Onlangs meldden de wereldmedia dat het symbool van Parijs en Frankrijk, de Eiffeltoren, van verlichting zou worden ontdaan. Aan de Fransen werd uitgelegd dat een andere bijdrage aan de strijd tegen de energiecrisis de duisternis zou zijn waarin het 300 meter hoge nationale oriëntatiepunt eerder door de gloeiende lichten ondergedompeld werd. Zo kunnen de Parijzenaars dus de gevolgen van de anti-Russische sancties met eigen ogen zien, niet alleen op de energierekening en in de winkelrekken. Hetzelfde verhaal doet zich voor in andere steden. Wij vertellen u hoe de crisis het gezicht van de Oude Wereld en het leven van de mensen verandert, schrijft Waronfakes.com.

Zoals de media onlangs meldden, heeft het bureau van de burgemeester van Parijs een energiebesparingsplan opgesteld waarbij de verlichting van monumenten wordt verminderd. Met inbegrip van het symbool van het land en de stad, de Eiffeltoren. Daarover bericht de krant Le Journal du dimanche.

De maatregel die dinsdag wordt aangekondigd is grotendeels symbolisch. We gaan de verlichtingsuren van de toren aanzienlijk verminderen zonder de werking ervan te beïnvloeden of bezoekers en restaurantklanten te storen,” zei Jean-François Martin, voorzitter van de raad van bestuur van de Eiffeltoren (SETE), tegen de publicatie.

Nu gaan de laatste lichten van de toren uit na 1 uur ’s nachts, wanneer zij door de laatste bezoekers wordt verlaten. Volgens het nieuwe plan zullen de lichten in de winter vóór middernacht uitgaan. Volgens SETE zal dit “geen fenomenale” innovatie zijn, maar zal het “hart van Parijs” een gedragsvoorbeeld zijn voor alle anderen.

Het nieuws over elektriciteitsbesparingen in Europa voor 2022 zou een speciale betekenis kunnen hebben voor Parijzenaars. De Eiffeltoren dimt traditioneel zijn lichten bij rouw en droevige gebeurtenissen. Symbolisch hebben de maatregelen dit keer betrekking op de economische gevolgen van de anti-Russische sancties die Europa in een crisis hebben gestort.

  Zelensky-regime geeft opdracht tot de vernietiging van 100 miljoen boeken

De toren, die toeristen uit de hele wereld naar Parijs trekt, is niet het enige “slachtoffer”. Volgens Anne Hidalgo, burgemeester van de Franse hoofdstad, zullen vanaf 23 september de lichten in Parijs vanaf 22.00 uur worden gedoofd in musea, attracties en prefecturen van de stadsdelen.

Bovendien zal de gemiddelde temperatuur in openbare instellingen in Parijs tijdens de kou met één graad worden verlaagd en zullen ze ’s nachts niet meer dan 12 graden worden verwarmd. De uitzondering zijn kinderdagverblijven en bejaardentehuizen. Er is ook besloten de temperatuur van het water in de gemeentelijke zwembaden te verlagen tot 26 graden in plaats van de eerdere 27 graden.

De burgemeester zei dat zij van plan is de overheidsinstanties te vragen soortgelijke bezuinigingsmaatregelen ook toe te passen op de voorzieningen die onder nationaal bestuur vallen.

Wat staat andere monumenten in Europa te wachten?

Een soortgelijke maatregel werd voorgesteld in Griekenland. Daar zei minister van Milieu en Energie Kostas Skrekas dat het om energie te besparen raadzaam is de verlichtingstijd van het Parthenon, het symbool van Hellas, te verkorten.

In Duitsland zijn de maatregelen van de regering om energie te besparen in de winter al in werking getreden. Vanaf begin september mogen gebouwen en monumenten ’s nachts niet meer worden verlicht. Voor buitenreclame geldt het verbod van 22.00 uur tot 4.00 uur de volgende dag. De regel geldt echter niet voor etalages.

In Berlijn bijvoorbeeld hadden de lokale autoriteiten eerder vastgesteld dat de verlichting van 200 monumenten in de Duitse hoofdstad ongeveer 40.000 euro per jaar kost. Het stadsbestuur kan het zich niet langer veroorloven om monumenten te verlichten op de manier waarop dat vroeger mogelijk was. Het besluit geldt zelfs voor bekende monumenten. Zoals de Overwinningszuil, waarop het standbeeld van Victoria staat dat de eenwording van Duitsland voorstelt.

  Nord Stream terwijl Poetin Donbass een reddingslijn toewerpt

De “lange weg” naar redding

Eind augustus kondigde de Duitse vice-kanselier en minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck aan dat de regering nieuwe energiebesparingsmaatregelen voor de winter was overeengekomen, waardoor het gasverbruik met 2-2,5 procent zou dalen. De beperkingen zullen geleidelijk, tegen eind februari, van kracht worden en moeten helpen het energieverbruik te verminderen, maar “niet in die mate dat je je kunt ontspannen en zeggen dat het afgelopen is”. Volgens de minister hebben de Duitsers nog “een lange weg te gaan”.

