Stock Catalog / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Als de mensen die de Federal Reserve controleren volkomen bereid zijn om presidenten te vermoorden en oorlogen te creëren waarin miljoenen mensen worden gedood, kreupel en verkracht worden om hun monopolie op het drukken van geld te behouden, denk je dan echt dat ze werkeloos gaan zitten toekijken en duimen draaien terwijl digitale valuta’s overal om hen heen opduiken en in hun business snijden? Als dat zo is, dan heb ik een brug die ik je graag wil verkopen.”

door Mike Stone
(henrymakow.com)

Bitcoin bereikte onlangs een recordhoogte van $ 72.000. Dat zal ongetwijfeld de hebzucht in veel mensen naar boven brengen en leiden tot een piek van $ 100.000 of meer ergens deze zomer. Misschien zelfs eerder. Maar vraagt iemand zich af waarom dit gebeurt, en nog belangrijker, waarom nu? schrijft Mike Stone.

Ik bezit geen Bitcoin om de eenvoudige reden dat het niet gebaseerd is op iets van waarde. Er zijn geen munten, geen bits, niets.

Bitcoin is een valuta – vandaar de term “cryptocurrency” – maar het is niet gedekt door goud of zilver zoals de grondwet voorschrijft. Het wordt nergens door gedekt. Ik betwijfel of één op de duizend Bitcoin-kopers dat weet.

Dus als we eerlijk willen zijn, is het eerste waar we het over eens moeten zijn dat Bitcoin net zo waardeloos is als de tulpen die Nederland in de 17e eeuw bankroet maakten. In die tijd was de prijs voor een tulp gelijk aan de kosten van vijf gemiddelde huizen.

Eigenlijk, nu ik erover nadenk, is Bitcoin nog minder waard dan een 17e eeuwse tulp, want tulpen kun je kweken en ze zijn leuk om naar te kijken. Bitcoin bestaat helemaal niet. De waarde is volledig gebaseerd op de publieke perceptie. En als u iets weet over publieke perceptie, dan weet u dat die perceptie ALTIJD fout is en meer mensen naar de ondergang leidt dan wat dan ook. Kijk maar hoeveel mensen er nu dood of ernstig gewond zijn door de publieke perceptie van de recente virushoax.

  Top WEF-functionaris: "Gevaarlijke samenzweringstheoretici moeten worden geëlimineerd"

Natuurlijk nemen duizenden Bitcoin-kopers onmiddellijk aanstoot aan het feit dat Bitcoin nog minder waard is dan een tulp. Maar feiten zijn feiten. Bitcoin voldoet aan de definitie van een Ponzi-systeem. Het is als een gigantische kettingbrief, waarbij de eersten die instappen er goed vanaf komen, terwijl degenen die aan het eind staan met de gebakken peren achterblijven.

Dat Bitcoin waardeloos is, betekent niet dat mensen er geen geld aan kunnen verdienen. Maar de onbeantwoorde vraag, de olifant in de kamer waar niemand over durft te praten, is waarom? Waarom is Bitcoin zo populair en waarom mag het bestaan?

QUI BONO?

Bitcoin is niet anders dan wanneer ik Monopoly-geld zou drukken, het zou graveren met de woorden “In Mike We Trust” en het zou proberen te verkopen als wettig betaalmiddel. Hoe lang zou dat standhouden?

Het antwoord ligt voor de hand. Waarom mag Bitcoin dan precies hetzelfde doen? Waarom zien de centrale bankiers het gewoon door de vingers? Waarom verpletteren ze de concurrentie niet, zoals ze zouden doen als ik mijn eigen valuta zou drukken?

Wat gebeurde er met Abraham Lincoln toen hij de centrale bankiers omzeilde en Greenbacks begon te drukken?

Wat gebeurde er met JFK toen hij de centrale bankiers omzeilde en schatkistbiljetten begon te drukken?

Wat gebeurde er met Duitsland toen ze de centrale bankiers omzeilden en hun eigen geld begonnen te drukken?

Hier zijn de exacte woorden van Christian Rakovsky uit zijn beroemde interview uit 1938 in het boek Red Symphony:

“Hitler, deze ongeschoolde en elementaire man … nam voor zichzelf het voorrecht over om geld te produceren … Kunt u zich voorstellen wat er van dit systeem terecht zou zijn gekomen als het een aantal andere staten had besmet? … Er is maar één oplossing: oorlog.

  Verhofstadt in Twitter-paniek: "Rechtsextremisten, racisten en witte nationalisten"

Dus zet je denkpet op en beredeneer dit. Als de mensen die de Federal Reserve controleren bereid zijn om presidenten te vermoorden en oorlogen te voeren waarin miljoenen mensen gedood, verlamd en verkracht worden om hun monopolie op het drukken van geld te behouden, denk je dan echt dat ze met hun duimen gaan zitten draaien terwijl overal om hen heen digitale munteenheden opduiken en hun zaken ondermijnen? Als dat zo is, heb ik een brug die ik je graag wil verkopen.

WIE PUSHT BITCOIN?

Er zijn twee mogelijke redenen waarom Bitcoin zo snel stijgt en waarom het überhaupt mag bestaan. De eerste reden is om de prijs van goud en zilver te drukken.

Denk er eens over na. Een van de verkooppunten van cryptocurrency is bescherming tegen de dalende waarde van de dollar. Nou, als cryptocurrency niet beschikbaar was, waar zouden mensen die zich zorgen maken over de dollar hun geld dan in stoppen? In goud en zilver.

Ik stel voor dat de tweede reden voor de promotie van Bitcoin is om de massa te conditioneren in het accepteren van CBDC (Central Bank Digital Currency), de laatste nagel aan de doodskist van de onderwerping van een volk.

Nu wordt het allemaal duidelijk, nietwaar? Nu zie je waarom de centrale bankiers Bitcoin niet vernietigen, waarom ze hun concurrentie laten floreren. Dankzij massale mediapromotie ziet het publiek iedereen rijk worden van Bitcoin. Dat maakt de volgende stap, acceptatie van CBDC’s, een makkie.

WOORDEN HEBBEN BETEKENIS

Tot slot is het de moeite waard om de etymologie te bestuderen. Laten we beginnen met het woord “cryptocurrency”.

