Een in 1789 populaire leus; niet aangenaam; geen aanbevolen gedrag; maar het soort dingen dat gebeurt als mensen die er genoeg van hebben, fakkels en hooivorken verzamelen en naar het kasteel trekken. Nadert het Westen dat moment?

Laat mij het argument aanvoeren dat de schapen nooit zullen opstaan. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik vermoed dat het te laat is, schrijft Helmotz Schmith.

De staatspropaganda is veel en veel machtiger dan in 1789, 1848, 1917 of in welke andere revolutionaire tijd ook. En het is ervan verzekerd dat haar publiek alles gelooft en zich niets herinnert. Dit essay geeft voorbeelden van wat de Westerse berichtgeving ons wil doen geloven – “Een Russisch detentiecentrum in de Donbass wordt beschoten en 50-tal Oekraïense gevangenen worden gedood. Ons wordt gevraagd te geloven dat Russische troepen om onverklaarbare redenen hun eigen detentiecentrum hebben beschoten.” Wie is er zo dom om te denken dat de Russen de moeite zouden nemen om de gevangenis te beschieten, terwijl zij deze mensen gemakkelijk konden “laten verdwijnen”? Evenzo worden wij geacht terloops te aanvaarden dat “de Russen een kerncentrale beschieten die door hun eigen troepen sinds maart bewaakt wordt”. En dat is nog maar Oekraïne. Poetin probeert iemand te vermoorden, maar laat hem met rust als hij hem eenmaal in de gevangenis heeft. Wij hebben de hele zaak op de radar, maar niemand kan het zien. Maskers waren een slecht idee in maart 2020 maar een goed idee in juni. Wat dacht u van het Steele-dossier? Een kerel met een buffelhoed heeft bijna de regering van de Verenigde Staten omvergeworpen. Het dodelijke gif wordt terug in de fles gedaan en in cellofaan gewikkeld. En al die Hitlers! Milosevic, Sadam, Gadaffi, Xi, Poetin! Het is altijd Hitlertijd en het is altijd 1937 in München.

  Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut - De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug - De 5 dramatische minuten

Hoe absurd deze beweringen ook zijn, hoeveel van uw buren trekken ze in twijfel? Of, wat dat betreft, hoeveel die er zeker van zijn dat er iets was tussen Trump en Poetin herinneren zich zelfs de details? De prostituees en het bed? De Alfa Bank? Manafort? “Alle 17 agentschappen”? De details zijn weg, maar de indruk blijft.

Het effect is allesomvattend. Het is erg onverbloemd met de oorlog in Oekraïne, waarin elke afwijking van het geaccepteerde verhaal van “brutale en onuitgelokte invasie mislukt” behandeld wordt als Poetin-gelik. Kunnen we nu lachen om de hoge Britse defensiebronnen” die ons vertelden dat Rusland nog een paar weken te gaan had in maart? Wat dacht u van Wallace die ons vertelde dat Rusland in juni verloren had? Misschien. Maar u kunt beter niet lachen als ze het in juli weer zeggen en in augustus nog eens. En de gezondheid van Poetin! De man is een wrak – mank gezien tijdens buitenlandse top in september.” Dat was 2012 – hier is hetzelfde verhaal 10 jaar later. Wanneer mogen wij zeggen dat deze verhalen gewoon propagandistische rotzooi zijn? Of zouden wij dan de beschuldiging krijgen dat wij ontkenners zijn?

Natuurlijk hebben wij in het Westen nog vrijheid van meningsuiting – dat is één van de “kernwaarden” waar ze altijd zo prat op gaan. Maar natuurlijk niet als het gaat om haatzaaiende taal, wetenschapsontkenning, samenzweringstheorieën of – vooral niet, nooit – desinformatie. Het enige lichtpuntje aan deze bijzondere horizon is dat het vertrouwen in de media op een recorddieptepunt staat. Dat is waarschijnlijk de reden waarom er zo’n inspanning wordt gedaan om “desinformatie” uit de alternatieve media te krijgen. Het is een wedloop waarvan ik niet verwacht dat de vrijheid van meningsuiting die zal winnen. Ik zie de tijd komen dat in de “mainstream” media alleen nog de vrijheid over zal zijn om te zeggen hoeveel u van Big Brother houdt. In de “alternatieve media” zullen wij kunnen suggereren dat wij nog meer van hem zouden kunnen houden als zijn wenkbrauwen bijgeknipt zouden worden. Een beetje.

