De ineenstorting van het Oekraïense verzet in Soledar werd zelfs door enkele van de trouwste aanhangers van Oekraïne bevestigd, wat betekent dat Bakhmut naar verwachting in de komende dagen onder Russische controle zal vallen. Russische troepen trekken op vanuit het zuiden, noorden en oosten en creëren een potentiële ketel die de Oekraïense soldaten in Bakhmut omsingeld zal achterlaten, schrijft Larry Johnson.

De band Buffalo Springfield uit de jaren zestig had een hit die volgens mij de dramatische ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland van de afgelopen 36 uur goed weergeeft – “There’s Something Happening Here:”

Herinnert u zich mijn laatste artikel nog? Ik gaf CNN de verdienste dat het met iets gelijk had. Nou, u kunt gerust zijn, CNN is weer bezig met propaganda pushen en faalt te begrijpen wat er aan de hand is:

Het Russische ministerie van Defensie kondigde woensdag opnieuw een herschikking aan van de commandanten die de oorlog in Oekraïne leiden, nu de kritiek op de aanpak van de vastgelopen campagne toeneemt.

Het zei dat generaal Valery Gerasimov, hoofd van de Russische generale staf, de algemene commandant van de campagne zou worden en dat de huidige commandant, Sergey Surovikin, een van zijn drie plaatsvervangers zou worden…

Mark Galeotti, senior associate fellow bij het Royal United Services Institute, zei “het is een soort degradatie [voor Gerasimov] of op zijn minst de meest vergiftigde kelk. Het is nu aan hem, en ik vermoed dat Poetin weer onrealistische verwachtingen heeft.” – https://edition.cnn.com/2023/01/11/europe/russia-valery-gerasimov-ukraine-commander-intl

Fout. Fout. Fout. Ja, chef generale staf generaal van het leger Valery Gerasimov werd benoemd tot commandant van de Joint Group of Forces en Sergei Surovikin tot opperbevelhebber van de lucht- en ruimtetroepen Generaal van het leger. Dit was geen commando-wissel omdat men ontevreden was over de prestaties van Surovikin in de afgelopen drie maanden. Integendeel, ik denk dat het een teken is dat Rusland de weg vrijmaakt voor een grote escalatie van zijn operaties om de Oekraïense militaire dreiging uit te schakelen.

  De ineenstorting van Europa zal het begin zijn van de Grote Reset

Als Surovikin zich gaat richten op de “lucht- en ruimtevaarttroepen”, zullen de Russische lucht- en ruimtevaartactiviteiten waarschijnlijk in een stroomversnelling raken. Tot nu toe heeft de Russische luchtmacht een minimale rol gespeeld in de gevechten van de afgelopen 11 maanden. Dat Gerasimov de leiding krijgt over de Joint Group of Forces is een duidelijk signaal dat de commandotaak in de toekomst complexer en uitgebreider zal zijn. Cue Bachman Turner Overdrive, You Ain’t Seen Nothing Yet:

Laat me u nog een paar relevante stukken informatie geven. Laten we beginnen met een grote beweging van de Russische marine in de Zwarte Zee:

Vanochtend verlieten Russische marineschepen en onderzeeërs massaal hun basis in Novorossiysk, in de Zwarte Zee. Dit is hoogst ongebruikelijk en kan wijzen op lopende operaties.

Bronnen gezien door Naval News bevestigen de uittocht. Tot de groep behoorde het Project 11711 Ivan Gren klasse landingsschip Pjotr Morgoenov, het grootste amfibische schip in de Zwarte Zee.

Het bevatte ook allemaal Project 636.3 Verbeterde-Kilo klasse onderzeeërs die op de basis aanwezig waren. Uit analyse blijkt dat er ook andere oorlogsschepen uitvaren, waardoor er slechts een paar oorlogsschepen en ondersteunende schepen in de haven overblijven. Het is waarschijnlijk de meest lege haven van Novorossiysk in vele maanden. – https://archive.ph/2023.01.11-191333/https://www.navalnews.com/naval-news/2023/01/sudden-surge-in-russian-navy-ships-and-submarines-in-black-sea/#selection-703.0-715.293

Tegelijkertijd blijft Rusland zijn strijdkrachten in Wit-Rusland opbouwen:

Personeel, wapens, militaire en speciale uitrusting van de Russische strijdkrachten blijven aankomen in Wit-Rusland.

Dit weekend kondigde het Wit-Russische ministerie van Defensie aan dat van eind januari tot begin februari een belangrijke tactische vliegoefening tussen de Wit-Russische en Russische strijdkrachten zal plaatsvinden. Het Russische leger heeft meer dan een dozijn helikopters ingezet in Wit-Rusland, waaronder Mi-8 transporthelikopters en Mi-24 en Ka-52 Alligator aanvalshelikopters. Volgens de Britse militaire inlichtingendienst dragen sommige van de helikopters de “Z”-oorlogsmarkering die de Russische strijdkrachten op de grond in Oekraïne gebruiken.

