© nomadsoul1 / Freepik

Gezien de toenemende druk van het Westen zou Moskou tot vergeldingsmaatregelen kunnen besluiten en zo de olieprijs in een extreem geval kunnen opdrijven tot wel 380 dollar per vat. Deskundigen waarschuwen daar nu voor. Dit zou de wereld in een enorme crisis storten en de brandstofprijzen in West-Europa tot ongeveer vijf euro per liter opdrijven, schrijft Report24.news.

De steeds verder escalerende spiraal van sancties tegen Rusland door het door de VS geleide Westen veroorzaakt nu al steeds meer economische en financiële ontwrichting in de hele wereld. Hoewel de meeste landen in de wereld niet meedoen aan de westerse strafmaatregelen voor de SMO van Rusland in Oekraïne, hebben ook zij te lijden onder de sancties tegen Moskou. Analisten van JPMorgan Chase hebben nu echter gewaarschuwd dat de wereldolieprijzen een “stratosferische” 380 dollar per vat zouden kunnen bereiken, als de Amerikaanse en Europese sancties Rusland tot vergeldingsmaatregelen aanzetten, bericht Bloomberg.© nomadsoul1 / Freepik

Eerder besloot de Groep van Zeven de mogelijkheid te onderzoeken om een prijsplafond op te leggen voor Russische olie om de oorlogsmachine van Vladimir Poetin in Oekraïne onder druk te zetten. “Gezien de gezonde fiscale positie van Moskou kan het land het zich veroorloven de dagelijkse productie van ruwe olie met 5 miljoen vaten te verminderen zonder de economie al te zeer te schaden,” aldus het rapport, verwijzend naar een nota van analisten van JPMorgan aan hun cliënten over dit waarschijnlijke scenario. Dit klinkt echter heel anders dan wat de Westerse media en politici gewoonlijk verkondigen, volgens welke de Russische economie zwaar te lijden heeft onder de Westerse strafmaatregelen.

  Poetin: Bewijs dat CNN samenspande met Oekraïense nazi's om een valse vlag operatie uit te voeren door het in scène zetten van het doden van burgers te filmen

In het rapport wordt erop gewezen dat deze ontwikkeling veel ernstiger gevolgen voor de wereld zou kunnen hebben, aangezien een vermindering van de dagelijkse aanvoer met 3 miljoen vaten de referentieprijzen voor ruwe olie in Londen tot $190 per vat zou opdrijven. In het slechtste geval, een vermindering met 5 miljoen vaten, zouden de ruwe prijzen kunnen stijgen tot een “stratosferische” 380 dollar, schrijven de analisten aan hun cliënten.

“Het meest voor de hand liggende en waarschijnlijke risico bij een prijsplafond is dat Rusland zou kunnen besluiten niet mee te gaan en in plaats daarvan zou kunnen counteren met een vermindering van de uitvoer,” schreven de analisten. “Het is waarschijnlijk dat de regering als vergelding de productie zou kunnen verlagen om het Westen pijn te doen. De tekorten op de wereldoliemarkt staan aan de kant van Rusland.”

Hoe duur zal de brandstof aan de pomp zijn?

Hoe duur zou de brandstof in dat geval worden bij de Duitse benzinestations? Welnu, een belangrijke factor hier is de euro-dollar wisselkoers, aangezien aardolie in principe op dollar-basis wordt verhandeld. Eind mei bijvoorbeeld bedroeg de prijs van superbenzine in Duitsland ongeveer één euro per liter vóór kosten, belastingen en heffingen, terwijl de verkoopprijs ongeveer twee euro per liter bedroeg. Een olieprijs van 380 dollar per vat (159 liter) zou overeenkomen met ongeveer 3,3 maal dit prijsniveau. In de veronderstelling dat de wisselkoers van de euro ongeveer even hoog zou zijn als in mei 2022, zou de basisprijs stijgen tot ongeveer 3,30 euro per liter, in het geval van een minder gunstige wisselkoers waarschijnlijk zelfs tot vier euro per liter.

  Het Oekraïnse conflict is een VS/NAVO proxy oorlog, maar één die Rusland waarschijnlijk beslissend zal winnen - Scott Ritter

Aangezien de Duitse regering de energieheffing tijdelijk verlaagd heeft tot 35,9 cent (van 65,45 cent) per liter, zou dit bedrag erbij komen. Plus 7,20 cent CO2-belasting en 0,27 cent belasting op aardolievoorraden en 19 procent BTW. Dit betekent dat in het “gunstige” geval, met een basisprijs van 3,30 euro per liter, de prijs aan de pomp voor superbenzine ongeveer 4,40 tot 4,50 euro zou bedragen. In het slechtste geval, met een slechtere wisselkoers en vier euro per liter, zou het 5,20 tot 5,30 euro zijn (of zelfs meer als de euro in waarde daalt).

De vraag is nu of de mensen werkelijk bereid zijn zo’n prijs te betalen voor de ideologische oorlog van de Duitse politici tegen Rusland – of dat zij de oorlogscoalitie in Berlijn de laan uitsturen. Maar het probleem hier is dat de twee oppositiepartijen die zich tot nu toe tegen het escalatiebeleid van de Duitse regering hebben uitgesproken – de AfD en Links – door velen om uiteenlopende redenen als onverkiesbaar worden beschouwd, en dat andere politieke alternatieven bijna onbestaande zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Roebelgas:” De Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarschuwing: Veel mensen zullen sterven door deze COVID-injecties, veel gezonde kinderen ZULLEN sterven door deze injecties
Volgend artikelUruguayaanse justitie eist van Pfizer opheldering over samenstelling van Covid-19 vaccins, inclusief eventuele aanwezigheid van “grafeenoxide” of “nanotechnologische elementen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Gewoon lekker doorgaan met die sancties en daarmee de economie van het westen shit maken. Wat een goed idee!
  Ja, je moet die dollar en die grootgraaiers toch hoog houden en een infuus blijven geven.

