In september 2017 pompte de pers een mug op tot een olifant die uiteindelijk beschamend barstte: een paar preppers – in verband met de omineuze Franco A. – waren het doelwit geweest van de politie. In de vroege uren van 28 augustus 2017 werden bij volkomen onschuldige mensen de deuren ingetrapt, er werden speurhonden en verdovingsgranaten gebruikt en het huis werd binnenstebuiten gekeerd. De pers gilde hysterisch over een dodenlijst, die nooit gevonden is. In feite was er niets, helemaal niets, tegen de verdachten. En omdat er niets was, bleef de pers hameren op het feit dat de mannen op de een of andere manier rechts waren of extreem-rechts, omdat zij noodvoorraden in de kelder hadden en sommigen (legaal en legitiem) een geweer hadden, schrijft Niki Vogt.

Het woord “prepper” werd een vies woord en is sindsdien een aanduiding geworden van rechtse sentimenten, zo niet nazistische. Toch is het een woord dat uit de Amerikaanse taal stamt. Daar betekent “prepper” niets anders dan “voorbereid zijn”. Zelfs tijdens de lockdowns werd Europa gedeeltelijk omgevormd tot een bevolking van preppers. De mensen kochten plotseling voorraden, wc-papier, batterijen, noedels, gist, meel, suiker, enz., wat de schappen nog boden, want ze wisten niet of de supermarkten gesloten zouden worden. “Asociaal hamsteren!” raasden de publieke omroepen. Lege schappen? Nogmaals, allemaal maar samenzweringstheorieën. Voedsel hamsteren? Dat doen alleen extreem-rechtsen. Allemaal één smerige nazi-bende: dwarsdenkers, samenzweringstheoretici, fascisten, neonazi’s, wapengekken, racisten, preppers en de AfD.

Toch heeft de Duitse staat zelf een zeer verdachte prepper-organisatie, het ” Bondsbureau voor Civiele Bescherming en Rampenhulp “, en prept samen met de Nationale Civiele Noodreserve als onderdeel van burgerbescherming. Er is ook een brochure van het Bondsbureau dat niet alleen de burgers aanbeveelt om met noodvoorraden te preppen, maar zelfs boekjes verstrekt met lijsten van wat men in voorraad moet nemen aan levensmiddelen, wondverzorging en geneesmiddelen, enz. en ook advies geeft over hoe men in noodsituaties juist moet handelen.

En dat niet alleen: in 2011 publiceerde de Duitse Bondsdag een rapport over “Het gevaar en de kwetsbaarheid van moderne samenlevingen – aan de hand van het voorbeeld van een grootschalige en langdurige stroomuitval”. (Ik raad u ten zeerste aan dit verslag aandachtig te lezen. U zult versteld staan van wat ons te wachten zou kunnen staan).

In het pandemiejaar 2020 heeft het Bondsbureau voor Burgerbescherming (BBK) een brochure uitgegeven waarin, vanaf bladzijde 34, een noodkookboek wordt voorgesteld, dat de Duitse burger wordt aanbevolen. “Voedzaam koken zonder elektriciteit”. Kan het nog duidelijker zijn wat ons te wachten staat? En wat hebben wij in de brochure gelezen?

“Volgens twee enquêtes die in het kader van het project ‘Nieuwe strategieën voor noodvoedselvoorbereiding’ zijn gehouden (…) was minder dan een kwart van de ondervraagden in staat om de maximumperiode, die toen nog op 14 dagen was gesteld, met eigen voorraden te overbruggen. Slechts 41% hield het een week vol (…). De onderzoekers van de studie zagen de redenen voor het uitblijven van de toepassing van de officiële aanbevelingen enerzijds in de geringe waarschijnlijkheid dat zich een voedselnoodsituatie zou voordoen – met niettemin een groot respect voor de gevolgen daarvan. Aan de andere kant was de geringe verspreiding van officiële aanbevelingen zelf een van de oorzaken: Slechts 8% van de ondervraagden verklaarde dat zij op de hoogte waren van de door de autoriteiten verstrekte informatie.

Aangezien er zich in Duitsland sinds het einde van de naoorlogse periode geen grote bedreigingen voor de voedselvoorziening meer hebben voorgedaan, schijnt de kwestie van de noodvoorraden naar de marge van het maatschappelijk discours te zijn verdrongen.”

