Tijdens een bijeenkomst en concert op het Rode Plein, gehouden ter ondersteuning van de resultaten van de referenda, herinnerde president Poetin eraan hoe de USSR werd gevormd toen Rusland het moderne Oekraïne creëerde. De president benadrukte dat “het Rusland was dat het moderne Oekraïne had gecreëerd, door belangrijke gebieden over te dragen, de historische gebieden van Rusland zelf, samen met de bevolking, die niemand had gevraagd waar en hoe ze wilden leven, hoe ze de toekomst van hun kinderen wilden regelen en in welke staat. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie gebeurde hetzelfde: alles werd beslist door de elites, miljoenen gewone burgers werd niets gevraagd”, schrijft Batiushka.

Inleiding: De toespraak

De toespraak van president Poetin van ruim een week geleden staat ons nog steeds voor de geest. Hoe vaak hebben we er niet naar geluisterd en gekeken. Als ik iets persoonlijks mag zeggen, kan ik zeggen dat ik meer dan 40 jaar niet eens heb durven dromen dat een Russische leider zo’n toespraak zou houden. Ik dacht dat ik zou sterven lang voordat het zou gebeuren, zelfs als het zou gebeuren. Ik wachtte op het einde van de wereld en nu is ons hoop gegeven. De president zei het al, hij vatte een kwaadaardig millennium van de westerse geschiedenis samen, beginnend met zijn wereldwijde plundering en eindigend in zijn schandelijke Woke-ideologieën, de ontkenning en vernietiging van de Spirituele Werkelijkheid, de Nationale Soevereiniteit en het Gezinsleven. Ja, dit is satanisme tegen elke vorm van Spirituele Traditie. En alleen Rusland heeft het aangedurfd zich tegen dit satanisme te verzetten. Onnodig te zeggen dat wij 100% achter de Russische Federatie staan. Zoals de president, onze voorzitter, zei: “Niets zal meer zijn zoals voorheen”.

De referenda

De resultaten van de referenda over de terugkeer naar Rusland in vier Russisch sprekende Oekraïense provincies kwamen bijna twee weken geleden binnen: Donetsk: 99% Lugansk: 98% Zaporozhie: 93% Kherson: 87%. Op 30 september zijn deze vier provincies, ter grootte van vier Belgiëen, dus officieel toegetreden tot de Russische Federatie, naar het voorbeeld van de Krim meer dan acht jaar geleden. De resultaten waren interessant, omdat ze lieten zien hoe de populariteit voor de toetreding “afneemt” naarmate men westelijker komt, met Kherson op “slechts” 87%. Niemand hoeft echter verbaasd te zijn dat de Russischtalige gebieden in overweldigende meerderheid, ook al is het ‘slechts’ 87%, willen terugkeren naar Rusland, waar ze tot 1922 thuishoorden. De stemming, etnische, taalkundige en religieuze patronen blijken duidelijk uit bijvoorbeeld de kaarten en analyses van het Eurasian Research Institute.

Niemand zou verbaasd moeten zijn, tenzij ze natuurlijk geen gezond verstand hebben, of anders is hun gezond verstand verblind door hun “het Westen is het beste” ideologie, die in feite de essentie van het nazisme is. Bijna 10.000.000 mensen, bijna een kwart van de bevolking van het Oekraïne zonder Krim (bevolking van voor de oorlog) (meer mensen dan in Estland, Letland, Litouwen en Georgië samen), ongeveer 20% van de landmassa van het Oekraïne zonder Krim, een gebied bijna zo groot als Engeland, zijn toegetreden tot de Russische Federatie. Van de 25 provincies in Oekraïne vóór de gewelddadige, door de VS georganiseerde omverwerping van de democratisch gekozen Oekraïense regering (kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler: 5 miljard dollar) in februari 2014, zijn er nu nog 20 over. Wie vertrekt er nu? Zoals het hoofd van de Republiek van de Krim, Sergei Aksjonov, op 1 oktober zei: “De toetreding van de vier provincies tot Rusland is niet de laatste”.

