Foto via Europereloaded

De razende woede die we deze zomer in de VS en Europa hebben gezien, wordt gedreven door de poging van het globale kapitalisme om alles wat in de weg staat naar een volledige overname van de menselijke samenleving te vernietigen. De westerse cultuur is zo’n ding.

De Italiaanse schrijver en filmmaker Ennio Flaiano (1910-1972), die het fascisme (jaren ’20 en ’30), de Tweede Wereldoorlog en het naoorlogse economische wonder van Italië (jaren ’50 en ’60) heeft meegemaakt, maakte ooit de beroemde opmerking:

In Italië vallen fascisten in twee categorieën: fascisten en antifascisten.

Hij verwees naar de agressieve, intolerante houding die hij bij links zag, vooral, maar niet alleen, onder extreemlinkse radicalen. Zoals alle politieke categorieën heeft ook het fascisme verschillende betekenissen, maar het is in feite een woord voor politiek gemotiveerd geweld, schrijft de auteur Daniele Pozzati op Strategic Culture.

En net als een gemuteerd virus dat het immuunsysteem van de gastheer ontwijkt, hoeven intolerante mensen en agressieve volksmenigten zichzelf alleen maar als “antifascisten” te benoemen om zich aan geweld te wagen zonder dat ze zodanig benoemd worden.

De globale elites zien de fascisten echter wel. En gebruiken hen.

Blinde, onbewuste naleving van het narratief van de mainstream media

Antifa: Was wollen Linksradikale? (“Wat willen de linkse radicalen?”) is een videoreportage gefilmd in Berlijn.

“Wat voor Duitsland stelt u zich voor?”, vraagt de journalist aan een paar lokale Antifa-activisten die geheel tegen hun gewoonte in bereid waren om met de media te praten:

“Ten eerste, zal er geen meer Duitsland zijn. Men zou wakker worden in een wereld zonder grenzen, waarin ieder mens welkom is. En iedereen dezelfde rechten heeft”, is het antwoord.

Dit klinkt misschien allemaal heel John Lennon, maar de fascistische wolf in de antifascistische schaapskleren schijnt erdoorheen. Op zijn zwarte pet draagt de geïnterviewde de tekst “Dood Nazi’s”. Hij pleit voor het verbranden van bedrijfspanden zoals Coca-Cola; beschrijft extremisme als een “noodzaak”, en rechtvaardigt geweld als middel om een doel te bereiken.

  Grensbescherming is haalbaar: in april kwam 86 procent minder asielzoekers naar Europa

Duitse extreemlinkse activisten pleegden alleen al in 2019 9.849 misdaden, een stijging van 23,7% ten opzichte van 2018, volgens cijfers van de Verfassungsschutz (het Duitse federale bureau voor de bescherming van de grondwet).

Als het criminele element duidelijk is, is dat ook de nuttige idioot.

“Wat motiveert je überhaupt?”, vraagt de journalist.

“Ik kom op voor de mensenrechten. Ik heb veel video’s gezien van de vluchtelingenkampen. Al die vluchtelingen die verdrinken. Ik dacht dat ik iets moest doen”.

“Radicaal links-extremisme is nodig om politici in actie te laten komen. Want kijk naar Fridays for Future (lees: Greta Thunberg). Er is achteraf niets gebeurd”, voegt de activist eraan toe.

Wat opvalt aan de ideologie van Antifa (en in mindere mate BLM) is dat deze volledig aansluit bij het narratief van de mainstream media: mensenrechten, vluchtelingencrisis, klimaatnoodtoestand. De onderwerpen waarover Antifa en BLM zwijgen, duidt ook deze aansluiting aan.

In de late jaren zestig van de vorige eeuw was er in het Westen de anti-oorlogsbeweging. Er vonden massale demonstraties plaats die het einde van de oorlog in Vietnam eisten. Vandaag de dag zie je geen demonstraties tegen de reeds twintig jaar durende NAVO-imperialistische oorlogen.

Niet toevallig zijn Antifa en BLM de favoriete ideologieën van de Deep State. Hun aanhangers wereldwijd zijn als de struisvogel: ze steken hun hoofd in het onrecht van het verleden, terwijl ze de imperialistische oorlogen van het heden negeren.

Geen grenzen, alstublieft. Wij zijn de waakhonden van de bazen

De Italiaanse neomarxistische filosoof Diego Fusaro heeft een syllogisme [redenering waaruit een conclusie afgeleid wordt, red.] geformuleerd om Antifa en BLM’s activisten, die hij brandmerkt als “Fuchsia-brigades”, te ontmaskeren als in tegenstelling tot het rood van het echte, marxistische links:

  De etnische zuivering van Europeanen

1) De bazen willen open zeehavens, om goederen en consumenten [de migranten] te laten circuleren.

