Diplomatie is altijd een van de hoekstenen geweest van de zogenaamde “zachte” machtsprojectie. Landen hebben het in de loop van de menselijke geschiedenis gebruikt om te onderhandelen over kwesties die anders op het slagveld zouden zijn opgelost. De Verenigde Staten van Amerika, ’s werelds meest agressieve imperialistische (en neokolonialistische) macht, zijn in dit opzicht tamelijk uniek, omdat zij hun “diplomatie” in wezen gebruiken als een vorm van arm-omdraaien in plaats van werkelijke dialoog en onderhandelingen. Voor de oorlogszuchtige elites in Washington DC lijkt volkomen barbaars gedrag een gegeven, terwijl wederzijds respect en rekening houden met de legitieme belangen van de andere partij duidelijk worden beschouwd als een “dwaze zwakte”, schrijft Drago Bosnic.

Dit heeft geleid tot talloze oorlogen over de hele wereld, wat verder heeft geleid tot honderden miljoenen doden, gewonden en verdreven mensen, of eenvoudiger gezegd, ontelbare levens die zijn verwoest als gevolg van de ongeëvenaarde agressie van de VS tegen de wereld. En terwijl een dergelijke oorlogszuchtige aanpak van het buitenlands beleid van Washington DC kan worden verwacht als het gaat om kleinere landen die niet kunnen tippen aan de Amerikaanse macht, zou men verwachten dat zij zich zeker niet op dezelfde manier gedragen tegenover wereldmachten en grootmachten. Maar Amerika doet precies dat, nu het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken openlijke bedreigingen aan het adres van China heeft geuit en het land heeft beschuldigd van vermeende (geplande) wapenleveranties aan Rusland. Amerikaanse topambtenaren voegden er ook aan toe dat Peking “zeer reële gevolgen” zal ondervinden als het doorgaat met de vermeende deal.

  Oekraïense strijdkrachten proberen offensief op alle fronten, maar falen (Video's)

Uiteraard kreeg de Aziatische reus niet eens de kans om de beschuldigingen te ontkennen, want de VS namen hun toevlucht tot rechtstreekse bedreigingen aan het adres van Peking. China is echter allesbehalve geïntimideerd. Peking krijgt steeds meer zelfvertrouwen door zijn bliksemsnelle opkomst als supermacht en reageerde snel op de schaamteloze bedreigingen. Tijdens een persbriefing op 27 februari verklaarde Mao Ning, woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de Aziatische reus volledig bereid is tot vergelding als de illegale Amerikaanse sancties tegen Chinese bedrijven die in Rusland actief zijn niet worden opgeheven. Mao wees ook beweringen van de hand dat Peking van plan is wapens naar Rusland te sturen, waarbij zij de twijfelachtige (op zijn best) mainstream propaganda-berichten van de VS afdeed als desinformatie.

“De VS heeft echter het vuur aangewakkerd en de strijd aangewakkerd met meer wapens,” gaf ze (terecht) aan over de flagrante Amerikaanse hypocrisie, en voegde eraan toe: “Dit is regelrecht hegemonisme en meten met twee maten, en absolute hypocrisie. China zal blijven doen wat nodig is om de wettelijke rechten en belangen van Chinese bedrijven stevig te beschermen. Wij zullen resolute tegenmaatregelen nemen als reactie op de Amerikaanse sancties.”

Mao herhaalde ook dat het officiële standpunt van Beijing over de Oekraïne-crisis er een van vrede is, waarbij een oplossing wordt gezocht via onderhandelingen in plaats van via wapengeweld. Ze benadrukte dat “China zich actief heeft ingezet voor vredesbesprekingen en de politieke oplossing van de crisis,” en voegde eraan toe dat Peking zich veel constructiever heeft opgesteld dan Washington DC. Mao gaf nogmaals aan dat de VS volledig verantwoordelijk zijn voor de onophoudelijke escalatie in de betrekkingen met China. Dit is zeker waar, vooral de laatste tijd, aangezien Washington DC zelfs de meest triviale zaken heeft gebruikt om Peking te denigreren en tegen zich in het harnas te jagen, terwijl het ook de Chinese provincie Taiwan, een afgescheiden eiland, illegaal bewapent, waardoor de spanningen tussen de VS en China tot een kookpunt zijn opgelopen.

  Zal Rusland zijn grote aanval in juni uitvoeren? - 650.000 troepen bereiden zich voor op een invasie

“Naast het storten van dodelijke wapens op het slagveld in Oekraïne, heeft de VS ook geavanceerde wapens verkocht aan de regio Taiwan, in strijd met de drie gezamenlijke communiqués van China en de VS. Wat zijn de VS precies van plan? De wereld verdient het antwoord te weten,” besloot Mao.

Mao merkte ook op dat Amerika desinformatie verspreidt over de vermeende levering van wapens door China aan Rusland om dit als voorwendsel te gebruiken om Chinese bedrijven sancties op te leggen en zo de concurrentie uit te schakelen door dergelijke slinkse tactieken toe te passen. Een van de betrokken Chinese bedrijven, Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute, is al gesanctioneerd op basis van ongefundeerde beweringen dat het satellietbeelden van Oekraïne zou leveren aan de Wagner Group PMC (private military company). De Amerikaanse onderminister van politieke zaken Victoria Nuland verklaarde vorige week dat de sancties gericht waren tegen Chinese bedrijven die “zijn waargenomen dat zij stiekem naar de rand gaan en proberen wapens aan Rusland te leveren.”