  Zwitsers Bureau voor de Statistiek: geen sprake van overmatige sterfte in Corona-jaar 2020

Crypto komt van crypte, wat een andere naam is voor een begraafplaats, waar iets doods begraven ligt. En valuta betekent geld. Cryptocurrency duidt dus op dood geld.

Het is ook interessant om op te merken dat terwijl valuta geld betekent, het komt van het woord “stroom”, dat de waterstroom in een rivier aanduidt. Rivieren hebben “banken” om te voorkomen dat de stroom overloopt, net zoals de maatschappij banken heeft om te voorkomen dat geld overloopt in de handen van de mensen die het verdiend hebben.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

DYSTOPISCHE NACHTMERRIE: 10 ongelooflijke dingen die binnenkort zullen gebeuren als we de opmars van de tirannie en de onderwerping van de mensheid niet stoppenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOp jacht naar ’tactische’ overwinningen, staat Israël nu voor een ‘strategische’ nederlaag
Volgend artikelWaarom vernietigt de Europese Unie haar eigen economie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

85 REACTIES

 1. “Bitcoin is een valuta – vandaar de term “cryptocurrency” – maar het is niet gedekt door goud of zilver zoals de grondwet voorschrijft. Het wordt nergens door gedekt. Ik betwijfel of één op de duizend Bitcoin-kopers dat weet”

  De dollar is sinds 1971 ook niet meer gedekt door goud, dus ik snap je punt niet?

  • Ze gaan dus ook allebei binnenkort naar de kloten. Goud en zilver, platina, koper, zink palladium, iridium, steenkool, uranium en wat niet zullen hun waarde behouden en tastbaar zijn.

   Jij schijnt het verschil tussen money en currency oftewel geld en betaalmiddel niet erg te begrijpen. De Euro is geen geld, wel betaalmiddel, en heeft slechts waarde zolang ze dat in de ogen van de gebruikers ervan heeft. Bitcoin is eigenlijk nog slechter dan banknoten euros of dollars, want zonder computer of tussenkomen van een bank heb je tenminste nog iets in de hand waarmee je je reet kunt afvegen na het breien van een dikke bruine trui, waarmede je ook nog de planten kan voeden.

   • @Casse ik zeg alleen dat de dollar ook niet gedekt is door goud (de eerste zin is een citaat uit dit artikel) Dus ik snap jouw (niet bepaald vriendelijke) reactie niet. Zullen we hier op Frontnieuws gewoon met elkaar blijven praten? Je hoeft het absoluut niet met me eens te zijn, maar dat kun je op een volwassen manier aangeven.

  • Vanaf 1971 is de dollar gedekt door hun economie. Nixon moest de goudstandaard afschaffen (die toen al lang geen 100% meer was) op orders van the deep state (vooral bankierfamilies) omdat de goudstandaard hun oplichterstechnieken bemoeilijkte.
   Doordat hun economie steeds verder wegzinkt + het jaarlijks enorme begrotingstekort + de abnormaal hoge schuldgraad + de teloorgang als wereldreservemunt zinkt nu ook de dollar weg.
   Bitcoin wordt door NIETS gedekt, tenzij door “gebakken lucht”.
   Alles wat in dit artikel geschreven staat is waar.

   • Klopt, de Vietnam oorlog zorgde ervoor dat goud wel losgekoppeld moest worden van dollars om de goudvoorraad niet geheel te verliezen, Frankrijk trok Fortknox leeg!!!

  • De centrale banken hebben dat goud wel…dus de koppeling kan elke dag weer opnieuw gemaakt worden… niet vergeten hoor!!!

 2. Het is triest om nu te moeten aanzien hoe iemand die zich zo slecht heeft geïnformeerd / ingelezen in wat Bitcoin is, wat Proof of Work is, mede het feit dat juist fiat currency nergens meer door gedekt is en het feit dat de grondwet op alle manieren genegeerd door een mondiale machtsovername, nu dit soort onwetendheid verspreid. Niet begrijpende dus, dat juist nu alle financiële instituten geen andere keuze meer hebben omdat ze door monetaire oplichting met hun rug tegen de muur staan.
  Ze hebben werkelijk geen keuze meer. Of moeten we allemaal weer terug naar analoge fotografie met een DOKA, omdat foto’s en video’s in digitale opslag volgens de gedachten van bovenstaand artikel geen enkele waarde zouden hebben ??? Dus ook geen computer voor de administratie, maar een papieren archief en kaartenbakjes ???
  Wel is er een groot elementair verschil tussen Bitcoin en (alt zegt het al) altcoins. We gebruiken allemaal Internet uiteindelijk en geen alternet. Misschien de moeite waard om daar eens aandacht aan te besteden ….

  • Een week geen electra. Dan weet u hoeveel uw bitcoin nog waard is. Vandaar dat het toegestaan is om zoveel mogelijk Bitcoin te verzamelen. De snelste manier om vermogens teloor te laten gaan.

   • Ok Joop, maar na die week is er ineens weer stroom en internet waarna de bitcoin gewoon weer “bestaat”.
    Even reëel blijven.

   • JUIST!!! Het is een val, waarbij niemand verantwoordelijk zal zijn voor het te plannen diefstal van een paar grote walvissen die de meeste Bitcoins bezitten.. 92.000 zal de top zijn.. iedereen is bereid te wachten op die magische 100.000 en wacht en wacht en dan pats einde

   • En wat denk je dat er gebeurt met uw geld op de bank in zo’n geval? Denk toch echt hetzelfde. Bitcoin is heerlijk om in te investeren, maar wel winsten mee te pakken en om te zetten in iets fysieks: vastgoed, goud, etc. Maar inderdaad wel goed om te onthouden dat ze het snel kunnen slopen, net zoals met banktegoeden.

