Vorige week interviewde Maria Zeee mij in de Alex Jones Show (zie hieronder), en ik noemde iets dat iedereen lijkt te missen in de huidige maalstroom van geopolitiek: als de dollar sterft, sterft ook elk ander land dat afhankelijk is van de geldcreatie door de VS. Gezien de grote afhankelijkheid van Israël van Amerikaanse buitenlandse hulp en de dollarfinanciering van de Amerikaanse marine, zal Israël, wanneer de dollar sterft, zelf met een existentiële bedreiging worden geconfronteerd, schrijft Mike Adams.

Per slot van rekening is het de achteloze creatie van biljoenen dollars in Amerikaanse valuta die het Pentagon van energie voorziet. Het financiert ook propaganda operaties van de overheid, zoals we allemaal hebben moeten doorstaan tijdens de COVID-jaren, toen het CDC en de FDA een gecoördineerde psychologische operatie tegen ons allen uitvoerden, waarbij ze de zwakkeren probeerden te overtuigen dat vaccins voor “noodgebruik” veilig en effectief zijn in het voorkomen van infecties en het stoppen van de overdracht. We weten nu natuurlijk dat het allemaal een leugen was.

Maar het was een leugen die mogelijk werd gemaakt door het creëren van valuta. Zonder gemakkelijk geld kan een land zijn leugencampagne niet langer volhouden. En als de dollar instort, stort ook het Imperium der Leugens in, wat net zo goed de nieuwe naam kan zijn voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het bijbehorende militair-industrieel complex dat macht en winst haalt uit massaal menselijk lijden en dood.

Een imperium van leugens heeft een berg geld nodig om aan de macht te blijven

Dit imperium van leugens heeft een berg geld nodig om het draaiende te houden – en om de oorlogen actief genoeg te houden om steeds extremere schendingen van de principes te rechtvaardigen die ooit werden omarmd door de “liberale wereldorde” maar die sindsdien zijn verlaten. Principes als democratie, vrijheid, mensenrechten en zelfbeschikking. Alle vier deze concepten liggen nu begraven onder het puin van ziekenhuizen, universiteiten en woonflats in Gaza, nadat ze naar de vergetelheid gebombardeerd zijn door een oorlogszuchtige natie (Israël) die gesteund wordt door een financieel terroristisch regime (de VS).

  Produceren van consent: Hoe gefabriceerde hongersnood de massa zal doen smeken om FEMA kampen

Zonder het agressief drukken van geld door de VS heeft Israël geen substantiële financiële steun van het westen. Dat geldt ook voor Oekraïne, dat bijna op zijn retour is als marionettenproxy van het westen en op het punt staat aan de kant te worden geschoven door de westerse mogendheden nu de witwaspraktijken zo ongeveer hun einde hebben bereikt.

De Verenigde Staten van Amerika hebben nu een schuld van bijna 44 biljoen dollar en de niet-gefinancierde verplichtingen zijn opgelopen tot maar liefst 212 biljoen dollar (zie USdebtclock.org). Deze cijfers zijn voor de meeste mensen onbegrijpelijk en dat is maar goed ook, want niemand in Washington D.C. doet ook maar de moeite om te proberen ze terug te brengen naar een niveau van redelijkheid of fiscale verantwoordelijkheid.

In plaats daarvan gaan de uitgaven in een razend tempo door, voornamelijk op deze drie gebieden waarvoor ik herhaaldelijk heb gewaarschuwd dat ze nu de kernpijlers van het Amerikaanse imperium vormen: Ziekte, schuld en dood.

Ziekte: Bijna 1,5 biljoen dollar per jaar wordt nu uitgegeven aan Medicare en Medicaid, die voornamelijk uitbetalingen doen aan de “ziekte-industrie” die bekend staat als Big Pharma en een mislukt systeem van westerse medische ziekenhuizen die vrijwel geen vaardigheid tonen in het voorkomen van ziekte of dood.