 2. Maak er maar meteen een tientje of vijftien euro per liter van, hoe hoger die prijs hoe beter. Misschien dat de schaapjes dan wakker worden als hun vakantie onbetaalbaar gaat worden?? Teveel mensen hebben nog altijd niet in de gaten dat we van alle kanten in de zeik worden genomen.

 3. De rijkere worden alleen maar rijkere in deze situatie de rest armer. Hoeveel politicis komen op de fiets bij de vergadering? Weg met Oekraïne de burger ondersteund niet Oekraïne.

 4. Dit is een al jaren terug uit bedachte blauwdruk, om de bevolkingen uit hun benzine en diesel aangedreven voertuigen te krijgen en richting de elektrisch aangedreven voertuigen te sturen. Want alle elektrische aangedreven voertuigen zijn van afstand traceerbaar en controleerbaar. (maar dat mag u eigenlijk niet weten). Om de olie prijs naar 380 Dollar per vat te stuwen. Want dan worden de zogenaamde groene alternatieve energie zoals windmolens en zonnepanelen rendabel ten opzichte van de op koolwaterstoffen gebaseerde energie vormen voor het transport. De sancties tegen Rusland om de energie prijzen mega te kunnen laten stijgen, wordt als voorwendsel gebruikt. Maar het is een bewuste keus geweest van de Rockefellers en de Rothshieds. Die alle Angelo Zionisten Rijk vazallen aansturen wat zij moeten doen. Dat is o.a. de redenen dat de oorlog in Oekraïne zo lang mogelijk moet duren, om zo de olie prijs naar de gewenste 380 Dollar per vat te krijgen. De P.R. er omheen is enkel toneelspel om het geloofwaardig te kunnen over komen voor het domme stemvee. Die nog in de fictie geloven.

 5. Het Westen en met name de VS wordt geleid door een stel ongeschoolde Deugmensen die door een enkelzijdig ruit kijken. Tuurlijk neemt Rusland anti-sancties ter hand. Iedereen doet dat als ze onderdruk worden gezet.

 6. Het lijkt erop dat de tijd nu rijp is om de gewone burger nu op ALLE FRONTEN TE CHANTEREN.
  Eerst de grote gezondheids leugen, covid, waarvan we de gevolgen nog jaren zullen merken.

  Toen de oorlog in Ukraine, waardoor onze overheid, door hun BINDING AAN EUROPA ons met alle NUTTELOZE SANCTIES tot de bedelstaf gaan brengen.

  Daarna de boeren weg pesten……want een ander en of een alternatief is er niet voor…….
  Ze zouden het stikstof probleem ook eens in Europeesch verband kunnen bekijken en dan zul je zien dat de Nederlandse boeren gewoon door kunnen gaan……. met boeren……..
  Maar nee de boeren moeten kapot gemaakt zo lijkt het wel om huizen te kunnen bouwen en nog meer vreemdelingen te kunnen toelaten……een ook moeten de boeren kapot omdat er nu door de WEF gestuurde “ voedsel hubs “ moeten komen.
  Onze voedsel productie moet dus in handen van de WEF komen…….EN ONZE PALADIJN RUTTE, VAN DE W.E.F. VOND DIT ALLEMAAL ZOMAAR GOED……. ZONDER ONS HIERNAAR TE VRAGEN……..
  De overheid wil nu ook nog gaan reguleren welk voedsel we wel of niet mogen gaan eten.

  Straks krijgen we ook nog een benzine quotum per persoon.

  En…..
  Een brood vlees/ voedsel quotum per persoon want je mag niet meer dan…..xxxxx…… gram ontlasting per dag produceren….. OMWILLE VAN HET KLIMAAT……

  In Amerika is men al net zo idioot bezig. Daar worden in de ranch buiten lopende koeien per duizenden op eens doodgemaakt…. Ik heb beelden gezien van 8000 dode dieren… zonder reden en zonder oorzaak………..voedsel bereidende fabrieken vliegen zomaar in de hens…. Men vernietigd ook daar de voedsel productie…. WAAROM ❓❓❓❓
  Teveel mensen op deze wereld❓❓❓de vraag stellen is hem beantwoorden❗️Bill Gates heeft dit in vele van zijn speeches ronduit gezegd….. zoek ze maar op ❗️

  Kortom er zal iets moeten gebeuren want het “anti mensen” VERGIF VAN DE INTERNATIONALE MACHTEN DRINGT INMIDDELS AL HEEL VER DOOD IN ONZE MAATSCHAPPIJ……

  EN ONZE OVERHEID…… ZE STOND ERBIJ EN ZE DEED ER DRIFTIG AAN MEE….
  TIJD VOOR NIEUWE VERKIEZINGEN MENSEN DIE ZONDER DIT VUILE SPELLETJE ORDE OP ZAKEN GAAN STELLEN……

 7. benzine 5 Euro per liter ? En wie verdient al dat geld dan precies ? In welke zak komt dat terecht ? Wie gaat er rijk van worden ?

 8. Denk dat benzine prijzen zullen oplopen tot tegen de 3 euro.
  Maar dan zal links –zich terecht doodschamend– gaan bedelen bij Poetin om weer te leveren.

  Trouwens: de boycot geldt NIET tegen oliedie per pijpleiding wordt aangevoerd….en gas hebben we genoeg; alleen niet meer exporteren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in