    Wel een slecht artikel dit trouwens, de auteur heeft zich echt niet goed verdiept in het bitcoin principe, jammer. Je hoeft er geen voorstander van te zijn maar je moet wel goed weten wat het exact is en wat de voordelen zijn

   • Als we eerlijk zijn, is ons huidige euro of dollar ook nergens op gebaseerd, behalve vertrouwen en mensen kunnen meer vertrouwen hebben in een gedecentraliseerd systeem dat onafhankelijk is van banken en de elite, en dat is BTC, dan in een fiat-systeem dat volledig wordt bepaald door een heel klein groepje elite.
    En als we ook eerlijk zijn tov. goud, wat is precies de waarde daarvan? Het is schaars, het glimt mooi en als je een goudbaar hebt, en die laat liggen, dan ligt die er nog altijd mooi glimmend bij over 100.000 jaar. En dat is de waarde van goud voor mensen. Maar BTC is ook schaars, het heeft allerlei voordelen tov goud (het is beter te versturen/verplaatsen, het is niet te stelen, het is onafhankelijk van derden, etc) en het bestaat over 1000 jaar nog altijd want er is altijd wel een wallet te vinden ergens op een laptop ergens op de wereld. En al die eigenschappen maken dat mensen het beter kunnen vertrouwen dan FIAT-valuta, want die zijn werkelijk gebaseerd op HELEMAAL niks.
    En dan heb ik het nog niet eens over de vele use-cases van crypto’s, zoals het bouwen van verschillende layers waarop allerlei projecten en “eigendom” kan worden geplaatst, en waardoor de intellectuele eigendom veel beter beschermd wordt dan tot dusver.
    Het is dus triest dat de auteur van dit artikel eigenlijk veel te weinig weet van crypto’s en meteen aansluit bij het nogal onnozele narratief dat crypto’s geen waarde vertegenwoordigen. Zeg dat maar eens tegen de ondernemende persoon uit een 3-e wereldland waar de financiele infrastructuur nog ver onder de maat is, maar waar iedereen wel een mobieltje heeft en dus op dat mobieltje een crypto-wallet kan installeren en vervolgens handel kan drijven, en daarbij ook nog eens volledig autonoom is.
    Een ander kritiekpunt dat ik naar voren kan brengen is dat in de afgelopen jaren vanuit de “elite” zo vele malen is geprobeerd om BTC naar beneden te halen, maar steeds overleeft BTC en zie je haar sterker terugkomen. En trouwens, als de leite echt van crypto af wil, dan kunnen ze toch gewoon CBDC agressief verplichten en dan zo programmeren dat je er helemaal geen enkele crypto meer mee kan kopen? Dat lijkt me veel effectiever dan het nu te doen op een manier waarbij vele bedrijven, zelfs hele grote, samenwerkingsverbanden aangaan met allerlei crypto’s (zoals THETA, Digibyte, BTC, Ethereum, etc) om uiteindelijk crypto’s te vernietigen en daarmee een enorm groot deel van de economie en de maatschappij kapot te maken, omdat crypto’s al volledig met ons dagelijkse leven zijn versmolten.
    Misschien heb ik het mis, maar ik denk dat mensen die deze nieuwe techniek niet omarmen, uiteindelijk de boot zullen missen.

    • En trouwens, als de leite echt van crypto af wil, dan kunnen ze toch gewoon CBDC agressief verplichten en dan zo programmeren dat je er helemaal geen enkele crypto meer mee kan kopen? DAT komt ook, maar later!!!

     • Nou, dat lijkt me erg onlogisch vanuit het standpunt van de financiele elite, want waarom zouden ze er dan eerst vele triljoenen dollars aan verspillen?

  • Wie ontving het betaalmiddel waar jij hard voor gewerkt hebt en wat via jouw bank gebruikt is om crypto te kopen, wat doet diegene daarmee? Waarvan denk je dat de enorme energiekosten van het bijhouden van de ledger betaalt worden? Als de BC nu bijvoorbeeld 50 maal meer waard is dan bij aankoop en 2% van alle Bitcoins worden opgeeist, dwz weer omgezet in wat voor currency dan ook, wat denk je dat in dat geval de resterende BCs nog aan waarde zullen hebben?

   Wat als er een soort bankrun komt waarbij een groot deel uit BC stappen? Een woord: Katastrofe!

 3. Tijd en energie zijn onze echte valuta. De elites, de satanisten, weten dat heel goed. Jou/mijn levensenergie, onze liefde, is onze valuta. Daar kan je lacherig over doen, maar denk er maar eens goed over na. Mensen stoppen 80 tot 90% van hun tijd en energie in werk en ze worden betaald met geld. Dat geld gebruiken wij dan om spullen te kopen van de mensen die wij al onze tijd en energie geven. De mensen die onze tijd en energie gebruiken in ruil voor geld, zijn dezelfde mensen die monster winsten terugverdienen. Wij verliezen dus onze tijd en energie en we verliezen ons geld. KOEKOEK…

  Het systeem is zo ontworpen. Een eindeloze vicieuze cirkel, een hamsterwiel. Maar het is nog niet genoeg, de satanisten willen TOTALE slaven.

  Tijd en energie zijn onze echte valuta. Als de elites, de satanisten, met tijd en energie moeten gaan betalen, zullen ze straatarme bedelaars zijn. Een echt liefdevol mens kan kreupel zijn, maar nog steeds schatrijk worden omdat hij/zij de liefde (tijd en energie) die hij/zij kan delen. De satanisten kunnen niet delen of geven, omdat psychopaten alleen maar willen nemen.

 4. P.S.
  De grote banken hebben er juist alles aan gedaan om het stuk te maken. Het kadaver lagarde heeft pas nog even verkondigd dat BTC naar nul zou gaan omdat het er nu slecht mee zou gaan. Echter het is ze nooit gelukt. Wel dumpt af en toe de onwetende retail wat na zulke berichten, maar zij die beter weten kopen dat dan gauw weer op…..

  • Dat doen ze expres!!! good cop and the bad cop…WAKKER WORDEN!!!!Een systeem dat iedereen rijk maakt bestaat niet, of je moet fysiek goud en zilver sparen dan komt jou tijd wel!!!

   • Onzin. Jij beweert dus dat goud wel weer gekoppeld zal worden aan het monetaire systeem. Dat betekent dat er geen inflatie meer mogelijk zal zijn, en goud bovendien 100 keer opgewaardeerd zal moeten worden, dus ineens een veel hogere waarde krijgt. Wat is dan de intrinsieke waarde van een ounce goud? Dat is dan ook gewoon puur illusie en hangt af van wat mensen willen geloven dat het is en van de afspraken tussen mensen. En Bitcoin is in dat opzicht niet anders. Bovendien heeft BTC veel kenmerken die het veel geschikter maken als “store of value”

 5. We weten dat de elite duistere zaken vaak tientallen jaren vooruit plannen. Ik heb Bitcoin nooit vertrouwd en wil er dan ook niet in beleggen.

