Vorige week kwam het schokkende nieuws dat de globalisten zich reeds voorbereiden op de lancering van hun nieuwe digitale éénwereldmunt. Ze noemen het de Unicoin. Het lijkt erop dat hun kansen op succes twijfelachtig blijven zolang Rusland en China concurreren met plannen voor hun eigen wereldwijde economische overheersing, schrijft Leo Hofmann.

We weten nog niet onder welke versie van de Nieuwe Wereldorde we zullen leven – de VS/NAVO-versie of de Chinees/Russische versie.

Maar of we nu eindigen met een digitale yuan, een digitale Unicoin zoals het Internationaal Monetair Fonds vorige week bepleitte, of een andere digitale munt, de dagen dat de Amerikaanse fiatdollar de reservevaluta van de wereld is, lijken geteld.

De oorlog in Oekraïne heeft een wereldwijde opstand ontketend tegen de door de VS geleide wereldorde, die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt geschraagd door de petrodollar. Maar de Amerikaanse regering en haar bedrijfsmediapartners doen hun best om deze wereldwijde opstand verborgen te houden voor Amerikanen en Europeanen.

Oekraïne is de oorlog aan het winnen en alles komt goed, wordt ons verteld.

Ondertussen wordt de dollar geleidelijk ontmaskerd als een schijnvaluta die uiteindelijk aan een overhaaste, rudimentaire begrafenis zal worden onderworpen naarmate meer en meer landen beseffen dat hij frauduleus is. Bedrog. De dollar wordt door niets gedekt. De veronderstelde macht en reikwijdte van de Amerikaanse regering met de Pax Americana werd waarschijnlijk altijd al overschat, maar op dit punt in de geschiedenis zal hij worden ontmaskerd als een lachertje.

Sinds de dollar tientallen jaren geleden van de goudstandaard werd gehaald, was het grootste deel van wat de dollar overeind hield de illusie van een sterk Amerikaans leger dat opstandige landen in het gareel hield. De VS geven meer uit aan hun “verdediging” dan de daarop volgende 10 landen samen, en het grootste deel van dat geld is gegaan naar de instandhouding van dure overzeese bases en CIA-onruststokerij over de hele wereld. De VS beheert ongeveer 750 bases in minstens 80 landen. Koppel die wijdvertakte militaire voetafdruk aan een overvloed aan Amerikaanse natuurlijke hulpbronnen en het geopolitieke leiderschap van de Amerikaanse regering, en dat is wat de dollar ondersteunt.

Maar dat is het probleem. Alle bovengenoemde voordelen van de VS zijn meer gebaseerd op perceptie dan op realiteit. Al deze vermeende pijlers van de Amerikaanse macht gaan snel achteruit door een krankzinnige schuldenlast, meer dan 32 biljoen dollar volgens de laatste telling, en slecht leiderschap.

  Nieuwste hypersonische wapens op een schip uit de jaren 80: Waarom deze oude torpedojager Ruslands gevaarlijkste oppervlaktejager kan zijn

Joe Biden en Kamala Harris zijn het onderwerp van spot op de Saoedi-Arabische televisie. Dit zou in het verleden nooit zijn gebeurd. Zelfs als ze ons niet mochten. Ze respecteerden ons. Nu niet meer. Biden is een man die mensen als Samuel Brinton en Rachel Levy benoemt op hoge regeringsposten. Hoe kan iemand hem serieus nemen?

Samuel Brinton kreeg de leiding over de afdeling nucleair afval van het Amerikaanse ministerie van Energie, totdat hij damesondergoed begon te stelen op vliegvelden.

Wat hebben we aan natuurlijke hulpbronnen als onze regering voortdurend de exploratie, de verwerking en het gebruik van zogeheten fossiele brandstoffen beperkt en tegelijkertijd onbetrouwbare “hernieuwbare energiebronnen” subsidieert, zoals zonne- en windturbines, waarvan de apparatuur voornamelijk in China wordt gemaakt? Wanneer de zonnepanelen hun levensduur van ongeveer 15 jaar overschrijden, zullen ze een ecologische nachtmerrie vormen wat betreft de vraag waar en hoe de uiterst giftige componenten moeten worden verwijderd. De windmolens hakken vogels in stukken als hamburgervlees. Ja, de hele “groene energie” agenda van Biden en zijn klimaattsaar, John Kerry, is slechts een andere zwendel bedoeld om steeds meer controle over het menselijk gedrag uit te oefenen. Zij geven niets om het milieu.

