China heeft 8.500 moskeeën platgewalst

6
10752
Foto ter illustratie © ISM Palestine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Ongeveer 17.000 moskeeën in de provincie Xinjiang in het noordwesten van China zijn geheel of gedeeltelijk gesloopt, meldt de Zweedse links-liberale krant Aftonbladet.

Duizenden moskeeën zijn gesloopt in Xinjiang in het noordwesten van China.

In totaal zijn er 8.500 moskeeën die volledig zijn verwoest. Daarnaast zijn er net zo veel moskeeën gedeeltelijk gesloopt, bijvoorbeeld door het slopen van hun minaretten.

Dit beweert de Australische denktank Australian Strategic Policy Institute (ASPI), schrijft Aftonbladet.

De moskeeën zouden in kaart zijn gebracht met behulp van satellietbeelden. Tegelijkertijd zijn er geen christelijke kerken of boeddhistische tempels verdwenen.

De meeste moskeeën zouden in de afgelopen drie jaar zijn gesloopt. Tegelijkertijd wordt de Chinese regering door de buitenwereld bekritiseerd vanwege haar systematische “omscholing” van de moslims in het land, die naar kampen worden gestuurd als een maatregel tegen moslim-extremisme.

In tegenstelling tot de westerse regeringen ziet China de moslimbevolking als een potentiële bedreiging voor de veiligheid.

Chinese leider: We moeten het probleem van de zwarte bevolking oplossen – anders zal “China veranderen in een zwart-geel land”

Wetenschappers verzetten zich tegen WHO die zegt dat COVID "uiterst onwaarschijnlijk" ontsnapt is uit laboratorium

6 REACTIES

  1. Een leuk begin. Nou nog even doorgaan, en Europa ook even doen. Zeg maar in Europa: voor iedere aangevallen kerk: moet een moskee plat.
    dat ruimt lekker op.

    Bovendien; groot deel van Turkse moskeetjes zijn staatseiegendom van ministerie van geloof van Turkije. Opruimen die rotzooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here