Zweedse politie in Stockholm Pride 2015 parade © Jonatan Svensson Glad / Wikimedia (CC-BY-SA 4.0)

– Transgender is een geestelijke stoornis die een passende behandeling vereist, schrijft professor Paul R. McHugh in een debatartikel in de Wall Street Journal. Het jarenlange hoofd van de psychiatrische afdeling van de Johns Hopkins Clinic in Baltimore, VS, waarschuwt krachtig tegen de verspreiding van de transgender-trend, vooral onder kinderen en jongeren.

Een verandering van geslacht zou een biologische onmogelijkheid zijn, maakt McHugh duidelijk. Mensen die een operatieve geslachtsverandering willen, lijden aan een mentale stoornis. De auteur van zes naslagwerken en minstens 125 wetenschappelijke artikelen legt uit dat chirurgische geslachtsverandering niet de oplossing is voor mensen met een waarnemingsstoornis. Deze aandoening doet hen geloven dat hun ware geslacht anders is dan hun biologisch gevormde geslacht. De psychiater vergelijkt deze waarnemingsstoornis in relatie tot geslacht met anorexia patiënten. Hoewel ze al gevaarlijk vermagerd zijn, zijn ze ervan overtuigd dat ze overgewicht hebben als ze in de spiegel kijken, rapporteert Die Freie Welt.

McHugh bewijst dat transgender voldoet aan de kenmerken van een mentale stoornis met het alarmerend hoge zelfmoordcijfer voor deze groep. Een nieuwe studie toont aan dat het zelfmoordcijfer onder mensen die een geslachtsverandering hebben ondergaan 20 keer hoger ligt dan bij mensen wier zelfbeeld overeenkomt met hun biologische geslacht.

McHugh waarschuwt tegen het classificeren van transgenderisme als normaal en tegen het bevorderen van het transgenderisme in de media en in de politiek zoals dat massaal gebeurde tijdens de Obama-regering. Door de psychologische verwarring van transgender-personen tot een verondersteld recht te verheffen, doet men noch het publiek noch de patiënten een gunst. In het bijzonder waarschuwt de arts voor de negatieve gevolgen die een zorgeloze benadering van transgender als een modieuze trend voor de ontwikkeling van kinderen heeft. De psychiater pleit hier duidelijk om te wachten als kinderen zo’n mening over zichzelf geven. Want 70 tot 80 procent van deze kinderen die transgender-sensaties uitdrukken, zouden deze na verloop van tijd spontaan verliezen. McHugh waarschuwt tegen het verder aanmoedigen van dergelijke gevoelens of zelfs het nemen van medicijnen om van geslacht te veranderen.

  Rechter verwerpt Trump's rechtszaak in Michigan - Racistisch om Detroit aan te klagen

De geslachtswisseling zou biologisch onmogelijk zijn, schrijft de ervaren psychiater. Men zou eerder van hen kunnen spreken als een gefeminiseerde man of een mannelijke vrouw. Wie de vrije geslachtskeuze als civiel recht beschouwt en geslachtsveranderingen als oplossing aanbeveelt, zou in werkelijkheid samenwerken met een psychische stoornis en deze versterken, aldus de psychiater.

Feiten die de homolobby in de doofpot wil stoppen

Vorig artikelPedofilie is Hollywood’s grootste probleem
Volgend artikelBLM-fondsenwerving wordt beheerd door een groep met een veroordeelde Joodse terrorist in het bestuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in