De krachtige Amerikaanse militaire machine is ook een luchtspiegeling. Volgens het Center for Strategic and International Studies (CSIS) zou het Amerikaanse leger in een oorlog met China over Taiwan het niet langer dan een week uithouden voordat de munitie op is. Rusland daarentegen heeft laten zien dat het de VS kan overtreffen in een uitputtingsslag in Oekraïne, waar de NAVO-landen de voortdurende consumptie van munitie niet lijken te kunnen bijbenen.

Bekijk het rapport van CSIS dat in de onderstaande video van 4 minuten wordt belicht.

Oorlogen worden gewonnen en verloren om drie redenen:

 • Wapens en munitie,
 • Ervaring in het gebruik van de wapens op het slagveld,
 • Toegang tot goedkope, betrouwbare energie om de tanks, gepantserde voertuigen, vliegtuigen, enz. van brandstof te voorzien.

Als je naar de situatie in Oekraïne kijkt, is Rusland in alle drie de aspecten van de oorlog in het voordeel.

De VS weigeren hun enorme hulpbronnen aan te boren uit valse bezorgdheid om het milieu. Hun soldaten hebben geen echte ervaring met een strijdmacht op het niveau van Rusland, en de Amerikaanse fabrieken hebben niet langer de infrastructuur om op volle oorlogssterkte munitie in alle maten op massale schaal te produceren.

  Poetin is zo krankzinnig dat hij zijn eigen infrastructuur opblaast, maar hij is veel te redelijk en terughoudend om kernwapens af te vuren

Aan het roer van de VS/NAVO-inspanningen staan Joe Biden, minister van Defensie Lloyd Austin en voorzitter van de Joint Chiefs of Staff generaal Mark Milley, allemaal bewezen incompetenten. Een gokker zou kiezen voor Poetin en zijn team boven Biden en het zijne.

Rusland heeft ook het voordeel in superwapens met zijn hypersonische raketten en zijn onderzeeërs uitgerust met Poseidon-raketten die een tsunami kunnen veroorzaken als ze onder water op de Amerikaanse kust worden afgevuurd.

Rusland/China winnen de Derde Wereldoorlog dus zowel op economisch als op militair niveau.

Wanneer dat nog duidelijker wordt dan nu al het geval is, zal de dollar ten grave worden gedragen en zal de inflatie die we nu zien, niets voorstellen in vergelijking met de hyperinflatie die op komst is.

Maar kijk tot die tijd uit naar een langzame daling van de waarde van de dollar.

Hoe u zich kunt voorbereiden op wat komen gaat

Ik predik al bijna drie jaar paraatheid, waarbij voedsel, water en een middel tot zelfverdediging bovenaan de lijst staan.

Maar één ding heb ik nog niet vaak besproken: geld.

Hoe zit het met uw geld? Wat heeft nog koopkracht in het licht van een stervende dollar en stijgende inflatie?

Daar zijn veel meningen over, en ik ben geen professioneel financieel planner, dus ik kan u allemaal vertellen wat ik heb besloten.

Als u bent zoals ik en u zich geen grond of huurhuizen kunt veroorloven, is een van de meest betaalbare hedges tegen inflatie het investeren in zilveren munten van vóór 1967. U kunt deze online vinden, of bij uw plaatselijke muntenhandelaar, en u kunt een beetje per keer kopen. De munten hoeven niet zeldzaam of “uncirculated” te zijn om waarde te hebben, want alleen al de smeltwaarde is meer waard dan de nominale waarde.