  Ik denk dat Bitcoin is gecreëerd door de bankiers om de aandacht af te leiden van goud en zilver….. wat ze goed lukt.
  De Centrale Banken hebben nog nooit zoveel goud bijgekocht als de laatste jaren.

  Dat die Bitcoinprijzen door het dak gaan is juist de bedoeling want juist dat leidt de aandacht af van goud en zilver….precies zoals ze hadden gepland.

  Maar uiteindelijk zal men terug gaan naar de goudstandaard en zal goud een herwaardering krijgen.

   • Alleen lullen en sukkels hebben daar indertijd naar geluisterd. Allen die daar schijt aan hebben gehad hebben daarna goed geboerd. Als jij jouw goud zelf in beheer hebt kan niemand dat afnemen, mits je maar wat goede voorzorg …. 🙂

   • Dus jij gaat de overheid dan zeggen hoeveel goud je hebt en waar het verborgen ligt?
    Jij zal dus ook waarschijnlijk minimum 3 injecties mRNA in je lichaam hebben laten injecteren.

    • beste Frank : je kan geen goud aankopen zonder dat het bekend is.
     als ze het opeisen moet je er mee voor de dag komen , anders ga je de cel in.
     ga eens na hoeveel goud je wettelijk in huis mag hebben ? dat verschilt per land.

     • Er is nog steeds geen totale controle, want fysiek geld bestaat nog.
      En zolang men met kleine hoeveelheden koopt valt dat niet op.
      En betreft hoeveel ik wettelijk mag hebben, I don’t care. Ik doe wat ik wil, nu kan het nog, want er is nog geen digitale Euro.

    • @Frank Nee ik ben niet gevaccineerd. Nooit trouwens, mijn familie was gelukkig zo slim om niet in de kindervaccinaties te trappen. Dus ik ben 100% vaccinvrij en jij? Ik snap ook wel dat je je goud kunt verstoppen. Wat ik er mee wil zeggen dat je het dan niet kunt gebruiken als ruilmiddel (wat je in tijd van nood hard nodig hebt). Ik denk dat het veel handiger is om in crisistijd een flinke voorraad houdbaar voedsel te hebben en een waterfilter. In de 2de wereld oorlog kwamen mensen uit de stad naar m’n opa (boer) om hun dure horloges en sieraden te ruilen voor melk en meel. Je zou trouwens ook iets vriendelijker kunnen reageren, we zijn hier met gelijk gestemde.

      • @Djennis Prima, dan zorg jij dat je goud in huis hebt, kun je ruilen 😉 Ik snap niet zo goed waarom iedereen zo hard probeert z’n eigen mening op te dringen. De 1 heeft Bitcoin, de ander goud en weer een ander heeft contant geld en een flinke voedsel en water voorraad. Prima toch, we weten toch niet van tevoren wat er precies gaat gebeuren en wie het langst overleefd. En misschien is lang overleven niet de beste optie? Of misschien gebeurt er helemaal niks en worden we alleen maar bang gemaakt? We weten het niet en weten dus ook niet wat de beste oplossing is.

       • Er gebeurt waarschijnlijk niets, Bitcoins zijn ponzi en een vernieuwde digitale kettingbrief, niets meer of minder!! Goud en zilver zijn tastbaar en zullen overblijven!! zo simpel zal het blijken

     • Ik was idd niet vriendelijk omdat je me niet bepaald een gelijkgestemde leek. Ik dacht al aan zo’n slachtoffer van cognitieve dissonantie, linkse rakker, etc…
      Waarom schrijf je ook” alleen jammer dat de overheid het recht heeft om je goud te confisqueren”. Hiermee geef je duidelijk de indruk dat je alles zou afgeven.

   • Nooit onder dwang verordonneerd maar men werd verteld het in te leveren!!!! De prijs werd even verhoogd, na de inlever periode nog veel meer!!

  • @Peterus : Ik ben het overal mee eens behalve dan dat je er niet in belegt / in moet beleggen.
   Gewoon het spelletje (nog een paar jaar) meespelen en de gratis verkregen eurootjes beetje bij beetje in FYSIEK goud en zilver omzetten. Net als bij jiu-jitsu : de kracht van de tegenstander (de Centrale Banken) gebruiken in je eigen voordeel !

  • Dat zou best kunnen dat de goud-standaard weer terugkeert, maar dat zal niks (echt) oplossen, want dan kan de financiele elite (en de overheid) niet langer zomaar geld bijdrukken en dat willen ze, omdat hun honger naar geld nooit zal stoppen. Dat kan alleen door het goud weer op te waarderen, en dat betekent dat Goud eigenlijk een waarde krijgt die fluctueert door de hoeveelheid waardeloze papieren. met andere woorden; de intrinsieke waarde van het goud wordt dan niet bepaald door de markt en dus door vraag en aanbod, maar door een steeds toenemende hoeveelheid waardeloze biljetten die hun waarde zouden moeten krijgen door het goud. Zie je dat dat ook niet werkt?
   Als het allemaal zo makkelijk was om goud even te koppelen, dan was dat allang gebeurd, maar dat kent ook veel problemen.

 6. Bitcoin was alleen een test die wel heel goed is uitgevallen .

  Aangezien de technologie erachter al jaren stil staat , het tonnen aan energie weg slurpt en een betaling meer dan een half uur duurt denk ik dat er een nieuw soort Bitcoin zal komen gekoppeld aan hun felbegeerde CBDC,S .

  Het is toch wel vrij logisch , niemand die weet wie het heeft gemaakt en toch met afstand de grootste .

  Het kan alleen maar een overheidsinstantie zijn die Bitcoin gemaakt heeft anders hadden ze dit nooit laten gebeuren …

  • Er zijn natuurlijk wel betere crypto’s voor betalingen, zoals Digibyte, waar een betaling bijna meteen is voltooid, het systeem ook nog eens veel gedecentraliseerder is en 5 algoritmes het functioneren bepalen, waardoor het robuuster is, betrouwbaarder en veel nog veel minder snel te hacken.

