Image by freepik

Het Amerikaanse ministerie van Financiën onder leiding van Janet Yellen is systematisch bezig de Amerikaanse dollar (Federal Reserve Note) te vernietigen door de beer van Rusland eindeloos te porren met de zoveelste ronde nieuwe sancties.

Nadat het ministerie van Financiën zijn nieuwste sanctiepakket tegen Rusland onthulde, schortte de Moscow Exchange (MOEX) alle handel in zowel dollars als euro’s op, waarmee de laatste stap werd gezet in de richting van de-dollarisering, schrijft Ethan Huff.

In een verklaring onthulde de MOEX dat de opschorting van invloed is op alle handel in buitenlandse valuta en edelmetalen en op de handel in aandelen en geld op de grootste openbare handelsmarkten van Rusland.

“Met uitzondering van dollars en euro’s blijven alle andere financiële instrumenten operationeel,” meldde RT over de verandering, waarbij werd opgemerkt dat de derivatenmarkt niet wordt beïnvloed door de veranderingen en dat de handel gewoon doorgaat.

The Health Ranger gaf ook een verklaring uit over de verandering, die je hieronder kunt lezen van X:

Janet Yellen richt zich op de “fundamentele financiële infrastructuur” van Rusland
Het nieuwe pakket beperkingen van Financiën tegen Rusland is expliciet gericht op de “fundamentele financiële infrastructuur” van het land. Yellen beweert dat Rusland volledig is veranderd in een “oorlogseconomie” en nu “diep geïsoleerd” is van het internationale financiële systeem.

  Zelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlement

“De acties van vandaag treffen hun overgebleven wegen naar internationale materialen en apparatuur, inclusief hun afhankelijkheid van kritieke leveringen uit derde landen”, aldus Yellen.

De Russische Centrale Bank gaf ook commentaar op de zaak en verklaarde dat “transacties in de Amerikaanse dollar en euro zullen doorgaan op de over-the-counter markt.” De wisselkoersen zullen worden berekend door de Bank van Rusland met behulp van “bankgegevens en informatie van digitale over-the-counter handelsplatformen,” voegde de bank eraan toe.

Het Amerikaanse sanctiepakket tegen Rusland richt zich niet alleen op MOEX, maar ook op haar twee dochterondernemingen: het National Clearing Center (NCC) en het National Settlement Depository (NSD).

In februari meldde MOEX een recordaantal particuliere beleggers met in totaal 4,1 miljoen personen die transacties uitvoerden op het platform. Vorige maand bedroeg het totale handelsvolume op de markten van het platform 126,7 biljoen roebel ($ 1,4 biljoen), vergeleken met slechts 94,2 biljoen roebel ($ 1 biljoen) in dezelfde periode in 2023.

Vanaf donderdag 13 juni 2024 ging de schorsing van de dollar en euro op MOEX officieel van start.

“De afhankelijkheid van USD en euro zal drastisch worden beperkt door deze Russische maatregel,” schreef een commentator op RT over deze nieuwste ontwikkelingen. “Hoe meer sancties er tegen Rusland worden ingesteld, hoe irrelevanter de dollar wordt.”

“Het opschorten van de handel in dollars en euro’s had al veel eerder moeten gebeuren,” schreef een ander. “Beleggers hebben ruim de tijd gehad om af te stappen van de handel in fiatvaluta.”

Op X reageerde iemand op het bericht van de Health Ranger over MOEX die zich ontdoet van dollars en euro’s door te stellen dat er “geen twijfel over bestaat dat deze nieuwe sancties ook een averechts effect zullen hebben op de VS, net als eerdere sancties, en Rusland onafhankelijker en sterker zullen maken dan ooit tevoren.”

  Wanneer een BREAKING nieuwsverhaal verschijnt, vraag dan altijd: Waarom nu?

“Alles gaat zoals gepland,” schreef een ander. “Dag Federal Reserve. Snel terug naar gezond ‘geld’ na de grote shake-up. Hou je vast!”

Een ander wees erop dat de stap slechts één dag na 9 juni 2024 kwam, wanneer het petrodollar-oliecontract met Saoedi-Arabië afliep.

“Dit was onvermijdelijk,” voegde deze persoon eraan toe. “Alle landen hebben of zullen klaar zijn met het gebruik van de dollar om deze en vele andere redenen.”

Westerse machten gooien alles wat ze kunnen naar Rusland om het onvermijdelijke tegen te houden, maar het zal nooit werken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Als de dollar sterft, sterft ook het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen die zo dom zijn om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende muntVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin zegt dat het grootste gevaar voor Europa de VS zijn
Volgend artikelDe “Clinton Dodenlijst” – Een journalistieke analyse van vele “vreemde toevalligheden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. We gaan aftellen naar WOIII
  Usa gaat in zijn paniek rondslaan
  Fasten your seatbelts.

  En vergeet niet te preppen😉 nu het nog kan

 2. De echte oorlogseconomie is de welke die het collectieve Westen onder leiding van degenen die er het meest van profiteren iedereen opdringen. Het voeden van een gedrocht dat ook wel het militair industrieel complex wordt genoemd. Zo efficiënt dat het ook andere belangrijke takken van de samenleving controleert en millitariseert zonder dat de mensen het merken.

