In de straten van de Belgische hoofdstad Brussel hebben zich zondag chaotische taferelen afgespeeld toen duizenden betogers deelnamen aan een massale mars tegen de Covid-19 gezondheidspasjes en andere beperkingen die de Europese regeringen hebben ingevoerd in naam van de strijd tegen de pandemie, bericht Rt.com.

Update:

Lieve Frontnieuwslezers, jullie emotionele betrokkenheid met Frontnieuws is hartverwarmend. Maar ik breng het bericht zoals het in de bronpagina (RT) staat, wat niet wil zeggen dat ik het per se onderschrijf of zienswijze deel. Dat trouwens voor alle door mij vertaalde artikelen op FN geldt. Redactionele stukken of persoonlijk addendum zijn er zelden, maar indien het geval altijd onder mijn alias vermeldt. Verder vertrouw ik erop dat u niet alles voor zoete koek slikt en zelf onderzoek verricht. Want, de horror, er circuleert nogal veel tegenstrijdige berichtgeving op het net.

En vooruit, om dan ook eens een keer mijn bescheiden mening te spuien, we zullen niet winnen met demonstraties, net zomin met advocaten of petities. Het is een informatieoorlog. We zullen alleen winnen door zoveel mogelijk mensen te bereiken als we kunnen. U kunt uw steentje bijdragen door FN artikelen op grote schaal te delen. Overspoel de commentaarsecties van online kranten en vraag mensen om FN te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Rommel

Video-opnames van RT France journalist Charles Baudry tonen politieagenten met witte helmen in oproeruitrusting die de straten versperden met barricades en waterkanonnen gebruiken om de menigte uiteen te drijven. Gemaskerde demonstranten in zwarte kledij bekogelen de politie met verschillende projectielen, waaronder planken die ze blijkbaar hadden verworven door het terras van een café af te breken.

  'Ziekte X komt eraan': Bill Gates onthult mRNA-vaccin 'wafel'-technologie

Men kan de demonstranten horen joelen en juichen terwijl ze plastic stoelen naar de politie gooien, die hen met traangas uiteen probeert te drijven. Agenten gewapend met schilden en wapenstokken bewegen zich in strakke formatie om de menigte weg te duwen uit een stadspark, zo blijkt uit videobeelden van RT.

Bij een bijzonder gewelddadig incident waren demonstranten te zien die de ingang van het hoofdkwartier van de Europese Dienst voor extern optreden aanvielen. Ze probeerden de deur in te slaan, waarbij ze zichtbare sporen achterlieten op het versterkte glas, en gebruikten vervolgens planken als geïmproviseerde speren terwijl een groep politieagenten binnen bleef en hen probeerde te verdrijven met traangas.

Het massale protest volgde op anti-lockdown demonstraties in andere Europese steden op zaterdag. Naar verluidt was het georganiseerd door meer dan 600 lokale verenigingen uit heel Europa, alsook door enkele nationale afdelingen van World Wide Demonstration en Europeans United.

De organisatoren beweerden dat zij niet tegen Covid-19-maatregelen als zodanig waren, maar dat zij opkwamen voor vrijheid, democratie en mensenrechten, en protesteerden tegen de “ondemocratische manier” waarop regeringen in Europa ervoor kozen beperkingen in te voeren.

“Wij willen erop wijzen dat een grote en steeds groter wordende groep mensen zich niet meer gehoord voelt in het maatschappelijk debat,” vertelde Tom Meert, het hoofd van Europeans United, aan de VRT-omroep.

Volgens AFP was de anti-lockdown mars in Brussel zondag groter dan ooit tevoren. Nederlandse, Poolse en Roemeense vlaggen werden gezien onder de opeengepakte menigte die de straten vulde van de Belgische hoofdstad, waar ook het bestuursorgaan van de EU zetelt.

Een soortgelijk protest begin januari leidde tot tientallen arrestaties, hoewel het door de media toen als “grotendeels vreedzaam” werd omschreven. De politie had op het moment van schrijven nog geen informatie bekendgemaakt over aanhoudingen in verband met het protest van zondag. Er zijn ook geen berichten over het aantal gewonden.

