Achtergrondfoto © Freepik; Vrouw: Freepik

Uit cijfers van het Office of National Statistics voor Engeland en Wales blijkt dat er in de afgelopen achttien maanden ten minste 74.745 sterfgevallen – sterfgevallen boven het vijfjarig gemiddelde – in particuliere woningen zijn geweest. Bij slechts 8.759 (12 procent) was COVID-19 betrokken. De cijfers van sterfgevallen thuis van 7 maart, 2020 tot 17 september, 2021 zijn 37 procent hoger dan het gemiddelde van 2015 – 2019 en de aantallen blijven stijgen. Vorige week was de 16e week op rij waarin het ONS extra of “overtollige” sterfgevallen meldde, schrijft Express.co.uk.

De verontrustende trend betreft onder meer 15-19-jarige jongens. Het aantal sterfgevallen in deze groep is tussen januari en oktober van dit jaar met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020 – van 355 naar 462. Dat is 20 procent hoger dan het vijfjaarlijkse gemiddelde voor deze periode, dat 386 bedroeg.

Gisteravond riep professor Carl Heneghan, directeur van het Centre for Evidence-Based Medicine van de Universiteit van Oxford, op tot een dringend onderzoek naar de omstandigheden achter de sterfgevallen om na te gaan of ze voorkomen hadden kunnen worden. Hij zei:

“Meer mensen sterven aan andere oorzaken dan Covid-19 en we blijven dit jaar een aanzienlijke en aanhoudende stijging zien van het aantal sterfgevallen dat niet door Covid-19 wordt veroorzaakt en meestal in de thuissituatie plaatsvindt. Dit is uiterst zorgwekkend. Er moet nu dringend een grondig onderzoek worden ingesteld om na te gaan of deze sterfgevallen voorkomen hadden kunnen worden. De overlijdensakten geven slechts een momentopname van wat er werkelijk aan de hand is.

  Het Verenigd Koninkrijk heeft 48.000 illegale migranten die in hotels verblijven

We moeten verder gaan en kijken naar de sterfgevallen die misschien niet door lijkschouwers zijn behandeld. Om inzicht te krijgen in de werkelijke oorzaak en wat er gedaan kan worden om het grote aantal sterfgevallen te verminderen, met name die in de thuissituatie.

De regering heeft dringend nauwkeurige gegevens nodig over wat er aan de hand is om nog meer buitensporige sterfgevallen te voorkomen. Inzicht hierin is ook van cruciaal belang voor het beheer van onze reactie op de pandemie, waarbij we ervoor zorgen dat we vermijdbare problemen beperken, wat kan betekenen dat we nooit meer worden afgesloten.”

Dr Charles Levinson, Chief Executive van het particuliere huisartsenbedrijf Doctorcall, die de sterfgevallen thuis tijdens de pandemie heeft bestudeerd, zei:

“Het buitensporige aantal sterfgevallen thuis en in de omliggende stilte is een schandaal. De oorzaken zullen talrijk en complex zijn, maar we moeten moeilijke vragen beginnen te stellen. Ik sta volledig achter oproepen voor een onderzoek dat precies dat zal doen.

Miljoenen mensen zijn nog steeds te bang, onwillig of niet in staat om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg die zij nodig hebben en deze onthutsende aantallen zijn daar een tragisch gevolg van. Onlangs bezocht een van onze artsen een oudere man thuis. Hij had net een zware hartaanval gehad, maar weigerde naar een ziekenhuis te gaan uit angst het virus op te lopen.

Paramedici werden gebeld en het gesprek werd herhaald – hij maakte zich meer zorgen over een besmetting met een covid dan over behandeling voor zijn ernstige hartaanval. De paniekcampagnes van de overheid hebben diepe sporen achtergelaten, waaronder mensen van alle leeftijden hebben geleden. Het is tijd om te praten over de stille crisis die in huizen in het hele land plaatsvindt.”

