Wij weten misschien niet met zekerheid wat er op een bepaald moment of in een bepaald geval in Oekraïne gebeurt of wie er schuld aan heeft. Maar wat wij wel weten is dat het officiële narratief van het Westen niet op waarheid berust en dat er voldoende bewijsmateriaal is om een onderzoek in te stellen naar de wreedheden die zowel tegen Oekraïense burgers als tegen Russische soldaten begaan worden. Maar de roep om dergelijke onderzoeken door de Westerse regeringen en de media blijft merkbaar uit. Het stilzwijgen van onze regeringen, gekoppeld aan een geïnstitutionaliseerde media die niet beseft dat het hun taak is het gezag in twijfel te trekken, is zeer verontrustend, bericht Dailyexpose.uk.

Op zondag 3 april verklaarde het Oekraïense Ministerie van Defensie dat zij 410 lichamen van gedode Oekraïners hadden gevonden in Boetsja, Irpin en andere steden en dorpen gedurende de eerste twee dagen sinds Rusland aanvallen in deze streken begon. Het Ministerie van Defensie voegde eraan toe dat het precieze aantal slachtoffers van de Russische strijdkrachten “nog veel hoger zal liggen”. Op dezelfde dag gaf de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba beelden vrij van “verschrikkingen veroorzaakt door terugtrekkende Russische strijdkrachten in de stad Boetsja.”

Als voorbeeld van de mediacampagne die daarop volgde, in typische bedrijfsmedia mode, zonder ook maar een vraag, laat staan een onderzoek om de feiten te bevestigen, versterkte The Independent een bericht van Reuters:

“Paus Franciscus heeft “het bloedbad van Boetsja” veroordeeld en een Oekraïense vlag gekust die verzonden is uit de stad waar vastgebonden lichamen die van dichtbij neergeschoten waren de straten bezaaiden nadat Russische troepen zich teruggetrokken hadden en lijken uit een massagraf bij een kerk staken.

“[De vlag] komt uit de oorlog, juist uit die gemartelde stad, Boetsja,” zei hij, terwijl hij de vlag kuste en hem omhoog hield voor het publiek van enkele duizenden, dat in applaus uitbrak.”

Een paar dagen eerder had de paus “impliciet kritiek geuit op de Russische president Vladimir Poetin over de invasie in Oekraïne,” meldde The Independent.

Het is niet zo dat dit bericht op zichzelf een bewijs is van het gebrek aan onderzoeksjournalistiek van de bedrijfsmedia. Maar veeleer dat het één artikel is, slechts een klein onderdeel, van een veel grotere campagne.

Op het moment van schrijven levert een zoekactie op de website van The Independent 16 artikelen op die de laatste week door hen gepubliceerd zijn en de term “Boetsja bloedbad” bevatten, en de laatste 3 dagen staan er minstens 100 artikelen op die de term “Boetsja moorden” bevatten. Een aantal van die artikelen is waarschijnlijk te wijten aan de termen die in de titels van de “aanbevolen” leeslijst bij het artikel staan, en niet zozeer aan het feit dat ze deel uitmaken van het onderwerp van het artikel. Het geeft echter wel aan hoe vastbesloten de bedrijfsmedia zijn om hun versie van dit verhaal zo wijd mogelijk te pushen en het op de voorgrond van de psyche van het publiek te houden.

  Video's - Mislukte Oekraïense infanterieaanval op Wagner-troepen in Bakhmut

Kremlin reageert op “Bloedbad van Boetsja”

In de nasleep van de gruwelijke genocide in Boeka beschuldigde het Kremlin vorige week de westerse media, voornamelijk die uit de Verenigde Staten, van medeplichtigheid aan het bloedbad onder de burgerbevolking.

De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei: “Door neppublicaties te verspreiden en waarheid en alternatieve gezichtspunten, onderzoeksmateriaal en directe toespraken te blokkeren, zijn de VS medeplichtig geworden aan deze afschuwelijke tragedie die een misdaad van de regio Kiev vertegenwoordigt.”

