jackmac34 / Pixabay

Factcheckers relativeren de kwestie graag, hebben het over ontbrekende context of het niet nauwkeurig weergeven van citaten. In feite wordt de euthanasie-agenda echter op volle kracht vooruit geduwd, te beginnen in de VS. Bijzonder onmenselijke hoofdrolspelers zoals de zelfbenoemde gezondheidspaus Bill Gates merkten al in 2010 openlijk op: ouderen en zieken zouden de gezondheidszorgsystemen belasten met hoge kosten, terwijl euthanasie niet ter sprake zou mogen komen, schrijft Report24.

Sinds 2010 doet een video de ronde waarin de “filantroop” Bill Gates het heeft over het feit dat de kosten voor het behoud van het leven van oude en zieke mensen “heel erg hoog” zouden zijn. Hij werpt de vraag op of het niet beter zou zijn om deze miljoenen voor andere doeleinden te gebruiken – bijvoorbeeld om leraren te financieren. Maar daar mag niet over gesproken worden, want dat zou een discussie over “Death Panels” zijn.

Gates deed deze uitspraken op 8 juli 2010 tijdens een evenement van het Aspen Institute in Aspen. Ze moeten gezien worden in de context van de verhitte debatten over de Affordable Care Act van de Amerikaanse president Barack Obama op dat moment. In de loop daarvan werd er namelijk gesproken over “death panels”, dat zouden medische commissies zijn geweest die advies moesten geven over de vroegtijdige, vrijwillige beëindiging van het leven. Zo’n voorstel stond eigenlijk in de oorspronkelijke versie van de Affordable Care Act, maar werd nooit uitgevoerd. Feit is dat de euthanasiekwestie toen al heel openlijk werd behandeld en dat het doel was om de kosten voor de Amerikaanse gezondheidszorg te verlagen.

  De Davos-klasse is wanhopig

Zelfs als de factcheckers van Associated Press hier proberen te sussen – deze openbare discussie werd gehouden, de uitspraken van Bill Gates:

“Vanwege de zeer, zeer hoge medische kosten en de onwil om te zeggen: “Is het goed om een miljoen dollar uit te geven aan de laatste drie maanden van het leven van deze patiënt, is het niet beter om die tien leraren niet te ontslaan en dat soort handel te drijven in medische kosten? Maar dat heet een “Death Panel” , en dat is geen discussie die we zouden moeten voeren.” – Bill Gates, Aspen Institut, 8 juli 2010

De interviewer vroeg zelfs (zie de video waarnaar hierboven gelinkt wordt) of hij het meende – en hij bevestigde opnieuw dat we als samenleving zulke beslissingen moeten overwegen.

Report24 heeft verschillende artikelen geschreven over de euthanasieagenda in de VS, die al geëxporteerd is naar Canada. Er zijn talloze NGO’s actief op dit gebied, gefinancierd door de “usual suspects” miljardairs zoals George Soros. Lees meer: Canada’s door de staat gesponsorde zelfmoordprogramma binnenkort voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Er is onlangs ophef ontstaan op de sociale media omdat individuele alternatieve media hebben beweerd dat de Britse regering een nieuwe stap zet naar euthanasie voor oudere mensen. Wij onderzochten de beweringen en ontdekten dat het – gelukkig – slechts een halve waarheid is. Een afgevaardigde op het eiland Guernsey – dat is zoiets als een parlementslid – heeft onlangs voorgesteld om nieuwe euthanasiewetten aan te nemen. Dit zou veel geld kunnen besparen. De man in kwestie is Lester Queripel. Guernsey heeft een interessante juridische status, het eiland en zijn ongeveer 63.000 inwoners worden beschouwd als eigendom van de Britse Kroon.