Misschien is de volgende fase van de SMO, zodra het grondgebied van de vier provincies volledig bevrijd is (in tegenstelling tot Lugansk en Cherson moeten de noordelijke derden van zowel Donetsk als Zaporozhie nog bevrijd worden), de teruggave aan Rusland van de volgende vier oostelijke en zuidelijke provincies, die van Charkov, Dnipropetrovsk, Nikolajev en Odessa (kleine delen van Nikolajev en Charkov zijn al bevrijd). Dit brengt Oekraïne terug tot 16 provincies. En dat kan het zijn. De volgende schijf van drie provincies, namelijk Sumy, Poltava en Kirovograd, wil misschien niet terugkeren, maar wie weet? Alles kan nog veranderen. Wat het uiterste westen van het Oekraïne van na 1939 betreft, stellen wij voor dat 3-5 provincies terugkeren naar Polen, 1 naar Roemenië en 1 naar Hongarije. Dit zal het Kievse protectoraat/Malorossija terugbrengen tot 9 à 11 provincies, twee vijfde van het vroegere Oekraïne, met andere woorden, het zal zijn natuurlijke grenzen terugvinden.

  Nieuwjaarstoespraak van Vladimir Poetin (met Engelse ondertitels)

Voor de Russische Federatie, verreweg het grootste land ter wereld met meer dan 17 miljoen vierkante kilometer, is grondgebied in ieder geval nauwelijks van belang. Dat zij met 0,7% in omvang is toegenomen door de teruggave van vier bijna-vrijgemaakte provincies uit Oekraïne is niet het punt. Wat belangrijk is, is de wil van de plaatselijke bevolking. Als zij willen terugkeren naar Rusland, laat ze dan. Als ze dat niet willen, laat ze dan elders gaan. Voor de rest gaat het erom ervoor te zorgen dat de Oekraïense staat niet langer een bedreiging vormt voor ons en voor de Russische bevolking die daar woont. En hetzelfde geldt voor de situatie in andere Russische buurlanden, zoals Estland, Letland, Litouwen en Finland, en trouwens ook voor Moldavië, Roemenië en Polen, de laatste twee met sterke Amerikaanse bases.

Alles rustig aan het oostfront?

Nog maar een paar weken geleden gingen de door de staat gecontroleerde westerse media uit hun dak over hoe de door de NAVO gesteunde lemmingen van het Kievse regime 7% van het voorheen licht door Rusland bemande en grotendeels verlaten Oekraïense platteland rond Charkov hadden heroverd en dat Poetin “verdoemd” (sic) was. Nu zijn ze vreemd genoeg stil gevallen, afgezien van een of twee geënsceneerde fotomomenten in het verlaten en verwoeste Liman en dorpen aan de grens van Lugansk. Dit betekent natuurlijk dat de Kievse troepen nu in een staat van wanorde verkeren, nadat ze zijn ingesloten en afgeslacht door hun ondoordachte symbolische “opmars” door open land, waar ze ook het grootste deel van hun NAVO-materieel zijn kwijtgeraakt.

  Washington zet Kiev onder druk: "Start vredesonderhandelingen nu!"

Daarom pleit Zelensky voor steeds meer wapens van de Europese Politieke Gemeenschap, een organisatie die is opgericht door de in het nauw gedreven Europese heersende klasse die op 6 oktober bijeenkwam. Rusland is er blij mee, want wat is een betere manier om de Oekraïne te demilitariseren dan hen te dwingen zichzelf en hun wapens in de openbaarheid te brengen zodat ze kunnen worden vernietigd? Vandaar de strategische stappen bij Liman, waarbij 20 vierkante kilometer werd afgestaan aan de Kievse troepen en Kiev op 5 oktober een paar dorpen aan de rand van Lugansk kon innemen, tegen enorme kosten voor hen. En daarom eiste Zelensky op 6 oktober “preventieve aanvallen” tegen Rusland. Het is duidelijk dat deze door kernenergie geobsedeerde komiek wanhopig is en ook niet goed bij zijn hoofd. Daarom hebben zijn terroristen op 7 oktober een explosie veroorzaakt bij een aanval op de Krimbrug. Denkt Kiev echt dat de wraak niet verschrikkelijk zal zijn? Dit is de grootste fout die ze sinds 2014 hebben gemaakt. Dit is een keerpunt in de vuile oorlog van Kiev.

