Dit is het verhaal van twee pelgrims die de weg volgen die er echt toe doet in de jonge 21e eeuw; de ene komt uit NAVOstan en de andere uit BRICS.

Laten we beginnen met Le Petit Roi, Emmanuel Macron. Zie hem met een plastic grijns op zijn gezicht naast Xi Jinping wandelen in Guangzhou. Na het – lange en zachte – geluid van de klassieker “High Mountain and Flowing Water” gaan ze de Baiyun Hall binnen om te luisteren naar het spel van de 1000 jaar oude Guqin (een prachtig instrument). Ze proeven de smaak van 1000 jaar oude thee – en mijmeren over de opkomst en ondergang van grote machten in het nieuwe millennium, schrijft Pepe Escobar.

En wat zegt Xi tegen Le Petit Roi? Hij legt uit dat wanneer je deze eeuwige muziek hoort, gespeeld door dit eeuwige instrument, je verwacht in het gezelschap te zijn van een boezemvriend; je loopt net zo synchroon als de hoge berg en het stromende water. Dat is de diepere betekenis van het eeuwenoude verhaal van de muzikanten Yu Boya en Zhong Ziqi, 25 eeuwen geleden in het Koninkrijk Chu: boezemvriendschap. Alleen boezemvrienden kunnen de muziek begrijpen.

En daarmee, zo verklaarden Chinese geleerden, bracht Xi het begrip Zhiyin naar voren. Na de dood van Zhong Ziqi brak Yu Boya zijn Guqin: hij dacht dat niemand anders zijn muziek kon begrijpen. Hun verhaal prentte de term “Zhiyin” in: iemand die muziek begrijpt, met de toegevoegde betekenis van goede vrienden die elkaar volledig kunnen begrijpen.

Het is überhaupt de vraag of een narcistische marionet als Macron ooit beschaafd genoeg zou zijn om Xi’s subtiele, verfijnde boodschap te begrijpen: wie het snapt, is een echte zielsverwant. Bovendien werd Macron door zijn meesters niet naar Beijing en Guangzhou gestuurd om aan zielsverwantschap te doen, maar om te proberen Xi om te buigen in de richting van de NAVO inzake Rusland/Oekraïne.

Zijn lichaamstaal is een dood signaal – compleet met het kruisen van zijn armen waaruit verveling blijkt. Misschien was hij aanvankelijk ongevoelig voor het idee dat echte vriendschap wederzijds begrip en waardering vereist.

Maar toen gebeurde er iets buitengewoons. De boodschap van Xi heeft wellicht een belangrijke plek geraakt in de gekwelde innerlijke diepten van de narcistische Petit Roi. Wat als, in internationale betrekkingen, wederzijds begrip en waardering de sleutel is voor landen om een gemeenschappelijke basis te vinden en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen?

  U doet het geweldig en uw stem maakt het verschil

Wat een revolutionair idee; niet bepaald de door de Hegemoon opgelegde “op regels gebaseerde internationale orde”.

Bent u een echte soeverein?

Door Le Petit Roi in China uit te nodigen en persoonlijk niet minder dan 6 uur met zijn gast door te brengen, voerde Xi de duizendjarige diplomatie op haar best uit. Hij herinnerde zijn gast aan de turbulente geschiedenis tussen Frankrijk en de Angelsaksische mogendheden; en hij sprak over soevereiniteit.

Het belangrijkste subtiele subplot: “Europa” kan maar beter goed nadenken over onderdanigheid aan de Hegemoon en de enorme economische onrust zo veel mogelijk beperken wanneer de dag van de confrontatie met de VS aanbreekt. Impliciet is de prioriteit van Peking om de toenemende pogingen van de VS om China te omsingelen te doorbreken.

Xi behandelde Frankrijk dus als een potentiële echte soeverein, zelfs onder de EU; oftewel een zekere afsplitsing van het EU-dogma.