Wel, ja, maar als men deze waarschuwingen werkelijk ernstig neemt – en met het oog op de meervoudige lockdowns, de pandemische beperkingen, de overstromingsramp van Bad Neuenahr, de komende landelijke black-outs en brown-outs, het wegvallen van aardgas en ijskoude huizen, de bevoorradingsketens die overal breken – en laten we niet vergeten! De nucleaire oorlog met Rusland, die minister van Buitenlandse Zaken Barbock als een denkbare mogelijkheid heeft geopperd – als u dit alles in overweging neemt en u voorbereidt, d.w.z. “prept”, zal dan niet een speciaal commando onze deur intrappen, verdovingsgranaten rondgooien en de vuurmond van een machinegeweer onder uw neus houden?

  Welke sancties? De Russische olie-inkomsten stijgen met 50% en bereiken een recordhoogte

Wel, wel, wel, nu proberen de publieke omroepen prepping voor het volk smakelijk te maken. Maar niet zonder te kronkelen als een worm aan een haak. Hoe bereiken wij nu de bevolen ommekeer? Gisteren waren preppers samenzweringstheoretici en nazi’s, nu worden wij verondersteld prepping aan alle burgers aan te bevelen? De vlag draait naar de nieuwe wind!

Het is heel gemakkelijk om dat te doen, u begint met een beetje afstand te nemen van uw eigen onrust en die te bagatelliseren. De “mdr” demonstreert de journalistieke achteroversalto:

“Voorraden opslaan, overlevingstechnieken oefenen, vluchtroutes plannen – zogenaamde preppers bereiden zich voor op uitzonderlijke situaties. Lange tijd werden zij belachelijk gemaakt, sommigen gevreesd, vanwege hun extreme politieke opvattingen. Maar na de overstromingen, de Coronapandemie of de oorlog in Oekraïne overwegen steeds meer mensen of zij niet op rampen voorbereid moeten zijn.”

Nee, de preppers werden niet belachelijk gemaakt, maar belasterd en vervolgd. Een gewapende politiecommando-overval als “belachelijk” bestempelen is al brutaal. Dan strooien ze een beetje algemene koek met begrip voor de arme medemens als kers op de taart – jaja, wij begrijpen uw zorgen:

“Dit zijn kwesties die in Duitsland tot nu toe niet echt een rol hebben gespeeld. Maar de recente overstromingen, de Corona-pandemie of de oorlog in Oekraïne baren veel mensen zorgen. Steeds meer mensen willen voorbereid zijn op een noodsituatie waarin overleven op het spel kan staan. Daar zijn ook twee Engelse termen voor: prepping en survival.”

Volkomen absurd wordt dan als voorbeeld de televisieserie “7 vs. Wild” aangehaald, waarin zeven mannen zich zeven dagen lang in de Zweedse wildernis met zeven voorwerpen moeten zien te redden. Wat heeft dat te maken met het bereiken van een zekere mate van zelfvoorziening voor een gezin over een min of meer lange periode? Helemaal niets. Dit is avonturisme en zeker opwindend voor getrainde, sterke, jonge mannen die alleen optreden en willen weten wat zij kunnen aanpakken en hoe stoer zij zijn. Maar in de situaties waarin wij burgers en gezinnen verkeren, is het idee om zomaar een of ander bos in te vluchten waarschijnlijk het domste wat je kunt bedenken. Dat heeft alleen zin als u een duidelijke en haalbare bestemming hebt, waar u veilig en geborgen zult zijn en waar u zichzelf kan verzorgen.

  EU moet overschakelen op oorlogseconomie - EU-industriecommissaris

Dat de redactie van mdr totaal geen idee heeft wat “preppen” en echt overleven inhoudt – vooral in de stad – wordt duidelijk als zij in het kort een “goede, lieve prepper” beschrijft die de redactie van “MDR Exactly” toch nog gevonden heeft. Daar is Martin, die alles heeft opgeborgen in een kast van twee bij twee meter: “Ingeblikt vlees, olie, heel veel ingeblikt voedsel. Wij kunnen gemakkelijk veertien dagen rondkomen met deze voorraad. – Martin heeft niet alleen ingeblikt voedsel opgeborgen. Tot zijn uitrusting behoren ook een vuurstaal, een bijl, slaapzakken, een powerbank met een zonnepaneel en radio’s. In geval van een ramp wil hij zich even goed kunnen redden als in het dagelijkse leven, en voorbereid zijn om zijn gezin in geval van nood te voeden. Want toen de kinderen kwamen, dacht hij: wat als er echt iets gebeurt? Bijvoorbeeld bij overstromingen, stroomuitval of onderbreking van de bevoorradingsketen. “Kan ik drie dagen overbruggen tot de crisisautoriteiten gewoon in actie komen en een plan hebben voor hoe het verder moet?” De oorlog baart Martin en zijn familie ook zorgen. Voorbereiden helpt hem ’s nachts vaster te slapen, zegt hij.”