Bijvoorbeeld, een Ben Franklin halve dollar, geslagen van 1948 tot 1963 met 90 procent zilver, is nog steeds in omloop met een nominale waarde van 50 cent. Maar de smeltwaarde is nu iets meer dan $9 en deze munten worden regelmatig verkocht voor $18 of meer per stuk, afhankelijk van de staat waarin ze verkeren.

  "Op naar Moskou!" Zei de NAVO-leider

Een Washington quarter, geslagen van 1932 tot 1964, ook 90 procent zilver, heeft nog steeds een nominale waarde van 25 cent, maar de smeltwaarde is $4,54 op basis van de huidige spot zilverprijs. U ziet ze regelmatig verkocht worden voor wel $7 of $8 per stuk.

Het Mercury dubbeltje, geslagen van 1916 tot 1945, en het Roosevelt dubbeltje, geslagen van 1946 tot 1964, zijn ook 90 procent zilver en vele malen hun nominale waarde waard.

De smeltwaarden van alle Amerikaanse munten vindt u hier.

Tot 1964 bevatte een dubbeltje, kwartje, halve dollar, zilveren dollar nog minstens 40 procent zilver. Maar tegen 1971 werd er geen zilver meer verwerkt in de Amerikaanse munten, zelfs in de befaamde “silver dollar” werd onder Richard Nixon in 1971 al het zilver verwijderd. De huidige pennies zijn zelfs niet van koper, maar van zink met een dun laagje koper. Met andere woorden, het is vals geld, net zoals de papieren dollars vals zijn, zijn onze munten vals, gebouwd op de perceptie dat het echt is.

En dat brengt me bij een andere aparte, maar verwante kwestie. Op ons geld staat nog steeds “In God We Trust”. Dat is ook nep. Dus nu hebben we het over vals geld, gebouwd op een vals fundament. Dit land vertrouwt al lang niet meer op God. Het gebed werd in 1962 uit de openbare scholen verwijderd, zonder enig protest van de Amerikaanse gezinnen die hun kinderen naar deze indoctrinatiecentra sturen.

Amerika vertrouwt op zijn militaire en economische macht, en die beginnen nu tekenen van verval te vertonen. De hele wereld zal binnenkort verbaasd toekijken hoe Amerika ten onder gaat. De enige vraag is: zal het ten onder gaan in een hoop smeulende as of zal het gewoon geleidelijk verdwijnen uit de internationale belangstelling?

Misschien kunnen we, nadat het hele kaartenhuis is ingestort, herbouwen op een geheel nieuw fundament. Een authentieke.

Geef nooit toe. Blijf op koers. Blijf geloven. Onze God is echt. Die van hen is nep.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

U zult nog veel hongerdood zien!!!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe wereld zal nooit meer zijn zoals vroeger
Volgend artikelDe olie-inkomsten van Rusland stijgen weer nu de export naar het hoogste punt in drie jaar stijgt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. Nederlandse Juliana guldens en rijksdaalders tot 1967 en enkele uit 1967, 72% zilver. Waarde gulden ongeveer 4 euro en rijksdaalder 8,5 euro. Wilhelmina guldens en rijksdaalders tot 1922, 72%. Wilhelmina en Willem 1,2,3 voor 1922 94,5% zilver. De prijzen en biedingen op bv marktplaats rijzen de pan uit!

   • inderdaad, ik zie dat heel vaak weerkomen, investeer in goud, in zilver, internet coins…blablabla….
    maar als de dag er is dat de maatschappij valt, wat telt er werkelijk??? geen internet (dus ook geen digitale coins)….je goud en zilver??? interessant de eerste paar dagen, maar eerst de honger intreedt wegens gebrek aan voedselvoorraden, who cares????
    ETEN wordt dan belangrijk…zelfde met een aantal luxeproducten : koffie, sigaretten, alcohol……
    watervoorraden…hoe ontzettend belangrijk is dat niet (tip, mocht er een collapse komen, vul je bad dan met water, al je spoelbakken, emmers…., want eens de electriciteit uitvalt, byebye water)…
    medicijnen…alcohol, painkillers, antibiotica, plakkers, ontsmettingsmiddelen enzovoort…
    en last but not least, wees bewapend…het is totaal geen garantie dat je het overleeft, maar geef je wel hogere overlevingskansen (kan je aan geen vuurwapens geraken : kruisboog, luchtdrukgeweren en ik garandeer je, er zijn er heel goeie tussen…enzovoort).
    maar goud en zilver?? lol….als je drie dagen lang honger geleden hebt, ga je vloeken dat je geïnvesteerd hebt in goud en niet in eten…..want NIEMAND zal dat aanvaarden wegens HETZELFDE PROBLEEM…honger, dorst, medische zorgen…ergo eten, drinken, medicijnen…
    winkels zijn er niet meer, die zijn de eerste die leeggeplunderd worden (yours truly heeft ook een lijstje btw)….ergo…daar sta je dan met je geld,…