Natuurlijk lag er nog een andere belangrijke boodschap besloten in deze confucianistische uitnodiging tot epistemologische groei. Voor degenen die niet bereid zijn vriendelijk tegen China te zijn vanwege complexe geopolitieke lagen, zal het nooit te laat zijn voor Peking om de minder “vriendelijke” kant van de Chinese staat te laten zien – als de situatie zich voordoet.

Vertaling: als het Westen voor Total Machiavelli gaat, zal China Total Sun Tzu toepassen. Zelfs als Peking liever gaat voor internationale betrekkingen onder de paraplu van Schoonheid, Goedheid en Waarheid in plaats van “je bent met ons of tegen ons”, terreuroorlog en sancties dementie.

Heeft de Petit Roi een “weg naar Damascus”-moment gehad? Het oordeel is open. Hij maakte de Hegemoon letterlijk bang met zijn uitbarsting dat Europa de druk moet weerstaan om “Amerika’s volgelingen” te worden. Dat komt aardig overeen met de 51 punten die Beijing en Parijs zijn overeengekomen, met de nadruk op “legitieme veiligheidsbelangen van alle partijen”.

De Amerikanen werden nog banger toen Macron beweerde dat Europa een onafhankelijke “derde supermacht” moest worden. Le Petit Roi bracht zelfs enkele babystapjes naar voren ten gunste van de-dollarisering (zeker onder toezicht van zijn financiële meesters) en niet ten gunste van Forever Wars.

  Het Westen dreigt Afrikaanse landen secundaire sancties op te leggen wegens Russische olie

Dus moesten de Amerikanen, in paniek, de Duitse 5e colonne Annalena “360 Graden” Bearbock in allerijl naar Peking sturen om te proberen de uitbarstingen van Le Petit Roi ongedaan te maken – en het officiële script van Washington Dicteert Brussel opnieuw te bevestigen. Niemand, waar dan ook, besteedde er ook maar de minste aandacht aan.

Dat kwam bovenop het meest opvallende subplot van het hele verhaal: hoe de Europese Commissie dominatrix Ursula von der Leyen door Peking werd behandeld als erger dan onbelangrijk. Een Chinese geleerde beschreef haar vernietigend als “slechts de spreekbuis van een hondse organisatie zonder tanden. Zelfs haar geblaf klinkt als het gejammer van een terminaal zieke hond die op het punt staat te worden geëuthanaseerd.”

De “terminaal zieke hond” moest door de paspoortcontrole en de douane (“Anything to declare”?) Geen diplomatieke status. Geen officiële uitnodiging. Geen soevereiniteit. En nee, je kunt niet met de speciale hogesnelheidstrein naast Macron naar Guangzhou. Dus hier is een andere boodschap – deze is vrij grafisch: rotzooi niet met het 3.000 jaar oude ethos van het Rijk van het Midden.

Lula en “Zhiyin”

Chinese topgeleerden waren absoluut gefascineerd door de toepassing door Xi van diplomatieke strategieën die 25 eeuwen geleden zo nuttig waren en die nu opnieuw worden toegepast op het wereldtoneel van de weg naar multipolariteit.

Sommigen roepen op tot een nieuwe “Strategieën voor de oorlogvoerende staten”, herschreven voor de 21e eeuw. De enorme ronde tafel die volgens Chinees protocol was opgezet met de “jungle” in het midden en Macron en von der Leyen gepositioneerd als voor een sollicitatiegesprek was een monsterhit op Weibo en We Chat. Dat leidde tot eindeloze discussies over hoe China nu eindelijk in staat is “een wig te drijven tussen de barbaren”.

Vergeleken met al deze hoopla leest het verhaal van de Braziliaanse president Lula die naar Shanghai en Peking kwam als een grafische illustratie van Zhiyin.

Lula greep van meet af aan in, tijdens de inauguratie van oud-president Dilma Rousseff als nieuwe president van de NDB, de BRICS-bank.

In eenvoudige, directe taal die iedereen van de Sahara tot Siberië kan begrijpen, zei Lula: “Elke nacht vraag ik me af waarom elk land voor handel aan de dollar gebonden moet zijn? Waarom kunnen we niet handelen in onze eigen valuta? En waarom hebben we niet de inzet om te innoveren?”