  Het Amerikaanse leger start een officieel onderzoek naar COVID-vaccinsterfgevallen

Het protest kwam er nadat België een piek van nieuwe besmettingen met Covid-19 meldde, die vorige week opliep tot meer dan 60.000 per dag en de autoriteiten ertoe aanzette het als een “tsunami” te omschrijven.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

COVID golf in België: “Ze zijn allemaal gevaccineerd”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBoris’ salvo van vrijheid: Johnson annuleert de pandemie in Engeland
Volgend artikelNon weigert ‘Vaccin’: “Als ik een boete krijg zal ik niet betalen, ik geloof de leugens niet”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

61 REACTIES

  • Yup, allemaal steevast in zwarte jassen met zwarte mondkapjes voor. Geen van de demonstranten draagt natuurlijk een mondkapje, dat is precies waar ze tégen demonstreren.
   De demonstranten waren hier niet eens meer aanwezig. Ze hebben het over “een paar duizend”, het waren er minimaal een half miljoen. Die staan gewoon verderop vredig te demonstreren. Als er iets is dat ik geleerd heb van de demonstraties is dat er absoluut niet ingegaan wordt op geweld, al was het maar om de politie te sarren.

  • Idd … vreemde verslaggeving (?)
   Ik was aanwezig in Brussel, gisteren…
   Alles was enorm vreedzaam en verbindend.
   We waren aan in het Jubelpark beland, om een aantal sprekers te beluisteren. Toen werd achter ons, alles grimmig tot zelfs de waterkanonnen en traangas bommen er aan te pas kwamen. De “echte” betogers hadden hier niets mee te maken. De sprekers zijn dan ( zogezegd) afgelast…wij hebben , met velen heel rustig het park verlaten. Maar achter ons was de hel losgebarsten. De beelden die hier getoond worden zijn zeer selektief en ook niet representatief voor een dag als gisteren.

 1. Taiwan Oekraïne en deze shit
  Hoe creëer je een wereldwijde oorlog
  Eenzijdig het gas contract met Gazprom opgezegd per 1 februari
  Dus wat gaat er gebeuren
  Biden zegt letterlijk
  It can be a cold winter

 2. Toch raar, als men de beelden bekijkt die momenteel rondgaan ziet men de “relschoppers” tussen de politie verdwijnen.

  Zonder dat ze een strobreed in de weg wordt gelegd.

 3. Wat een afgrijselijk insinuerend nepartikel is dit
  Wat een eenzijdig berichtgeving overgenomen van de nep-msm.
  De Brusselse overheid heeft daar de antifa-ratten losgelaten op de politie en dat is het enige dat in de nep msm-media is terug te vinden over een demonstratie van 500.000 nette mensen.
  Shame on you voor eenzijdige berichtgeving.

  https://ejbron.wordpress.com/2022/01/23/brussel-23-01-2022-commentaar-overbodig/

  https://ejbron.wordpress.com/2022/01/23/video-antifa-en-zwarte-blok-vallen-de-politie-aan-tijdens-de-manifestatie-voor-de-vrijheid-in-brussel-23-01-2022/

  https://www.youtube.com/watch?v=h3uvK4EmOT4&t=258s

  • En ALLE beelden van vreedzame protesten gingen tegelijk de lucht uit terwijl die van deze onzin wel mochten blijven uitzenden. Wat een onzin weer.

  • Henk normaal is frontnieuw best scherp.maar dit keer en toch wel heel belangrijk werd ik ook kots misselijk van dit eenzijdig groot verslag. ik hou niet van dit soort rotgein. voor al in deze tijd is super belangrijk rag scherp tezijn. wat een dwaling dit stuk. klopt niets van. totaal niets. SCHANDAAL FRONT NIEUWS WEG MET DIT WAARDELOZE STUK. RECTIFICATIE

  • Klopt Henkie
   Ik versta Frontnieuws niet met dit gekleurd artikel. De msmedia was veel genuanceerder dan dit. Teleurstellend en mijn geloof in deze redactie krijgt een deuk. De feiten van dit geweld mogen niet onder de mat maar vooral het globale telt en dat was de mars voor vrijheid, mensenrechten en democratie. Honderdduizenden gekaapt door een zeer kleine groep die specifieke zorg nodig heeft.
   Een deel van die kleine zwarte groep was van in het begin al duidelijk te herkennen met de maskers en vlaggen. Zij liepen vóór de echte grote mars uit en chargeerden al richting politie in de Oudergemlaan aan Schuman. De politie had hen daar al in beeld en kon hen wellicht afzonderen. Dit is niet gebeurd. Mogelijke verklaring : laat maar gebeuren dan loopt het straks goed uit de hand ?
   Een spijtige zaak voor de goede zaak.

