BLM-Protesten verboden bij het huis van de burgemeester in Chicago

0
Burgemeester van Chicago Lori Lightfoot en BLM-demonstranten © MacLean Centre (CC BY 3.0) / John Lucia (CC BY 2.0)

Begin juli protesteerde de burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, tegen de inzet van federale troepen tegen rellen in Amerikaanse steden. Nu heeft Lightfoot alle demonstraties verboden in haar eigen woongebied en op zaterdag werden zes mensen gearresteerd voor het overtreden van het verbod.

Zes mensen werden gearresteerd tijdens een protest in de buurt van het huis van burgemeester Lonri Lightfoot (Democraten) in Chicago op zaterdagavond, meldt de Chicago Tribune.

Van de gearresteerden waren er vier vrouwen en twee mannen, die allemaal buiten Chicago wonen, in de staten New York, Washington, Arkansas en Pennsylvania. Tegen zondagochtend waren ze allemaal vrijgelaten door de politie.

Demonstraties zijn volledig verboden in de woonwijk van Lightfoot in Chicago, die bekritiseerd is dat dit de grondwet schendt.

Lightfoot verdedigt het demonstratieverbod in haar buurt met de bewering dat ze bedreigingen ontvangt, schrijft de Chicago Tribune.

“Ik denk dat de inwoners van deze stad, die de aard van de bedreigingen begrijpen die we dagelijks ontvangen, begrijpen dat ik het recht heb om ervoor te zorgen dat mijn huis veilig is”, zegt Lightfoot.

Lightfoot was een van de zes Amerikaanse burgemeesters die eind juli in een brief protesteerden tegen het feit dat Trump de federale strijdkrachten tegen de rellen inzette.

De brief beschuldigde de federale troepen die in Portland, Seattle, Washington D.C. en Kansas City werden ingezet van “het met voeten treden van grondwettelijke rechten”.

Sindsdien is Chicago getroffen door nieuwe rellen met omvangrijke plunderingen; plunderingen die Lightfoot “georganiseerde criminele activiteiten” noemde.

“Toen mensen op Michigan Avenue in het centrum van de stad met U-Haul vrachtwagens en vrachtauto’s, en geavanceerde apparatuur verschenen om metaal te snijden, en de methoden die werden gebruikt, en hoe snel het gebeurde… dat was geen spontane reactie”, vertelt Lightfoot aan Time Magazine.

  Trump stuurt 150 van zijn Antifa-terminators naar Chicago

Black Lives Matter, van zijn kant, heeft burgemeester Lightfoot gewaarschuwd dat de rellen zullen doorgaan totdat de stad toegeeft aan de eisen van de beweging en de politie afschaft.

“De burgemeester heeft duidelijk niets geleerd sinds mei, het zou verstandig zijn voor haar om te begrijpen dat de mensen in opstand zullen blijven komen totdat de politie van Chicago is afgeschaft”, schreef Black Lives Matter Chicago in een verklaring op 10 augustus.

Zwarte BLM-aanhanger gearresteerd na het bewusteloos schoppen van een onschuldige blanke man

Vorig artikel“Rassenonrust”: Net als oorlog in Nederlandse steden en badplaatsen
Volgend artikelEngeland heeft momenteel 62,5 miljard euro bespaard door Brexit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in