Afgelopen zaterdag, in de nasleep van de anti-blanke aanval op een dorpsfeest in het zuiden van Frankrijk, die het leven kostte aan de 16-jarige Thomas Perrotto, probeerden tientallen demonstranten, die “Recht voor Thomas” scandeerden, maar ook “Islam weg uit Europa”, op te trekken naar de Arabische migrantenwijk waar veel van de aanvallers vandaan zouden komen, wat leidde tot botsingen met zowel Franse veiligheidstroepen als de lokale bevolking. De demonstranten, door Franse ambtenaren en de Franse media omschreven als “ultrarechts”, kwamen naar verluidt gewapend met “ijzeren staven, stokken en vuurwerk”, maar kregen duidelijk het zwaarst te verduren, schrijft Robert Kogon.

Van één demonstrant is bekend dat hij door buurtbewoners is ontvoerd, naakt is uitgekleed, is geslagen en in kritieke toestand is achtergelaten.

De botsingen vonden plaats in Romans-sur-Isère, ongeveer 10 mijl van het dorp Crépol waar de aanval op de dorpsbal plaatsvond. De demonstranten probeerden de woonprojecten van La Monnaie te bereiken. Veel van de aanvallers die betrokken waren bij de aanval in Crépol zouden inwoners van La Monnaie zijn.

In een tweet van de prefectuur van de regio Drôme werd het totale aantal demonstranten op 80 geschat, waarbij werd gemeld dat ze hadden geprobeerd de La Monnaie “binnen te vallen” [envahir],dat er een grote politiemobilisatie had plaatsgevonden en dat er 20 arrestaties waren verricht.

Het gebruik van de term “binnenvallen” leidde tot talloze verbijsterde en verontwaardigde reacties, zoals de volgende van X-gebruiker ‘VeryBadMoFo’:

Zijn ze een wijk binnengevallen? Is dit een grap? Kunt u ons uitleggen waarom deze jongeren niet het recht hadden om deze buurt binnen te gaan? Wordt het verondersteld een vreemd grondgebied te zijn dat door zijn eigen wetten wordt geregeerd? Is dat de reden waarom jullie agenten daar nooit naar binnen gaan?

  Islamitische relschoppers jagen op politie in Frankrijk, uiten doodsbedreiging: "Wij zijn moslims, wij hebben het recht jullie te doden" (Video)

La Monnaie staat bekend als een van de vele ‘no-go zones’ in Frankrijk, die grotendeels worden gecontroleerd door lokale drugshandelaren en bendes en waar de politie terughoudend is om binnen te komen.

Opmerkelijk is dat binnen slechts twee dagen na de gebeurtenissen, op maandag, zes van de uiteindelijk 24 gearresteerde “ultrarechtse” demonstranten al zouden zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes tot tien maanden! Opgemerkt moet worden dat geen van de verdachten die in verband met de Crépol-aanslag zijn gearresteerd, nog in staat van beschuldiging zijn gesteld.

Bovendien zijn er zelfs geen arrestaties aangekondigd in verband met de ontvoering en mishandeling van de 20-jarige demonstrant die, volgens de lokale krant de Dauphiné libéré, “geslagen werd met een golfclub, in zijn hand werd gestoken en werd verbrand met sigaretten door ongeveer vijftien personen in de wijk La Monnaie”, voordat hij naar verluidt naakt en bewusteloos werd gevonden door andere bewoners.

Volgens de Dauphiné libéré zijn onder de zes veroordeelde “ultrarechtse” demonstranten een filosofiestudent aan de prestigieuze Sorbonne in Parijs, een soldaat, een stagiair werktuigbouwkunde en een softwareontwikkelaar.

Op social media circuleren talloze videoclips en foto’s van de gebeurtenissen in Rome, zowel op accounts die sympathiek staan tegenover de demonstranten als op accounts die hen vijandig gezind zijn. Het meeste beeldmateriaal lijkt oorspronkelijk op de laatste te zijn verschenen.

Videobeelden van de demonstranten die een spandoek dragen met de tekst “Gerechtigheid voor Thomas – Noch vergeten, noch vergeven” terwijl ze “Islam weg uit Europa!” scanderen kunnen hier bekeken worden.

Op de video die hier beschikbaar is, lijkt te zien dat de demonstranten worden achtervolgd door een eenheid van de Franse CRS special forces.

Een video van een mobiele telefoon waarop de 20-jarige demonstrant te zien lijkt te zijn die werd ontvoerd, kan hier worden bekeken. De commentator merkt op: “Dit is hoe de fachos [fascisten] eindigen. Naakt uitgekleed.”

  Moslimman die Joodse buurvrouw vermoordde terwijl hij "Allahu Akbar" schreeuwde niet strafrechtelijk verantwoordelijk omdat hij van tevoren marihuana rookte - aldus rechter

De onderstaande twee beelden lijken dezelfde jongeman te tonen. Het eerste onderschrift luidt: “Islam uit Europa grote SOB als je met je bende varkens onze broeders een vinger wil aanraken, ga liggen beweeg je niet SOB”.

Het tweede onderschrift luidt: “In de steek gelaten door zijn makkers die ‘een Arabier kwamen vermoorden’.”

Een video die de jongeman direct na zijn ‘gevangenneming’ lijkt te tonen is hier beschikbaar. Een van zijn ontvoerders zwaait met een golfclub.

