Al enkele maanden bestudeer ik David Johnsons “Russian List”, een dagelijkse verzameling kranten- en tijdschriftartikelen van commentatoren en vermeende academische deskundigen. Ik moet zeggen dat de artikelen voor het grootste deel zeer onrealistische anti-Russische propaganda zijn. Ik ben tot de conclusie gekomen dat Russische deskundigen in de westerse wereld schaars zijn. Tijdens de koude oorlog van de 20e eeuw waren er intelligente en geïnformeerde discussies over meningsverschillen over het beleid van de VS en de Sovjet-Unie. Tegenwoordig is er propaganda, soms zo absurd dat het lachwekkend is, schrijft Paul Craig Roberts.

Moon of Alabama is het met mij eens. Op Johnson’s Russian List van 2 januari staat een artikel van Moon of Alabama met de titel: “Gebrek aan goede analyse draagt bij aan de neergang van het Westen” (Frontnieuws Nederlands transcript). Het begint met: “Wat me vorig jaar echt raakte was het gebrek aan correcte analyses in de main stream media en in de politiek met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Weinig of niets is gebaseerd op feiten. Meer dan 90% van de gepubliceerde output is propaganda.”

Ik moet zeggen dat dit me erg aansprak. Ik ben net zo gefrustreerd. Steven Cohen moet de laatste objectieve en deskundige Rusland-expert in de VS zijn geweest.

Moon of Alabama citeert een reeks “deskundigen” variërend van het Department of War Studies, King’s College London tot Amerikaanse bevelvoerende generaals en een verzameling politici en concludeert dat de uitspraken “waanzinnige onzin” zijn.

De selecties op Johnson’s Russian List voor 2 januari bevestigen Moon of Alabama’s conclusie. De Wall Street Journal meldt dat Oekraïne in één aanval 200 tot 600 van de nieuw ingezette Russische soldaten heeft geëlimineerd, terwijl het met succes Russische raketaanvallen op de infrastructuur van Oekraïne heeft afgeslagen. De misleidende schrijvers van de krant beweren dat de Russische aanvallen niet langer effectief zijn omdat de westerse bondgenoten van Oekraïne de Oekraïense luchtverdediging hebben versterkt. Waarom zit de helft van Oekraïne dan zonder stroom?

  Arabische topleiders, waaronder Saudi's en Iraniërs, ontmoeten elkaar in China om 'einde' van Amerikaanse wereldheerschappij te plannen

Patrick Cockburn schrijft in CounterPunch met een totale fantasie:

“Zelden in de Europese geschiedenis heeft een binnenvallende macht zijn eigen kracht zo overdreven en die van zijn vijand zo onderschat als Rusland deed toen het Oekraïne aanviel op 24 februari. Tien maanden nadat president Vladimir Poetin het Russische leger opdracht gaf Oekraïne te veroveren, blijft de tragische absurditeit van zijn gigantische blunder verbijsterend.

Rusland heeft zich nooit politiek of militair hersteld van die eerste misrekening over het waarschijnlijke succes van een invasie – en het is moeilijk te zien hoe het dat in de toekomst kan doen.”

Zoals Poetin keer op keer zei, is het doel van zijn beperkte militaire operatie om de Oekraïense troepen uit de Donbass-republieken te verdrijven, niet om Oekraïne binnen te vallen en te veroveren. Tot voor kort liet Poetin Oekraïne met rust, met uitzondering van het Donbass-gebied. Nu Washington de oorlog heeft uitgebreid, zal 2023 waarschijnlijk een Russische beleidswijziging en de vernietiging van Oekraïne brengen.

Cockburn, ooit een eerlijke verslaggever, is nu ondergedompeld in pure propaganda: Rusland staat op de rand van een nederlaag.

David Martin schrijft voor CBS News dat Poetins oorlog in Oekraïne “een militair debacle” is voor Rusland.

Militair wetenschapper Fred Kagan zegt: “Ik denk niet dat hij [Poetin] heeft geaccepteerd dat hij is verslagen, want de essentie van Poetin zijn, is nooit accepteren dat je bent verslagen.”