Lief. Drie dagen. Dan moet de wereld weer normaal zijn, dat is wat de staat garandeerd. Nee, beste Martin, dat zal niet gebeuren, je zult je moeten voorbereiden op een veel langere tijd. Je hebt alleen slaapzakken nodig als je ergens buiten moet overnachten. Maar met kinderen kun je dat vergeten. Het is beter om thuis bij hen te blijven. Een powerbank met een zonnepaneel is goed, je kunt er een LED lamp en een radio mee van stroom voorzien. Radio’s zijn goed als je de juiste contacten hebt. Maar hoe maak je het blikvoer warm? Waar haal je het belangrijkste levensmiddel vandaan: water? Wat heb je als toiletvervanger? Met de bijl kun je voor brandhout zorgen en jezelf verdedigen, dat is goed. Maar heb je een hout/kolenkachel? Of een paraffinekachel? Als je jezelf en je gezin langer dan drie dagen in de kou en koude dingen uit je kast laat eten, zul je ziek en depressief worden.

  "Slachter" van M777 houwitsers in Oekraïense oorlog: Rusland noemt het wapen dat verwoesting onder NAVO artillerie aanricht

Natuurlijk moet de mdr dan uitgebreid ingaan op het vermeende rechts-extremisme in de scène: de opgeheven wijsvinger die ons moet zeggen: “Een tijdje een voorraad aanleggen is oké, ja, dat raadt de regering ook aan – maar pas op voor het virus van het dwarsdenken en het rechts-extremisme. Overdrijf het niet. Meer dan een week voorraad … hmmm … dat zou al op bedenkelijke politieke neigingen kunnen wijzen.” Om dan verlegen te moeten toegeven dat er volgens de deskundigen helemaal geen bevindingen zijn over hoeveel van de preppers eigenlijk rechts-extremisten zijn:

“Volgens schattingen zijn er in Duitsland wel 200.000 preppers. Hoeveel van hen rechts-extremisten zijn, kan echter niet gezegd worden, schrijft het Thüringse ministerie van Binnenlandse Zaken: “Overlappingen van de prepper-scene met rechtse groeperingen bestaan in geïsoleerde gevallen. De overgangen tussen dwarsdenkers, rechts en preppers zijn soms vloeiend. Tegen deze achtergrond is het niet mogelijk om serieuze cijfers te geven over dit persoonlijk potentieel.”

Dus, met andere woorden: “Wij hebben een enorme boeman opgeblazen over de ‘preppers’ en hen een extreem-rechts imago gegeven, hoewel er misschien alleen maar geïsoleerde overlappingen zijn en wij eigenlijk niets weten.”

Preppers rijden trouwens ook auto. En zij drinken ook koolzuurhoudende dranken. Velen hebben zelfs huisdieren en kinderen. Zeer waarschijnlijk luisteren zij ook naar de radio en gaan zij winkelen.

Dus oppassen: iedereen die auto rijdt, frisdrank drinkt, huisdieren en kinderen heeft, boodschappen doet en naar de radio luistert, is al verdacht als rechtse prepper en nazi. Ook al kunt u daar geen serieuze cijfers over geven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrump spoort niet: MAGA-menigte niet onder de indruk als Trump vriendschap verkondigt met Johnson & Johnson erfgenaam tijdens rally
Volgend artikelPresident Poetin’s toespraak op de Overwinningsparade op Rode Plein
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Ben al bezig met “Preppen” voor de komende Winter.
  ’t-Zal mij niet verbazen dat ‘n-E.U.Leger de L.N.G. schepen Bombarderen en de Russen de schuld geven…
  DIY Air Heater! Hot Air Furnace! (brick & stove-pipe air heater) – alcohol fueled heater! Easy DIY
  https://www.youtube.com/watch?v=pLd4U0FUHxw&t=327s
  https://i.imgur.com/IfUKHta.jpg
  https://www.sanitairwinkel.nl/p/23032/burgerhout-aluminium-t-stuk-90-graden-nen-7203-130-mm
  https://www.vidaxl.nl/e/qlima-ethanol-brander-rond-17×30-cm-ffb-017/8713508775906.html

 2. Solar generator kun je camping kook stel op aansluiten.ik heb geprept maar generator en kookstel terug gestuurd.werd me financieel een beetje te gortig.