2) De Fuchsia-brigades belasteren de tegenstanders van open zeehavens als fascisten.

3) De Fuchsia-brigades noemen hun pathetische strijd tegen alles wat de bazen tegenstaat, waarvan zij de waakhonden zijn, “strijd tegen het fascisme”.

De “Geen Grenzen”-ideologie is dus functioneel voor de levering van een, zoals Marx het zou noemen, “reserveleger” van ontwortelde, quasi-slaafse Afrikaanse arbeidskrachten.

Cancel Culture: de weg effenen voor het totalitarisme van de markten

Maar daar houdt de agenda van de globalisten niet op. Voer de Antifa’s en BLM’s met razende woede – het vernietigen van beelden etc. En het is die razende woede, meer dan al het andere, die de rellen en de massademonstraties van Antifa en BLM deze zomer in de Verenigde Staten karakteriseert.

Zoveel dat waarnemers er een naam voor moesten vinden: “cancel cultuur”.

De vraag is: Waarom deze cancel cultuur, en waarom nu? Om Lincoln’s definitie van democratie te parafraseren: de visie van de globale elite is die van een samenleving 1) van markten, 2) gerund door markten, 3) voor de markten.

Sinds het einde van de Koude Oorlog zijn nummer 2 en nummer 3 werkelijkheid geworden. De nationale regeringen worden steeds meer beïnvloed en ingeperkt door internationale organisaties die ver buiten het bereik van de burgers en zeer dicht bij de reikwijdte van multinationale ondernemingen liggen.

We bevinden ons al in een samenleving die wordt bestuurd door markten – via het rookgordijn van internationale organisaties en het bestuur – want de markten getuige van de steeds grotere concentratie van economische macht in weinig handen (de rijkdom van Jeff Bezos is vergelijkbaar met het BBP van Spanje).

Wat de meeste mensen nog steeds niet beseffen, is dat de mondiale elites zich nu bezighouden met nummer 1, het creëren van een samenleving van markten, en niet alleen, zoals het al wordt, gerund door markten, voor de markten.

  200 nieuwe emojis in uitvoering: ras-gemengde koppels en bebaarde vrouwen

Ongebonden kapitalisme: Een stap naar totale overwinning

Het centrale inzicht van de Italiaanse neomarxistische filosofieschool – Costanzo Preve (1943-2013), en zijn sterdiscipel Diego Fusaro – is dat het wereldwijde kapitalisme, om te triomferen, alles moet uitwissen – niet alleen vakbonden, universele gezondheidszorg en gratis onderwijs, maar ook familiewaarden, biologische geslachtsidentiteit, religies, natiestaten, enz. – alles wat geen prijs heeft, en als zodanig een grens vormt, is een obstakel voor de realisatie van de cash-nexus maatschappij, waarin alle menselijke relaties worden uitgedrukt als financiële transacties.

De westerse cultuur, haar klassieke en moderne erfgoed, haar helden en grondleggers, die onherleidbaar verschillen van financiële transacties en dus niet te koop zijn, ligt op de weg van het kapitalisme naar een globale dominantie.

De door de globale elites beoogde samenleving is er een waarin mensen uitsluitend via de cash-nexus met elkaar omgaan, wijst Fusaro erop – dat alle niet-financiële relaties zijn veranderd in financiële relaties of zijn ontbonden.

Zolang er maar iets bestaat – natuurlijke kinderopvang, zorg voor de bejaarde ouders, geloof in God, liefde, vriendschap, vaderlandsliefde, historische herinnering, enz. – dat niet in financiële termen kan worden uitgedrukt, zolang iets – wat dan ook – niet te koop is overleeft uit de oude, pre-globalistische wereld, dan zal het kapitalisme erdoor gebonden zijn.

Maar als een vierde fase kanker, kent het globalistische kapitalisme geen grenzen en vernietigt het alles wat op zijn pad komt.

En het heeft verschillende instrumenten tot zijn beschikking – van “humanitaire oorlogen” in het buitenland tot “antifascistische” menigten in eigen land.

Dat zijn werkelijk twee kanten van dezelfde medaille.

Globalisme = Vernietiging van de Westerse Beschaving

Vorig artikelEU bedreigt Italië om migranten toe te laten terwijl de crisis op Lampedusa explodeert
Volgend artikel“De Grote Profeet” George Soros stelt eisen aan de mensen in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Ik, zie mezelf als een echte Anti-Fascist.
  Religie, beschouw ik als een fascisme.
  De Islam, is een extreme vorm van fascisme, er wordt geen tegenspraak geduld!
  Het zelfde als op joop.nl!

  Heel wat schijnheilige flikkers, zitten bij beide groeperingen.
  Vele zullen als individu tegen kindermisbruik zijn.
  Maar als groep, mist het individu, de kloten, om op te staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in