© Foto: Public Domain

In een nationale televisietoespraak deed de Amerikaanse president Joe Biden zijn best om rechtvaardig en boos te klinken over de uitbarsting van geweld in het Midden-Oosten.

“Er zijn momenten in dit leven – en ik bedoel dit letterlijk – waarop puur onvervalst kwaad op deze wereld wordt losgelaten,” sprak Biden met een neppe plechtstatigheid… “Het volk van Israël beleefde dit weekend zo’n moment.”

Deze Amerikaanse dubbelhartigheid is misselijkmakend. Biden slijmt met zijn woorden en heeft geen idee waar hij het over heeft of hoe schuldig hij en zijn land zijn aan het geweld, schrijft Finian Cunningham.

Dan hebben we de woordvoerder van het Witte Huis, John Kirby, die live op tv in huilen uitbarst, overmand door emoties over de Israëlische doden. Ondertussen pleit dezelfde persoon ervoor om wapens in Oekraïne te pompen, waarbij honderdduizenden mensen omkomen, zonder ook maar een traan te laten om die doden.

Deze Amerikaanse loskoppeling is al even misselijkmakend.

Biden beloofde de onmiddellijke levering van geavanceerde wapens aan Israël om zich te verdedigen tegen Hamas, de Palestijnse militante groep, zelfs terwijl honderden Palestijnse burgers uit wraak worden afgeslacht door het Israëlische leger in Gaza.

Een Amerikaans vliegdekschip, raketschepen en eskaders gevechtsvliegtuigen worden ook ingezet in de regio om, in de woorden van Washington, “breder geweld af te schrikken”.

Hoe misselijkmakend is deze voorspelbare toevlucht tot meer militarisme en onvermijdelijk meer geweld?

Biden’s beroep op een mysterieus “puur kwaad” om de toename van dodelijk geweld te verklaren klinkt misschien rechtvaardig en verontwaardigd, maar de waarheid is dat de verschrikkelijke verwoesting van levens en de voortdurende oorlog het resultaat zijn van iets alledaagders en opzettelijkers – het falen van crimineel Amerikaans beleid.

Als Senator die al heel lang in de VS zit, vicepresident van de VS voor de tweede keer en president voor de afgelopen drie jaar, moet Joe Biden een aanzienlijk deel van de schuld voor dit systematische falen en het daarmee gepaard gaande bloedvergieten op zich nemen.

  Israël is niet meer dan een non-stop bommencampagne met een vlag

Allereerst is er de afschuwelijke mislukking van het zogenaamde Israëlisch-Palestijnse vredesproces. Tientallen jaren van verwaarlozing en onverschilligheid van Washington ten opzichte van het recht van de Palestijnen op een eigen staat hebben een doodlopende weg gecreëerd die is geëxplodeerd in geweld. Bovendien hebben opeenvolgende Amerikaanse regeringen de illegale bezetting van Palestijns land en de verachtelijke onderdrukking onophoudelijk en gewetenloos groen licht gegeven. Biden is een bijzonder slaafse aanhanger geweest van het Israëlische apartheidsregime, en zei eerder bij verschillende gelegenheden op zijn slinkse, smakeloze manier dat als “Israël niet zou bestaan, de Verenigde Staten het wel zouden moeten hebben uitgevonden”.

De cynische pretentie van Washington om een neutrale vredesmakelaar tussen Israël en de Palestijnen te zijn, heeft ertoe gediend om het historische onrecht dat het geweld tot een terugkerende cyclus maakt, te verlengen. Westerse media hebben de afgelopen week de dood van meer dan 1.000 Israëli’s belicht, terwijl veel meer Palestijnse slachtoffers door de jaren heen nauwelijks aandacht krijgen. Die hypocriete dubbele standaard wordt gevoed door het beleid van de VS.

De chronisch zieke toestand van het Midden-Oosten, met zijn giftige spanningen en ziedende conflicten, is grotendeels te wijten aan het opzettelijke falen van het Amerikaanse beleid.

Daarbij komen nog de ontelbare illegale oorlogen en proxy-interventies die door Washington worden gesponsord, inclusief de heimelijke manipulatie van terreurgroepen zoals Islamitische Staat (ISIS, Daesh) voor regimewisselingsdoeleinden.

