Een nieuw onderzoek suggereert dat COVID-vaccins reumatische immuungemedieerde ontstekingsziekten “kunnen uitlokken”, waaronder artritis, vasculitis, lupus en adult-onset ziekte van Still.

Volgens het onderzoek ontwikkelden patiënten gemiddeld 11 dagen na toediening van het vaccin reumatische aandoeningen. Vijfenzeventig (meer dan 27 procent) van deze patiënten ervoeren een volledige remissie van de ziekte, en ongeveer 50 procent verbeterde na behandeling. Acht patiënten werden opgenomen op de intensive care en twee overleden aan hun symptomen, Marina Zhang.

“De korte tijdspanne tussen de toediening van het COVID-19 vaccin en het begin van R-IMID’s suggereert de mogelijkheid van een oorzaak-gevolgrelatie,” schrijven de auteurs.

Bij reumatische immuungemedieerde ontstekingsziekten (R-IMID’s) is er sprake van ontsteking in de gewrichten, pezen, spieren en botten door een onbekende oorzaak.

De studie, geleid door onderzoekers van de National Health Service in het Verenigd Koninkrijk, onderzocht 271 deelnemers uit 190 wereldwijd gepubliceerde casestudies.
Meer dan 80 procent van de patiënten ontwikkelde symptomen na hun eerste of tweede dosis van het COVID-19 vaccin, en de meeste werden behandeld en verbeterden met corticosteroïden.

Bijna 57 procent van de gewonde patiënten kreeg het Pfizer-vaccin, bijna een kwart kreeg het AstraZeneca-vaccin, en 12 procent van de reumatische aandoeningen openbaarde zich na toediening van het Moderna-vaccin.

Gerapporteerde ziekten

Reumatische aandoeningen komen mogelijk minder vaak voor dan myocarditis, een bekende bijwerking van COVID-vaccinatie. Een zoekactie op het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) heeft uitgewezen dat er meer dan 3000 gevallen van myocarditis zijn gemeld na het COVID-19 vaccin, met meer dan 2300 gevallen van artritis, meer dan 370 gevallen van systemische lupus erythematosus, het meest voorkomende type lupus, en 280 gevallen van vasculitis. De volgende reumatische aandoeningen werden opgenomen in deze allereerste systematische review van nieuw ontstane R-MID’s na COVID-vaccinatie.

  Britse moeder van 6 kinderen kan niet meer praten na tweede dosis COVID-19 vaccin

Ontsteking van bloedvaten

Vasculitis was de meest voorkomende reumatische aandoening in de beoordeling, met 86 geregistreerde ongewenste voorvallen. De meest voorkomende vasculitisziekten tasten de kleinere bloedvaten aan en veroorzaken rode vlekken en knobbels op de huid en mogelijke schade aan organen. Middelgrote en grotere bloedvaten kunnen ook aangetast worden, wat weefsel-, spier- en nierschade veroorzaakt.

Eén patiënt met ontstekingen in de grotere bloedvaten had vochtophoping in haar longen. Een andere patiënt ontwikkelde een ontsteking in de slagaders in zijn hoofd en verloor het gezichtsvermogen in zijn linkeroog door een verminderde bloedtoevoer naar zijn optische zenuwen.

Bindweefselziekten

Zesenzestig gevallen van ziekten tastten het bindweefsel aan. Ziekten die onder deze categorie vallen zijn onder andere lupus, een auto-immuunziekte die de huid, gewrichten en inwendige organen aantast, en myositis en dermatomyositis, die zich manifesteren als spier- en weefselontsteking.

Twee patiënten stierven aan hun aandoeningen. Eén was een 44-jarige man die myositis, of spierontsteking, en het compartimentsyndroom in zijn ledematen ontwikkelde. Het compartimentsyndroom is een pijnlijke en mogelijk dodelijke aandoening waarbij druk in de spieren wordt opgebouwd. Een andere 62-jarige vrouw overleed na het ontwikkelen van diabetes en dermatomyositis, ontsteking van zowel de huid als de spieren, nadat ze het Pfizer-vaccin had gekregen.

Artritis

Vijfenvijftig patiënten ontwikkelden artritis na het gebruik van het vaccin, voornamelijk in de knieën, ellebogen en enkels.

Na behandeling met steroïden ondervonden de meesten enige verbetering in hun symptomen, 12 gingen in remissie en twee hadden aanhoudende symptomen.

Ziekte van Still bij volwassenen

In het rapport werden 22 gevallen van de ziekte van Still bij volwassenen beschreven. De symptomen van deze zeldzame ziekte zijn dagelijkse koorts, artritis in meer dan vijf gewrichten en zalmroze uitslag op het lichaam. Zes van deze patiënten ontwikkelden ook hartproblemen, waarvan er twee myocarditis en hartfalen ontwikkelden.
Vijf van de patiënten gingen in remissie, terwijl de meesten verbetering in hun toestand ondervonden na behandeling met steroïden.

  Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA verleent volledige goedkeuring voor het Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccin

Andere ziekten

Minder vaak voorkomende ziekten zijn polymyalgia rheumatica, gemeld bij 21 mensen. Symptomen van deze ziekte zijn onder andere stijfheid en ontstekingen in de schouders, nek en heupen, en sarcoïdose, dat optreedt wanneer ontstoken weefsels in organen beginnen te groeien, waardoor het weefsel niet goed functioneert.

Moleculaire nabootsing is de belangrijkste verklaring

De auteurs merkten de zeer korte duur op tussen de vaccinatie en het optreden van de symptomen, met een gemiddelde duur van 11 dagen. Deze duur is vergelijkbaar met de duur die gevonden werd in andere studies die de bijwerkingen van myocarditis na COVID-19 vaccins onderzochten. De auteurs redeneerden dat het vaccin een “trigger” kan zijn geweest voor de reumatische aandoeningen.