  • Het is een “zero sum game”, inderdaad : de winst van de ene wordt betaald door het (uiteindelijke, maar wanneer ?) verlies van de ander …

 7. Offtopic ik weet het , maar toch misschien iets voor rommel
  Democratie enzo:

  Nu.nl
  Twee vakjes inkleuren: De Jonge demonstreert kleiner stembiljet
  Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 08:40

  Hugo de Jonge laat zien hoe het nieuwe, kleinere stembiljet eruitziet. De demissionair minister van Binnenlandse Zaken legt uit waarom je voortaan twee vakjes moet inkleuren.

  Das handig
  Nu kun je stembiljet inscannen met een wat duurder kopierapparaat
  En tegelijk de biljetten laten sorteren, sceelt echt veel werk en tijd
  En is op diverse manieren te controleren:
  Omkapping apparaat weghalen en scan en sorteer voortgang observeren
  Biljetten wegen aan ingang en uitgang
  Biljetten mechanisch tellen
  Sortering optisch met het oog controleren
  Handmatig tellen aan in en uitgang

  Ik vind voor uitgang
  Wat de cito-toets en de ptt kan, dat kan stembureau dadelijk ook.
  En minder tijd voor bedrog want tellen en sorteren is zo klaar

  Extra punt is, stembiljet bevat echtheids kenmerken die scanner kan lezen —> Dus ook false biljetten afkeuren. Tijdens stemmen is er een stemmer registratie met tijd etrc, theoretisch kan men uit stapel afleiden wie welk biljet invulde (stapel verse biljetten is op volgorde) En wat er gekozen is is (Biljetten in stembus is ook op volgorde) sortering maakt het nagaan wie wat stemde dit ondoenlijk Maar we kunnen niet weten of de scanner registreerd welk biljet door wie en hoe is ingevuld, dat is nog een puntje van aandacht.

  Tevens is de hr. de Mos weer veroordeeld mag 4 jaar geen politiek doen, – echte oppositie, nee dat verdraagt dit systeem niet. Pim Fortuyn, de opgetogen gezichten her en der in media en ook wel op straat na zn dood, ik heb het gezien. En de angst van de politieke kaste nadat volkswoede zichtbaar werd. Ik mis zo iemand als fortuyn met zn heldere analyses.

 8. Nog even iets over de bitcoin, want in het bovenstaande artikel ontbreekt er van alles :

  – de bitcoin is niet alleen de grootste cryptocurrencie (ok, ergens in 2017 naderde de Ethereum de btc tot 10% vd waarde) maar het is ook de énige (totaal) gedecentraliseerde crypto. Achter àlle (inmiddels 25.000 ?) andere cryopto’s zitten er privé-ondernemingen.
  – Die “meneer Satoshi” bestaat natuurlijk niet ; de bitcoin is een creatie van de NSA ; het Ultieme Koshere Speeltje.
  – Allen Greenspan, een briljante (hoewel joods) wiskundige en programmateur, heeft er de basis voor gelegd maar haakte in 1996 van het (NSA-)project af omdat hij de directeur van de FED werd/kon worden.
  – Toen hij het projekt verliet was het énige overgebleven probleem van een cryptocurrencie de “fungability” ; de onderlinge uitwisseling van eenheden die dezelfde waarde vertegenwoordigen. Bijv : een briefje van tien is evenveel waard en moet dus zo kunnen worden ingeruild tegen twee briefjes van vijf. Maar dan op programmeervlak.
  – In de allereerste wallet ooit, de zgn “genesis wallet van Satoshi”, zitten nog steeds (verifieerbaar voor iedere IT-er) bijna 1,1 milJOEN onaangeroerde bitcointjes die op ieder moment door de NSA .. ehh … “Satoshi” op de markt gebracht kunnen worden. Huidige waarde 0,7miljard dollar. Prijsstijgingen van de bitcoin kunnen daar gewoon een half jaar mee worden ‘bevroren’.
  – De énige manier om het (momentele !) maximale aantal bitcoins “ooit” (21,1 miljoen exemplaartjes) te vergroten is door een zgn “majority attack”. Bitcointjes worden nou eenmaal “in het bestaan berekend door miners”, en wanneer een partij (BlackRoooock!) zelfs maar voor één seconde 51% van de “total mining power” zou hebben, zou het bitcoinprotocol kunnen worden aangepast waarna het maximumaantal ineens (bv) 100 miljoen zou worden. Waarna de waarde van de bitcoin binnen één uur naar NUL zal gaan (want in de volgende “bijdrukronde” worden dat er 1 miljard natuurlijk) en de goudprijs de volgende dag verdrievoudigd zal zijn enz
  – Rond 2018 kostte het “berekenen” van een bitcointje al zo’n 7000$ aan electriciteit. Inmiddels zal dat wel verdubbeld zijn, ondanks steeds meer inzet van “stranded power” d.i. overtollige electriciteit die je in sommige landen voor een habbekrats kan kopen. Afijn, degenen die zeggen dat er “geen onderliggende waarde aan de bitcoin ligt” lopen dus rechtstreeks uit hun nek te lullen.

  Afijn, zomaar wat kanttekeningen van mijn kant heheh…

  • Helemaal waar, behalve het laatste deel.. Alleen jou benoemde onderliggende waarde bestaat niet als deze al gebruikt is voor creatie en niet meer terug gewonnen kan worden, een bitcoin in de meterkast geeft mij niet voor 7000 aan gratis energie terug!!! Verder klopt jou beredenering!!

  • Ach zullen de makers al niet met een nieuwe bitcoin bezig zijn ? 1 die wel werkt en door andere banken geaccepteerd zal worden ?

   Ik denk het wel ….

  • De hele crypto markt is zo groot als het aandeel Microsoft daar zit dus nog heel wat rek in zeker , nu bedrijven via de etf,s ook kunnen investeren dat was voorheen onmogelijk .

   Jan met de pet is er al lang uit , bang gemaakt of hun geld kwijt , die investeren straks liever de top zoals gewoonlijk

 9. Het is allemaal zo duidelijk dat het niet te begrijpen is. (Voor sommige). Je begrijpt het pas als je het ziet. Toch Johan?