Schuld: De sociale zekerheid kost de federale overheid van de VS nu bijna 1,4 biljoen dollar per jaar, waarmee de Amerikaanse arbeiders slechts een fractie krijgen uitbetaald van wat de overheid ooit van hun loonstrookjes stal, zeker als je bedenkt dat de waarde van de huidige dollars snel afneemt.

  3 Dingen waarvan ZIJ niet willen dat u ze weet over de NAZI'S

Dood: Meer dan 800 miljard dollar wordt elk jaar uitgegeven aan de “doodsindustrie” – Amerikaanse defensie- en oorlogsoperaties, die natuurlijk gericht zijn op het bezetten, aanvallen en bedreigen van andere naties over de hele wereld, terwijl ze beweren dat ze “de democratie beschermen.”

Deze drie pijlers van het Amerikaanse imperium – ziekte, schuld en dood – zijn nu de totale obsessie van de westerse cultuur, waar carrièreminnende burgers naar Big Pharma, Big Finance en Big War (de defensie-industrie) trekken om te cashen, want daar is het geld te vinden.

Maar ziekte, schuld en dood leiden niet tot een welvarende of duurzame samenleving. Ze produceren financiële rijkdom op korte termijn ten koste van nationale overvloed op lange termijn.

Je kunt je weg naar vrede en welvaart niet bombarderen.

Je kunt je geen medicijnen toedienen voor een goede gezondheid.

Je kunt geen rijkdom creëren door geld te drukkken.

Daarom stort het Amerikaanse imperium in. Het beloonde winst, macht en hebzucht boven duurzaamheid, welvaart en vrijheid, allemaal noodzakelijke voorwaarden voor het soort innovatie dat nodig is om een beschaving vooruit te helpen. Amerika gaat dus achteruit, niet vooruit, en de ineenstorting van het Westen – dat een groot deel van West-Europa, Canada, Australië en aanverwante landen zal omvatten – is nu niet ver verwijderd van het omslagpunt en kan niet meer gestopt worden.

Zodra de ineenstorting zijn beloop heeft, zal elke natie die zo dwaas is om aan de dollar gebonden te zijn – inclusief Argentinië en Israël – het plotselinge verlies ervaren van alles wat die dollars ooit opleverden. Cruciaal voor Israël is dat dit ook geldt voor de strijdkrachten van de Verenigde Staten (d.w.z. carrier strike groups), die natuurlijk niet kunnen functioneren zonder financiële steun. Net zoals het leger van de voormalige USSR in elkaar stortte en in duizend stukken brak als Humpty Dumpty, wanneer de dollar sterft, versplintert het Amerikaanse leger en kan het niet meer in elkaar worden gezet.

  Hoe de Bovenklasse jou ziet

Misschien is dit al die tijd al het plan van de globalisten geweest. Hoe dan ook, het niveau van menselijk lijden (hongersnood, armoede, dakloosheid, chaos, geweld, etc.) zal ongekend zijn.

Plan dus dienovereenkomstig.

Hier is mijn interview met Maria Zeee dat dit en andere belangrijke onderwerpen bespreekt:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

2022 Terugblik: Toen “samenzweringstheorieën” veranderden in duidelijke realiteitenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe wapenstilstand in Gaza is een teken dat Hamas niet verslagen kan worden
Volgend artikelRusland begint met de serieproductie van onbemande gevechtshelikopters
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

22 REACTIES

 1. er zijn genoeg revolutie’s geweest die de toenmalige globalisten van hun gouden troon gestoten hebben, op het moment Suprême zal dat niet anders zijn…al zullen we ervoor vreselijk moeten lijden hebben….( zie een voorbode in de Gazastrook)…

  • Werkte het maar zo.

   We staan op een strand en er staat al 30+jr een vloedgolf op pauze. Die vloedgolf wordt elke dag 10 meter hoger wordt. Mensen denken dat die vloedgolf gewoon op pauze blijft staan, dus ze negeren hem.

   Mensen spelen met hun kinderen in de branding terwijl ze de vloedgolf, die inmiddels meerdere kilometers hoog is, gewoon negeren.