 3. Alles gewoon klakkeloos geloven wat de alternatieve media schrijft is ook niet zo slim…ik zeg het maar gewoon. Trek jullie plan. Doei

  • @Cenco…

   FN deelt gewoon artikelen die door anderen zijn geschreven. Het staat jou en iedereen vrij om obv dit artikel onderzoek te doen.

   En vwb de economie, de westerse economie is al dood, sinds we de goud standaard in de jaren 80 loslieten. Alle tekenen wijzen erop dat de bubbel gaan klappen. Toen de Sovjet Unie ineenstortte, hadden ze 60miljard staatsschuld. Alleen in de USA staat de teller al op 36.000 miljard. Tel maar uit hoe florisant we er voor staan.

   Misscien dat bepaalde berichten niet helemaal accuraat zijn, maar de westerse economie is een financiële atoom-tijdbom die ons financieel armer gaat maken dan Afrika.

 4. “Toevallig komen deze extra sancties net na het einde van de petrodollar op 9 juni”. Daar is niks toevalligs aan, want toeval bestaat niet. De krachten achter de schermen, dat zijn zij die de financiële systemen, zoals BIS, IMF en centrale banken, controleren hebben het westen intussen zover geplunderd dat er voor hen niet meer veel te halen is. Derhalve richten zij hun focus nu op het Oosten, Azië en het mondiale Zuiden. Zie o.a. de aankondiging van de Rothschilds dat zij nu een bank in Saudie Arabië openen actief in SCHULD financiering van de investeringsprojecten die de Saudies zullen opstarten voor agenda 2030. Nadat het Westen is uitgekleed met ‘schuld financiering’ is nu de rest van de wereld aan de beurt, want schulden financieren brengt geld en macht.
  Dat is ook meteen de reden achter het afbranden van de dollar en de euro. Er is voor hen gewoon niet meer genoeg te halen en door de geweldige staatsschulden hebben zij inmiddels grip op nagenoeg alle activa van het Westen. Ja, ook jouw huis, ook al is het hypotheekvrij. De staat wordt gedwongen om meer belasting binnen te halen om alle schulden terug te betalen, waardoor jouw vermogen structureel uitgehold wordt.

  • Geldontwaarding… een financiële atoombom gaat ons van de 1ste wereld in de 4de wereld veranderen, er staat een armoede voor de deur waar de armste mensen op aarde nog bang van worden. De slapende massa gaat in een nachtmerrie wakker worden… en dan reiken de satanisten hun de reddende hand aan.

   Arme mensheid… de satanisten passen, de echte top, zijn 100 families… 8 mijard mensen worden vermoord door 100 families. Net als een gezond lichaam met miljarden gezonde cellen, dat sterft omdat 1 vierkante centimeter een tumor is.

   Het ego zombie die al aan het ontbinden is. De oude wereld gaat binnenkort definitief eindigen, de vraag is wat er dan komt en of wij de koers gaan veranderen.

   In de monsterlijk grote financiële crisis, moeten we allemaal ons egoïsme loslaten, zodat we gaan samenwerken ipv in paniek akkoord gaan met een NWO. Dat is de enige manier om dit te overleven hier samen sterker en met een hoger bewustZIJN uit te komen. De wal gaat het schip niet keren, het schip gaat zich in de wal varen… en daarna moeten we rustig blijven en samenwerken.

   • Theme,
    Er zijn 13 families boven in het driehoekje van de piramide die de absolute macht hebben. De rest van de mensheid is ondergeschikt in lagen van de piramide. Alle namen die je op de dag van vandaag hoort, waar wij van denken dat ze macht hebben, hebben geen klote te vertellen. Ze zijn allemaal vervangbaar. Het is gewoon een groot rollenspel. Er zijn 3 pauzen, waarvan de grijze paus de absolute macht heeft over alles en iedereen, en behoort tot de 13 families. Ik kan nog wel even doorgaan, maar weet niet of alles nog terug te vinden is op internet Mijn onderzoek gaat terug naar de begin jaren negentig. Ik doe bijna geen onderzoek meer, maar heb nog heel veel op mijn computer staan, die ik af en toe nog eens doorpluis.

  • Mees Baaijen heeft een boek geschreven ‘De roofdieren tegen het volk’ over de door de Deep State georkestreerde verschuiving van de macht vanuit de VS richting China/Rusland en geen enkele uitgever durfde z’n vingers te branden aan dit baanbrekende werk, ook niet uitgeverij Obelisk: https://www.youtube.com/watch?v=pCXa8mFfB8Q

 5. Opvallend dat de goud en zilver koers maar weinig bewogen na die beslissing van MOEX afgelopen woensdag/donderdag. Wanneer begint dan het dumpen van de dollar? Komende week?

  • In de VS zal men terug 1000den miljarden vers geld moeten “drukken” en de rente terug moeten laten zakken. Nog enkele weken tot maximum enkele maanden geduld zou ik zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in