Republic World: Russia Slams Western Media Over Bucha Genocide, Alleges ‘West An Accomplice In Bucha Crimes’, 6 April 2022 (3 min)

Als de video hierboven van YouTube verwijderd is, kunt u hem hier bekijken.

De schuld van Rusland in de oorlogsmisdaden in Boetsja is krankzinnig

Giorgio Bianchi is een Italiaanse fotojournalist, documentaire fotograaf en filmmaker. Wat betreft Boetsja, schreef hij in een blog, als de Russen zo’n gruwelijke misdaad hadden begaan, dan zou het logisch zijn dat zij de lijken op de vrachtwagens hadden moeten laden en ze dan hadden moeten laten verdwijnen in een of andere hoogoven of een of andere mijn onder hun controle. “Het regime in Kiev neemt bevelen aan van de NAVO, en de NAVO wil koste wat kost het schaakbord omver werpen door het conflict te laten escaleren,” schreef hij.

Tijdens een interview betoogde Bianchi dat de versie van de westerse media over de schuld van Rusland aan de oorlogsmisdaden in Boeka krankzinnig is. De videoclip van Bianchi’s interview is in het Italiaans, zonder Engelse ondertitels. Een samenvatting van wat Bianchi tijdens zijn interview zei, staat echter genoteerd in het beschrijvingsveld onder de videoclip op YouTube en luidt:

“De Russen proberen voorzichtig vooruit te gaan en daarbij de burgerlevens te beschermen. Ik heb in Volnovakha en in Mariupol gezien hoe verschillend de houding is tussen de burgers en het Russische leger.

Als ze bijvoorbeeld in Boetsja echt burgerslachtoffers maakten, vrouwen en kinderen verkrachtten, zouden ze dan al die lijken midden op straat hebben laten liggen, perfect voorbereid voor een optimale compositie voor fotografen? Het is dom en onlogisch.

  Het Westen maakt een achterwaartse salto over het strategisch belang van Bakhmut

Ik wil u eraan herinneren hoe in Afghanistan de militairen van de VS en de NAVO op burgers schoten als in videospelletjes, waarbij ze de vingers van de doden afsneden. Wie de meeste vingers verzamelde, won. Wie heeft deze gruwelen aan het licht gebracht? Julian Assange. Waar is hij nu? In de gevangenis omdat hij deze geheimen onthuld heeft…”

De Italiaanse journalist, schrijver, blogger en televisiepresentator Toni Capuozzo is ook van mening dat er iets mis is met het officiële westerse verhaal over de gebeurtenissen in Boetsja. De timing van de gebeurtenissen, met name het tijdstip van de ontdekking van de burgerlijken, roept vragen op.

Op 30 maart, aldus Capuozzo, trokken de Russen zich terug uit Boetsja en op 31 maart verklaarde de burgemeester van de stad voor het stadhuis dat hij tevreden was over de bevrijding, zonder te verwijzen naar de lijken.

Op 1 april beginnen er interviews te verschijnen van de burgers van Boetsja, die nu vrij zijn. Maar niemand vermeldt de lijken in de straten. Op 2 april worden er beelden van de Oekraïense politie vrijgegeven waarop slechts één lijk op de grond te zien is. Tenslotte begonnen op 3 april beelden te circuleren van de vele lijken op straat. Capuozzo wees toen op het merkwaardige gedrag van de Oekraïense burgers, die gedurende de 4 dagen de lichamen nooit bedekt of verplaatst hebben.

Lees meer: Bucha: what are the arguments of the journalist Toni Capuozzo, Money, 6 april 2022

In zijn video hieronder vraagt Mark Elsis, presentator van Earth Newspaper, waarom Rusland de Oekraïners in Boetsja zou bezetten en er zij aan zij met hen zou leven, maar hen zou doden tijdens hun anders ordelijke terugtrekking?

