Belgische politie © Matthew Kenwrick / Flickr (CC BY-ND 2.0)

Inwoners van Zeebrugge, België, hebben burgerpatrouilles gevormd te midden van een gigantische toename van het aantal misdrijven dat door migranten wordt gepleegd.

Bezorgdheid over het gebrek aan politiezorg heeft lokale burgers ertoe aangezet om het heft in eigen handen te nemen en heeft de autoriteiten ondanks hun ogenschijnlijk ondermaatse prestaties ertoe aangezet het initiatief te berispen.

“De voorbije dagen doken op sociale media tientallen berichten op van inbraken door zogenaamde transitmigranten in Zeebrugge”, meldt Sceptr.

“Al jaren kampt Zeebrugge met het probleem en de overlast van transitmigranten (illegale migranten die hier geen asiel willen aanvragen), maar vanwege de overvolle asielcentra en omdat ze vaak simpelweg niet kunnen worden teruggestuurd naar hun land van herkomst staat de politie naar eigen zeggen machteloos”.

In een recent incident ontdekte een oudere vrouw een man die op de loer lag in de buurt van haar garage. Naar verluidt probeerde hij bij haar in te breken en mobiele telefoon te stelen, maar het lukte haar om hem af te weren en de politie te bellen.

De man werd gearresteerd en bleek dronken te zijn en in het bezit te zijn van gestolen goederen.

Bezorgde bewoners begonnen met het organiseren van burgerpatrouilles als reactie op de misdaadgolf, maar ambtenaren hebben tegen deze onderneming gewaarschuwd.

“We minimaliseren de feiten zeker niet. Er zijn effectief meldingen van inbraken of pogingen tot. Maar die zaken worden op sociale media graag uitvergroot”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel tegen Het Laatste Nieuws.

“Wie transmigranten schaduwt, opjaagt en daarbij zelf schade oploopt, moet niet bij ons of de burgemeester komen jammeren”. 

‘Jongeren’ terroriseren gezinnen in Belgische buurt

  Belgische jongen van trap afgegooid tijdens ernstige mishandeling door "jongeman van buitenlandse origine"
Vorig artikelAmerikaanse postbode betrapt met truck vol gestolen stembiljetten bij de Canadese grens
Volgend artikelTrump claimt eindzege: “gewonnen met legale stemmen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Mensen moeten ze niet schaduwen of opjagen. En als ze wat overkomt mketen ze niet klagen !¡?????!!! Dit is de wereld op zn kop.. als de iverheid niets doet moeten ze het toch zelf doen… Dussuhhhhhh. Wanneer ze er 1 betrappen. Gepast geweld gebruiken. Geen kwartier onder water maar 5 minuten of zo. En daarna politie bellen . Je mist niks aan die ongedocumenteerde. Wanneer ik geen papieren heb besta ik niet. En dit gespuis kan gewoon overal aankloppen ziek Europa

 2. ‘Mag ik als burger een verdachte aanhouden?
  Op grond van artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering is bij ontdekking van een strafbaar feit iedereen bevoegd om een verdachte aan te houden. Wel zijn er veel eisen en voorwaarden aan dit zogeheten burgerarrest verbonden.

  De aangehoudene moet meteen aan de politie worden overgedragen.
  De aanhouder mag om te voorkomen dat de verdachte de benen neemt, dwang uitoefenen. Bijvoorbeeld door hem of haar tegen de grond te houden. Het gebruikte geweld mag niet verder gaan dan nodig om te bereiken dat de verdachte er niet vandoor gaat.
  Er is een duidelijke grens waar de geweldstoepassing moet ophouden. Heeft de verdachte zich overgegeven of is hij of zij weerloos? Dan is het doel bereikt en is er geen geweld meer nodig. Dat geldt voor een aanhouding door de politie, maar ook voor een aanhouding door burgers.’

  https://www.politie.nl/themas/aanhouding.html

  Hoe anders is bovenstaande in België geregeld?

  ‘De Belgische wet kent ook het burgerarrest. Dit recht wordt erkend in artikel 1, eerste lid, 3°, van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis: ‘iedere particulier die iemand vasthoudt die bij een misdaad of wanbedrijf op heterdaad betrapt werd, geeft de feiten onverwijld aan bij een agent van de openbare macht. De termijn van achtenveertig uren waarvan sprake is in het 1° (waarbinnen een bevel tot aanhouding moet worden betekend), gaat in op het ogenblik dat die aangifte wordt gedaan’.’

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Burgerarrest#Belgi%C3%AB

  Is korpschef Dirk Van Nuffel een blaaskaak?
  “Wie transmigranten schaduwt, opjaagt en daarbij zelf schade oploopt, moet niet bij ons of de burgemeester komen jammeren?”

  Over ‘uitvergroten’ gesproken! Deze figuur als spreekbuis toont het ware gezicht.

 3. Nou dat zegt veel over de gelatenheid van veel Nederlanders, dat de Belgische burgers hen voorgaan in een poging om de niet westerse etnische criminaliteit enigszins te stoppen of in kaart te brengen of hoe het er werkelijk voorstaat in België.

  Nederlanders zijn in mijn mening slachtrijp geïndoctrineerd door decennia lang links gewauwel, prietpraat en geflikflooi, de vele walgelijke slippendragers van de “democratisch” gekozen bestuurlijke elite, die hen natuurlijk achter hun rug hartelijk uitlachen omdat ze hun stem hebben gegeven.

  • Hier zijn altijd van alles van plan waar ze dagen over kunnen blijven lullen.
   Maar uiteindelijk gebeurt er niets.
   Tot er weer 1 een goed idee heeft, waarop alles weer hetzelfde verloopt en weer gebeurt er niets.
   In Nederland krijg je helemaal niks van de grond. En dat is zolang als ik mij kan herinneren.

   • Ja jammer, want zodra de politie lucht krijgt dat je een knokploeg wil organiseren, staan ze eerst bij jou voor de deur i.p.v. de criminelen. En dan is er wel tijd voor!

 4. Q; “Wie transmigranten schaduwt, opjaagt en daarbij zelf schade oploopt, moet niet bij ons of de burgemeester komen jammeren”.

  Ah, als ik het hier goed lees, kan ik hier dus net zo makkelijk van maken; “Wie oorspronkelijke Europeanen schaduwt, opjaagt en daarbij zelf schade oploopt, moet niet bij ons of de burgemeester komen jammeren”.

  Goed dit te weten…

 5. Ik heb er maar een ding over te zeggen, de regeringen in Europa en hun dienaars zijn Volkverraders, dit is een goed mitiatief om de eigen burger te beschermen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in