, getiteld ‘Do French Lives Matter?’ Waar was de verontwaardiging toen de politie de demonstranten in Frankrijk verminkten?

Het aanschouwen van de massale protesten voor het Franse equivalent van George Floyd – Adama Traoré, 24 jaar oud en zwart, die in 2016 overleed na het doorbrengen van tijd in politiebewaring, na twee eerdere ontsnappingen om te voorkomen dat ze werd ondervraagd, riep walging op, schrijf Pam Barker op Europereloaded.

Vanaf 17 november 2018, gedurende de volgende 72 zaterdagen tot de Coronapandemie en de en de lockdown in maart 2020, protesteerden de Franse Gilets Jaunes (Gele Hesjes) tegen de economische wanhoop en de onzekerheid van hun leven. De video’s en foto’s uit die periode, die de onderdrukking door de politie aantonen van de doorsnee gewone burger in het land laten zien, van elke leeftijd, huidskleur, achtergrond en beroep – inclusief de leden van het medisch beroep (zie hieronder) – was schokkend. Myers schrijft:

Wat opvalt in deze plotselinge uitbarsting van betogingen is hoezeer het contrasteert met de totale onverschilligheid voor het politiegeweld dat nog niet zo lang geleden, week in week uit, praktisch voor onze deur werd tentoongesteld. Ik heb het natuurlijk over de Gele Hesjes-protesten in Frankrijk. De gilets jaunes-revolte was de belangrijkste en meest langdurige periode van onrust in Frankrijk sinds 1968. Maar de protesten zelf oogstten onevenredig weinig media-aandacht. En de vele daden van politiegeweld tegen de demonstranten brachten nauwelijks enige commentaar of veroordeling met zich mee. De perceptie van een media blackout was zo sterk dat er online nepnieuws werd verspreid met de mededeling dat de Britse regering onze pers eigenlijk had verboden om de gilets jaunes te verslaan. (ER: deze verhalen zijn misschien niet nep. Wij zouden fullfact.org NGO niet vertrouwen om ons recht te zetten op dit).

De omvang van het politiegeweld was verbijsterend en misselijkmakend. Tussen november 2018 en juni 2019 raakten volgens cijfers van Médiapart 860 demonstranten gewond door de politie – 315 leden hoofdwonden; 24 verloren het gezichtvermogen van een oog; en vijf hadden afgescheurde handen. In december 2018 werd een oudere vrouw die niet betrokken was bij de protesten gedood toen de politie een granaat in haar flat gooide. (ER: Er vielen ook een handvol andere doden).

Onder deze slachtoffers bevinden zich niet alleen demonstranten, maar ook journalisten en medici. De politie is gefilmd terwijl ze bejaarden en gehandicapten sloeg, evenals het gebruik van traangas, waterkanonnen en rubberen kogels tegen vreedzame demonstranten. De belangrijkste bron van verwondingen was ‘Flashball’-rubberkogels (zie afbeelding) – een niet-dodelijk wapen dat in elk EU-land behalve Frankrijk is verboden. Meer dan 13.000 van deze kogels werden afgevuurd in de eerste drie maanden van de protesten. Een ander extreem wapen dat door de politie werd gebruikt was de GLI-F4 – een traangasgranaat die explosieven bevat die talrijke demonstranten verminkten. De granaat werd uiteindelijk begin 2020 door de Franse regering verboden.

Myers merkt op dat de VN opriep tot een onderzoek, terwijl de EU het gebruik van het rubberen kogelwapen volledig wilde stopzetten; Amnesty wilde wat zij noemde de disproportionele politiemethoden aan de kaak stellen. Uiteindelijk erkende zelfs de Franse regering dat zij een probleem had met politiegeweld. Kijk eens naar Myer’s korte stuk hier.

  BLM-aanhangers op oorlogspad: Meerdere gevechten in park in Amerika

Weaponizing Ras

Het moet gezegd worden dat de Gele Hesjes publiekelijk hebben geprotesteerd ter ondersteuning van het vermeende politiegeweld tegen Traoré. Maar het is lachwekkend om een protest te zien dat uitsluitend voor deze al lang overleden jongeman was, zonder het geweld dat op duizenden Gele Hesjes is uitgeoefend te includeren – met andere woorden, de weaponizing van het raciale element – is lachwekkend.

Tussen die vele, opeenvolgende weken van politiegeweld, bleven er vier dingen in mijn gedachten achter die niet op het niveau van gevaarlijke bewapening en verminking lagen, maar toch volkomen gratuite gewelddaden waren tegen kwetsbare mensen die op geen enkele manier een fysieke bedreiging vormden. Ze werden destijds allemaal op video vastgelegd en via de sociale media verspreid:

  • Een circa 30-jarige vrouw liep op een niet-bedreigende manier naar een politieagent om de openbare straat te ontruimen, zoals haar bevolen was. Hij nam het initiatief, benaderde haar plotseling en schopte haar in de maag, waardoor ze op de grond viel.
  • Dezelfde gebeurtenis, een zwakke oude man liep langzaam, vasthoudend aan een reling, omdat hem was opgedragen het gebied te ontruimen, en traag gehoorzaamde. Een politieagent greep hem bij de haren, trok zijn hoofd naar achteren en sproeide een giftige peperspray in zijn ogen. Hij kon niet zonder hulp gehoorzamen, omdat hij niet langer zelfstandig kon lopen.
  • Een ongeveer 70-jarige protesteerde in een plaatselijke woonstraat met een groep anderen, die niet erg veel aan fysieke actie deden Drie fitte jonge politieagenten worstelden haar in een paar seconden op de grond, waarbij ze werd vastgepind. Ze schreeuwde en schreeuwde, en was waarschijnlijk geschokt dat zoiets in haar eigen land kon gebeuren.
  • Een man stond tegen de muur van een bank toen een politieagent, die later een geschiedenis van geweld bleek te hebben, hem vastgreep en hem herhaaldelijk op het hoofd begon te slaan. Hij had zich alleen maar schuldig gemaakt aan het tegen een muur staan.
  Macron's ultimatum aan de moslims: accepteer de Franse waarden - je krijgt twee weken

VIDEO’S & FOTO’S

Een 25-seconden video die laat zien hoe een groep politieagenten omgaat met een enkele man:

Klik voor filmpje.

Een 1 minuut durende 40 seconden durende video die een reeks kleine schermutselingen laat zien waarbij mensen worden geduwd en geslagen door individuele politieagenten:

https://www.facebook.com/Cedricecile/videos/10213372174918712/

En het beste voor het laatst, hier is een voorbeeld van de politiebehandeling van artsen en verpleegkundigen toen ze hun eigen protest hielden in juni 2019:

‘De islamisering van Frankrijk is in volle opmars’ – Franse regering lanceert plannen om Arabisch te onderwijzen op scholen

Vorig artikelMohammed Ali: Niet alleen een bokser, maar ook een ethnopluralist
Volgend artikelTucker: Media nonsens dat zwarten systematisch gedood worden door de politie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Die laatste foto.. Die artsen en zusters zitten / liggen al op de grond en hij peppersprayed er nog even overheen … walgelijk walgelijk walgelijk

  2. Dit soort actie helpt enkel alleen maar om de mensen nog meer vastberaden te maken in hun actie tegen staats opgelegde illegale regels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in