   Na deze crash is er geen economisch systeem meer. Deze crash beëindigt alle systemen, daarom noemen ze het de Great Reset.

   • Deels kletskoek.
    Er zal altijd een soort economisch systeem zijn. Ruilhandel is een economisch systeem en daar heb je niks anders voor nodig. Het probleem is echter dat het lastig is. Hoeveel vissen moet ik iemand geven voor een paar schoenen? Hoeveel kilo tomaten voor een nieuwe schoffel? Wil je die tomaten allemaal in 1x, of is het ok om een tijdlang iedere week een kilo te krijgen? Wat kan ik krijgen als ik je help je dak te repareren?
    Geld is niks anders dan iets om die ruilhandel gemakkelijker te maken. Het kan worden gespaard zonder dat het rot, zoals die vissen of tomaten.

    Maar voor niks komt de zon op. De elite wil feitelijk stellen dat alles van hen is en wij hen (met slavenarbeid) moeten betalen voor alles wat je maar kunt bedenken. Echter, wanneer er voldoende mensen zeggen ‘barst maar’ dan houdt dat gewoon op. Beter nog, indien voldoende slaven een opstand beginnen dan merken ze snel genoeg dat die elite, ondanks al hun rijkdom, net zo goed aan een boom kan worden opgeknoopt (of gespijkerd) als een slaaf. Alleen zijn er veel meer slaven dan slavenhouders.

    • @Johan P…

     Ik zeg niet dat er geen ruilsysteem zal zijn. Ik zeg dat de crash die de elites op elk moment op ons kunnen loslaten, een crash wordt die alles zo op de kop gooit dat we daar niet simpel doorheen kunnen komen door gewoon even terug te gaan naar de gulden. Er moet iets nieuws worden bedacht, iets wat rente vrij is is een goed begin. Hetzelfde geldt voor politiek… er moet iets worden bedacht om dat systeem te vervangen voor iets dat echt werkt. De politiek maakt problemen en crisissen, terwijl politiek problemen en crisissen hoort op te lossen.

    • Wat velen hier niet (willen) begrijpen is dat ons concept van geld onjuist is. We sparen in wat we geld noemen maar als je taal goed toepast (als in definities) is dat wat we gebruiken geen geld is maar een betaalmiddel.

     Een betaalmiddel is altijd schuld. Per definitie. Het probleem is dat we in schulden sparen. Want dan kan er een centje worden verdiend. Dat betekend dus risico. Als je je bank toestaat om je betaalmiddel uit te lenen omdat je het op je spaarrekening hebt staan want rente ontvangen neem je risico op wanbetaling op de koop toe.

     Ik baal ervan dat ik die sukkels verplicht moet redden. Spaar in wat anders. Edelmetaal, huizen, bossen, hutten, maakt niet uit. Dat is bezit. Klaar. Als je denkt dat je rente kan vangen en geen risico lopen…. Jammer, dat moeten we stoppen want is de bron van het conflict. De spaarders willen niet accepteren dat ze niet meer verdienen als de schuldenaren niet meer kunnen betalen. Daar zijn we nu of bijna.

     De gevolgen gaan we meemaken. Zal niet fraai zijn maar wel geweldig om te aanschouwen. Gaat dit +-600 jaar oude system het begeven. Overigens nee, als er een goudstandaard, zilverstandaard, zoutstandaard, tallystickstandaard of wat dan ook gaat worden blijft het conflict in stand.

     Sparen en betalen (dus schulden) moet uitelkaar worden getrokken. Ga er maar eens aanstaan maar is geprobeert en machtige krachten proberen het. Het zijn niet alleen klootzakken. Heel oude samenlevingen hebben het geleerd maar niet in praktijk kunnen brengen.

     Bestudeer de maatschappij van opkomende rijken. Die weten het en handelen ernaar….