 3. …ik mis in het verhaal de meisjes met een vlecht, een typisch extreem rechts symbool…..

  Wat in tijden van nood het meest gevaarlijke is voor de burger word niet genoemd: de politie! Het afnemen van eender wat dan ook, het kunnen opsluiten en in geval van een noodtoestand mogen doodschieten van burgers behoord tot de mogelijkheden….

  De stelling dat de mens van beschaafd tot beest vervalt na 9 gemiste maaltijden is geen fantasie: velen zijn al beest terwijl ze eten op tafel hebben en geld op de bank. De gedachte alleen al dat ze minder gaan hebben maakt deze lieden tot monsters, nou ja, grotere zwijnen. Dit noemen we ook wel politieke “elite”, een woord dat op een of andere manier moet aanduiden dat iets beter is dan gemiddeld. Nou is er al veel elite overal, elite soldaten, letterlijk ieder land heeft ondertussen de beste supersoldaten, en dan elite agenten, die kunne over auto’s heen springen en zijn altijd sneller met schieten dan de boeven….

  Kortom, onze wereld bestaat uit elite. Maar er is een boven elite. Yep, een groep die meer effectief is en meer precies dan alles wat je om je heen ziet in de pers. Ik dacht vroeger altijd dat het ESR in Belgie dat was….alle mogelijke vormen van insertie, landen via parachute op 30 km afstand in stikdonker, via een duikuitrusting ineens uit een bergbeek opduiken, ziekenhuizen de stroomvoorziening opblazen in de Kongo, 300+ dagen buiten in de natuur en geen notities mogen maken, dat soort werk. Maar er is beter, niks Speznatz, geen S.A.S og S.B.S. met PTSD in actieve dienst en in de vrije tijd dorpjes afschieten op het eigen platteland, geen Chinese super codoś die van hoge gebouwen afrennen en nee, ook niet het Amsterdamse AT team dat op openbare toiletten zichzelf door de kop schiet na eerst vrouw en kinders te hebben uitgezwaaid….nee, al die elite bedoel ik niet.

  Mijn toppers in deze wereld, the best of the best zijn de mensjes van Brownies en Downies. Ze zien alles,zijn zo verdomd correct dat de Paus een hufter lijkt ( en het ook is maar goed, detail). De troepen van Down zijn mogelijk het beste wat we kunnen vinden, eenmaal doel bepaald kan het helle vuur en eeuwige verdoemenis niets meer doen, en ze zijn on omkoopbaar. Yep, corruptie zul je niet aantreffen, stelen is niet denkbaar en als ze met passie je keel dichtknijpen dan falen ze ook niet, en achteraf geen gejank over trauma, enkel dat ze boos kunnen zijn omdat ze uit hun shirt zijn gescheurd.
  Met een Downie kun je alles aan, dus ook totale collapse. Kwestie van uitleggen en aangeven wat moet gebeuren.

  Waar het over gaat is dat overleven betekend dat je al je opgelegde morele waarden met laten gaan. Dus die VVD wethouder met grote voorraad kelder is niet een publiek persoon maar een perfect doelwit bij crisis en hongersnood. Gaat eigenlijk op voor de hele “elite”. De grootste huizen hebben vaak ook het meeste eten. Dus praktisch gezien is er niks aan de hand, kwestie van kijken waar de eekhoorns hun voorraad bewaren en dan aanhaken….of inpikken, whatever.

  Dus crisis is plus: plus gratis eten, plus opruimen tuig dat huidige wereld verziekt.

  Preppen moet je vooral in je hoofd doen. Vuur leren maken is mooi, maar ene slot kunnen openen met een afgevijld inbus sleuteltje en een metaal stripje van een ruitenwisser is misschien wel meer waard.
  Maar goed, voor wie vuur wil: met een accu en staalwol maakt je vuur, met remvloeistof en chloor ook en met een potlood staafje en een 9volt batterij ook. Dat is als je zonder lucifers of aanstekers zit….
  Blijft handiger een villa te zoeken die alles heeft, incluis wijnkelder.

  Dat is praktisch preppen. De veroorzakers van de schade/ellende en hun helpers/ stemvee betalen, meest normale zaak ter wereld. Bijna alle wetboeken zijn op dit principe gebaseerd….

  Prep ze, maar vergeet niet lol te hebben. O, en groepsex en aanverwante acties is ook een vorm van preppen, zeggen ze. Dan leer je persoonlijk ego opzij te zetten voor algemeen genot en je krijgt als je actief meedoet ook nog de nodige lichaams beweging….