  De Russen hebben nu de mogelijkheid om een ongecontroleerde crash in Europa te veroorzaken, en dat is niet wat Davos van plan was

Ooit was links het erover eens dat de rijken omvergeworpen moesten worden, dat arbeiders meer moesten krijgen en dat oorlogen meestal slecht waren. Nu kibbelen zij over voornaamwoorden en welk toilethokje te gebruiken, terwijl de rijken superrijk worden, de kleine man naar de rand van de afgrond wordt geduwd en er overal oorlogen zijn. Dit is geen kleine verandering. Hoe meer verschillen er tussen individuen kunnen ontstaan, hoe kleiner de kans dat het volk zich zal verenigen. Terugkerend naar 1789 hadden de Cahiers de doléances een zekere eenheid. Wat zouden wij vandaag zien? Veel klachten, maar geen eenheidsworst. Wie gaat er naar de lantaarns? Mijn stam heeft mijn lijst, de uwe de uwe, anderen de hunne. Veel lijsten, maar geen een is hetzelfde. Wij zijn te verdeeld om het ergens over eens te zijn. Tot zover een verenigd verzet. Wat oorlogen betreft, veel linksen zijn het er nu over eens dat die de beste manier zijn om de mensenrechten te verspreiden. Denkt u dat dat allemaal toevallig gebeurd is?

In 1789 was alcohol de enige uitgang om de wereld buiten te sluiten. Bedenkt u eens hoeveel meer uitgangen wij vandaag de dag hebben. Marihuana, cocaïne, papaver en de derivaten daarvan zijn er allemaal. Ze hebben gezelschap gekregen van krachtige kunstmatige versterkers zoals de opioïden – fentanyl schijnt de voornaamste doodsoorzaak te zijn onder 18-45 jarigen. Alcohol is er nog steeds, maar zelfs nog meer: Het percentage van alle alcoholgerelateerde ED-bezoeken is tussen 2006 en 2014 met 47 procent gestegen. Denkt u dat het percentage gedaald is? Natuurlijk niet. Niet veel goed nieuws en geluk in het laatste decennium, nietwaar? Al het vermaak waar u zich in kunt onderdompelen – films, rond-de-klok sport, duizend soorten populaire muziek, superhelden, stripboeken, porno, ego-stralen op social media. En er wordt nog meer gebouwd door mensen die bedreven zijn in het aantrekken van oogballen en oren. Dus, zoals ze in de jaren 60 zeiden, als het walgingsniveau te hoog wordt, “aanzetten, afstemmen, afhaken”. Veel meer om u op te winden, veel meer deuntjes en veel meer redenen om af te haken. Of, minder dramatisch, “rustig afhaken” – als je het niet kunt tegenhouden, help het dan niet.

  Prijsexplosies: Duitse supermarkten bevestigen antidiefstal-apparatuur aan basisvoedingsmiddelen

De staatspropaganda is te machtig, de mensen zijn verdeeld in vijandige stammen en het is veel gemakkelijker om gewoon af te haken. En we hebben allemaal trackers en spionage-apparaten gekocht, vermomd als smartphones. De slechteriken hebben gewonnen vrees ik.

Niet dat zij veel gewonnen hebben – alleen een comfortabeler ligstoel.

De ijsberg wacht, het Mandaat van de Hemel verschuift.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Wat als de anti-vaxxers al die tijd de uitverkorenen zijn?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikanen opgeroepen Oekraïne te verlaten & Moskou: Zelensky “heeft redenen om te vrezen” voor een openbaar tribunaal
Volgend artikelRussische televisie: Het resultaat van Europa’s eigen energie-experiment is een dodelijke winter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • Dream girl dream .
   Ik beef ik sidder bad mojo hits the fan .
   Tis geen bashen hoor je bent gewoon hilaries > 🤣
   Wat heb je gewonnen …..