     Groeten,
     Hugo

  • Elke vorm van geld leidt vroeg of laat tot problemen. Geld is een wortel van alle kwaad. Het principe van het koninkrijk van God is: ‘doe wel zonder iets te willen terug ontvangen’. Stel je voor dat iedereen zijn capaciteiten zou gebruiken om de ander te dienen en er geen duizenden arbeidsjaren zouden gaan zitten in ‘geld verdienen en verdelen’ – belastingdiensten, sociale diensten, accountantsdiensten, bancaire diensten, algemene economen, bedrijfseconomen, controllers. Iedereen met zijn voeten in de klei om bij te dragen aan een goede samenleving – op basis van … vertrouwen en geloof. Als mensen werkelijk wereldwijd zouden luisteren naar onderstaande, dan zouden alle wereldproblemen als bij toverslag verdwenen zijn. Maar zij luisteren naar de tegenpartij, met zijn mammon, helaas.
   ‘Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen; want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.
   De lamp van het lichaam is het oog; als dan uw oog oprecht is, zal heel uw lichaam verlicht zijn; als uw oog kwaadaardig is, zal heel uw lichaam duister zijn. Als het licht dat in u is, duisternis is, hoe groot is dan de duisternis zelf!’

   Dit laatste vers zouden evangelische christenen wereldwijd eens ter harte moeten nemen en dan denken aan de laatste fase van de kerk: Laodicea, dat jammerlijk, arm, blind en naakt is, terwijl ze denkt dat ze rijk is – achter het dollar-gedreven Israël staand.

   ‘Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten. U kunt niet God dienen en de mammon.
   Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?
   Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?
   Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?
   En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet;
   en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze.
   Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen?
   Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden?
   Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt.
   Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.
   Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.’

 2. Aan wie of wat zijn soevereine staten vooral geld verschuldigd? Dit systeem is gebaseerd op een frauduleus principe waarbij particuliere entiteiten het exclusieve recht hebben om financiële middelen te creëren via schuldverklaringen van derden. De VS kunnen dit frauduleuze systeem ondermijnen en een eigen systeem bedenken dat geen sneeuwbaleffect zal hebben op het schuldensaldo. Het kan eerdere schulden kwijtschelden omdat ze voortkomen uit een corrupt systeem dat de rijken rijker en de armen nog armer maakt.

  • Mee eens. Als de centrale banken niet meer in private handen zitten is al een groot deel van de problemen opgelost. Landen hoeven dan niet meer gigantische rentes aan zichzelf te betalen wat dan nog wordt doorgesluisd naar die grijpgrage handen en op die manier het land in schuld houd. Daarom worden de elites steeds rijker en het volk armer omdat ze steeds meer moeten bezuinigen om te proberen die schuldberg te verkleinen.
   Enkel nog rente om de kosten te dekken moet voldoende zijn om de economie goed draaiende te houden. De private banken lenen dan van de staat tegen 1% (per jaar) en lenen dat uit aan klanten tegen 2 %(per maand), dus tel uit hun winst. Die winst is groot genoeg om risico’s van wanbetalers te dekken.
   Het gaat erom dat het geld IN EIGEN land blijft circuleren en niet naar de BIS vloeit.

   • @Matt…
    ‘Als de centrale banken niet meer in private handen zitten is al een groot deel van de problemen opgelost.’

    Trump heeft tijdens zijn presidentschap een verordening getekend die de FED non-privaat maakt zodra er een bepaald schuldenplafond wordt bereikt.

    • En heeft Biden dit beleid voortgezet?
     Sinds Biden aan de macht is is de staatsschuld gigantisch gestegen en is dat zogenaamde plafond steeds verder de lucht in gegaan. Van aflossen is dus geen sprake, integendeel.

  • Ook als is het waar,dat doet niets aan de werkelijkheid af.
   We worden belazert linksom of rechtsom.
   Dat weten de Zionisten als geen ander.
   Daarom financieeren de zionisten beide zijden in een oorlog,zodat ZIJ altijd winnen.
   Follow the money.
   Wie wordt er beter van het conflict in ukraine?Niet Rusland of ukraine.
   De oorlogsindustrie van amerika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in