 10. Ik kijk even naar de bitcoin grafiek (https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/ ) klik op 1 jaar en zie een parabolische grafiek. In beleggers kringen gaat het spreekwoord: Parabolic rallies don’t end well…
  Even nog over wel of geen waarde hebben: als het b.v. $10000 electriciteit kost om 1 bitcoin te minen betekent dat niet dat die bitcoin ook $10000 waarde heeft. Het is namelijk een oplossing van een hele ingewikkelde cryptografische puzzel met voor de mens geen echte waarde, we kunnen niets met die data, behalve virtuele tegoedbonnen tussen computers transporteren. Net zoals b.v. een bankbiljet (ECB tegoedbon) van € 50 zélf geen waarde heeft, behalve van het papier zelf, je kunt het als kladpapiertje gebruiken. Tijdens de hyperinflatie van de Weimar republiek kon je zien wat er gebeurd als het vertrouwen van dat papier verdwijnt. Nog een vergelijking: een Blokker tegoedbon is opeens niets meer waard als Blokker failliet gaat.

 11. Ik heb niets met juwelen dus goud en diamanten zijn voor mij waardeloos, een volle maag en een dak boven mijn hoofd is alles wat telt!
  De elementaire kennis om te overleven en middelen om te koken voor als de stroom voor lange tijd uitvalt en niets meer werkt zullen belangrijker worden!
  Ze zullen je de kop inslaan om je goud en juwelen te stelen (de geschiedenis herhaalt zich)
  Ik ken een vrouw en die heeft een diamanten ketting van veel waarde in de kluis liggen, maar durft deze nooit aan te doen.
  Ruilhandel voor voedsel zal terug belangrijk worden en de elite zal bang vluchten voor de boze bevolking als er chaos uitbreekt, ik denk dat dit niet lang meer zal duren!

 12. De schrijver van dit artikel begrijp niets van hoe BTC werkt. Een essentieel verschil is dat BTC niet gecentraliseerd is en CBDC juist wel. Overheden hebben totaal geen invloed op betalingen met BTC, dit in tegenstelling van CBDC, het is dus appels met peren vergelijken.
  Daarnaast staat de hoeveelheid BTC die ooit beschikbaar komt vast, de vergelijking met het zelf drukken van monopoly geld slaat dan ook helemaal nergens op.
  Ook wordt de fout gemaakt van het ‘ponzi’ schema. Het miningsysteem heeft NIETS met het gebruik van BTC als ‘geld’ te maken, deze twee staan los van elkaar. Het eerste zou je nog als ponzi kunnen bestempelen, het tweede totaal niet.
  De waarde van iets is per definitie gebaseerd op ‘wat de gek ervoor geeft’, kijk naar bijv. huizenprijzen, die hebben totaal niets meer te maken met de werkelijke waarde. De waarde van BTC wordt bepaald door hetzelfde systeem als de waarde van aandelen.

  • Nee, dat klopt niet, overheden bezitten fysieke dingen zoals wegen, goud, gebouwen, spoorrails, geboortes enz dat is de onderliggende waarde van geld!! En huizen zijn door de inflatie veel duurder geworden, vraag eens wat het kost jou huis opnieuw op te bouwen na een brand door een aannemer!! Je schrikt je kapot!

   • Huizen zijn niet door inflatie zoveel duurder geworden, dat is maar een deel. Het grote probleem met huizen is dat er te weinig zijn en te veel vraag. Dat het herbouwen van een huis vrijwel net zoveel kost als een bestaand huis is omdat de gek er dat voor geeft. Als je alle materialen en arbeid bij elkaar optelt kom je nog niet op de helft.
    Je eerste opmerking kan ik niet helemaal plaatsen, het bezit van dingen zegt niet veel over de waarde ervan.

 13. ik denk dat de BC de grootste oplichterij is uit de geschiedenis.
  u koopt BC met uw geld.
  waar gaat dat geld naartoe ?
  wat wordt er mee gedaan ?
  hoe kan het in waarde stijgen ?
  kan het mis hebben , maar ik denk dat diegenen die de BC’s in het leven geroepen hebben zelf een aantal BC’s gekocht hebben , en kunstmatig hebben laten stijgen.
  hoe meer BC’s ze verkopen zoveel te meer geld op de BC rekening.
  dat bedrag delen door het aantal BC’s dat de oprichters hebben is de huidige waarde.
  als de prijs per BC op zijn hoogst staat dan verzilveren zij hun BC’s , en de BC rekening is leeg op 1 seconde.
  daarna is de waarde van de BC 0,0000

  • Te simpel gedacht. Je moet BTC zien als handelswaar, je koopt het als het weinig kost en verkoopt het als het meer waard is. Dat is precies hetzelfde met als aandelen. En inderdaad kunnen vermogende mensen de markt beïnvloeden, maar dat geldt voor aandelen net zo.

   • beste Rob vanwaar haal je het handelswaar als er niks tastbaar is ?
    als er een aantal mensen het geld opnemen daald de waarde omdat er maar 21000 BC’s zijn , als de koers lager is en je koopt zelfs dan koop je lucht.
    je kan daar een beetje met verdienen om bij stijging te verkopen.
    maar eens dat de ontwikkelaars van de BC zien dat er teveel verkocht wordt dan verkopen zij alles en voor u rest er niks meer.

 14. feit is lijkt me dat bepaalde lieden waardes van edelmetalen of crypto -+ AI kunnen doen laten stijgen of dalen, het is een onnatuurlijke beweging die hun in handen hebben, heeft niks met schaarste of vraag naar te maken, immers wie bepaalt de hoogte, niet dat metaal, maar de personen die er mee spelen.

  zeg ze laten edelmatalen omhoog gaan, op een hoog punt wat zei bepalen, verkopen ze het en daarna met het geld binnen, verlagen ze het edelmetaal of crypto or whatever en op hun te bepalen dieptepunt, nogmaals zei bepalen dat… kopen ze weer veel in en verhogen ze het weer en zo gaat dat spelletje door, hun voorkennis/bepalen van levert hun en hun companen miljarden op, dat geroofd wordt van de bevolking, immers het moet ergens weg komen…

  het is diefstal op grote schaal en ja natuurlijk heb je ook goede gokkers die er rijk van worden die bv het spel door hebben en of geluk hebben, maar de macht erachter om de prijzen te bepalen, want nogmaals metaal wordt niet zwaarder of lichter maar de prijs wordt door mensen ingrijpen aangepast naar hun wens/plan!

  bijna alles wordt zo gemanipuleerd en als kopers/verkopers volgen, dan verloopt het volgens plan.