“De nieuwe inzet van Russische vliegtuigen in Wit-Rusland is waarschijnlijk eerder een zuivere oefening dan een voorbereiding op bijkomende offensieve operaties tegen Oekraïne”, oordeelde de Britse militaire inlichtingendienst in haar laatste schatting van de oorlog. – https://www.19fortyfive.com/2023/01/ukraine-war-update-russia-masses-forces-in-belarus-leopard-tanks-to-ukraine/

Nog een ding – Waar zijn de Tsjetsjenen? Als u de slag om Mariupol in mei hebt gevolgd, waren de sociale mediakanalen gevuld met videobeelden van de bebaarde Russische moslims die Allahu Akbar riepen terwijl ze het Oekraïense Azov-bataljon verpletterden. Nu niets meer. Ze zijn daar ergens in groten getale, maar zijn nog niet operationeel ingezet. Bereiden ze zich voor op een nieuw offensief?

  Presidentieel adviseur Oekraïne: "Het Westen kwam naar deze oorlog met de broek op de enkels"

Plaats uzelf in de schoenen van de Oekraïense generale staf. Aan het oostelijke front worden uw soldaten afgeslacht en verliezen zij cruciaal grondgebied aan Rusland. De verdedigingslinie Bakhmut/Soledar is doorbroken. U moet de lijn Kramatorsk/Slovyanksa versterken, maar het aantal getrainde troepen is beperkt.

Tegelijkertijd moet u zich afvragen of de Russen een amfibische/luchtaanval op Odessa gaan uitvoeren. Heeft u voldoende troepen of beschikbare versterkingen om Odessa te versterken en te verdedigen? Dan is er nog de opbouw in Wit-Rusland. Wit-Rusland en Rusland hebben genoeg grond- en luchtmacht verzameld om een geloofwaardige bedreiging voor Kiev te vormen.

Waar zal Rusland toeslaan? Daarom heeft Gerasimov het algemene bevel over deze gezamenlijke strijdkrachten op zich genomen. Hij kan schijnbewegingen van troepen in het noorden en zuiden gebruiken om de Oekraïense troepen vast te zetten en een grote aanval vanuit het oosten uitvoeren. Of hij kan opdracht geven tot volledige aanvallen vanuit het noorden, zuiden en oosten. Hij heeft ook andere opties.

Het Westen en Oekraïne beweren dat Rusland pas in het voorjaar een geloofwaardige offensieve operatie kan opzetten. Ik weet niet of het Westen die boodschap uitdraagt als onderdeel van een propagandacampagne om Rusland ervan te overtuigen dat Oekraïne niet is voorbereid op een winteroffensief, of dat ze dat echt geloven. Het enige wat ik zeker weet is dat Rusland, als een wereldkampioen poker, zijn kaarten verbergt en Oekraïne alleen laat zien wat het wil zien. Gaat Rusland all in of blijft het malen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eindelijk ontdoet Poetin zich van zijn masker – dit is tenslotte maskirovka – en onthult hij zijn ware, gebruikelijke verdachte gezichtVolg Frontnieuws op Telegram

  Bereid u voor op WO III: Het Westen HEEFT OORLOG NODIG, want het hele financiële systeem stort in elkaar

Lees meer over:

Vorig artikelWalgt u van de hele mensheid?
Volgend artikelHorrorbeelden: De bloedklonters worden talrijker en groter (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

55 REACTIES

 1. Zo fijn dat jullie er Zijn 😁 zonder gekheid.. zonder Uw Nieuws hadden wij HELEMAAL GEEN NIEUWS ❗❗ Waarheidsgetrouw Nieuws bedoel ik.. Velen kunnen hun boosheid en meningen vertellen dankzij Uw Diensten Waarvoor EEUWIGE DANK..

 2. Rutte naar witte huis toe voor ontmoeting met biden. Met andere woorden oorlog met Rusland escaleert, Nederland moet actief meedoen.

  • Ik hoop het zodat al jullie Rusland steunende voor Kremlin propaganda vallende “mensen” als landverrader tegen de muur gezet kunnen worden.

   Dan gaan de vaxxies dood en de rusniks en wat over blijft zijn een klein aantal verstandige mensen en een aards paradijs.

 3. 1 of 2 raketten op Rotterdamse haven en tis al gedaan…ze weten precies waar…dat stond een jaar geleden al op deze Site…👍…ps Antwerpen knijpt de billen al toe..geen kleuren Parade’s meer…♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️

 4. “Het enige wat ik zeker weet is dat Rusland, als een wereldkampioen poker, zijn kaarten verbergt….”
  De US/NATO spelen poker , de Russische Federatie schaak.