  Oekraïne - Koekiemonster vertrekt

Dit impliceert rechtstreeks dat de zich uitbreidende BRICS+ zijn eigen munt moet ontwerpen en bevorderen (het lange, complexe proces is al begonnen), naast het toestaan van handel in nationale valuta.

Lula’s krachtige boodschap was gericht aan het hele Zuiden. Een Braziliaans voorbeeld is China’s ICBC die in Brazilië een clearinginstelling opzet die directe uitwisseling van yuan-reaal mogelijk maakt.

Geen wonder dat het officiële vod van de CIA, de Washington Post, schuimbekkend uit de mond onmiddellijk het Deep State-oordeel uitsprak: Lula houdt zich niet aan het dictaat van de “op regels gebaseerde internationale orde”.

Dat betekent dat de Deep State achter Lula en zijn regering aan zal gaan – helemaal opnieuw, en alles in het werk zal stellen om deze te destabiliseren. Want wat Lula zei, is precies wat Saddam Hoessein en kolonel Kadaffi in het verleden zeiden – en probeerden uit te voeren.

Lula zal dus alle hulp nodig hebben die hij kan krijgen. Nogmaals, “Zhiyin”.

Op deze manier heette Xi Lula officieel welkom in Peking. Zeer weinig mensen in de wereld, niet-Chinezen, begrijpen dat wanneer iemand van Xi’s statuur je recht voor je neus vertelt dat je “een oude vriend van China” bent, dit het is.

Alle deuren staan open. Ze vertrouwen je, omarmen je, beschermen je, luisteren naar je, helpen je in tijden van nood en zullen altijd hun best doen om de vriendschap dicht bij hun hart te houden.

En daarmee eindigt voor nu ons verhaal van “boezemvrienden” op weg naar Peking. De BRICS-vriend heeft het allemaal goed begrepen. Voor de NAVO-staanse kleine koning die ervan droomt een echte soevereine leider te worden, staat het moment van de waarheid voor de deur.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Europese Unie: De verliezer in het Oekraïne-conflict – Hoe het ook aflooptVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEet nu de Worm Chili, Hagedis Ceviche, en Gebakken Mieren
Volgend artikelWelk effect hebben mRNA-“vaccins” op het menselijk bewustzijn?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. 1. Hoog tijd, dat het imperialistische en oorlogs-zuchtige “Amerika” machteloos gemaakt wordt.

  2. Maar laten we niet vergeten, dat China een diktatoriaal land is;
  met een volkomen gelijkgeschakelde en geknechte bevolking.

  3. Eigenlijk, is Rusland het enige nuttige alternatief.

 2. Laten we china niet op handen dragen, dankzij de inzet van china heeft biden gewonnen door middel van valse stembiljetten. Ook hier in europa met valse verkiezingen zelfs in nederland leiden de sporen naar china.
  Het is nog altijd onze vijand gelijk amerika en de neocons onze vijanden zijn. Er zijn alleen maar wefhoeren of chinahoeren en oligardhoeren. Allemaal onze vijand.

 3. Heb je daar bewijs van Greet?
  Ik ben het met je eens dat in landen valse stemmen zijn maar het bewijs is nooit getoond .
  Dus ik ben terughoudend met wat je schrijft.
  Ja het WEF moeten ze uitroeien en Klausje aan een paaltje binden en dat geld voor ieder die samenheuld met het WEF inclusieg een stel uit DEN HAAG.