    • Er van uitgaande van Doomsday scenario,s dan is eten en jezelf kunnen verdedigen eerste prioriteit .

     De werkelijke machthebbers hebben in feite alle rijkdom al in bezit , ik denk echt dat ze ons als vee zien en een groot gedeelte van ons van de aarde willen weg hebben , is oorlog dan de beste keus ? nee maar het is wel een keus waarschijnlijk 1 van de laatste

     Voorlopig worden we bang gemaakt voor oorlog ,maar het inflatie beest dat hebben de bankengeschapen , door jou en mij geld te lenen wat ze eigenlijk niet hadden , en het mooie is de bank loopt 0% risico , maar jij wel ! [ Het inflatie monster is waar het echt omdraait , zoveel afleiding genereren als mogelijk , KIJK DAAR , maar vooral niet hier hoe men de boel met trucs en gegoochel nog maar net overeind weet te houden .

     Ze zijn bezig met een soort China 2.0 te maken , wapens hebben we al niet meer hier , ik houd ook rekening met een scenario van de 2030 agenda U ZULT NIETS BEZITTEN ! ik heb voor een klein half jaar eten [ ik hoop mijn god dat het genoeg is , of dat ik het niet hoeft te gebruiken ] heb flink wat zilver in geslagen en een 1000 euro aan H-bar en XRP crypto gekocht waarvan ik sterk het vermoeden heb dat die in het nieuwe financiele systeem dat gaat komen een grote rol gaan spelen

 2. Dat plaatje van die geverfde snol…..kristos. Hoe gestoord wou je het hebben……en dan ook nog ondergoed stelen.

  Vroeger werden dergelijke mentaal gedepriveerde ontspoorden uit de gemeenschap gelazerd, omdat ze gevaarlijk waren…….ongewenst zowiezo. En dat werkt op een topfunctie?

  Dat het leger verdomme niet ingrijpt is mij een volslagen raadsel.

  Leg het mij maar uit.

  • Eenvoudig: ze zijn daar bijna allemaal zo mentaal invalide en het zal niet snel verbeteren als ik de berichten van de ‘verlichte’ woke-inquisitie voorbij zie komen!

  • Dat is de “Kultuur Krieg” die er gevoerd word tegen het publiek
   De burgers moeten onzeker en bang gemaakt worden

   Zodat de overheid ongehinderd door debat haar eigen plannen kan door zetten.

   • De “Kultuur Krieg”, daar hebben we de gevolgen van gezien hier in de jaren ’60 en later: als je nu geen Inglish spiekt, maar Frans, Duits, Spaans, dan beschouwen ze u als een achterlijke.

 3. Ken je het geluid van een instortend kaarten huis.
  Erg weinig geluid en het snel.
  Daarom horen we er niets over.
  In stilte dragen deze doden hun eigen doden naar het kaartenhuizen- graf waar de stormwind doorheen waait. En het verweiderd alsof het nooit heeft bestaan.
  En de frisse voorjaarsbries luidt een lome, vredige warme zomer in.

