Saoedi-Arabië was ooit een trouwe bondgenoot van de VS, maar onder Biden zijn de betrekkingen verzuurd. Zozeer zelfs dat kroonprins Mohammed bin Salman tijdens een recente ontmoeting met minister Blinken in feite een diplomatieke belediging uitsprak.

In 2017 werd Donald Trump met pracht en praal ontvangen in Saoedi-Arabië, werd er ter ere van hem als bondgenoot een symbolische zwaarddans opgevoerd, en werd er tijdens zijn hele ambtstermijn hard gewerkt aan vrede in het Midden-Oosten via de “Abraham-akkoorden”, schrijft Paul Serran.

Maar de Joe Biden “regering uit de hel” heeft sinds de campagne gezworen om “de relatie met Saoedi-Arabië te herijken”, en hen zelfs in een “pariastaat” te veranderen.

Trump werd verwelkomd als vriend en bondgenoot, terwijl Biden een ergernis is.

Dit opende het veld voor China om zich voor het Midden-Oosten te interesseren en een “hofmakerij” tegen de traditionele Amerikaanse partners te beginnen.

Hoe slecht de relaties zijn geworden, kan worden opgemaakt uit een zojuist vrijgegeven “Discord Leak”-document.

Washington Post meldt het volgende:

“Afgelopen herfst zwoer president Biden dat hij “consequenties” zou verbinden aan Saoedi-Arabië voor zijn beslissing om de olieproductie te verlagen te midden van hoge energieprijzen en snel naderende verkiezingen in de Verenigde Staten.

In het openbaar verdedigde de Saoedische regering haar acties beleefd via diplomatieke verklaringen. Maar onder vier ogen dreigde kroonprins Mohammed bin Salman ermee om de decennialange relatie tussen de VS en Saoedi-Arabië fundamenteel te veranderen en de Verenigde Staten aanzienlijke economische kosten op te leggen als het land represailles zou nemen tegen de olieverlagingen, volgens een geheim document dat in handen kwam van The Washington Post.

De kroonprins beweerde dat “hij geen zaken meer zal doen met de Amerikaanse regering”, aldus het document, en beloofde “grote economische gevolgen voor Washington”.

Acht maanden later heeft Biden nog steeds geen consequenties opgelegd aan het Arabische land en Mohammed is contact blijven houden met Amerikaanse topambtenaren, zoals hij deze week deed met Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in de aan zee gelegen Saoedische stad Jiddah.”

 

Minister van Buitenlandse Zaken Blinken werd in zo’n low key setting ontvangen dat – kijk zelf maar – er geen Amerikaanse vlag bij de ontmoeting was, wat velen zien als het diplomatieke equivalent van een belediging.

  Russische olie overspoelt wereldmarkten via grote Aziatische tussenpersonen

Kroonprins Mohammed “is de feitelijke heerser van Saoedi-Arabië, nadat zijn vader koning Salman hem in 2022 tot premier benoemde”.

Biden en zijn trawanten hebben scherpe kritiek geuit op Mohammeds rol bij het toezicht houden op de oorlog in Jemen, en de Amerikaanse inlichtingendienst heeft lang geoordeeld dat hij betrokken was bij de moord in 2018 op Washington Post-columnist (en Moslimbroederschap-operatief) Jamal Khashoggi.

De kroonprins ontkent opdracht te hebben gegeven tot de moord, maar heeft sindsdien erkend dat de moord “onder zijn toezicht” heeft plaatsgevonden.

Sinds ze uit de gratie zijn geraakt bij Washington, hebben de Saoedi’s belangrijke diplomatieke activiteiten ontplooid, van het zoeken naar vrede in Jemen tot de verrassende toenadering tot Iran en Qatar.

Uit een ander Discord-lek bleek dat de Saoedi’s van plan zijn om de relatie met China uit te breiden, door drones, raketten en bewakingssystemen van Beijing te kopen.

Sputnik bericht:

“De eerste dag van de 10e Arabisch-Chinese zakenconferentie in Saoedi-Arabië eindigde met de ondertekening van 30 investeringsovereenkomsten ter waarde van 37,5 miljard Saoedische riyals ($9,9 miljard).

De partijen ondertekenden overeenkomsten op het gebied van technologie, duurzame energie, landbouw, onroerend goed, mineralen, logistiek, toerisme en gezondheidszorg, meldde het door de staat gerunde Saudi Press Agency (SPA).”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

OPERATIE SANDMAN nu geactiveerd – Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel … de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.Volg Frontnieuws op Telegram

  We worden voorbereid op een oorlog in Oekraïne die tot 2030 zal duren

Lees meer over:

Vorig artikelYuval Noah Harari zegt dat “niet-organische entiteiten” en “emotieloze algoritmen” binnenkort de aarde zullen overheersen – met andere woorden, AI overname komt eraan
Volgend artikelHa-Ha-Ha, LOL :-)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Trieste en vernederende ontvangst daar in Saoedi Arabië voor de us..zelfs geen vlag, en aan een kustplaatsje..dat is een statement van jewelste…het laffe westen kruipt op handen en voeten naar het véél te verre oosten..Macro..(n) zonder die n is een macro..een Pooier..kruipt naar Zuid-Afrika.. althans zijn bedoeling.. hahaha nog een mislukking erbij..en waar zit die kleine vuile moordenaar nu..zwerft hij nog steeds rond, of zit hij ondergronds…😂😁❤️🇷🇺

 2. Zo moeten de US er wegkomen de sancties zijn alweer onder weg , want dat is het enigste wat dat kloten land van US waar ze goed in zijn .
  Hahahaha goed gedaan Saudi Arab

 3. We zijn allemaal toeschouwers en als je wilt/durft zie je het dus gebeuren.
  De wereld is blijvend veranderd.
  Zeker niet in het voordeel van de westerlingen.
  Maar toch geniet ik van het feit dat het gebeurt.
  Gewoon omdat het veel mensen goed zal gaan doen.

 4. Ik heb al eerder geschreven dat het regime van die Bin Laden familie een verschrikking is maar ondanks dat zij die ene dissident toen beestachtig hebben afgeslacht in een ambassade in Turkije die Saoedi’s,was er geen reactie in het Westen om iets te ondernemen, zij zwegen, het geld is belangrijker, nu denk ik inmiddels anders m.b.t. de VS en zijn hegemonie, al moeten landen pacten maken met de duivel dan ben ik voor die alliantie, de VS en zijn gedrag moet teneinde komen ten koste van alles, zo zie je maar, zelfs ik ben opgeschoven, ik ben het niet vergeten die barbaarse daad, zijn Turkse verloofde stond buiten te wachten op Kashoggie zo een soort naam was het, hij is later in stukjes de ambassade uitgebracht zonder dat iemand iets heeft kunnen merken, ja daar was ik wel effe stil van, nog steeds denk ik aan die Turkse vrouw met wie hij zou trouwen, hoe zou het maar haar zijn? Mijn empathie gaat naar haar!

 5. Beste Mensen

  Vrede brengt men nooit met Wapens
  Wel Angst en terreur
  Hand schudden met Amerika of Europa betekend hetzelf ondergeschikt houden aan terroristen

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in