 4. Frontnews je hebt je zaakjes nu niet voor elkaar. Bekijk je filmpjes beter. De relschoppers waren niet de demonstranten maar ingehuurde Romeo’s of intifada.
  Graag juiste info.

 5. Beter gezegd: zijn harem.

  Toelatings eisen; max.IQ55; links mee balken, vreten uit de corruptie en pharma ruif, afwezigheid van enige moraal, onderbouwen van duizend jarige Reich van Adolfina en macroni, uitroeiing van eigen ras promoten.

 6. Ik kan er nog niet bij, hoe massa zo stom kan zijn; eerst de nationale identiteit weggeven aan een kudde omgekochte idioten in Brussel, dan alle autonomie afbouwen, dan eigen ras aanvallen met massa vaccinatie ombrengen…..

  ter verbetering: graaf Stalin en Mao en Hitler maar op; want zelfs die waren niet zo achtelijk als het zootje linksen die hard bezig zijn met zelfvernietiging

  • Als je je nu eindelijk is een beetje ging verdiepen in het jodenDOM (Satan’s chosen) dan zal eea je een heel stuk duidelijker worden. Dit heeft geen RUK met anti-semitisme te maken want ik heb het hier duidelijk NIET over de Joden uit de Bijbel maar over de zg. Ashkenazi’s die NUL verwand zijn aan maar het gepeupel doen geloven dat zij het uitverkoren volk zijn..
   Ja, idd. uitverkoren door de klootzak die ik eerder al aanhaalde..

   Dit KUT-volk(je) is de oorzaak van werkelijk alle ellende op deze aarde.
   Stalin was er zo’n een, Trotsky was er zo’n een, Zbigniew Brzezinsk idem dito.. Kun je allemaal uitzoeken voordat je met je voorgeprogrammeerde! reactie komt en mij uitmaakt voor alles wat wenselijk is..

 7. Black block en undercover huurlingen om amok te maken .
  Wel goed dat het zinloos willekeurig oproer zich nu richt op GLOBALISTISCH onverkozen dictatoriale Europese instanties.

 8. De aanwezigheid van een leger van gewapende politiemensen op vreedzame betogingen lokt bij gevoelige mensen wel degelijk frustraties en weerstand op. De ordediensten stellen zich bij het begin al heel agressief op en dat kan enkel nog meer agressie uitlokken. Wie zijn dan de schuldigen?

  • Dat doen ze waarschijnlijk wel met één doel, geweld uitlokken, zodat ze manfestaties kunnen verbieden of nog weinig mensen willen betogen.

  • https://photos.app.goo.gl/qMjcLkmuwTaPSuAo6

   Zie hier foto waaraan duidelijk zichtbaar is wie de zwartgeklede relschoppers zijn! Antifa! Al dan niet geronseld om dít in t nieuws te brengen en volgende demo’s te verbieden! Jan met de pet gelooft t en moedigt verbod aan… Overigens waren er zichtbaar duidelijk óók romeo’s, agenten in burger, die zich gewoon rondom de ME konden bewegen en er duidelijk bijhoorden! En ook hier weer, net als afgelopen grote demo’s in Nederland, aan t eind van de tocht pallets met stenen… Zooooooo toevallig….

