Voorzichtigheid is geboden! Zoals inmiddels bekend is geworden, zijn de eerste gebieden in Duitsland besmet met een soort van tot nu toe totaal onbekende agressieve reuzen-teken. De Hyalomma teek, die inheems is in Azië en Afrika in het bijzonder, werd vorig jaar in Duitsland binnengebracht en overdraagt potentieel fatale ziekten.</h3>
Het negatieve nieuws over de verspreiding van gevaarlijke ziekten in Europa neemt niet af. Pas onlangs werd bekend dat er in Hessen een schurftepidemie was uitgebroken nadat deze ziekte grotendeels was uitgeroeid. Nu worden de burgers geconfronteerd met een volledig nieuw gevaar. Het is de Hyalomma teek.

Deze parasiet is waarschijnlijk volledig onbekend bij de meerderheid van de Europeanen – en met goede reden. De reuzen-teek heeft in West-Europa nog nooit eerder bestaan – tot 2018, toen de tropische bloedzuiger op miraculeuze wijze Europa werd binnengebracht. Het Duitse  gesynchroniseerde dagblad Focus verspreidde onmiddellijk het sprookje van vogels die de Hyalomma teek naar Europa zouden hebben gebracht. Niet alleen de auteur vindt het grappig dat trekvogels deze parasiet na duizenden jaren plotseling zouden hebben meegenomen, aldus het Duitse nieuwsportaal Anonymousnews.

Een blik op de internetsite van het nationale gezondheidsbureau van Nedersaksen laat echter raden welke soort ‘vogels’ de reuzen-teek in de bagage hadden kunnen hebben. De Krim-Kongo hemorragische koorts (CCHF), die door de Hyalomma wordt overgedragen en mogelijk dodelijk kan zijn, “komt in West-Europa niet voor. Het komt echter in veel landen in Afrika, Azië maar ook in Europa voor, bijvoorbeeld in Bulgarije, Griekenland, Albanië, Servië, Turkije, Rusland en Iran”, schrijft het gezondheidsbureau. Dit zou duidelijk moeten maken wie verantwoordelijk is voor de introductie van dit gevaarlijke beest. De mate waarin een wijdverspreide tekenplaag dreigt te ontstaan, is nog niet te voorzien. Vorig jaar was er echter in heel Europa sprake van een uitbraak van tuberculose, veroorzaakt door een multiresistente ziekteverwekker die door migranten binnengebracht was en zich binnen enkele dagen snel over het hele continent verspreidde.

  Moslim spreekt openlijk over zijn huwelijk en seks met een minderjarig meisje

Met een lichaamsgrootte tot 6 mm is de Hyalomma teek twee tot drie keer zo groot als zijn verwanten die in Duitsland wonen en is daarom een echte reus onder dergelijke parasieten. Het is zeer levendig en welhaast agressief. Ute Mackenstedt van de universiteit van Hohenheim beschrijft het dier met de opvallend gekrulde poten als een “jachtteek” die actief zijn gastheer nadert en dus een veel agressiever gedrag vertoont dan de inheemse teek.

Hoe gevaarlijk de geïmporteerde Hyalomma teek is, blijkt uit de beschrijving van het verloop van de ziekte van de Krim-Kongo hemorragische koorts, die de parasiet bij voorkeur verspreidt, verstrekt door de gezondheidsautoriteiten: “De incubatietijd is 1 tot 13 dagen. De symptomen zijn: plotseling hoge koorts, duizeligheid en ernstige gewrichts- en buikpijn. Typische symptomen zijn het blozen en zwellen van het gezicht, evenals conjunctivagezwellen en keelholte roodheid. Bloedingen van de huid en slijmvliezen zijn mogelijk, maar ook de inwendige organen kunnen worden aangetast. Dit kan leiden tot een ineenstorting van de bloedsomloop of een shock syndroom. In de tweede week van de ziekte kan als gevolg van lever-, nier- of doorbloedingsstoornissen de dood intreden”.

Vrij spel moslims: Duitse Minister-president van de Linke laat Ramadan feesten toe ondanks Corona gevaar

Deze informatie moet worden opgevat als een duidelijke waarschuwing om contact met bepaalde “vogels” zoveel mogelijk te vermijden. Door de ongecontroleerde immigratie verspreiden zich in Duitsland opnieuw dodelijke epidemieën, waarvan sommige in dit land al lang als uitgeroeid worden beschouwd: Lassakoorts, malaria, difterie, schurft, cholera, hepatitis, AIDS, dysenterie, lepra, syfilis of kinkhoest. Steeds meer Duitsers raken momenteel besmet met deze zeldzame ziekten. Daarom: Voorkomen is beter dan genezen!

  Angst om uitgesloten te worden is groter dan de angst dat hun kleinkinderen een geterroriseerde minderheid zullen zijn in eigen land
Vorig artikelAfrikaanse moslim gooit al biddend vrouw uit raam van de 11e verdieping
Volgend artikelVluchtelingkinderen omcirkelen 7 jarig meisje en urineren op haar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Lol, de schurft is NOOIT weggeest, een vriendin werkt in een rusthuis waar met regelmaat nieuwe bewoner de andere bewoners infecteren met de schurftmeid… en veel in quarantaine belanden.
    De oudjes worden volledig ingesmeerd met speciale zalf en alle kleding vliegt in gesloten plastieken zakken en belanden in de grote frigo’s van de keuken. Zeer appetijtelijk.
    Ondanks de formele procedures wordt uiteraard alles zoveel mogelijk stil gehouden want het is geen reclame voor het rusthuis… en het vraagt meer energie, idem met MRSA of Legionella.
    Er is veel regelgeving maar weinig toezicht en het zijn tenslotte toch maar oudjes met één been in hun gr…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in