 15. Om de blockchain en crypto currencies in basis te kunnen begrijpen is het redelijk essentieel om technisch onderlegd te zijn op dat gebied. De meeste mensen hebben werkelijk geen idee hoe het zit, maar hebben er helaas wel een uitgesproken mening over. Laat ik iig een paar feiten tonen:

  – Als de electra uitvalt maakt het niet uit of je cash, crypto of een bank pasje hebt, en met goud een brood kopen lijkt me erg lastig.

  – Ons huidige “geld” is niet gekoppeld aan de goud standaard en heeft daarom helemaal geen intrinsieke waarde.

  – Als de koers van de euro instort vanwege macro economische omstandigheden dan ben je al je geld kwijt en kan je voor duizenden euro’s een brood kopen.

  – CBDC’s zijn gebaseerd op de blockchain en crypto currency. In Noorwegen zijn ze aan het testen met een CBDC op basis van Ethereum

  – Een van de grote verschillen tussen CBDC’s en Bitcoin is dat er een limiet is van 21 miljoen Bitcoin. CBDC’s kunnen ongelimiteerd “bijgeprint” worden en zo inflatie veroorzaken.

  – Bitcoin (of een willekeurige andere crypo currency) kan je zelf beheren en niemand kan eraan komen, CBDC’s daarentegen zijn niet van jou. Via smart-contracts kan een CBDC zo geprogrammeerd worden dat je geld/credits alleen mag uitgeven aan bepaalde zaken. Misschien zit je aan je Co2 limiet en mag je geen vlees afrekenen in de supermarkt, enz..

  – CBDC’s zijn het ultieme misbruik van crypto currencies door corrupte overheden.

  – Echte gedecentraliseerde crypto currencies zijn een uniek digitaal uitwisselings medium en hebben een onvoorstelbaar potentieel voor vrijwel alle mensen in de wereld. Allerlei digitale/online activiteiten kunnen tokens (lees: geld) opleveren (zie Web 3.0). Je kan bijvoorbeeld nu al in een game tokens farmen en ze omzetten naar een andere crypto waarmee je eten kan kopen, of browsen met Brave browser en BAT tokens betaald krijgen voor de advertenties die getoond worden. Met Web 3.0 word je online activiteit geld waard voor jezelf!

  – enz, enz..

  Wat vooral grappig om te zien is de mensen die Bitcoin en crypto currencies zien als een “scam” of “piramide spel”. Wacht maar tot de CBDC’s er zijn, dan worden ze wel wakker.

  • Dankjewel, eindelijk een nuttige en slimme reactie. In (onder ander) China en Afrika zijn mensen al onderling met Bitcoin aan het betalen (de enige manier van betalen waar de regering niet bij kan) de enige manier dat ze dit kunnen voorkomen is het internet plat gooien, maar dan hebben ze ook niets meer aan hun CBDC en kunnen ze de mensen niet controleren, dus dat doen ze niet. Dat Bitcoin op lange termijn traceerbaarheid biedt, tokenisatie van de gehele materiële wereld biedt en bij het uitlezen van het menselijk brein toegang tot de sleutel biedt, neemt niet weg dat het juist op korte termijn een manier is om je geld tegen hyperinflatie te beschermen.

   Iedereen die Bitcoin met de tulpenmanie vergelijkt, heeft zich simpelweg niet goed verdiept.

   Iedereen die mensen in de huidige economische stand van zaken bij de Bitcoin vandaan houdt, drijft mensen in een persoonlijke financiële crisis als straks de economie keihard instort en drijft mensen daarmee juist in de afhankelijkheid van de staat. Iedereen die mensen nu het inflatievangnet (dat de Bitcoin is) afraadt, drijft mensen in handen van de staat en daarmee van staatsafhankelijke steun en daarmee van de CBDC en van een social credit systeem.

 16. Op het moment waarop de wereldmunt wordt ingevoerd als wettelijk betaalmiddel, bepaalt de ” elite ” eveneens de koers van BC omgezet in de wereldmunt.
  De koers van BC kan dan door hen op nul worden gezet, zodat hun geplande kapitaalvernietiging kan plaatsvinden.

  • Nee, want de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. De elite kan het wel verbieden, maar hoe willen ze voorkomen dat ik een paar BTC’s van mijn wallet naar een andere wallet stuur? Jouw opmerking is dus gewoon niet waar, en toont aan dat je er helemaal niks van snapt. Bovendien is er al een enorme economische infrastructuur gebouwd rondom BTC en dat gaat steeds sneller, met Layer 2 waarop je (bijv.) intellectuele eigendom kunt zetten. Dan zou de elite gewoon een heel groot deel van de economie mee vernietigen. En dan krijgen ze complete burger-oorlog. En als ze dat zo graag willen, kunnen ze dat ook bereiken op een veel goedkopere manier, want de financiele elite pompt nu zelf ook vele honderden miljarden in de BTC-ETF’s en als BTC “ineens” op nul wordt gezet, zijn ze ook hun eigen kapitaal aan het vernietigen.

 17. Het idee van intrinsieke waarde is complete nonsense. Dit is een idee dat door goud bugs de wereld in gekomen is. Het argument is dat goud intrinsieke waarde heeft omdat er vraag naar is. Dit argument is niet fout maar laat ook onmiddellijk zien waar de waarde van goud vandaan komt en dat is vraag en aanbod. Alle goederen en diensten in de economie ontvangen hun waarde door het principe van vraag en aanbod. Wat veel mensen niet lijken te beseffen is dat geld en valuta in wat voor vorm dan ook een goed is. Dus net zoals bij goederen en diensten is het principe van vraag en aanbod daar ook op van toepassing. Vraag en aanbod betekend dat de prijs van alles in de economie bepaald word door het geloof van mensen. Als mensen niet meer geloven dat een huis 300.000 euro waard is zal de prijs omlaag gaan omdat de vraag gezakt is. Zo is de prijs van Bitcoin, altcoins en stablecoins (in werkelijkheid tokens) en zelfs goud en zilver gebaseerd op het principe van vraag en aanbod. In realiteit betekend dit dat als niemand nog goud wil hebben, voor wat voor reden dan ook, dat de waarde volledig onderuit zou gaan. Dus het idee dat er zoiets bestaat als intrinsieke waarde is gewoon onwaar.