 5. Mooi er gaat iets groots gebeuren daar, het Westen in paniek.

  Bachman Turner Overdrive, You Ain’t Seen Nothing Yet: was een van mijn favoriete bands, steeds maar weer een kwartje in de Juke Box gooien, ook het nummer uit hetzelfde tijdsgewricht: van Thin Lizzy – Whiskey In The Jar

  (Metallica)

  https://youtu.be/wsrvmNtWU4E

 6. Ik denk dat er iets groots gaat gebeuren binnen 4 week. Zoveel manschappen in öpslag”–dat geeft alleen maar problemen.
  Maar ik kan je nog meer vertellen.
  Daar waar RU het EERST aanvalt is NIET zijn doel.
  De eerste aanval zal zijn om de Oekie reserves weg te lokken van de plek waar hij WEL wil aanvallen.
  Zoals zijn eerste aanval op Kiev.

  Hij zal vrij snel een initiatief openen; ook om te voorkomen dat nieuw wapentuig tegen hem wordt ingezet.

  Ik verwacht ook, dat meer nato soldaten als “vrijwilliger”naar Oekieland gaan.

  vergeet niet, Rutte is degene die deOekies overhaalde de MH17 neer te halen; ook na een bezoek aan USA.

  • Madguru,
   Sommigen combineren de muziekkeuze met wat er nu speelt in de werkelijkheid en die muzieknummers vertellen ons zeker ook daar iets over, letterlijk zijn sommige nummers tijdloos, eigenlijk ook wel triest natuurlijk omdat de mens blijkbaar niet zoveel verder is gekomen in zijn gedrag dan het Stenentijdperk!
   Ik zelf vind het juist leuk als mensen muziek erbij halen en U blijkbaar niet, het is net als de eigen muziekkeuze, smaken verschillen, ik gun U een fijn weekeinde toe, met of zonder muziek!!!!

 7. Rock en Roll is back to stay… Luister ook Creedenze Clear Water..Judas Priest, Kan Hunter,Quit Riot,Jef Bucly, Screeming Trees, Santana,The Gun,…so many more…so many…ZE KRIJGEN ONS NOOIT KLEIN ❗❗❗Als je tenminste zuiver Bloed houd…

  • @Raphaël Vangestel
   Ik lees de berichten met de Allman brothers op de achtergrond .
   Zoveel goede oude rock .
   Mocht de bom vallen dan teminste met goede muzak .
   😎

  • de Russen zijn best vriendelijke mensen ben daar steeds goed onthaald.
   maar je mag hunne kultuur niet kwetsen.
   je mag niet fluiten in hun woning dat brengt voor hun ongeluk , dus je doet het niet.
   zij kennen maar een taal het Russisch dialekt bestaat er niet dus alles is duidelijk voor iedereen

 8. Zuiver Bloed dus Gen therapie is aan mij Niet besteed… verder wil ik u er op wijzen dat België in de Congo verantwoordelijk zijn voor 12 miljoen doden en honderdduizenden afgehakte handen…ga met uw Rottigheid elders..ik heb van U niets te leren… Gewoon rot op…

 9. Hallo Rommel , geweldig om te lezen ( muziek te luisteren) .
  Heb de laatste jaren nauwelijks radio en tv aan en leer veel van Frontnews .
  BEDANKT !!!!!

 10. Kijkende naar een oorlog als de Oekraïne, dan sneuvelen aan beide zijdes grote aantallen.
  Stel Oekraïnse doden rond de 150.000.Het vechtende leger iets van 750.000? Dan heb je tegen de 20% doden.
  Voor Rusland is dit niet veel beter. Stel optimistisch voor Rusland 30.000 doden. Het actieve leger rond de 300.000. Dat geeft zeker 10% doden.
  Dit zijn mijns inziens schokkende percentages.
  In een oorlog is er geen soldaat iof familie die zal winnen. Krankzinnig dat geen land op de wereld bezig is met vredesinitiatieven.

  • je moet nu rekenen 1 rus op 30 Oekraïners dat sneuvelt.
   Oekraïne word uitgemoord enkel omdat het westen dat wil en zichzelve daardoor vernietigen.

 11. “Something happening”. Niet alleen “there”, maar “everywhere”.

  ‘Oekraïne’: bijna een jaar van een alles verwoestende barbarij in onze achtertuin. Omdat Rusland ‘zijn territorium’, het Westen zijn ‘vrijheid’ zegt te moeten verdedigen.
  Zijn doel of ‘schuldvraag’ een rechtvaardiging of verontschuldiging voor miljoenen slachtoffers/vluchtelingen, de gigantische schade en het totaal ontbreken van de vredeswil?

  De hamvraag: waartoe zal dit op deze manier leiden?
  Voor degenen die de ontwikkelingen in de wereld, de propaganda en de steeds duidelijkere symptomen van een economische malaise in de jaren 30/40 van de vorige eeuw kennen, lijkt het een open deur naar een herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in