Het ongebreidelde militarisme en de wapenhandel die het buitenlands beleid van de VS en haar hegemoniale ambities ondersteunen, zijn nog meer brandstof voor de maalstroom van geweld.

  The New York Times meldt dat burgers in Gaza "in ongekend tempo worden gedood"

De verwoestende aanvallen van Hamas op Israël zijn blijkbaar mogelijk gemaakt door de aankoop van Amerikaans wapentuig uit in Afghanistan achtergelaten voorraden.

Twee decennia van illegale bezetting in Afghanistan werden tot een chaotisch einde gebracht door president Biden in 2021, toen hij haastig de Amerikaanse troepen terugtrok, zich eindelijk realiserend dat de eindeloze oorlog een verloren zaak was.

Amerika’s imperialistische oorlogszucht laat over de hele planeet een spoor van wapens en zwarte markt ellende achter.

Oekraïne is het nieuwste Amerikaanse moordveld, samen met de NAVO-bondgenoten die dat land voor wel $100 miljard aan wapens hebben ingepompt in een proxy-oorlog tegen Rusland (cynisch onder het mom van “verdediging van de democratie en Europa”). Het hopeloos corrupte neonazi-regime in Kiev heeft tot 70% van de wapens overgeheveld naar de lucratieve zwarte markt.

Rusland en andere waarnemers hebben herhaaldelijk met bewijzen gewaarschuwd dat de Amerikaanse en NAVO-wapenarsenalen die aan Oekraïne geleverd werden, hun weg vonden naar andere continenten en conflictgebieden.

Het lijkt erop dat de Hamas-strijders niet alleen Amerikaans wapentuig uit Afghanistan haalden, maar ook NAVO-wapens uit Oekraïne.

Toch heeft de Oekraïense komiek president Vladimir Zelensky, die betrokken is bij de grootschalige corruptie in Kiev, het lef om de Russische leider Vladimir Poetin ervan te beschuldigen dat hij het geweld tegen Israël heeft uitgelokt.

Het absurde van dit alles is dat Amerikaanse wapens die aan zogenaamde bondgenoten en proxies worden gegeven, worden ingezet om burgers te doden in de belangrijkste buitenlandse bondgenoot van Washington, Israël.

Onder de slachtoffers van het laatste geweld zijn tientallen Amerikaanse burgers, zoals Biden deze week in zijn landelijke toespraak erkende. De Amerikaanse president gaf ook toe dat er nog verschillende Amerikaanse burgers vermist zijn in Israël, waarvan sommigen naar men aanneemt gegijzeld zijn. De steun van Washington voor Israëlische wraak brengt zijn eigen burgers in gevaar om gedood te worden.

  De goden keren zich tegen het uitverkoren volk - Mammon tegen Israël, Mars tegen het Pentagon

Het is geen wonder dat Biden en andere Amerikaanse politici en hun nieuwsmedia zich liever beroepen op het mysterieuze “pure kwaad” als ze het hebben over het afschuwelijke lijden in het Midden-Oosten.

Zulke nietszeggende, inhoudsloze praatjes dienen om de verwerpelijke waarheid te verdoezelen en te mystificeren.

Washington’s criminele oorlogszucht, roekeloos militarisme en dubbelhartig buitenlands beleid zijn de bron van geweld en de vijand van vrede in het Midden-Oosten en daarbuiten.

Het sturen van meer vliegdekschepen, oorlogsvliegtuigen, troepen en munitie is het ellendige antwoord van een mislukt beleid dat meer geweld, dood en uiteindelijk meer mislukking voortbrengt.

Biden is een oorlogszuchtige. Trump is niet minder een oorlogszuchtige, zoals bleek uit zijn schaamteloze steun voor het geweld van de Israëlische staat en de onderdrukking van de Palestijnen toen hij in het Witte Huis zat. De zogenaamde “onafhankelijke” presidentskandidaat Robert F Kennedy Jr. heeft de afgelopen dagen ook verklaard dat hij Israël volmondig steunt.

Het probleem van Amerika gaat veel verder dan individuele politici. Het is geworteld in zijn systematische criminele beleid dat over de hele wereld geweld zaait en kweekt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israëlisch Flashpoint – Plaatselijke schermutseling? Of het begin van een grote wereldwijde Black Swan?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelExclusief: Oekraïne verloor 75% van zijn drones tijdens de eerste zes maanden van de oorlog
Volgend artikelLe Rouge et le Noir: De rood-bruine, nazi-commie canards van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De aanval op de USS Liberty was een snode valse vlagaanval, bedacht door Lyndon Johnson om een ​​Amerikaanse aanval op Egypte te rechtvaardigen.