Kagan neemt geen genoegen met een eenmalige dwaas en staat erop een dubbele dwaas te zijn: “De kunst hier is Poetin te helpen begrijpen dat hij deze ronde heeft verloren en dat het tijd is om deze hand te folden. Wij moeten hem ervan overtuigen dat deze aanpak, deze militaire aanpak, klaar is, en dat hij hier niet anders kan dan blijven verliezen. Hij is er nog niet, en we moeten de Oekraïners helpen hem daar zo snel mogelijk te krijgen.”

Newsweek baseert zich op Michael McFaul, de meest bevooroordeelde van alle anti-Russische propagandisten die zich voordoen als deskundigen, en suggereert dat Poetin is ondermijnd door zijn gebrek aan succes in Oekraïne en op weg is naar de uitgang als leider van Rusland.

  Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90

Andere “deskundigen” voorspellen dat Oekraïne Rusland uit de Krim zal verdrijven. Oorspronkelijk zou dat voor Kerstmis zijn. Nu is het whenever. Aangezien de Russische marinebasis aan de Zwarte Zee op de Krim ligt, zeg ik: never.

Nu de officiële narratieven de stemmen van de deskundigen beheersen, begrijpt de westerse wereld niets van de situatie in Oekraïne, het waarom en de voor de hand liggende uitkomst.

Poetin, een naar het Westen neigende liberaal, die aan het begin van zijn presidentschap al het mogelijke deed om Rusland in het Westen op te nemen, heeft genoeg afwijzingen en vernederingen meegemaakt om eindelijk te begrijpen wat hij in 1991 had kunnen leren van het lezen van de Wolfowitz-doctrine van de Amerikaanse staatssecretaris van Defensie, namelijk dat Washington van plan is ervoor te zorgen dat Rusland machteloos staat tegenover het unilateralisme van de VS. Het had voor het Kremlin vanaf het begin duidelijk moeten zijn dat Washington niet zou toestaan dat het conflict beperkt zou blijven tot Donbass.

Hegemonie is het verklaarde doel van het Amerikaanse buitenlandse beleid en Rusland en China staan in de weg. Gezien de overmoed die in Washington heerst en de totaal onrealistische westerse berichtgeving over het conflict in Oekraïne, wacht ons in de toekomst een grotere oorlog.

Gilbert Doctorow geeft een nauwkeurige beschrijving van hoe het conflict Rusland heeft verenigd. Oorlogen maken naties (Frontnieuws Nederlands transcript).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

  Deze keer is het anders: Wijsheid van de menigten versus Westerse propaganda

Lees meer over:

Vorig artikelVerbluffende video: Russische drone dringt door alle NAVO-luchtverdediging van Kiev heen en vernietigt uiteindelijk het doelwit!
Volgend artikelWereld Economisch Forum verklaart dat pedofielen “de mensheid zullen redden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het doel van het westen is zo veel mogelijk Slavische soldaten te laten sterven. Of dit nu Russen Oekraïners of Polen zijn. Het doet er niet toe. De Germaanse stammen hebben letterlijk een oer-hekel aan slaven. Hoe kleiner het deel van de Slavische wereldbevolking, hoe beter. Buiten dat, de Slavische bevolking doet ook niet goed mee met de woke agenda, wat al helemaal verkeerd is. Dus laat de Slaven maar doorvechten.
  Zo zit het westers denken in elkaar.
  En de Polen en Oekraïners zijn zo dom, dat ze zich massaal inzetten voor hun eigen ondergang. Hoe dom kunnen landen zijn.

  • Klinkt heel logisch, hadden de polen en ukries dat maar door.
   Maar nee hoor, ze laten zich leiden door een nitwit die met zijn piemel piano speelt en een lol had het oliedomme publiek.

  • Ik was Finland vergeten, Zweden, Noorwegen en Denemarken hebben de bewoners van de poolcirkel altijd beschouwd als minder, dus de Finnen mogen zich ook doodvechten op de Russen. Zijn de Scandinavische landen ook weer opgeschoond.

 2. https://en.wikipedia.org/wiki/John_Bolton#:~:text=Bolton%20was%20a%20supporter%20of,195%20were%20eventually%20called%20up.)