 4. wat ik me afvraag: als de dollar valt door totale instorting van de dollar dan is de goudprijs en die van zilver in het luchtledige….er is geen tweede munt die waarde aangeeft, enkel van de dollar af omgerekende munt eenheden…dus wat bepaald dan de waarde? Wat is het ijkpunt van goud en zilver als de dollar instort….hoe Rusland en China hun olie qua verhouding waarde van de Yuan afrekenen is dus een interessant gegeven…

  Wat ik denk is dat het een middel word met een wisselende waarde: jij wil een doos koek/ corned beef/scheermesjes/kogels, een ander wil een gouden munt ervoor terug….de waarde van de gouden munt is dus wat de verkoper van ene goed eraan vasthangt en hoe graag de bezitter van de gouden munt een van de items wil hebben.
  Het is dus geen rekeneenheid meer maar de waarde is eigenlijk wat je hoopt er in de toekomst mee te kunnen krijgen…..

  10 liter benzine om met je auto weg te komen kan je een fortuin kosten als je denkt dat goud / zilver de waarde behoud die jij ervoor hebt betaald….en zeldzaam waardevol metaal is ook relatief….honger is ene goed ijkpunt…goud en zilver zijn niet noodzakelijk en om dit als veilige belegging te hebben is iets totaal anders…

  Een antibiotica kuur voor je stervende kind is je mogelijk wel 100 gouden munten waard terwijl het een 1000 ste deel van 1 gouden munt heeft gekost….

  Dus zilver en goud inslaan is mooi, maar op het moment dat je het gaat gebruiken is de waarde afhankelijk van hoe hard of graag jij iets wil hebben en hoever de ander iets uit de bodem van de kan wil….

  zomaar even wat de waarde van iets is…

  …en in crisis, wie wil goud? alleen iemand die iets in grote hoeveelheid heeft en denkt dat goud weer gewoon kan worden gebruikt om iets te kopen…wie goederen heeft in een totale crisis zit niet op goud te wachten….enkel op bruikbare zaken.

  • Uitgangspunt is dollarwaarde tegenover Yuan bijvoorbeeld. China en andere landen gaan nu handelen in Yuans m.b.t. goud en de dollar volgt dan de Yuan.

  • Goud en zilver (edelmetalen) zijn gewoon grondstoffen. Voedsel is meer waard dan grondstoffen. Uiteindelijk zijn onze liefde en energie onze valuta. Jij wil iets van een ander en je werkt er uit liefde voor om het te krijgen. We leven nu in een krankzinnig systeem waar liefde en energie zijn vervangen door geld. En geld verdien je door je energie te verspillen aan liefdeloze werkzaamheden… en zo is de piramide van creatie verandert in de piramide van consumptie.

   Consumeren is de vervanger van liefde en energie geworden. We kopen liefde en energie… maar het is fake… leeg. In creatie delen we liefde en energie, waardoor we meer liefde en energie maken. We zijn tot junks (consumenten) gemaakt en we snappen daardoor niks meer van onszelf en de wereld om ons heen. We zijn letterlijk losgeraakt van de natuur en van elkaar, alle balans is weg en geld = God geworden. En nu zijn we slaven van geld ipv God/LIEFDE. We worden bestuurd door geld ipv door LIEFDE. En zo zijn we ontmenselijkt en nu leven we in de laatste dagen van een liefdeloos systeem dat ineen gaat storten. De apocalypse van het ego is aanstaande en we gaan terug naar de basis, terug naar de realiteit voordat alles om geld draaide. De natuur = overvloedig, maar het geldsysteem draait obv schaarste, in schaarste worden wij slaven, de overheden doen wereldwijd hetzelfde… schaarste creëren. WE MOETEN TERUG NAAR DE NATUUR EN DE OVERVLOED VAN DE NATUUR.

   • Het draait rond het appeltje voor de dorst. Uw voedsel van vandaag is volgende week bedorven. Als je een goudmuntje kunt bovenhalen, altijd en overal welkom.

  • Verbouw eten (doe ik)
   Houd bijen (doe ik )
   Sla eten en drinken in (doe ik)
   Sla medicijnen in (doe ik)
   Verdedig alles (hopelijk 💪)
   Aanvulling?