   • D66 moet helemaal met de VVD oprotten zij zijn onze moordenaars en denk eraan groenlinks en BBB Jaap 21 CDA CU en die andere klote katolieken partij en niet vergeten PVDA weg wezen die smerige partijen en dan ons gaan begeven aan het smerig volk dat mede veranrwoordelijk is voor de toestand waarin wij ons nu bevinden.

    • Ja,we moeten ons land met geweld terugnemen. Anders zal het niet gaan. Of massaal stoppen met betalen van belastingen en energie. We moeten ons,Nederlanders,organiseren alleen dan kunnen we deze perverse geesten overwinnen. Gewoon opknopen. Landverraad werd altijd bestraft met de dood!Ahvsc

 1. Aux armes, les citoyens! In Frankrijk was het arrogant elite-tuig zo opgeruimd. Wel met veel bloedvergieten, maar ja….zo gaat een revolutie.

  • In Frankrijk Ja, maar de verdeelde laffe Nederlander? NEE, HELAAS. IK probeer al ruim twee jaar mensen wakker te maken en ECHTE mannen te vinden die eens daadwerkelijk op durven te staan maar vind ze niet. Waarscijnlijk zitten ze thuis te “Gamen” met een stokbroodje Paturain en een glaasje Vin.

 2. Niet zo somber man!
  Regering van Canada stort in en treedt in zijn geheel af.
  Biden gaat dood.
  Schwab zit gevangen.
  Het Capitool wordt opgeblazen.
  Het Wityen huis verdwijnt!
  Camala Harris wordt geen president.
  Obama is niet meer het spreekoortje van Biden!
  Mister T herstelt de republiek.
  Het gaat goed.

 3. Het noemen van Mil;ocevic als zijnde een “Hitler”toont dat jij net als de meeste mensen niets weet over Servie.

  De Serven waren altijd een trouwe bondgenoot van Rusland, en goed getrainde soldaten.
  Daarom verloren de oostenrijkers/moffen verschillede slagen in WO1. Als wraak, schoten zij de burgers van verschillende dorpen dood.

  In WO2 lefde die haat door.
  Er kwamen 3 partijen bij elkaar: een Kroatische fascist, de Nazi’s, en het Vaticaan.
  Besloten werd, niet alle Serven uit te roeien, maar een derde mocht blijven leven, vermits zij RK werden.
  De terreur werd uitgevoerd door moslim legers.
  vernietigingskampen in Kroatie en elders.
  Eert executies met messen, bijlen schoppen, knuppels.

  Toen Milosevic 8000 moslims dood liet schieten was dat een heel, heel heel kleine wraak voor wat de moslims de Serven aan deden.

  Gek niet, dat dat nooit werd vermeld in NL???????
  ——————————
  Nog een paar militaire digetjes die ook NIET werden vermeld.
  –karremans had krachtens krijgswet ter plaatse standrechtelijk moeten worden doodgeschoten
  –hij had directe luchtsteun uit NL kunnen vragen (F16)
  –hij had zware wapens kunnen laten droppen of over de weg kunnen laten brengen.

  De Franse commandant van de Nato werd gechanteerd; er waren 2 franse piloten krijgsgevangen; dus geen luchtsteun…

  • En dat laat even buiten beschouwing dat de NAVO daar sowieso al helemaal niks te zoeken had. En ook daar bombardementen heeft uitgevoerd waarbij behoorlijk wat burgers zijn omgekomen.
   Ik ben er zelf bij geweest destijds en dat heeft me volkomen afgekeerd van de NAVO praktijken.

 4. Media is propaganda voor oorlogvoering – ( ook in jaren ‘30)

  Wat ik waarneem als ik door een straat rijdt: televisie staat aan.
  Het middel voor brainwash programmering. Dmv bovenmatig hoeveelheid pixels / boodschappen die in onderbewustzijn worden opgeslagen.
  De oorlogen worden bedacht door overheden
  Uitgevoerd/ gefaciliteerd door de inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in