Aan de andere kant hebben de Oekraïense strijdkrachten krijgsgevangenen gemarteld en gedood, de burgerbevolking opzettelijk als menselijk schild gebruikt en in het hele land haar burgerbevolking gemarteld en aan palen getaped wegens overtredingen tijdens de oorlog. Waarom zouden de Oekraïense strijdkrachten de bevolking van Boetsja niet terstond als “Russische collaborateurs” zien en hen dienovereenkomstig straffen?

The New Atlas: Why Ukraine’s “Massacre” Story Isn’t Adding Up, 8 April 2022 (13 min)

Als de video hierboven van YouTube verwijderd is, kunt u hem hier op Bitchute bekijken.

Audio-opname duikt op die wijst op in scène gezette massamoord

Bij de verschillende bewijzen van het “Bloedbad van Boetsja” – die erop wijzen dat het weer een propaganda-provocatie van het regime in Kiev was – hoort ook een video van één van de vermeende lijken die men van de grond ziet opstaan. U kunt deze video, en andere, hier bekijken.

  Wagner: "De slag om Bakhmut is zo goed als voorbij - Er resten nog slechts 742 meter" - Ontkent de Oekraïense opmars (Video's)

Sindsdien is er een geluidsopname opgedoken die een gesprek tussen twee Oekraïners suggereert te zijn. Maar, “de bronnen van de opname zijn nog niet bevestigd, en de mogelijkheid bestaat dat dit niets anders is dan de zoveelste vervalsing die verspreid wordt door een van de strijdende partijen in de voortdurende informatieoorlog,” schrijft South Front.

U kunt hier luisteren naar de geluidsopname in het Oekraïens die in het artikel van South Front is ingesloten. Hieronder staat het Nederlandse transcript van de opname, gekopieerd uit hetzelfde artikel:

– Hallo.
– Hallo Vasya, ben je aan het praten?! Kun je me nu f**ing goed horen?
– Ja, ik hoor je goed. Ja.
– Vasya, kun je me f** één vraag beantwoorden. Wat de ***, Vasya, ben je echt helemaal f**ed daar. Kon je iets goeds voor me doen of niet?!
– Dat is, wat?!
– Hou je mond, Vasya. Waarom *** bewegen ze op de camera, zeg me, Vasya, ***. Kunnen ze niet *** vijf minuten gaan liggen?! Sergej Sergejevitsj heeft me nu al een half uur lang voor de ogen van iedereen gef***ed.
– Ik begrijp alles, dit zal niet meer gebeuren.
– Doe het niet meer, Vasya. Begrijp je het of niet?! De volgende *** keer ga je achter dat Russische schip aan, ***. En ik zal met je meegaan.
– Taras Grigorjevitsj, ik begrijp alles, alles. Volgende keer zal het anders zijn.
– Hoe *** is het anders?! Was het moeilijk om een vrouw op de weg te plaatsen? Zeg het mij! Was er geen *** normale vrouw?! Je hebt *** alleen maar mannen in het frame liegen, *** ***. Ik vond een paar *** idioten in een burgerlijke nederzetting.
– Ik verzeker je, Taras Grigorjevitsj, de volgende keer zullen we het zeker goed doen.
– Dat is een *** (mislukking) , Vasya. Ik zeg je, het is gewoon een f***ed (mislukking). En zeg ook tegen Feder ***, dat hij nu van kantoor komt, ***. Dat is het, ***.

Leaked Recording Allegedly Confirms Massacre in Bucha Was Staged By Ukrainian Militants, 8 April 2022


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde leugens over Boetsja: Hoe de geesten van de mensen gemanipuleerd wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGeloof nooit meer wat de perfide bedriegers in de mainstream media over wat dan ook zeggen
Volgend artikelVoor het geval u het nog niet wist… U moet om de 30 dagen een booster krijgen om “beschermd” te blijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Wat wil je meer van de paus,de kerk en zijn gezag behoord tot de top van de cabal alsook de Rothshilds,Rockefellers,alsook de Oranjes zie maar opa Bernard en de bilderberggroep.

  2. Als die lul van Zelensky zijn bek opendoet, en 10 woorden spreekt, zijn dat 15 leugens.

    Oekraine 800.000 in leger; Russen 200.000; toch winnen de Russen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in