Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het lijkt erop dat er een einde komt aan de strijd die al zo’n 10 maanden duurt, aangezien de Russische troepen de afgelopen 24 uur een tegenaanval hebben gelanceerd in Bakhmut en de Oekraïners zich al beginnen terug te trekken, bericht Pronews.

De Oekraïners die vorige week troepen naar Bakhmut stuurden om het Rusland nog moeilijker te maken, hebben enig succes gehad en zijn enkele honderden meters opgeschoten, maar het is heel goed mogelijk dat dit allemaal een Russisch plan was om de Oekraïners uit hun vestingwerken te krijgen.

De Russen gebruikten gedurende gisternacht brandbommen en verbrandden zij de meest kwetsbare Oekraïense posities tussen de straten van de stad, terwijl de troepen van Wagner andere gebouwen “ontruimden” waarin de Oekraïners zich hadden gebarricadeerd.

🇺🇦🇷🇺🔥-Militanten van #AFU verbergen zich in flats en filmen hoe ze worden bestookt in Bakhmut #PMC “#Wagner” zet aanval op laatste wijken in westelijk deel van #Bakhmut (#Artemovsk) voort, actief gebruik van brandmunitie ’s nachts. Ze verbranden vijandelijke posities en in het open veld achtergelaten uitrusting.

🇺🇦💀☠😱 De gemiddelde duur van #Ukrainian Forces strijders in #Artemovsk (#Bakhmut) is ongeveer 4 uur, daarna verwonding of dood.

Video legt het moment van explosie tot het verzamelpunt en de evacuatie van de volgende 300 [militaire code voor gewonden, red.] vast. #Rusland #NAVO #VN #VS

Volgens de laatste informatie hebben de Oekraïners hun vestingswerk verlaten en is het slechts een kwestie van tijd voordat de stad valt. Rusland controleert nu 97% van de stad!

Er zijn al berichten dat de eerste Oekraïense troepen zijn begonnen de stad te verlaten en het is niet onwaarschijnlijk dat het Oekraïense offensief van de afgelopen dagen is uitgevoerd om de weg vrij te maken voor de Oekraïners om het ‘Nest’ te verlaten en om te voorkomen dat het dreigement van de Russen dat er geen soldaat meer in leven zou zijn in de stad wordt uitgevoerd.

  Hoe Amerika zichzelf en de oude wereldorde vernietigt

Zoals Prigozion meldt, zijn er nu nog maar 12 gebouwen onder Oekraïense controle, terwijl de Russen vanochtend nog verder zijn opgerukt (op dat moment waren er 20 gebouwen onder Oekraïense controle).

🇷🇺 Bakhmut vleesmolen. Er is onbevestigde informatie dat Wagner PMC-strijders vanaf de Dekabristovlaan naar het noorden zijn opgerukt en de Rumyantsevstraat zijn genaderd. Ze hebben ook gebouwen ten oosten van de Pobeda-bioscoop afgezet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bakhmut: China’s interventie – Beijing stelde “eervolle terugtrekking” van Oekraïners voor – Zelensky weigerdeVolg Frontnieuws op Telegram

  Vergelding komt: Negentiende dag van militaire operaties in Oekraïne (Interessante Video)

Lees meer over:

Vorig artikelVoedselcrisis op komst: Globalistische oorlog tegen stikstofuitstoot brengt hele wereldwijde voedselvoorziening in gevaar
Volgend artikelArtsen waarschuwen: “AI is een existentiële bedreiging voor de mensheid”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. één stap achteruit om 2/3 stappen vooruit te zetten.. slim om ze uit hun vesting te lokken..een nieuwe zet van de Russische Schaakmeesters..❤️🇷🇺🐻

 2. De Russen gaan steady.
  Zoals verwacht,gedecideerd en berekenend.
  Nu maar zien met wat voor streken de joenaaithetsteeds en navo van plan zijn.
  Ik hoop dat mr. Putin in een maand of 3 in Kiev bereikt en zegt,
  Nu is het klaar met jullie gedonder.
  Maar dat zal wel niet.
  Just watch how the dollar is doin’

  • langs de andere kant bekijken…zolang wij ons materiaal blijven sturen, hoeven zij zich niet te verzetten…’onze’ kant is zo stom om aanval na aanval na aanval te lanceren richting hun vleesmolens om daar alles kwijt te geraken…ze doen een stap achteruit, wij ‘penetreren’ dieper en zij komen onder genadeloze artillerievuur te liggen en worden afgemaakt…waarna het gemakkelijk is voor de rus om twee stappen vooruit te doen…
   winst? weinig doden en gewonden langs russische kant, een paar km terreinwinst, een beerput vol dode en zwaargewonde oekies, ons materiaal dat naar de kloten is geschoten …
   laat de rus maar doen…
   wat ik het ergste vind aan gans de zaak? dat ‘onze’ kant zo stom is van er te blijven intrappen lol..
   zegt veel over de mentale capaciteiten van het westen…

 3. Ik maak een ruwe schatting volgens het bevolkingsaantal kan Zelensky rekenen op 5 miljoen weerbare mannen om soldaat te spelen. Moeten de Russen die allemaal één voor één doodschieten volgens Bidden (tot de laatste Oekraïner)?

  • Nee hoor.
   Goeie treffer met Lancet of willekeurige andere drone.
   Ik zag een ontwerp van burgers om de rpg7 granaat te laten droppen.
   Het is alleen droevig om te zien,hoe de mensheid zijn intelligentie vooral gebruikt,
   om z’n medemens te doden!

 4. Lekker. Maak er maar korte metten mee. Elke Oekraïnse/ Amerikaanse soldaat daar is er eentje teveel. Legertje spelen? Prima, maar alleen ter verdediging van je eigen land. Ga ja als soldaatje de grens over omdat je koning of ministertje president ruzie heeft met een andere psychopaat en je laat je vrijwillig voor het karretje spannen? Dag rechten, niet meer terug komen, van mij mag je ’n kogel koppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in