Hoewel de benaming “ultrarechts” niet erg informatief is – waarom is ‘extreem’ niet genoeg? – is er weinig twijfel over dat de protesten steun kregen van de zogenaamde ‘identitaire’ beweging in Frankrijk, die een autochtone Franse of autochtone Europese identiteit probeert te bevestigen en openlijk vijandig staat tegenover de islam.

Er wordt al lange tijd gevreesd voor het ontstaan van een soort burgeroorlog in Frankrijk, waarbij ‘identitaire’ nationalisten tegenover islamistische krachten komen te staan. Verschillende recente Franse fictiewerken schetsen een dergelijk scenario: het bekendst is Submission van Michel Houellebecq, maar ook het onvertaalde Demain Les Barbares (Morgen, de Barbaren) van de pseudonieme Franck Poupart.

In de nasleep van de gebeurtenissen in Rome verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin trots dat Frankrijk een “kleine burgeroorlog” had voorkomen. Maar inmiddels zijn er al twee copycatprotesten geweest in Rennes en Lyon, waarbij demonstranten opnieuw “Gerechtigheid voor Thomas” en “De islam weg uit Europa” scandeerden en het Franse volkslied, ‘De Marseillaise’, zongen.

Tal van commentatoren, zelfs in de relatief mainstream Franse media, hebben hun bezorgdheid geuit dat als de Franse regering niet krachtiger optreedt, niet alleen tegen “ultrarechts”, maar ook tegen de criminaliteit, het geweld en de haat die uit no-go zones als de La Monnaie, er een grotere burgeroorlog in het verschiet ligt.

  Madou de onthoofder bidt voor zijn onthoofde dochter

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Groepsverkracht meisje vermoedelijk vermalen tot kebab – zaak heropendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnonieme luchtvaartpiloot onthult chemtrail-operatie in Groot-Brittannië
Volgend artikelHet magische moment
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. 🎯

  Inderdaad… stop met symptoombestrijding, roei de veroorzakers uit. De overheid moet niet harder optreden en meer regels maken, de mensheid moet de overheid ontmantelen en alle verraders (autochtoon of allochtoon) allemaal verbannen. Ze gaan dit zoals altijd tegen ons gebruiken, om onschuldige mensen allemaal in een surveillance staat te duwen. Ze hebben dit al op luchthavens gecreëerd… elke passagier is daar een potentiële terrorist ipv een passagier. Allemaal omdat geheime diensten/overheden false flag aanslagen hebben gepleegd.

  We worden totaal verneukt door een groepje demonen… en inmiddels zijn er miljoenen en miljoenen mensen die doorhebben hoe het zit, we moeten alleen nog verenigen, opstaan en het kaartenhuis van leugens omver rukken. Alle ambtenaren, alle geheime diensten en alle overheden moeten aftreden. Er komt een storm op ons af, zet je schrap en houd goed voor ogen dat wij gewone mensen niet elkaars vijanden zijn. Overheden spelen een duivels kwaadaardig spel tegen ons. Kies liefde en richt je samen tegen de veroorzakers van alle ellende; ALLE ambtenaren en alle WEF bedrijven.

 2. Kennelijk staat ZOG nog in de oude stand en ziet de oorspronkelijke franse bevolking als de belangrijkste vijand ipv de moslims die hun bloed kunnen drinken..

  Ook ziet men graag de moslims vechten met de fransen ipv dat men samen kijkt hoe het israelische leger genocide pleegt en zou kunnen denken wie hun ruled.

  • De overheid behandelt iedereen expres ongelijk… ze willen oorlog… ze willen zo graag dat het uit de hand loopt zodat ze achterover kunnen leunen en ouderwets als warlords met ijzeren vuisten kunnen gaan regeren. De enige manier om onszelf te redden is om samen (allochtoon en autochtoon) de gemeenschappelijke vijand de macht te ontnemen.

 3. De modus operandi is om beide partijen te controleren en tegen elkaar op te zetten, zodanig dat de twee zgn. vijanden elkaar bestrijden i.p.v. dat ze gezamelijk de bron van het kwaad aanpakken. Jammer dat mensen er nog steeds intrappen. Ook in NL worden we tegen elkaar opgezet zodat mensen elkaar de tent uitvechten en de elite met rust laten.
  Als het besef doordringt, wat nog lang kan duren, kan er pas iets veranderen i.m.o.

 4. je kan alleen maar hopen, én verstandig vechten..in stilte gerichte en (••••••••) actie’s uitvoeren de rangen sluiten,en stille medestanders uitzoeken in de gelederen van de zogenaamde ordehandhaving, zowel op Universiteiten als elke andere mogelijkheid, doe het zo Wettig mogelijk, niet in wanorde, want daar smult Macron en kornuiten van…een verdeelde bevolking is van géén waarde..een echte revolutie duurt jaaren van slimme voorbereiding, maar is echt duurzaam effectief..en met zo weinig mogelijk geweld…

 5. Dit is precies wat de fascisten bedacht en bedoeld hebben met de ‘omvolking’ van de EU. Creëer chaos met oorlogen overal op de wereld en neem dan de georganiseerde vluchtelingstromen, ondanks protest van de burgers, gewoon op. Geef ze een inkomen, een huis, een zorgverzekering en kinderbijslag en dwing diezelfde burgers het veld te ruimen en de rekening te betalen. Als het straks echt spannend wordt komt het leger de straat op en die zal zich tegen de eigen bevolking keren om de ‘inclusiviteit’ te waarborgen! Daar hebben we hier in NL al een voorproefje van gehad met de Boerenbeweging. Verdeel&Heers en intussen nemen de neonazio-fascisten al onze overgebleven rechten en vrijheden af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in