   • Beste Timbre,
    Het aanleren of perfectioneren van praktische vaardigheden, b.v.
    Hout en metaal bewerken, kleding repareren, conserveren van voedsel, verlenen van praktische diensten, kennis van medicinale kruiden en planten. enz.enz.
    Met ruilhandel kun je aardig uit de voeten; de ene wil iets van de ander, in ruil voor….
    Zoals hierboven omschreven is het betalen met goud of zilver een kwestie van vraag en aanbod.
    Echter, op een gegeven moment is men door zijn munten heen, en dan?
    Praktische vaardigheden zijn blijvend en staan los van welke munt of metaal dan ook.
    rekening houden met een mogelijke uitval van elektriciteit is het raadzaam om de praktische vaardigheden en toepassing daarvan uit te kunnen voeren m.b.v. gereedschap wat geen elektriciteit nodig heeft.
    Het is mogelijk om dat voor elkaar te krijgen, kijk maar eens wat men kon realiseren in de middeleeuwen m.b.t. de scheepsbouw, kathedralen, kastelen, kleding enz.
    Het vereist voor de grootste meerderheid wel een ontzettende andere mindset om back to basic te kunnen gaan.

     • Beste Lepoudre Luc,
      Ik kan helaas niet uit jouw reactie opmaken of het serieus is of dat je met mijn voorgaande reactie de draak steekt.

      Om het even, banden plakken kan zeker waardevol blijken indien autogebruik niet of nauwelijks mogelijk is.
      Bij een langere stroomuitval zullen de benzinepompen niet werken en men noodgedwongen met de fiets zal moeten.
      Er zijn genoeg mensen die nog geen ei kunnen bakken laat staan een band plakken.

      • toegegeven, het was sarcastisch. Maar de mensen hebben zo’n ongelukkig gevoel vanbinnen voor de toekomst dat men voor zichzelf een waanwereld droomt om wat tot rust te komen. Als het zover is zal blijken dat we allemaal in de shit zitten, de ene wat meer dan de andere, maar in de shit.

       • Beste Lepoudre Luc,
        Dus, doordat mensen zo’n ongelukkig gevoel vanbinnen hebben voor de toekomst dat men voor zichzelf een waanwereld droomt om wat tot rust te komen. Als het zover is zal blijken dat we allemaal in de shit zitten, de ene wat meer dan de andere, maar in de shit. ga jij een sarcastische opmerking plaatsen op mijn reactie?

        Conclusie is dus;
        Als mensen een ongelukkig gevoel hebben over hun toekomst ga jij sarcastisch worden.
        Dat laat iets zien over jouw betrokkenheid bij ,naar jouw mening, ongelukkige mensen.

        • Wat te denken van het percentage volwassen mannen in onze steden, de zzp ers waarvan ik er tientallen ken, die dagelijks een lijntje coke gebruiken om vooruit te kunnen, het vol te houden!

         En dan 90% van de bevolking die feitelijk alcoholist zijn. Hoe gaan die zich gedragen als de drank niet meer te krijgen of te betalen is?

     • Bedenk dat als de huidige schurken constructies in mekaar stuiken, de gewone mens in de straat mekaar nog heel hard kan nodig hebben. Het zal behelpen worden met wat er nog rest en alle beetjes helpen !
      Een Saoedische prins heeft dit heel goed begrepen en gesnapt en is bezig aan een nooit eerder geziene op- en uitbouw van zijn land en aan het smeden van eerder onmogelijk geachte duurzame allianties.

    • Nou, Tigron ik ben zeker serieus.
     Ik heb ruim 45 jaar ervaring in het verbouwen van groente en fruit.
     Ik bezit zaad en knollen die vruchten geven die je een jaar zonder veel werk kunt bewaren.
     Ik ben jaren imker, produceer voldoende honing en propolis voor een hele woonwijk.
     Ik heb geprobeerd om me aan te sluiten bij een parrallel samenleving.
     Helaas willen die alleen ontvangen….