  • het bewijs is maar al te zeer getoond, maar verwezen naar de vuilnisbak.
   heel wat hogergeplaatste mensen in de stembureaus die veroordeeld zijn voor verkiezingsfraude (ten voordele van de democraten), heel wat bewijzen, videomateriaal, gevonden valse stembiljetten (soms met ganse vrachtwagens) ten voordele van de democraten gevonden…..mensen die met ganse bussen verbust werden van stembureau naar stembureau om daar democraat te stemmen, emailstemmen die vervalst waren…ettelijke tienduizenden doden die democraat gestemd hebben…
   er is overschot van bewijsmateriaal, maar…en dit is de maar…in de constitutie is er NIET voorzien hoe hier mee moet omgesprongen worden….dat is zowat de enige, maar ontzettend grote, flater in de ganse zaak…men weet LETTERLIJK niet hoe ermee moet omgesprongen worden…..
   het is niet omdat onze mainstreammedia nonstop beweert dat er ‘geen fraude’ was, dat dat ook daadwerkelijk zo is….onze mainstreammedia beweert de laatste jaren nogal veel dat niet direct echt klopt….
   als men weet dat trump bvb in de laatste verkiezingen 76.000.000 stemmen had….en er 150.000.000 stemgerechtenden zijn, gelieve me te verklaren bvb hoe biden aan ‘80.000.000’ stemmen geraakte?
   van obummer is onder andere ook geweten dat heel wat counties (districten) over de 116% van de stemmen had. erghmm???? HONDERDZESTIEN PROCENT???? lol
   je zoudt nog aardig verschieten hoe groot de fraude er is..
   ben zelf getrouwd met een amerikaanse, we volgen die zaak ontzettend nauwgezet op…..ze heeft me ook verteld hoe gemakkelijk het is in amerika om te frauderen…reden dus ook waarom die ‘clown’ van een trump stemming per IDENTITEITSKAART op landelijk niveau (nu is het aan de staten om te bepalen hoe er gestemd wordt) wou invoeren juist zoals dat hier gebeurt, om massale stemmingsfraude te voorkomen….een poging dat door de democraten, om begrijpelijke reden dus, zwaar afgeblokt geweest is met als bs excuus ‘racisme’….

 4. Feitelijk wisten de realisten onder ons dit verhaal reeds.

  Tucker Carlson: Uitgelekte documenten onthullen Biden administration, media liegen; VS in oorlog met Rusland en Oekraïne verliest

  ‘Dit is een hete oorlog tussen de twee primaire nucleaire supermachten op aarde en toch is deze oorlog nooit formeel verklaard’, legde de FoxNews-presentator uit. ‘Deze oorlog is een schending van de Amerikaanse wet. Het is een misdaad.’

  https://www.lifesitenews.com/news/tucker-carlson-leaked-docs-reveal-biden-admin-media-are-lying-us-at-war-with-russia-and-ukraine-is-losing/ ?

 5. Weet wel dat er hieronder de reaguurders sympathie was voor Bolsonaro en juist antipathie voor Lula, weet dat hij voor corruptie is veroordeeld maar vooral was men hier van mening dat Lula via fraude bij het stemmen had gewonnen, net als met Biden in de VS zeg maar, geloof er niet in ieder geval, maar zowel met Biden of Lula of Trump of Bolsonaro heb ik helemaal niks, ben blij met moedige leiders die het opnemen tegen de dollar, soeverein denken, hoop niet dat anderen hem proberen te vermoorden in ieder geval, blij met soeverein denkende politici, we zullen zien hoe de alliantie tegen de petrodollar gaat uitbreiden, (?)!

  • flardinga april 16, 2023 at 19:40

   Mee eens beste alle politici zijn rot tot op het bot, Nederlandse overheid verkracht de Grondwet (bijv. Spoedwet) bijna niemand klaagt erover “we” leven in een Matrix waar een ieder die dissidente gedachte of zich zó gedraagt wordt gecorrigeerd, de gehoorzaamheidstraining is achter de rug bijna iedereen droeg een mondkapje in 2020 benieuwd wat de overheid verder in petto heeft, nee niet zo zeer.

   Politici zijn de laagste vorm van leven op aarde. Liberaal-Democraten zijn de laagste vorm van politici.

   – George S. Patton

  • flardinga april 16, 2023 at 19:40
   Ja, die uitspraak van Lula was wel een eye-opener. Ik nam aan dat hij ook weer een geval van aanstelling door de Zio_USA was. Afwachten maar of ze werkelijk de daad bij het woord gaan voegen en de petro-dollar in de monopolie doos gooien.