In de provincie Donetsk gaat de Russische bevrijding hier en daar door, zoals in Zaitsevo en Otradovka, waarover op 6 oktober werd bericht, de verdediging gaat door rond Kulyansk, Liman en elders, Rusland vernietigde ook met raketten militaire kazernes (‘woonflats’ in de westerse media!) ten zuiden van Kiev, maar het is relatief rustig. Iedereen die iets van militaire zaken weet, weet dat in een oorlog ‘stilte’ betekent dat de troepen zich hergroeperen. Stilte’ betekent de stilte voor de Russische storm. Al tienduizenden troepen van de drie weken geleden aangekondigde gedeeltelijke mobilisatie in Rusland arriveren bij het front.

Het is heel goed mogelijk dat er over een maand, in november, wanneer de bladeren zijn gevallen en de grond bevroren is, een enorme Russische wintercampagne komt, met uitgeruste en toegenomen coalitietroepen tegen de nu sterk verzwakte Kievse troepen en hun sterk uitgedunde NAVO-wapens en munitie. Al het verloren terrein zal tienvoudig, zo niet honderdvoudig, worden teruggewonnen. Ik zou dan liever niet bij de Kievse troepen zijn. Er zal letterlijk geen schuilplaats voor hen zijn. Na de recente provocaties van Kiev, opgezet door de CIA/MI6, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen voor Kiev, ruim voor de volgende herfst, wanneer werd voorspeld dat de oorlog zou eindigen.

En aan het westelijk front?

Aan het westfront van de VS, dat wil zeggen in West-Europa, is niet alles rustig. Niet alleen is er een economische crisis, met Europese valuta’s die geleidelijk dalen ten opzichte van de dollar. (De roebel is de laatste drie maanden stabiel gebleven op ongeveer 60 ten opzichte van de dollar). Ook is West-Europa afgesneden van Russisch gas door de sabotage van de Nordstream-pijpleidingen door de Amerikaanse marine en deels ook van de gesanctioneerde Turkstream-pijpleiding. En de winter komt eraan. Voorbij zijn de hectische dagen van een zeer hete zomer. Dit is een tektonische verschuiving. Velen hebben geschreven dat West-Europa zelfmoord pleegt. Dat is niet waar. De volkeren van West-Europa worden vermoord – door de Amerikaanse elite en hun eigen verraderlijke Europese elites. Dit is het einde van de EU en het Verenigd Koninkrijk. Wat de moordenaars betreft, de elites, bekend als Atlantis, zinken. Ik zal het uitleggen.

  Medvedev roept op tot het opsplitsen van Oekraïne - "Oekraïne maakt onderdeel uit van Rusland"

De bronnen voor de mythe van Atlantis zijn te vinden in twee van Plato’s dialogen, geschreven in 360 voor Christus. Zij vertellen dat:

Er staat geschreven hoe uw staat de veldtocht van een machtig leger tegenhield, dat, vertrekkend van een ver punt in de Atlantische Oceaan, brutaal oprukte om heel Europa en Azië aan te vallen… Want voor… “De Zuilen van Heracles’ (de Straat van Gibraltar) lag een eiland dat groter was dan Libië en Azië samen…. Want alles wat we hier hebben, liggend binnen de opening waarvan we spreken, is duidelijk een haven met een smalle ingang, maar daarbuiten is een echte oceaan, en het land eromheen kan met recht, in de meest volledige en ware zin, een continent worden genoemd.”