  • Noodle Dude uw stelling gaat niet op ,goud en zilver en nog andere zeldsame metalen hebben ze steeds nodig denk maar aan uw mobieltje wat daar allemaal in zit.
   dus die metalen hebben een waarde omdat er steeds nieuwe moeten gemaakt worden.
   maar BC is lucht wat je koopt en dat heb je gratis mischien wel vervuild .
   .

   • Het punt dat u maakt in verband met de vraag naar goud daar ben ik het mee eens. Op dit moment is er wel degelijk vraag naar goud voor verschillende toepassingen. Dat feit ontken ik niet in mijn commentaar.

    Maar als u zegt dat bitcoin geen waarde heeft daar slaat u de bal mis. 1 bitcoin is 66.999 euro waard en een kilo goud is 63.794 euro waard (op dit moment). Zoals u ziet zijn wij collectief overeengekomen dat bitcoin meer waard is dan een kilo goud. Een punt dat ik maakte is dat de waarde van goederen door vraag en aanbod worden bepaald, dat betekend dat het eigenlijk niet uitmaakt of er enkelingen zijn die geloven dat bitcoin geen waarde heeft of een scam is. De markt bepaald wat de waarde is en de markt is een collectief van alle mensen die er aan deelnemen.Het punt dat u maakt in verband met de vraag naar goud daar ben ik het mee eens. Op dit moment is er wel degelijk vraag naar goud voor verschillende toepassingen. Dat feit ontken ik niet in mijn commentaar.

    Maar als u zegt dat bitcoin geen waarde heeft daar slaat u de bal mis. 1 bitcoin is 66.999 euro waard en een kilo goud is 63.794 euro waard (op dit moment). Zoals u ziet zijn wij collectief overeengekomen dat bitcoin meer waard is dan een kilo goud. Een punt dat ik maakte is dat de waarde van goederen door vraag en aanbod worden bepaald, dat betekend dat het eigenlijk niet uitmaakt of er enkelingen zijn die geloven dat bitcoin geen waarde heeft of een scam is. De markt bepaald wat de waarde is en de markt is een collectief van alle mensen die er aan deelnemen.

   • Oei mijn commentaar heeft zicht verdubbeld hoe raar??? Dit is de correctie.

    Het punt dat u maakt in verband met de vraag naar goud daar ben ik het mee eens. Op dit moment is er wel degelijk vraag naar goud voor verschillende toepassingen. Dat feit ontken ik niet in mijn commentaar.

    Maar als u zegt dat bitcoin geen waarde heeft daar slaat u de bal mis. 1 bitcoin is 66.999 euro waard en een kilo goud is 63.794 euro waard (op dit moment). Zoals u ziet zijn wij collectief overeengekomen dat bitcoin meer waard is dan een kilo goud. Een punt dat ik maakte is dat de waarde van goederen door vraag en aanbod worden bepaald, dat betekend dat het eigenlijk niet uitmaakt of er enkelingen zijn die geloven dat bitcoin geen waarde heeft of een scam is. De markt bepaald wat de waarde is en de markt is een collectief van alle mensen die er aan deelnemen.

  • Maar ze stellen dat goud ook z’n intrinsieke waarde krijgt doordat het zeldzaam is, mooi glimt en dat betekent dat mensen het willen hebben. Het heeft voor veel mensen een zekere functie; Je kunt ermee pronken, want het is zeldzaam en glimt mooi. Bovendien glimt het goud nog net zo mooi over duizend jaar, want het verandert niet. En misschien nog een klein beetje omdat het wordt gebruikt in electronica. En dat maakt dat de waarde vooral een psychologisch fenomeen is: het wordt bepaald door de perceptie van de mens van dat “iets”, en het maakt in feite niet uit of dat iets nu tastbaar is, fysiek, of dat het digitaal is, want ook voor heel veel mensen is BTC heel functioneel, want ze herkennen dit als een digitale functionaliteit, die ook nog eens volledig onafhankelijk van banken en derde personen is. En de functionaliteit is zelfs nog groter geworden, nu er een hele infrastructuur omheen is gebouwd.

   • Ik had niet door dat u op mijn commentaar had gereageerd door de layout van de webpagina, vandaar de late reactie.

    Uw commentaar bevestigd mijn theorie dat vraag en aanbod de waarde van goederen, diensten en valuta bepalen. En dat betekend inderdaad dat het een psychologisch fenomeen is dat de prijzen van producten, diensten en valuta bepaald. Dus ik ben het met u eens.

 18. tijdens mijn bedrijfsleven (kantoor en winkel inrichting) had ik een klant die in belegging deed.
  hij beloofde aan de spaarders 24% als ze hun geld voor 5 jaar vast zetten , ze konden zien dat er elke maand 2% bij kwam die ze konden opnemen dat trok ook andere beleggers aan.
  maar wat deed hij hij plaatste het geld in een bank toen 16% dus het koste hem 8%.
  maar aangezien hij geen officiele bank was kon hij met het geld gaan lopen.
  hij is opgenomen door interpol alvorens ik zijn bureel voltooid had.
  een geluk voor mij dat hij op voorhand betaald had.

 19. Good article, but I have a question. Why did they let BTC become the main bitcoin, and not BCH? BTC is hardly useful as a currency for payments. Its capacity is very low, which is why a second layer had to be constructed. So, your argument #1 holds (to distract from gold and silver), but #2 does not work: bitcoin does not currently function well for payments.

 20. Wat een hoop onzin! En dat allemaal in een wanhopige poging om het te begrijpen. Het zal wel in het geheim door de NSA gemaakt zijn, crypro verwijst naar crypt. Lang niet zoveel gelachen. Bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in