 9. Wat een krankzinnig en leugenachtig verhaal van Frontnieuws. Plotseling gedraaid naar heulen met de vijand met behulp van desinformatie en propaganda? Ik was er bij met een groep uit Nederland. Wij liepen tamelijk vooraan in de stoet en troffen al een flinke groep antifa kereltjes bij het betreden van de plek van samenkomst, uiteraard gemombakt en met rookbommetjes de demonstranten intimiderend. Heel duidelijk in samenwerking met de politie al escalerend, de politie gewapend met waterkanon de totaal vreedzame bijeenkomst verstorend. Wij demonstranten hadden meteen al een idee hoe dit gebeuren in de media geframed zou worden. Het is allemaal zó doorzichtig. Maar nooit had ik gedacht dat uitgerekend Frontnieuws medeplichtig zou zijn.
  Uiteindelijk toch maar gedraaid? Gekocht? Of altijd al stiekum een andere agenda gehad?

  • Dit is hetzelfde verhaal van wat ik las van ooggetuige van bestorming van het Capitool. Aan de andere kant waren er tijdens de demo in Rotterdam heel veel relschoppers. Ik heb hun groep opgezocht en even gevolgd. Te onzinnig,, vrouwonvriendelijk taalgebruik. Ook dat zijn betogers, jongeren die het zat zijn Al sinds de krakersrellen. Elke EU demo van de laatste decennium werd op soortgelijke manier verstoord. Romeos, Antifa maar ook hooligans, normale jongeren die het zat zijn. Misschien niet jouw stijl maar m.i. verkeerd om hen uit te sluiten. Verzetsstrijders in WW II vereerd en gerespecteerd. Het Liefde en vrede dwqngmatig pushen in alle verzet tegen Lockdowns komt mij ook.mn strot uit. Die relschoppers in Rotterdam bespraken ook hun gewelddadige verzet tegen de politie. Een mondkapje tevens masker tegen herkenning niet zo heel vreemd of dom.Ik ben tegen Romeos en Antifa maar weiger boze jongeren af te vallen.Het echte geweld komt van mannen in nette pakken.

 10. Met mijn eigen ogen gezien: enkel mannetjes met jeansbroek en identieke zwarte jassen, zwarte rugzak, zwarte doek voor gezicht…wrongen zich doorheen vredevolle betogers heen. Ze maakten amok in straten en op plaatsen waar de demonstranten NIET waren. Politie kwam aan…in grote getallen…terwijl er niets aan de hand was. En toen begon het: HET SPEL, HET THEATER…Dat moet al de rest overschaduwen en in de media komen…jammer dat Frontnieuws ongenuanceerd in het verhaal meestapt.

 11. Ongelooflijk slecht verhaal!
  De relschoppers waren de SA van Soros!
  Betaalde provocateurs om vreedzame demonstranten te criminaliseren.
  verdiep je er eens in wat er zo’n 85 jaar geleden in Duitsland gebeurde en zoek de gelijkenissen

  • Antifa. Ze plaatsten speciaal voor dit doel vervaardigde vuurwerkbommen rond het terrein om chaos te creeëren. Zwart met maskers, hadden verder niets met de demonstratie te maken. Jammer dat zelfs frontnieuws het onderscheid niet kan (of wil?) maken. Factchecking!

 12. Frontnieuws citeert hier RT nieuws. Wat ik idd mis is de rectificatie en dus het echte verhaal. Dit aan de hand van de gemaakte beelden en getuigenis verslagen. Inmiddels is ook wel bekend dat men dus bij elke betoging op rotzooi uit is om zo een gelukkig groeiende groep mensen weg te zetten als gekken. Ik haal deze draai ook niet erg uit het nieuwsbericht. Steeds meer mensen herkennen de onjuiste berichtgeving en dat is een goede ontwikkeling. Dit bericht is in elk geval af.

 13. Ja, die “European United” (volgens mij gecontroleerde oppositie), wilde “in debat” met de leugenaars, met de psychopaten, met de criminelen. Wie wil er nou in debat met liegende criminelen, hebben ze niets geleerd? Dergelijke criminelen valt niet mee te praten, die moeten opgesloten worden.