Hij vertelt verder dat: “De Atlantiërs hadden delen van Libië veroverd tot aan Egypte en het Europese continent tot aan (wat nu is) de westkust van Italië en maakten de mensen tot slaven. De Atheners leidden het verzet tegen het Atlantische Rijk en zegevierden alleen tegen het Rijk en bevrijdden de bezette landen. Maar toen waren er hevige aardbevingen en overstromingen en in één dag en nacht van ellende zonken alle krijgshaftige mannen in één geheel in de aarde en verdween ook het eiland Atlantis in de diepte van de zee….”

Conclusie

Let op de woorden: “een machtig leger, dat vanuit een ver punt in de Atlantische Oceaan brutaal oprukte om heel Europa en ook Azië aan te vallen”. De identificatie met de Amerikaanse werkelijkheid met de Atlantis-mythe ligt voor de hand.

Als ik mag citeren uit het Nieuwe Testament:

Gij dwaas, deze nacht zal uw ziel van u worden geëist; van wie zullen dan die dingen zijn, die gij hebt vergaard? (Lc 12,20).


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twee voorbeelden van het gebruik van drone-oorlogsvoering door RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNetZero vernietigt NetZero: Europa kan geen zonnepanelen maken omdat groene stroom te veel kost
Volgend artikelTerreur op Krimbrug dwingt Rusland tot ontketening Shock’n Awe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Het is goed om op te merken dat men niet perse voor Rusland kiest, maar veel meer om de waarden die daar gedragen worden. Dat is existentieel.

 2. Beste Frontnieuws, pas werd mijn reactie verwijderd omdat er dingen over en uit de Bijbel in stonden. Nu zie ik jullie er zelf over schrijven.
  Ik respecteer jullie regels en vindt het fijn om hier artikelen te lezen die je niet leest op andere sites.
  Kunt u aangeven waar dan de grens ligt.

  • ik kan me alleen maar bij Gerrit aansluiten: waar ligt de grens.
   ook van mij zijn reacties verwijderd, terwijl ik hooguit citeerde, vooral om verkeerde uitleg te nuanceren of opmerkingen te bevestigen.
   in dit opzicht heb ik nooit meningen gebruikt of leerstellingen van een religieuze groep, maar letterlijk geschreven wat er staat; soms zelfs verduidelijkt via de originele talen.
   en toch zijn mijn reacties verwijderd.

 3. U bent zeer duidelijk en daar hou ik wel van😁
  Bedankt voor uw antwoord en ik zal er op letten.
  Ik heb geen VPN want dat vind ik niet nodig hier.

  • Alleen een VPN uit de Verenigde Staten is niet beschermd, dat is een trojan horse.
   Overheid heeft toegang, en dat weet de Elite,want zij gebruiken allemaal een VPN buiten de Verenigde Staten.
   Alleen de Elite had vroeger VPN.

 4. Even on topic: van de (kruisraketten) die Rusland heeft gestuurd naar de Oekies, is een groot deel neergehaald. NIETdoor luchtdoel raketten, maarwaarschijnelijk door Stingers en soortgelijken.

  Ik ga solliciteren bij de militaire top van Poetin; heb altijd gezegd: doe die aanvallen ’s nachts; veel meer effect voor hetzelfde geld….

  CNN balkt ook, dater technische fouten in de russische lange afstand raketten zijn.
  Dacht het niet
  BBC balkt, dat de raketjes van Poetin bijna op zijn.
  Denk dat ze eerst die verouderde rommel gebruiken….

  De Snuivende Hobbit vraagt om honderden lucht verdedigings systemen.
  Hij denkt kennelijk, dat de Russen te weinig doelen hebben.