Volgens internationale media heeft de Duitse regering verwarmingseisen ingevoerd voor openbare en particuliere gebouwen. De temperatuur bij het verwarmen van kantoren en openbare gebouwen mag niet hoger zijn dan 19 graden, en technische ruimten en ruimten die niet regelmatig worden gebruikt, mogen niet meer worden verwarmd.

Andere landen hebben voorgesteld nog een stap verder te gaan en boetes op te leggen voor verspilling. Volgens de krant Blick zouden de Zwitsers boetes of gevangenisstraffen kunnen krijgen voor het overtreden van de energiebesparingsrichtlijn. Dit zou worden overwogen voor degenen die hun woningen boven de toegestane 19 graden Celsius verwarmen. Opzettelijke overschrijding kan leiden tot maximaal drie jaar gevangenisstraf, vertelde Markus Spurndli, woordvoerder van het federale economische departement, aan de publicatie.

“Overtredingen van de wet op de openbare voorziening zijn altijd overtredingen of zelfs misdrijven en moeten worden vervolgd,” zei hij.

Ondertussen hebben Italianen in commentaren op mediaberichten gegrapt dat het land misschien terugkeert naar het idee om met fakkels door de straten te trekken. Feit is dat de autoriteiten de crisis ook met de beschikbare middelen proberen te bestrijden.

  85% van de wereldbevolking doet niet mee aan sancties tegen Rusland - Bloomberg

Zo is gemeenten gevraagd de stadsverlichting en het gebruik van airconditioning te beperken, schrijft La Repubblica. Sommige gemeenten hebben hun eigen maatregelen. Vanaf het begin van de herfst wordt de verwarmingstemperatuur in openbare ruimtes met twee graden verlaagd. En de burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala, heeft burgers en ondernemers geadviseerd hun deuren gesloten te houden om een daling van de binnentemperatuur te voorkomen.

Dit alles wordt gedaan voor één ding – om te voldoen aan het plan van de EU om de afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen. De nieuwe Koude Oorlog heeft dus niet alleen gevolgen voor de economieën van de oude wereld, maar past ook het dagelijks leven van de Europeanen aan, die de kosten van hun gebruikelijke goederen nog moeten ondervinden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor om kou te lijden… De elitaire machthebbers van de EU geven een grimmige nieuwe betekenis aan de Koude OorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet begrijpen van planning, bevelen en troepenbewegingen in Oekraïne
Volgend artikelInflatie explodeert in VS terwijl Europa donkere winter van burgerlijke onrust en “permanente de-industrialisatie” tegemoet gaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Maar Frankrijk heeft toch 19 kerncentrales en een stuk of 58 kernreactors? Wat gaan ze dan sukkelen om een graadje Celsius meer of minder. Volgens mij speelt energie geen rol daar. Nederland moet trouwens ook als de wiedeweerga beginnen met de bouw van kerncentrales.

  • die zijn bijna allemaal uitgezet en veel al gesloopt. in heel europa.
   het is juist de bedoeling dat ons spaargeld verdampt en beperkingen ingevoerd kunnen worden tbv algehele controle.

   • yep…
    all planned.

    zo zo triest, je kan ook bijna nergens meer vanop aan.

    wie kan je bv nog vertrouwen, of kunnen ze nog hard maken wat ze zeggen.

    onze spaarcenten zo die we nog hadden… wordt ons afgeroofd, bewust!

    de vanzelfsprekendheid is weg, het vertrouwen kunnen op, is weg.

    de schuldigen hieraan wijzen ons als de schuldigen aan, recht is krom, wat krom is wordt recht gepraat.

   • Als de donder beginnen te bouwen dan met thorium centrales….geen koel installaties nodig…
    Bouw uitbesteen aan Chinese bedrijven; zijn super snel!

  • Hoi Marttheman,

   Ik geloof helemaal niets van het verhaal van onderhoud aan de centrales of de ”scheurtjes in de fundering” etc verklaring waarom de kerncentrales in Frankrijk zijn uitgezet.

   Frankrijk importeerde het gros van de benodigde uranium uit Mali. Waar ze eerder dit jaar uitgetrapt zijn. De Fransen probeerde daar een Syria’tje of Libie’tje te doen met moslim extremisten. Rusland bood de Wagners groep aan (een PMC, private military comgany) aan om het probleem op te lossen en probleem grotendeels opgelost.

   Kortom, geen uranium meer voor Frankrijk. Want Rusland gaat t ook niet leveren.

   Groeten,
   Hugo

  • Songtekst van “Mag Het Licht Uit”

   Te veel woorden
   Te veel zinnen
   Te veel woorden
   Draaien in mijn kop
   Te veel woorden
   Te veel muren
   Te veel uren
   Tikken langzaam op

   Te veel mensen ( Bill Gates and Co)
   Te veel draaien (Rutte and Co)
   Te veel mensen
   Draaien eromheen
   Te veel mensen
   Te veel zinnen
   Te veel woorden
   Voor een mens alleen

   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Als ik je in mijn armen sluit
   Mag het licht uit?