Sommige patiënten kunnen echter aanleg hebben gehad voor reumatische aandoeningen, zo redeneerden de auteurs. Bovendien hadden sommigen misschien aanleg voor een sterk ontstekingsreactie op mRNA-vaccinaties, wat leidde tot reumatische symptomen zoals stijve gewrichten en ontstekingen.

Moleculaire nabootsing, die optreedt wanneer het lichaam vreemde stoffen aanziet voor de zijne en een immuunreactie start, is de belangrijkste verklaring voor de ontwikkeling van deze auto-immuunziekten. De auteurs redeneerden dat vaccinadditieven zoals aluminium structureel op menselijke eiwitten kunnen lijken. Daarom kan het lichaam zich vergist hebben in zelf-weefsel bij het aanvallen van deze hulpstoffen, die als vreemde indringers worden gezien.

Veel studies hebben echter aangetoond dat de spike-eiwitten op het oppervlak van het COVID-19 virus structurele overeenkomsten vertonen met menselijke eiwitten. Eén studie ontdekte dat antilichamen die op spike-eiwit reageerden, ook op bijna 30 verschillende menselijke weefsels konden reageren. Als de door de COVID-19 vaccins geïnduceerde spike-eiwitten lijken op de originele virale spike-eiwitten, dan kunnen de spike-eiwitten van het vaccin ook auto-immuniteit uitlokken.

  Op een dag zul je blij zijn dat je je kinderen van school haalde of ontslagen werd

Een andere mogelijkheid is dat mRNA-vaccins de vorming van inflammasomen uitlokken. Inflammasomen zijn clusters van eiwitten die ontsteking en virale eliminatie signaleren. Dit kan er ook toe leiden dat immuuncellen hyperactief worden en zelfweefsels beschadigen in een poging om het vaccin op te ruimen.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

“Ik ben arts en ik vrees dat we na Covid nooit meer het vertrouwen van het publiek zullen terugwinnen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe War on Horror (of Whatever)
Volgend artikelOfficiële gegevens tonen aan dat elke patiënt die in één kliniek werd gevaccineerd “binnen enkele weken stierf”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Vrienden ik hoop dat je echt even een paar minuutjes tijd hebt om jezelf te informeren over CLO2 van Dr. Andreas Klacker. Op Telegram kan men de ervaringen van heel veel mensen lezen en vragen stellen. Want CLO2 of cdl of cds zijn diverse afkortingen voor hetzelfde.

  • Ik laat mij liever verwennen door een meisje van plezier als door zo een idioten die zich arts noemen als je ze ziet lopen in het AZC denk je dat het pedofielen zijn.

  • Hier ook. Het valt mee. Edoch…tot nu toe. Het valt niet mee voor nabestaanden. Mijn buurvrouw´s man 50 jaar binnen een week gestorven na eerste prik. Zijzelf is constant ziek. Gymmaatje d´r vader 54 jaar dood na tweede prik.Hartaanvallen en remdisivir plus longmachine.

  • Hier grootmoeder overleden na diverse kleine hersenberoertes, in de aangetrouwde familie hartfalen van ook weer oudere man, bij kennis iemand plots dood teruggevonden in wagen, halfzus plots kanker en op school ook weer meer overlijdens onder de oudere generatie (babyboomers) dan normaal. Moeder loopt ook plots rond met machientje om hart te monitoren, maar zegt dat alles normaal is … Tja …

 2. Het wordt hoog tijd dat eindelijk man en paard genoemd gaan worden:
  De “vaccins” ZIJN de oorzaak van veel ziektes, niet ‘waarschijnlijk’ of ‘misschien’.
  Ook die ‘vermoedens’ zijn al lang bewezen en zijn nu FEITEN: de “vaccins” zorgen voor lichamelijke schade en zelfs de dood.
  Wat voor zin heeft het nog om zo voorzichtig te zijn in de bewoordingen? Nog altijd bang voor de geldschieters? Zelfs Pfizer’s leugens komen steeds vaker boven water en dit zijn feiten waar een rechter niet omheen kan, tenzij ook omgekocht, maar dan kan die meteen gewraakt worden en eventueel ook aangeklaagd.
  En even op Loes reageren, mijn oorspronkelijke huisarts heb ik ‘de deur gewezen’ want in de wachtkamer Als enige! (1 persoon mocht maar in de wachtkamer zitten) met een muilkorf op weigerde ik. Deze arts ‘hield zich aan de wet’ en toen ik vroeg ‘en mijn gezondheid dan?’ Tja, ik kan er niets aan doen zei de dokter waarop mijn antwoord was: “jij bent mijn dokter niet meer, geniet van je judaspenningen(*) en ben naar buiten gegaan.(*) ik heb nog meer gezegd maar is niet voor publicatie geschikt)
  Mijn huidige dokter is neutraal in deze, ik moet het zelf weten.

 3. Het enigen wat ik om mij heen zie is dat de mensen die de gif prikken gehad hebben constant ziek zijn steeds meer lichamelijke klachten krijgen.Het doet mij erg veel verdriet om dat te zien.De mensen zelf zien het totaal niet.Iets in hen reageert gewoon niet hoe veel informatie er ook vrij is gekomen en bewijzen dat deze mensen enorm besodemieterd zijn.Ze reageren totaal er niet op en mijden ook de stukken daar over ze leven in een totaal Anderen wereld.Je kunt er ook niet met ze over praten ik hou mij maar stil dan.Maar je ziet het wel wat het met hen doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in