  John Bolton berispt NAVO-lidstaten over Oekraïne

  In een opiniestuk voor een Britse krant lanceerde de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton een ingrijpende aanval op verschillende NAVO-lidstaten vanwege de oorlog in Oekraïne. Duitsland was ook het middelpunt van zijn kritiek.

  John Bolton heeft een hard opiniestuk geschreven voor een Britse krant, waarin hij verschillende NAVO-lidstaten uitschold vanwege hun vermeende terughoudendheid om Oekraïne te steunen. De voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur richt zich op Duitsland, Frankrijk en Turkije. Tegelijkertijd riep Bolton opnieuw op tot “westerse eenheid” richting Rusland.

  https://rtde.xyz/international/158861-john-bolton-tadelt-nato-mitgliedslaender/

 3. Beste Adriaan,
  John Bolton ( de walrus) is een van de vele oorloghitsers in de VS
  Als voormalige nationale veiligheidsadviseur zou hij zich niet moeten bemoeien met internationale zaken.
  Hij is destijds niet voor niets aan de kant gezet door Trump.
  Die gast moet men zijn bril afpakken en op een onbewoond eiland zetten.

 4. Putin heeft het unilateralisme van Amerika HEEL GOED BEGREPEN.

  😩Alleen Biden heeft het drukker met zijn WOKO Ideen en LHBT enz …en het vernietingen van de Duitse economie die is een bedreiging voor hem……. .. en lijkt op het terrein van zijn eigen economie te slapen…… ach die oude demente heer snapt het niet meer zo goed…..😩

  Al in het begin van dit conflict is Putin bij alle grote wereld leiders op bezoek geweest,( behalve . De USA daar had hij niets meer mee te maken ) en hij heeft alle BRICS landen plus nog vele Latijns Amerikaanse landen en Saudie Arabië en andere olie Staten: duidelijk gemaakt dat Amerika volslagen onbetrouwbaar is. ( net als onze politiek trouwens ) dat Amerika zomaar als een land iets doet wat hen, de Amerikanen niet aanstaat, dat dit land door de USA zomaar van hun eigen geld AFGESLOTEN KAN WORDEN. DOORDAT ZIJ HET SWIFT SYSTEEM VOOR DAT BETREFFENDE LAND KUNNEN BLOKKEREN. ( dit is met Rusland gebeurt) en Putin waarschuwde deze landen ervoor dat dit ook zomaar met hen kon gebeuren……..
  Saudie Arabië , niet z’ on vriend van Amerika is daar heel erg van geschrokken.
  En richt zich nu ook op het nieuwe monetaire stelsel wat op initiatief van Rusland is ingesteld.
  En waar momenteel China met de REMBINI De leiding van heeft.

  OLIE WORDT IN HET VERVOLG NIET MEER MET USA DOLLARS AFGEREKEND MAAR MET LOKALE VALUTA WAARDOOR AMERIKA OP DEN DUUR FINANCIEEL GEHEEL BUITENSPEL KOMT TE STAAN.
  DIT GAAT HUN HEEL VEEL INKOMSTEN; KOSTEN.
  EEN BEURS CRASH IN NEW YORK❓❓❓❓
  EEN BEETJE DERTIGER JAREN LIJKT HET WEL……
  WE WACHTEN AF DIT IS/ was de grote troef van Putin ; van Rusland en niemand begrijpt en erkent. de verstrekkende gevolgen niet.
  Maar dit wordt het lange termijn probleem voor AMERIKA ZE STAAN VANAF NU BUITEN SPEL‼️

  • Anna januari 4, 2023 at 17:36
   Anna, weer een goeie!
   Ik vermoed dat het Rusland geen duvel uitmaakt of EU zichzelf begraaft, en of Amerika wel of niet een grote speler blijft. Rusland wil zijn eigen land beschermen en zich niet laten afslachten door de hebzucht en geweld van Amerika (i.e. de ‘regering’ van Amerika.) Ik hoop dat meerdere landen zich bij de Russische positie zullen voegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in