De ongekende hypocrisie van de VS blijkt ook uit de pogingen om de Russische president Vladimir Poetin af te schilderen als een vermeende “oorlogsmisdadiger”, waarbij de Amerikaanse president Joe Biden hem er al van beschuldigde en zelfs zei dat er “bewijzen moeten worden verzameld voor een proces wegens oorlogsmisdaden”. Dit ondanks de centrale rol van Biden bij het starten van talrijke oorlogen onder verschillende Amerikaanse regeringen en ondanks het feit dat vrijwel het gehele establishment in Washington DC betrokken is bij oorlogszucht en oorlogsmisdaden, ongeacht politieke kleur. Een misschien nog beter voorbeeld is de toespraak van de voormalige Amerikaanse president George W. Bush in mei 2022, wiens Freudiaanse verspreking over de “volstrekt ongerechtvaardigde en brute invasie van Irak, ik bedoel Oekraïne” de hele wereld duidelijk liet zien hoe groot de hypocrisie en de dubbele moraal van de VS zijn.

  De Rambotino-vallei in Zaporizja is veranderd in een "kerkhof" van Oekraïense tanks en infanteriegevechtsvoertuigen (Video)

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De belangrijkste vraag – Zullen we 31 december 2023 halen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF wil het menselijk ras lobotomiseren tot 6G-antennes
Volgend artikel6-voudige gevaccineerde, masker-geobsedeerde arts verward door Covid-infectie wordt bespot op Twitter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Tja . de ongekende mogelijkheden van dat continent. Ontaard in machtszucht.
  Het zijn toch vooral de europese voorvaderen, de koopmanslui, de handelslui, die de kiem ervan in noordamerikaanse grond hebben geplant en nu hun oergrond opnieuw ermee willen vernietigen.

  • Nou dat weet ik niet. Amerika is altijd overspoeld geweest door avonturiers en gelukszoekers. Misschien dat ze daarom een soort van rattenmentaliteit hebben ontwikkeld. Verder is er in de politiek daar altijd sprake geweest van “inmenging van een bepaalde groepering” waar de Oostenrijkse schilder ook moeite mee had. Dat laatste verklaart misschien ook wel de rotzooi die de laatste jaren overal zichtbaar is geworden. Het zit ook in uw land en regering en als je goed zoekt vindt je hier voldoende aanwijzingen voor. Het is eigenlijk nooit anders geweest, alleen zie je nu dat iedereen hier onder lijdt, wat in het verleden zich beperkte tot handel en politiek. Ik heb de indruk dat de aanval op de Europeaan is ingezet.

 2. “terwijl het ook de Chinese provincie Taiwan, een afgescheiden eiland, illegaal bewapent”

  Lees eens een geschiedenisboek zou ik zo zeggen, dan kom je er namelijk achter dat je hier uit je nek zit te kletsen.

 3. Hamburgers en cola, ja dat wist u al
  Maar kent u ook de oorzaak van het algemeen verval?
  Kortzichtig denken, luidruchtig spreken
  Eeuwig in one-liners blijven steken

  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika

  Weg met Amerika!
  Weg met het kolonialisme van Amerika
  Weg met dat lelijke, knauwende Engels
  Al die Angelsaksische pretentie, arrogantie
  Ja, een gloeiende pook in hun gat
  En dat is dat
  Weg met die rappers en hun eeuwige “fuck”
  Weg met de verheerlijking van de stompzinnigheid
  Inderdaad, fucking assholes, krijg het slingerschijt
  Leve Italië, leve de mafia,
  Weg met na-apen van Amerika
  Verenigde Naties, lammetjes die blaten
  Het zijn allen vazallen van de Verenigde Staten

  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika

  Weg met Amerika!
  Weg met het imperialisme van Amerika
  Hun voorgekauwde kleutercultuur
  Vol van genante voorspelbaarheid
  En Hollywoodmonsters van oppervlakkigheid
  Dan zit je in België, daar loop je gebukt
  Onder al die stupide en ook nog eens mislukte
  Imitaties van onnozele Amerika

  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika

  Weg met Amerika en zijn professionaliteit
  Maskerade voor de ledigheid
  Democratie, ammehoela!
  We worden geknecht lijk een tamme poema
  Huh, lelijke opkopers, ook van de vrijheid
  Hun opgefokte, opgedrongen, betekenisloze vrijheid
  Weet u wat er scheelt, weet u wat er scheelt?
  De dictatuur van ′t Amerikaanse vrijheidsbeeld, ja
  Dat is wat er scheelt
  Die dwaze macho’s, moh vent, moh vent,
  Die spelen nu al zestig jaar politie-agent

  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika

  Hun chewing-gum-flinkheid, hun schietgeweren
  Hun plastic blonde wijven met het Pepsodent-gebit
  En hun belachelijke Terminator
  Full of shit
  Het is namelijk nooit gedaan
  Daar kan je op aan
  Weg met die cowboys van de CNN
  Het land dat de complexiteit niet erkent
  Waar het denken is gestremd
  Zet die boeren in hun hemd
  Weg met die cowboys, leven de indianen!
  Hier spreekt de laatste der Mohikanen
  Ik ben van het Belgische, het Europese panel
  En ik verzoek u: “Clear my channel! Clear my channel!”
  Megalomane eencellige idioten
  Kiss my ass, ja, kus mijn kloten

  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika
  Weg met Amerika! Weg met die boeren van Amerika

  Mooi nummer van Raymond van het Groenewoud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in