  The future is radiant ! …err, or was it radio active…? keep mixin’ stuff up…

  • Wacht als de beesten honger krijgen.
   Daar heb je je vleesetende zombies.
   Ik hoop dat als ik hen duidelijk maak, dat mij opeten alleen maar uitstel van executie is, en geen echte oplossing, dat ze mij dan niet opeten.

 4. Ben Smerig woord 😛 ook een prepper.
  LOL . No sex .
  Heb buiten geleefd met kleine vuurtjes (geen toeristen vuur de palmbomen vlogen in de fik .. en zelfs midden op het vuur kregen die proleten geen ketel water aan de kook)
  Met vier stukken hout kreeg ik een maaltijd en een kop thee en nog warm water voor de afwas .
  Heb enorme stook plaatsen gezien . En hoe blij waren de mestkevers met een flinke drol die je achterliet.
  Heb ook wel gelachen (deed ik ook hoor was fijn alleen) was aan de scheiterij en zag de mestkevers al aanrennen .. lag bijna dubbel om die smoelen van ze .. er valt nix te halen 😛

  Nee ben behoorlijk op de hoogte . altijd voornemen gehad als mijn vliegtuig neestort .. en ik overleef meteen de bosjes in wegwezen van de massa.. niet omkijken 🙂

  Ben sociaal maar niet in burgelijke zin .
  Snacht in de bergen pikke donker .. hoor je schreeuwen lig met een oog open .. blijkt het een vos te zijn die zijn moppie roept .. Moest ik ook ff leren .
  Groeten allemaal .

   • Moest de dogman hem gezien hebben, dan denk ik niet dat hij het kan navertellen.

    Ik zit hier in een heel groot bos, met gigantische weiden erom heen.
    Ik zou eens heel graag ’s nachts gaan wandelen, maar ik durf niet, want daar zit een uil, en dat klinkt heel eng.
    Wie zegt dat het een uil is?

  • Klinkt alsof je sociaal bent, maar wild. Dat betekent niet anders dan dat je meer een mens bent dan iedereen die los is van de natuur.
   De huidige maatschappij is een bizarre plek voor een echt mens.

 5. Vraag mij af wat er nog te preppen valt wanneer de ICBM heen en weer vliegen.

  Militaire interventie nabij? Poolse president zegt dat grens met Oekraïne zal worden uitgewist; Britse premier Johnson zegt dat ‘militaire hulp niet langer voldoende is’ – Russen bereiden zich met deze 3 scenario’s voor op uitbreken Derde Wereldoorlog – Putin: ‘Onacceptabel dat de NAVO op jacht is naar ons grondgebied’

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/amerikaanse-drones-boven-oekraine-bewapend-met-chemische-en-biologische-wapens/

  En dit laat de Russisch Federatie over zijn kant gaan?

 6. Als je een voorraad hebt opgebouwd ga het Dan Niet aan de hele buurt melden, je zal zeker als eerst beroofd worden.
  Blijft voedsel zoeken en eet smakelijk.
  Vertrouw niemand is een belangrijke overlevings regel.

 7. Het rukke is dat bij stroomuitval mensen zich bij de konijnen af beginnen te vermeerderen. Er is data van dat soort kortstondige momenten in het verleden.

  Zo maakt psychobillie z’n angst voor de overvolke wereld nog erger.
  Of een kans voor plaatsen van nòg meer prikkues

 8. @Adriaan W,

  alternatieve, samevattende, nieuwsbronnen melden dat Poetin inderdaad ’te braaf’ handeld.
  Zoals het willen beschermen van de burgers.
  Waarbij Poetin zichzelf in deze oorlog zou ‘handicappen,’ omdat het willen beschermen van die burgers aan die staalfabriek, ruimte laat voor de tegenpartij om het conflict ‘breder’ te maken, wat dus de effectiviteit van Poetin’s gecontroleerde actie, verminderd.

  https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/01/putins-liberalism-means-a-wider-war-is-in-the-cards/

  Het is de Paus niet gelukt om met een zak geld voor Poetin’s ogen te zwaaien met de belofte om stinkend rijk en ‘machtig’ te worden, als hij zijn (Canadese?) generaals ‘naar huis’ mocht mocht sturen…

 9. Leer eten uit het wild en water te zuiveren en je hebt weinig nodig in huis. Op facebook zijn vele groepen die jouw leren eten uit het wild. Deze planten kun je nu al plukken en drogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in