Het verhaal van links over een systematisch dodelijk politiegeweld tegen zwarten in de Verenigde Staten is een leugen. Meldt Fox News’ Tucker Carlson, na bestudering van de statistieken.

De demonstranten en onruststokers verspreidden na de dood van George Floyd in verband met een politieoptreden eind mei het verhaal dat Afro-Amerikanen systematisch door de politie in de Verenigde Staten worden gedood.

De advocaat van de familie heeft het zelfs een voortdurende “genocide” genoemd.

Dat is niet waar. Het is zelfs een leugen, zegt Fox News’ Tucker Carlson, die de statistieken heeft doorgenomen van gevallen waarin de politie iemand doodschoot.

Desondanks zijn er meer blanke verdachten gedood, zegt Tucker.

Vorig jaar zijn er 1.004 van dergelijke sterfgevallen geweest. In 802 van de gevallen is de etnische afkomst van zowel de politieagent als de vermoedelijke dader vastgelegd. 371 blanken werden gedood en 236 zwarten. De overgrote meerderheid van de verdachte criminelen was zelf gewapend en zwarten waren beduidend meer gewapend dan blanken.

Vorig jaar waren er in totaal niet meer dan tien gevallen waarin een ongewapende Afro-Amerikaan werd doodgeschoten door de politie, negen mannen en één vrouw.

Tucker Carlson neemt alle gevallen door en merkt op dat in vijf van de tien gevallen de daders de politie aanvielen voordat ze werden neergeschoten. Een van de schietpartijen was een “fout”.

Dit is een zeer klein aantal op een bevolking van 325 miljoen mensen. Dit is geen genocide. Het komt niet eens in de buurt van genocide. Het is belachelijk om dat zelfs maar te zeggen, benadrukt hij.

Bovendien is het aantal dodelijke slachtoffers gedaald. In 2015, tijdens Barack Obama’s ambtstermijn als president van de VS, werden 38 ongewapende Afro-Amerikanen gedood door de politie, zegt Carlson.

  Christelijke activiste smijt verf op De Blasio's 'Black Lives Matter' straatschildering: "BLM is een marxistische beweging"

Vorig jaar was het veiligste jaar tot nu toe voor ongewapende vermoedelijke daders. In datzelfde jaar werden echter 48 politieagenten gedood.

Worden zwarten “opgejaagd”, zoals wordt beweerd? Of is er iets anders aan de hand? Wordt het land verscheurd door een complete leugen die wordt gebruikt door cynische mediamanipulatoren en gewetenloze politici die proberen de macht te veroveren door middel van onbezonnen haat, zelfs als het land daardoor wordt vernietigd?

Twee keer zoveel blanken als zwarten worden elk jaar gedood door de Amerikaanse politie

Vorig artikelBLM? Zijn Franse levens niet belangrijk? Verzwegen massaal politiegeweld op blanken
Volgend artikelProject Veritas infiltreert Antifa en onthult hun criminele agenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in