  Wanneer je de aanval op de USS Liberty begint te bestuderen, worden sommige feiten heel snel duidelijk. #1 Israël viel doelbewust en opzettelijk aan en probeerde een schip tot zinken te brengen waarvan ze absoluut wisten dat het een Amerikaans schip was.

  Er is absoluut GEEN MANIER dat Israël dit zou hebben gedaan zonder niet alleen de uitdrukkelijke goedkeuring van het hoofd van de Amerikaanse staat, maar ook op bevel van Lyndon Johnson en in samenwerking met het Amerikaanse leger en de CIA.

  De Lavon-affaire: hoe een valse vlag-operatie leidde tot oorlog en de Israëlische bom

  De Lavon-affaire, een mislukte Israëlische geheime operatie gericht tegen Egypte in 1954, veroorzaakte een reeks gebeurtenissen die diepgaande gevolgen hebben gehad voor de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten; de gevolgen van de affaire weerklinken vandaag de dag nog steeds. Deze gebeurtenissen omvatten onder meer een openbaar proces en veroordeling van acht Egyptische Joden die de geheime operatie uitvoerden, van wie er twee vervolgens werden geëxecuteerd; een militaire vergeldingsinval van Israël in Gaza waarbij 39 Egyptenaren omkwamen; een daaropvolgende wapenovereenkomst tussen Egypte en de Sovjet-Unie die de Amerikaanse en Britse leiders boos maakte, die vervolgens hun eerder toegezegde steun voor de bouw van de Aswandam introkken; de aangekondigde nationalisatie van het Suezkanaal door Nasser als vergelding voor de ingetrokken steun; en de daaropvolgende mislukte invasie van Egypte door Israël, Frankrijk en Groot-Brittannië in een poging Nasser omver te werpen.

 2. Israël wil zijn openlucht gevangenis aan Europa overdragen, Amerika, Israël en de Palestijnen zijn het ultieme probleem waarmee hoe dan ook het Europese publiek mee te dealen krijgt.

  Geen enkele westerse samenleving is erin geslaagd moslims te integreren

  https://www.frontnieuws.com/geen-enkele-westerse-samenleving-is-erin-geslaagd-moslims-te-integreren/

  Ruud Koopmans Socialoog, net zoals Pim Fortuyn die ook sociologie studeerde

  40-45% van alle moslims zijn fundamentalisten (West-Europa)
  https://youtu.be/r0SonNHdSoU

  Teheran? Nee, Wenen. Europa we hebben een enorm probleem
  https://x.com/RadioGenoa/status/1712336781578768407?s=20

  En nee ik ben géén cheerleader voor deze 3 diabolische entiteiten.

  • The powers that shouldn’t be, hebben dit zorgvuldig gepland. Creëer permanente onrust in het midden oosten, laat de rijke arabische landen weigeren om vluchtelingen op te nemen en pleur Europa vol met moslim vluchtelingen… regeer heel Europa met overheden die vluchtelingen voortrekken op autochtonen en vervolgens maken ze met Israël een conflict in het midden oosten waar alle vluchtelingen in Europa kwaad over worden.

   De elites hebben ons in een positie gezet die gezeik gaat geven. Ik bid dat vluchtelingen en autochtonen samen gaan zien dat we 1 gezamenlijke vijand hebben die al onze levens kapotmaakt en voor iedereen chaos en ellende creëert.

   Blijf waakzaam en wees klaar om de mensen om je heen te organiseren. De moslims kunnen zich tegen ons keren, of we kunnen samenwerken tegen de gemeenschappelijke vijand. Ik bid dat we gaan samenwerken. Misschien tegen beter weten in, maar ik bid dat we inzien dat we allemaal worden genaaid en dat wij niet elkaars vijanden zijn. De elites moeten worden vernietigd.

   • Let God sort them out oktober 12, 2023 Bij 17:18

    Weer geen speld tussen te krijgen LHSTO het zal precies zo zijn, het ultieme wensdenken om de neuzen in een richting te krijgen zie ik niet gebeuren, hoor net zendtijd voor politieke partijen Volt was aan de beurt door o.a. een basis inkomen te propaganderen, het komt over het publiek heen als natuurgeweld.