     • Goed bezig Timbre ik ben als hobbyists kunstsmid en smeed nog altijd met kolen tuinder kweker van tomaten ben ook ontwerper van rustieke blaasbalgen

      • Bete Frans,
       Wellicht een tip voor jou en mogelijk voor anderen;
       Het kweken van het tomaten ras : De Barao.
       Is geschikt voor buiten de kas in de volle grond.
       Bestand tegen flinke temperatuur wisselingen.
       Het zijn geen F1 tomaten waardoor de zaden geschikt zijn om uit de eerste teelt het jaar erop opnieuw te zaaien.
       De tomaten zijn stevig, smaakvol, geschikt voor zowel in de salade, voor sap, soep en saus.
       Wel dikke bamboestokken erbij plaatsen omdat ze de steun nodig hebben waarbij een tomatenspiraal niet goed zal werken.

     • Beste Timbre,
      Jouw verhaal klinkt bekend.
      Veel mensen zitten nog in de comfort modus en willen voornamelijk ontvangen.
      Ook in zo’n parallelle samenleving zitten ook profiteurs, baasjes, volgers, dictators, schaapjes, slachtoffers en daders.net als in de huidige maatschappij.
      Zo;n parallelle samenleving komt soms op mij over als dat mensen een geromantiseerd idee hebben van een kleinschalige gemeenschap opbouwen, zo’n beetje wat je wel eens ziet bij mensen die een ‘leuk’ volkstuintje willen beginnen.
      Ze denken daarbij nogal eens aan zaaien en oogsten, daarbij vergeten wat in die tussentijd gedaan moet worden.

      Ook in een parallelle samenleving staan de neuzen nooit in dezelfde richting, net als nu. er zullen ook dan moeilijke personen tussen zitten.
      Het is jammer dat Rommel geen mogelijkheid heeft op de site om elkaar een persoonlijk bericht te sturen zodat er contact kan blijven indien door omstandigheden de site op zwart zou gaan.

   • Alles mooi maar daar win je geen bestaansrecht mee het volk over de gehele wereld is in gestort menselijkheid is nu uit ten boze, als de mens het vertrouwen gaat verliezen dan hou ik mijn hart vast en inmiddels zie dat mensen noodgreepjes zijn aan het om dat te overleven maar zij vergeten een belangrijk punt voedsel is des bron van het leven en als het tot een kernoorlog ooit zou komen wat is je kleine voorraad dan nog waard ik denk dat je beter dood kan zijn want honger dan breek echt de hel lost .

 5. Lepoudre Luc april 18, 2023 at 17:33

  Jij bent na het 1e antwoord op een van mijn reacties door de mand gevallen door je Semmelweis reflexen, aan een TV zit ook een aan en uitknop.

  • Ach Adriaan,
   je zult het vast wel weten m.b.t. opmerkingen van sommige anderen:
   La bêtise est quelque chose d’inébranlable, rien ne l’attaque sans se briser contre elle.
   (De domheid is iets onverwrikbaars: niets valt haar aan, zonder zich ertegen te pletter te lopen.)

   Gustave Flaubert:

 6. ’tja, sommige medebloggers proberen het nog wat geloofwaardig te houden om niet allemaal als een bende gekken door te gaan.

  • Beste lepoudre Luc,
   Tja, en een enkele blogger zet zijn eigen geloofwaardigheid op de helling door de bijdrage van anderen af te doen met woorden zoals; ‘lulkoek, geblaas en bende gekken’.
   En dat allemaal in één topic.

 7. Geld, goud en zilver is handig na een crisis, maar niet tijdens. Eten is handig, maar drinken ie veel belangrijker. Je kunt weken zonder eten (hangt van je gewicht af) en maar een paar dagen zonder water. Koop een waterfilter zodat je van slootwater drinkwater kunt maken. Dan zit je nooit zonder.

 8. I was 8 years old in the Dutch hungerwinter.1944.Fortunatly mij Old Man was a locdriver in the dutch railroad company.
  Some times he got a change to drive slow and change pieses of carboncool for food withe the farmers along the rails,and take some carbon home fore the kitchenstove,wis i had to cut in smaller pieses.Whe survived ,many not.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in