  Moslimbevolking van Engeland overschrijdt voor het eerst drie miljoen - christenen blijven afnemen

“Dit is een schandaal dat al te lang wordt genegeerd,” voegde hij eraan toe.

De oproep tot een onderzoek wordt ook gesteund door Sir Richard Thompson, voormalig voorzitter van het Royal College of Physicians. Sir Richard zei:

“Waarom sterven er zoveel mensen thuis? Het kan zijn dat ze uit het ziekenhuis wegblijven om geen last te hebben van Covid of zodat ze de NHS niet belasten. Een vertraagde diagnose is echter gevaarlijk en er is vaak veel meer levensreddende behandeling beschikbaar voor mensen die zich vroeg melden. Deze overmatige sterfte moet worden onderzocht. Als het niet mogelijk is om ze allemaal te onderzoeken, kunnen enquêtes worden gehouden onder een aantal geselecteerde patiënten om na te gaan of zij mogelijk zijn behandeld en gered. De overlevingskansen voor kanker behoren nu al tot de slechtste in Europa. Het is tijd om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen om uit te zoeken wat er aan de hand is.”

Dr Renee Hoenderkamp, een particuliere huisarts die de gegevens over oversterfte heeft onderzocht, zei:

“Wat hier aan de hand is, is een ernstige zaak. We willen niet dat mensen overhaaste conclusies trekken, maar we willen wel een grondig onderzoek, en snel, naar de oorzaken, want we moeten het stoppen.”

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg zei:

“Elk sterfgeval is een tragedie voor de familie en geliefden die achterblijven en ons medeleven gaat uit naar iedereen die is getroffen.

Onze recordinvesteringen helpen de achterstand weg te werken en de NHS-diensten te herstellen met 2 miljard pond extra dit jaar, plus 8 miljard pond extra in de komende drie jaar om 9 miljoen extra controles, scans en operaties voor patiënten in het hele land mogelijk te maken.

  Vaccinatie tegen COVID kan verplicht worden voor elke buitenlandse vakantie, zeggen wetenschappers

Het nieuwe Office for Health Improvement and Disparities (OHID) zal mensen van alle leeftijden, in alle delen van het land, ondersteunen om gezonder te leven en ziekte te voorkomen.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Schokstatistiek: 10% oversterfte in Duits COVID-19 vaccinatiejaarVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVaccinpleisters – een mijlpaal op de weg naar massale zelfmoord?
Volgend artikelAtleten over de hele wereld vallen als vliegen met hartproblemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Niks aan de hand, die mensen hebben gewoon een frikandel gegeten die verkeerd is gevallen. Aan die spuit kan het in elk geval niet liggen, die is uit en te na getest op dieren en die gingen stuk voor stuk vrijwel direct dood. Dat kan het dus niet zijn. Ohhh wacht eens even…. 🙂
  Het wordt een donkere, erg donkere winter. Weet iemand misschien nog een crematorium te koop? Even lekker geld binnenharken komende maanden… Fout, heel fout ik weet het. Maar wel de waarheid, en die is hard.

 2. De bewijzen van ernstige lichamelijke aandoeningen tot en met een snelle dood door de gifspuiten zijn inmiddels overweldigend!
  Wetenschappers en medici wereldwijd hebben hier allang voor gewaarschuwd.
  Ondanks de bewijzen en waarschuwingen blijven alle landen doorgaan met het verspreiden van gifprikken onder de bevolking, nu met een ” boostervaccin. ”
  Hiermee wordt dus keihard aangetoond dat er BEWUST wereldwijde genocide wordt gepleegd via de gifspuiten.

 3. …and the games have started!!!!

  Ik lever mooie beuken doodskisten; iedere kleur mogelijk; 300 euro ex works.

  Speciale kistjes voor babies: 100 euro Bestel op tijd, grote vraag verwacht!

  Er kan met laser de text opgezet worden: met de groeten van Jonge en Rutte”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in