   Te veel ogen
   Te veel tranen
   Te veel ogen
   Tranen van verdriet (hoe ze ons leven kapot maken)
   Te veel ogen
   Te veel vragen
   En de antwoorden
   Die zijn er niet (MSM)

   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Als ik je in mijn armen sluit

   Te veel woorden
   Te veel zinnen
   Te veel woorden
   Draaien in mijn kop
   Te veel woorden
   Te veel draaien
   Te veel van alles

   Na een lange lange dag
   En zo zie ik ze graag
   Maar nu is het genoeg
   Genoeg gezien vandaag
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?

   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Als ik je in mijn armen sluit
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit?
   Als ik je in mijn armen sluit

   Mag het licht uit?
   Mag het licht uit? (voor velen veels te vroeg uit gegaan)

 2. Dit is waarom de Nieuwe Wereld Orde gedoemd is te mislukken:

  “Het lijdt geen twijfel dat de criminele Nieuwe Wereldorde die overal om ons heen wordt gevestigd, zal neerstorten op de hoofden van degenen die haar hebben gebouwd. Er zijn universele, eeuwige en onwankelbare principes in onze wereld, die niet kunnen worden veranderd – nooit. Een van deze tijdloze principes is heel eenvoudig: De kracht van elk gebouw is het fundament. Een gebouw met een slechte fundering zal altijd instorten onder druk.”

  https://stopworldcontrol.com/collapse/?inf_contact_key=df03e632661c000739bbd1e7bdd76002d18a532c4142cb79caf2b269de1401fa

  https://stopworldcontrol.com/great-news/

  https://stopworldcontrol.com/lions/

  https://stopworldcontrol.com/freedom-army/

  • Kijk ik geloof in martin armstrong die steeds zegt dat ze zullen falen 500% zeker. Al zal dat nog enige jaren duren. Want de gevaxte schapenmeute is hun geld en hun afbetaalde huis nog niet kwijt. Mensen moeten eerst alles kwijtraken eer ze ontwaken. En dan allee als die onnozel kiekes eindelijk wakker zijn kunnen we allemaal onze schouders eronder zetten en er iets tegen doen. Voor nu vind ik dat iedre dorp en stad vokgehangen moet worden met affiches met onze gideon op afgebeeld met een blauwe cape, met de woorden onze redder , the second coming is here💪Ipv naar omhoog te kijken moeten we onze dapperen sterke mensen opheffen boven het normale zodat de rest van het gepeupel geïrriteerd raakt en grote fouten gaat maken.

 3. Deze zogenaamde besparingen hebben misschien een klein beetje zin. Mits je niet duizenden immigranten elke dag je land binnen laat komen. Die ook zoals op de westerse manier van vroeger willen leven, van overvloed aan alles en alles gratis krijgen. Waarvoor nu de bestaande bevolkingen voor zou moeten lijden. Op deze manier wordt alles van ons afgepakt doormiddel van een zelfverzonnen idee, wat ze WET noemen. De wet is enkel geldig voor de zelf gecreëerde papieren entiteit wat zij de natuurlijke persoon noemen. Maar met deze natuurlijke persoon, wordt geen mens mee bedoelt. Al onze ID/paspoorten vertegenwoordigen de natuurlijke persoon. Als een levende mens zich identificeert met een ID = dat eigenlijk dat hij net doet alsof hij die papieren entiteit is. Want identificatie betekent letterlijk masker.

  Hiermee is de WET enkel een illusie, net als dat de natuurlijke persoon een levende mens zou zijn. Op deze manier worden mensen in een onzichtbare gevangenis gehouden en dat zij zich onderwerpen aan een klein clubje mensen. Die de illusie hooghouden want elk parlement in elk land, waar dagelijks het toneelstuk opgevoerd wordt tussen de regerende partij en de oppositie. Dit zijn enkel acteurs, die we politici noemen om de illusie hoog te houden, dat de mensen in een democratie leven.

  Met stemmen voor deze plaatselijke toneelclub, geef jij vrijwillig jou eigen soevereiniteit als levende mens via je aangereikte masker (ID/Paspoort) weg aan deze plaatselijke toneelclub die jou dan mag bestelen, bedriegen, chanteren, afpersen, jou met geweld dwingen, jou mogen opsluiten en martelen, jou hun zelfverzonnen regeltjes op te leggen, waar jij je aan moet houden volgens hen. Als een klein kind behandelt wordt door hen. En nu het ergste jij mag daar niets van zeggen of iets daar tegen doen. Want ze zeggen dat jij daar zelf vrijwillig voor gekozen hebt met de door de toneelclub vervaardigde en geregistreerde en uitgereikte masker. Zo kan ieder levende soevereine levende mens enkel werken, als het zijn masker gebruikt. Want dan kan de plaatselijke toneelclub de maskerdrager uitbuiten in de vorm van belastingen. Op deze manier wordt de soevereine vrije levende mens gevangen gehouden in een fictie door de plaatselijke toneelclub waar iedereen zijn eigen masker in draagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in