 5. Ik vind enige nuance toch op z’n plaats. Want over de Oekraïense crisis worden langs beide zijden bakken propaganda uitgekieperd. Enerzijds zijn er de aanhoudende berichten die het laten uitschijnen alsof Oekraine aan de winnende hand is in deze oorlog. Ik geloof overigens dat in een oorlog slechts verliezers zijn. Anderzijds zijn er de verhalen omtrent de volksraadpleging die Poetin heeft gehouden in de besproken regio’s. Die volksraadplegingen zijn natuurlijk louter een alibi om de gebieden te kunnen annexeren. Poetin is inderdaad niet uit op de 0,7% gebiedsuitbreiding maar wel op de kuststreek rond de zwarte zee die bovendien de meest geïndustrialiseerde is en waar de grootste bodemschatten zitten. Dààr draait deze oorlog om. Zeker niet om het ter hulp schieten van de burgers die eventueel terug willen naar Rusland. Waar het over Roemenië en Polen gaat, ga je nog een stapje verder. Ik zou sterk adviseren om eens te praten met de gewone burger in Polen. Praat ook maar eens met mensen uit de Poolse gemeenschap hier. Ik ben er, vooralsnog, GEEN ENKELE tegen gekomen die terug bij Rusland wil behoren!

  • @Givan,
   Een feit is toch in een oorlog verdwijnt de waarheid en komt de leugen, de geschiedenis tussen Polen en Rusland is een lange weg van veel leed,onderdrukking en dat zit diep, echter een volk die op de knietjes gaat voor een Heilige Paus ja daar heb ik niet zoveel mee, smaken verschillen natuurlijk, voor mij is religie onderdrukking van mensen, maakt niet uit welke tak van religie dat is mijn overtuiging.
   Onafhankelijk denken is prima, ik constateer echter wel iets wat men niet heeft behandeld in de media, het feit dat men jarenlang de Donbass heeft gebombarbeerd voor deze oorlog begon, waar bij geschat 14.000 mensen zijn omgekomen, zij kwamen in opstand toen de Oekrainse overheid in het parlement besloot dat Russisch niet meer gesproken mag worden, zijn geloof ik 8 miljoen Russisch sprekende daar, m.a.w. alles is begonnen met burgerrechten inperken, hoorde ik niks over in de media en over die doden.
   Media manipuleert overal, in Rusland, in Polen maar hier in het Westen is het inmiddels wel heel erg aan het worden terwijl wij de illusie hebben dat we vrij zijn, het tegendeel is waar, ga weer verder met werken nu want ja er moet ook brood op de gang, we are on the roads to madness zingt Queensryche en zo is de mensheid bezig,helaas. Groet aan U in vrede!

   • Ik ben het grotendeels met u eens. Wat betreft de oorlog in Donbas (die er dus al is sinds 2014) is het haast onmogelijk om je van hieruit een duidelijk beeld te vormen van wat nu waar is en wat onwaar. Zelensky acht ik perfect in staat daar de bevolking te terroriseren. Maar Poetin trekt zich van een gewone burger niks aan, hoor. Absoluut niks. Dat hij dan toch militair ingegrepen heeft zie ik eerder verklaard worden door strategische ingevingen (vermijden dat Oekraiene bij NAVO en EU zou aansluiten). Ook is hij, naar mijn mening, uit op totale controle langsheen de Zwarte Zee. Ondertussen schiet men daar dagelijks de schamele bezittingen van de gewone burger (Russisch gezind of niet) aan diggelen. En niemand neemt initiatief tot een duidelijk diplomatiek offensief om die waanzin te stoppen. Ik ben trouwens niet 100% procent overtuigd van het feit dat 87 tot 98% van de bevolking daar bij Rusland wil horen. Uit bronnen ter plaatse bereiken mij véél genuanceerder berichten. En Poetin en democratische referenda, dat is natuurlijk geen bijzonder goed huwelijk gebleken. Die man trekt zich niks aan van de mening van zijn burgers. Nu wat dat betreft: Europa en zijn leiders zijn in hetzelfde bedje ziek, dat is de laatste 2 jaar wel duidelijk gebleken (voor wie dat nog niet door had).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in