Afrikanen met strafblad steken Duits asielcentrum in brand en komen met voorwaardelijk weg

2
585
Foto ter illustratie

Drie Afrikanen met meerdere strafrechtelijke veroordelingen hebben brandstichting gepleegd in een asielonderkomen. De rechter verleende clementie en legde een belachelijke voorwaardelijke straf op.

Vier gewonden en een materiële schade van 20.000 euro: Dat waren de gevolgen van de brandstichting in een asielhuis in Feilenmoos bij Ingolstadt in augustus 2019. Nu hebben de drie verdachten uit Nigeria tijdens de hoorzitting bij de regionale rechtbank van Ingolstadt de misdaad bekend – en werden beloond met voorwaardelijke straffen, schrijft Norbert Geroldinger op Anonymousnews.

Door de snelle tussenkomst van de brandweer werd het gebouw niet volledig door de brand verwoest. Anders zouden er niet alleen veel meer gewonden zijn gevallen, maar mogelijk ook een aantal dodelijke slachtoffers.

Rechter met zijdehandschoenen voor asielzoekers

Desalniettemin: Rechter Bettina Grafe is van mening dat een bekentenis altijd de eerste stap naar verbetering is. Blijkbaar ook wanneer de bekentenis uit de verdachte wordt gelokt met het vooruitzicht op een louter voorwaardelijke straf. Dus: twee jaar voorwaardelijk wegens zware brandstichting en lichamelijk letsel van drie mensen.

De beschuldigde Nigerianen tussen 23 en 30 jaar, die in 2018 als asielzoeker naar Duitsland kwamen, hadden immers eerder alleen maar een strafblad voor “kleine” overtredingen. Dit waren ‘slechts’ diefstallen, pogingen tot fraude en mishandelingen. Nou, dat verklaart een hoop.

Het motief voor de brandstichting was overigens de frustratie over de onvrijwillige overbrenging van twee van de verdachten naar het adellijke asielzoekershuis in Feilenmoos. De daders hadden “een voorbeeld willen stellen”.

Levenslange gevangenisstraf voor Hamzeh Abu Baker – verbrandde zijn vrouw levend toen ze wilde scheiden

Duitse minister van Volksgezondheid "in de war" en "geestesziek"

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here