   • De populaire linkse Lula werd onderuit gehaald door het Hoog Gerechtshof in Brazilië dat aangestuurd werd vanuit Washington (weeral) en zo werd een afzettingsprocedure op touw gezet en een proces. Heel de zaak bleek lang daarna nep, maar het beoogde resultaat telt. Het kwam weer eens uit dezelfde koker als de zogezegde Arabische Lente.
    Van heel dat gejagger zijn achteraf voldoende artikelen verschenen maar hier op Frontnieuws schijnt men van dat gekonkel niks te weten.

  • In China wordt een hogesnelheidsnet voor treinen (200 t/m 350 km/h) zonder weerga aangelegd. In 2021 was ruim 40.000(!) km gereed en de Mockingbird press/ newspeak/ msm zwijgt in alle talen.
   Ter vergelijking: in de VS is het begrip hogesnelheidstrein volslagen ongekend. Op de Northeast Corridor tussen Washington D.C. en Boston (1181 km) kan op enkele stukken, bij elkaar niet meer dan 40 km 195 km/h aangetikt worden.

 6. Alle wegen leiden naar Rome.
  “Why Is Mao Zedong Important?
  In simple terms, this man was selected, trained and used by the Jesuits through their Skull and Bones and OSS (pre cursor to the CIA) agents to EXTERMINATE / ERADICATE whole strata of Chinese society including, culture, religion and in particular protestant Christians. In order to control the world it was first necessary to totally subdue the most populous country in the world and transform it into a FUTURE “SWORD” to be used against the USA.”
  http://www.darknessisfalling.com/darknessisfallingblogblog/mao-zedong-yale-in-china-skull-bones-and-the-jesuits

 7. Prachtig stuk van Escobar. Ik moest zo lachen om die “terminaal zieke hond” die door de douane moest.
  Dat gezegd, ik weet niks over China, kan me er niks bij voorstellen, niet over de cultuur, niet over de infra, niet over hoe de mensen hun land ervaren, niet over de mensen zelf, niks over die ‘beknechting’ en de ‘dictatuur’ – helemaal niks. Eigenlijk hoor ik alleen maar negatieve dingen over China, met die clips van mensen die opgesloten zitten in hoge flatgebouwen en gedwongen worden om honderd keer per dag in de neus gepord te worden, en clips over lieve hondjes die vermoord worden, en niet te vergeten de vleermuis. Hou op… Er moet toch een andere kant van China zijn?

 8. Het moment van de waarheid is pas daar als zowel lulhannes Lula als keizer Xi stoppen met trappen in de leugens van Kwakzalver Farma en ze daar in China ook die zotskappen eens afzetten..Het is te belachelijk om aan te zien… Zolang ze evengoed als stomme kippen óf zelfs als (dan puur criminéle) strategische volksverlakkerij achter die waanzin blijven staan–zelfs tegenstanders gedwongen gaan vaccineren, Lula !–wordt het allemaal lood om oud ijzer…Net zo gevaarlijk en mensvijandig als de krankzinnigen hier… Enige voordeel zie ik erin dat het beter is dat idioten onder elkaar vechten dat dat eentje direct alles te vertellen heeft en de macht heeft ons allemaal alles te dicteren en tot alles te dwingen !!!

 9. Lula gedraagt zich als een Chinese dictator. Zeg je iets verkeerd wordt je opgepakt en in de gevangenis gesmeten.In het Westen riepen ze Bolsonaro uit tot een lmisdadige president. Nu met de nieuwe is er nog nooit zoveel jungle gekapt. De reclame voor het behoudt van deze jungle is totaal verstomd ook al is de verwoesting groter dan ooit. Is het regime sternger dan ooit en verdwijnen alle subsidies terug in de zakken van links terwijl Bolsonaro ze investeerde in spoorwegen, straten ziekenhuizen en scholen alleen de sperige Amerikanen waren niet akkoord met de economische ontwikkeling van dit land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in