 14. Vandaag op radio 1, onze officiële radio. Drie agenten in het ziekenhuis, veertien betogers in het ziekenhuis. Deze ochtend: 50 personen gearresteerd. Om 10 uur: 70 personen opgepakt. Om 12 uur: 500 personen opgepakt. De dag na de demonstratie was er al geen puin meer te bemerken, enkel wat glas en halve-liter bierblikjes. Gisteren was er even iets te doen over dat 14-jarige meisje dat van een agent een vuistslag kreeg. Enkele weken geleden was er het incident met de jongen en de politiehond dat de wereld rondging. En dan maar respect vragen. Sorry Frontnieuws, maar dat klakkeloos overnemen van een RT-artikel heeft me ook geshockeerd. Ze doen niets liever dan stoken in Europa, dat moet je toch weten. Het brengt ook de andere bijdragen in diskrediet. Spijtig.

 15. Ik ben ontdaan dat frontnieuws in dit artikel fake nieuws brengt.
  Dit had ik niet gedacht, heel treurig.
  Begin nu wel te twijfelen aan de waarheid in de artikelen van frontnieuws
  Een rectifikatie is hier wel op zijn plaats denk ik zo.

 16. Dat die herrieschoppers niet achter de echte misdadigers aan gaan met hekken gooien en stenen en vuilnisbakken en zo. Dat zou nog eens heldhaftig zijn. Zitten die psychopaten soms te goed verscholen of zo… of zijn ze te goed beschermd… Ik zie de psychopaten ook nooit buiten lopen, en toch is het bekend waar ze zich bevinden en zo, wat ik er van lees en hoor. En ook waar ze vergaderingen en bijeenkomsten houden, e.d. Heel vreemd dat er tienduizenden mensen moeten protesteren terwijl dat handjevol psychopaten gewoon constant buiten schot blijft met hun criminaliteit. Oh, en die drie weken voor het “neurenberg” gedoe is ook alweer verstreken, voor de tweede keer nu. Hmmm… doen ze allemaal mee aan het uitlokken van de doorsnee burger om hem onder een militaire dictatuur te werpen? Straks sla je stijl achterover als de echte aap uit de mouw komt.

 17. Geen veldslag gewonnen, geen oorlog gewonnen.
  Zinloos dit geweld, je moet tactisch en strategisch te werk gaan wil je een oorlog winnen.

  Maak eens een bord met de tekst:

  GA JE ME VANDAAG BESCHERMEN OF
  GA JE ME VANDAAG SLAAN?

  Daarmee ga je voor de agenten staan, – zwijgend –
  Let op, De agenten zijn overwerkt, uitgeput en zitten bijna aan een burnout.
  Dus kun je ze makkelijk op hun gevoel pakken.

  Zo heb je veel meer kans om veldslagen en uiteindelijk de oorlog te winnen.
  (als dat je doel tenminste is)

  Nou, verzin eens wat meer teksten die op het gevoel werken.
  Ik zie de reacties wel.

  • Goeie… Ik ga ook maar eens een vlag maken met mijn lievelings uitspraak “Laat mij met rust”.
   Of tshirts, of petjes, etc. Buttons. Bumperstickers.

   Als je de bpoc getuigenissen leest dan vlamt je hedendaagse haat voor de politie behoorlijk op. Ook al zijn ze overwerkt. Wel dapper van die lui dat ze toch gingen biechten bij de bpoc, je krijgt naast haat ook wel medelijden met sommige.

   https://bpoc2020.nl/politieverhoren/

   Voor die hondenteringlijers stel ik dan een bord voor met “MAG IK JOU OOK AAIEN?”
   En voor de liefhebbers: “WIL JIJ STRAKS LEKKER BILLEKOEK, STOUTE JONGEN?”
   En de zeer gewaagde: “IK VAL OP MANNEN IN UNIFORM!”
   En de laatste: “OH WAT HEB JE EEN GROTE KNUPPEL!”

   😉 bedankt voor het inspireren.

 18. Dit uiterst links krapuul dient geweerd te worden uit alle grote steden!! Die moeten opgepakt worden, afgeslagen met bamboestokken, én afgevoerd worden naar een concentratiekamp à la Oranienburg!! Heropgevoed dienen die te worde!!!
  Vooral i.v.m. respect voor de politie én wat die voor je doet!! NEEN, de politie zijn Géén ” Bastards “, zoals die linkse klootzakken schrijven, ZIJ ZIJN DE BASTARDS!!!!!
  Die moeten eruit én geliquideerd worden! Het stelletje linkse profiteurs!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in