     • Ik heb net een podcast op rumble geluisterd van journey to truth met als gastspreker Mary Beaver.
      Exposing illuminati, killswitch engaged. Weet niet echt wat ik er van moet denken maar ja…zij is veteraan en komt van een hoge duistere illuminatie familie die verrassend genoeg een bloedlijn hebben die teruggaat naar Jezus. Ze heeft documenten ontvangen van overgelopen illuminatie en die documenten zijn getekend, ook door V.N en centrale banken van de wereld, met een datum van eind oktober 2023!!! Dus daar zijn we nog niet eens en zij heeft die documenten al een half jaar. Er staat in cult-taal, die zij begrijpt, dat vanaf 1 januari alle assets ( stromannen) opgeheven moeten worden. Wij rekeninghouders zijn de stromannen,
      Eigenlijk staat er dat vanaf 1 januari 2024 tot 2040
      Alle stromannen geëlimineerd moeten worden..
      Nogmaals, ik weet niet wat ik er van moet maken maar ze leek me wel een integer mens en oprecht bang voor dr leven..Ik luisterde terwijl ik aan t werk was dus nog maar een ronde.

      • @ Donders oktober 12, 2023 Bij 20:44,
       De stromannen zijn ook wel de (natuurlijke) personen. Dit is onze handelsnaam. Dit is een fictieve entiteit die enkel op papier bestaat. Het enige probleem is dat al onze bankrekeningen op deze fictieve naam staat. Dan zou dat betekenen dat al onze te goeden opgeheven worden.

       Maar eigenlijk hebben wij zonder dat we het ooit zelf besefte ons geld vrijwillig aan de bank gegeven. Dan kan die bank er alles mee doen, want zij zijn eigenaar geworden van ons geld. In het contract wat jij bent aangegaan doordat jij een bankrekening opende staat duidelijk, dat jij het geld als onderpand hebt gegeven. Alsof jij een lening zou hebben bij die bank. Dit is een 180 graden gedraaide werkelijkheid, wat eigenlijk het handelsmerk van deze charlatans zijn.

      • @Donders…

       Het zou me niks verbazen als het klopt, het tempo van ellende is aan het versnellen. Maar ik ben niet meer bang… kom maar op met de bullshit. Laat de strijd maar beginnen, want dit laffe halve gekloot schiet ook niet op. Strijden en winnen of sterven, ik ben er klaar voor. We moeten ons werk neerleggen en massaal gaan weigeren om onszelf te vernietigen… WIJ DOEN NAMELIJK AL HET WERK!!! Als WIJ staken, worden de plannen van de elites gewoon niet uitgevoerd.

       • Al ettelijke filmpjes langs zien komen de laatste maanden van mensen uit us die beelden laten zien van miljoenen bodybags die zijn besteld door hun regering..voorbereidend werk is een groot goed…

    • Niet eens met de argumenten van niet-integratie van de moslims. Pas op! ik ben geen pro.
     Maar dat is omdat de Islam met de Moslims een ijzersterke enditeit is waar het Westers materialisme niet tegen opgewassen is. Uitleg met een vergelijking: achthonderd jaar lang heeft Frankrijk getracht om Vlaanderen in te lijven tot en met de verfansingsdruk van de Belgique. Eeuwen hebben wij gevochten voor onze taal en cultuur terwijl de Hollanders zelfgenoegzaam over de Moederijk zaten. Het is die wereldmacht niet gelukt.

 3. Kwaadaardige satanische aval ..jullie dage zijn geteld ..en dat zijn niet meer over…jullie gaan allemaal naar donker..en daarbij geen weg terug…….

 4. BREAKING NEWS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  UPDATED 3:55 PM EDT — AUTOMATIC **DEPORTATION** — France “BANS” Pro-Palestinian Protests/Speech/Flags – Paris Now Erupting in Riots

 5. “bezetting in Afghanistan werden tot een chaotisch einde gebracht door president Biden in 2021, toen hij haastig de Amerikaanse troepen terugtrok, zich eindelijk realiserend dat de eindeloze oorlog een verloren zaak was.” Dat is een onjuiste voorstelling; Afghanistan werd haastig ingeruild voor Oakraïne en de verhoopte instorting van Rusland, een reuzegrote buit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in