  Corrupte wetenschap en elite macht: Covid-19 "Techno-Slavernij" en de "Great Reset" zijn nu aanstaande

De eisen en uitspraken van Deputy Queripel vielen, vooral vanwege hun vorm, niet in goede aarde op het eiland. Hij werd vooral berispt omdat hij zo’n gevoelige kwestie vanuit financieel oogpunt besprak.

Een onweerlegbaar feit is dat de euthanasiekwestie in westerse landen steeds meer op de voorgrond wordt geplaatst. Zelfmoord voor terminaal zieken is nu bijvoorbeeld ook in Oostenrijk gelegaliseerd – als men aan bepaalde criteria voldoet en de juiste gesprekken met psychologen en artsen voert, kan men zelfmoordmedicatie bij de apotheek krijgen. Dit werd geregeld in de Wet op de Stervensbeschikking van 2022. In Duitsland wordt “indirecte euthanasie” als toegestaan beschouwd – het Federale Constitutionele Hof bepaalde in 2020 een recht op “zelfbepaald sterven”. De timing is interessant, omdat juist in dit jaar ook in Oostenrijk een debat en een hervormend wetgevingsproces op gang kwam na een uitspraak van het Hof.

Ook in Duitsland zijn ngo’s zeer actief op dit gebied; zo hielpen euthanasieverenigingen bij ongeveer 350 zelfmoorden in 2021. De trend is stijgend; de Vereniging Hulp Zelfdoding verhoogde bijvoorbeeld het aantal “hulp bij zelfdoding” met ongeveer 10 procent in 2022. In het geval van Duitsland moet hier echter aan toegevoegd worden dat er geen bewijs is dat hulp bij zelfdoding hier niet echt alleen gebruikt wordt voor ernstige gevallen van terminaal zieke patiënten – en de cijfers liggen ook in het lagere bereik. Dit is niet te vergelijken met Canada, waar intussen een enorme commerciële sector is ontstaan – ook met de handel in verwijderde organen van zelfmoordenaars. Daar wordt beroepsmatig reclame gemaakt voor zelfdoding – de hulp bij zelfdoding door de staat is met 35 procent toegenomen.

  Hoe Operatie Mockingbird, een undercover initiatief van de CIA, de publieke perceptie manipuleerde via de media

In ieder geval moet de kwestie niet van slechts één kant worden bekeken – er zijn zeker gevallen waarin mensen de vrije beslissing nemen om een einde aan hun leven te maken. Wat moreel twijfelachtig is, is wanneer dit geïnstitutionaliseerd wordt door de staat of NGO’s, uitgebreid wordt naar steeds meer ziektebeelden en leeftijdsgroepen – en er uiteindelijk een miljoenenindustrie met donororganen ontstaat. Wanneer de politiek begint te discussiëren over de vraag of het goedkoper is om “oude en zieke mensen uit hun lijden te verlossen” in plaats van ze waardig en met de snelheid van de natuur te laten sterven, moet men zeer waakzaam zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Klaus Schwab: “God is dood” en het WEF “Verwerft goddelijke krachten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHamas’ aanval op Israël is raadselachtig
Volgend artikelHet ware gezicht van Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • COVID-19-vaccinatie bewoners zorginstellingen
   RIVM
   https://www.rivm.nl › professionals
   De zorginstelling kan zelf bewoners selecteren, uitnodigen, de coronaprik geven en vaccineren. Ook registreert de zorginstelling de vaccinatie. Toestemming en …

   Nnoit meer auchwitz – maar ook hier …

 1. Dat gezondheid hier nogal kostbaar is geworden is omdat ze er hier jaarlijks 100.000den naar binnen laten en gratis de meest exclusieve behandelingen cadeau doen.
  Alles is mogelijk ineens en gratis.
  Opgebracht door degene die wel betalen.
  Dan loopt het systeem vanzelf wel vast en wordt onbetaalbaar.

 2. Het is een hellend vlak als je dat gaat doen, absoluut moet je niet afspreken vanuit een financiën.

  Verder vind dat de pil van Drion voor iedereen beschikbaar moet zijn, wil je dood. Best over 3 maanden krijg je hem. Kijken of je er dan nog zo over denkt. Denk dat 99% procent zegt, toch maar niet. Maar dat mag weer niet van religieuze dwingelanden. Pijn moet je lijden. Krankzinnige gekken zijn het, maar dat is mijn mening. Zal wel te simpel zijn.

 3. Er was ooit een patholoog, Dr. Jack Kevorkian die heel veel mensen hielp met verlossing uit hun lijden. Hij werd er voor veroordeeld, ook al doodde hij niemand, en hielp hij alleen met de mensen die werkelijk vreselijk leden en uit het leven wilden. Bully Gates denkt alleen maar aan poen. Alles draait om poen bij die schoft. Zie je hem een paar stuivers uitdelen voor leraren? Het is altijd voor wat hoort wat met hem, niks met filantropie. Zijn schooltjes bijv gaan er om kindjes met electronische tuigjes uit te rusten om lichaams status te meten. Zieke zak. En die gulzige manvrouw van hem moedigt hem aan, een heel griezelig stelletje gajes met een entourage van gajes om zich heen. Dat ze nog rondlopen…

  • Niet mee eens Immortal,

   Billy gaat miljarden naar onderwijs gooien om leraren aan te nemen. Zijn leraren! Die Billy’s woord mogen gaan verkondigen.

 4. Is het mogelijk Kill Gates preventief te ruimen?
  Hij is heel, heel erg ziek in zijn hoofd. En zo jong is ie ook niet meer. T was nooit wat en ’t wordt ook nooit wat met hem. De wereld zou zo een hoop valse stomme plannetjes, inclusief daaruit voortvloeiende ellende bespaard blijven.

  • Onderschat niet de hoeveelheid idioten die klaar staan om zijn positie weer in te vullen.
   Wíj moeten weerstand bieden. Net als tijdens corona. Alleen zal het de volgende keer wat fanatieker moeten.

 5. Gates is een pion. Een marketing manager die samen met whozzy de eerste computer aan de man brachten. Daarna is er iets gebeurd, is hij opgezogen door de satanistenclub. Er schuilt meer achter Gates dan hij alleen.

 6. Wat vinden jullie ervan als we een referendum houden om voorstander te zijn om bill gates te uithenazeren of hoe noemen ze dat. Ik ben voor🙋🏽‍♀️

 7. Eerst deed hij zijn euthanasie uitspraken zoals hier te lezen.
  En toen ontwierp hij een vaccin waar een zeer groot deel van de geprikten aan dood zullen gaan.
  Over genocidale efficiëntie gesproken.

 8. Hij doet wel stoer. Maar hij zal zich niet onder de mensen durven te begeven.
  Kill Bill Gates moet genegeerd worden.
  Net als de nazi’s die zijn werk voor hem doen!

  Als mensen horen dat het van hem afkomstig is, moet men er afstand van nemen.

 9. Ik ben ook voor euthanasie,maar dan wel voor de satanische globalistische elite met hun NWO agenda.Leden van het satanische vaticaan,de club van rome,de bilderberg groep,skull en bones (WEF) etc.

 10. Ja Bill,jou tijd is ook gekomen en die maatjes van jou zijn ook aan de beurt,geef jou bezittingen aan arme mensen die het beter kunnen besteden dan jij,en neem afscheid van deze wereld.
  Want je doe nu wel zo bijdehand tegen ons,maar je ben gewoon een misbaksel (ik wilde het eerst anders formuleren!).
  Jij en je gezin zijn nooit gevaccineerd,en als je anderen mensen iets opdring,moet je het zelf ook doen.
  Jullie rijke sloebers moeten allen gevaccineerd worden,vooral jij want jij ben met die covid onzin begonnen,en laat ons met rust,wij komen er wel.
  Jullie zijn het virus.

  Gr, Bird.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in