© Sputnik Ilja Pitaljew

Terwijl de VS, ten minste sinds 1992, het internationale recht en de internationale gebruiken met voeten treedt in het kader van de “op regels gebaseerde orde” waaraan zij de voorkeur geven, in een imperiaal streven naar hegemonie dat even arrogant als incompetent is, heeft de Russische Poetin in dezelfde periode blijkbaar geduldig de in zijn ogen vereiste nalevingsformulieren en papierwerk ingevuld, in de veronderstelling dat het internationale recht geldig is, schrijft Thomas Lipscomb.

In een grote ommekeer ten opzichte van de vroegere praktijk van de Koude Oorlog, laten de VS en het Westen zelfs de meest onwaarschijnlijke propaganda de vrije loop als ze überhaupt een verklaring willen geven, zoals blijkt uit de idiote, voortdurend veranderende verhalen over Nordstream, terwijl de Russische communicatie duidelijk, puntig en gedetailleerd is geweest. Men vergeet te gemakkelijk dat Poetin jurist is en wat voor minachting we ook mogen hebben voor zijn opleiding in het Sovjetrecht, hij neemt juridische beperkingen duidelijk serieus. Poetin bouwt een dossier op, grondig en gedetailleerd, en is consequent in het geven van een waarschuwing vooraf en vervolgens een verklaring voor zijn acties, stap voor stap.

De “Special Military Operatie” lijkt een nogal verkrampte en beperkte vorm voor de Russische interventie in vergelijking met de Amerikaanse filibustering van de afgelopen 30 jaar. Maar er waren juridische redenen waarom Poetin het zo organiseerde. Hoewel hij nauwelijks met de SMO was begonnen, erkende Poetin Lugansk en Donetsk vrijwel onmiddellijk als deel van Rusland, omdat hij zag dat dit volgens de Russische wet vereist was om zijn operatie uit te voeren, en deze zo nodig te wijzigen en uit te breiden.

  Kortom, Rusland zal winnen

Het is veelzeggend dat Poetin, nu Oekraïne na het nieuwe jaar aan de touwen hangt, nog een aanzienlijke hoeveelheid tijd heeft genomen om zowel zijn eigen Russische publiek als de internationale toeschouwers voor te lichten over hoe de acties van Amerika sinds de uitoefening van de Maidan-coup van 2014 hem geen ander alternatief hadden gelaten dan in te grijpen in Oekraïne. En hij had alles in het werk gesteld om dat te voorkomen en te onderhandelen over een regeling. Vorige week nog werd Amerika’s nieuwe ambassadeur in Rusland, Lynne Tracy, tot haar verbazing getrakteerd op een lange, gedetailleerde lezing over hoe Amerikaanse complotten en kwade trouw de hele Oekraïense puinhoop tot stand hadden gebracht. En China’s Xi heeft zijn “vredesvoorstel” gebruikt om dezelfde punten uit te dragen in gesprekken met Macron, de Oekraïners en anderen.

Wat heeft dit te maken met de bizarre vrijgave van wat lijkt op 100 pagina’s authentieke geheime VS/NAVO-operatiememoranda over Oekraïne? Velen hebben immers terecht opgemerkt dat er hier echt weinig nieuws is en er staat eigenlijk niets in dat voor iemand een verrassing is, behalve het feit dat iemand de documenten in handen heeft kunnen krijgen. Welk doel heeft het vrijgeven van deze documenten en in wiens voordeel?

Misschien maken ze het mogelijk om Amerikaanse/NAVO-documenten te gebruiken, in plaats van alleen Russische beweringen, om een juridisch kader vast te stellen en een dossier op te bouwen voor welke regeling Poetin ook aan Oekraïne wil opleggen. Het helpt Poetin te bewijzen dat zijn interventie nodig was door een actieve en voortdurende samenzwering onder leiding van de Verenigde Staten om Oekraïne te gebruiken om Rusland aan te vallen en te ondermijnen.

  Ze worden wakker: VK zegt dat Rusland het Westen "van binnenuit opblaast" met lange-termijn confrontatie strategie

In de wereld waarin de oorlog in Oekraïne begon, onder een veronderstelde heersende Amerikaanse hegemonie gebaseerd op “regels” gedicteerd door Amerika’s neiging du jour, was Poetins “verslag” misschien correct volgens de normen van het internationaal recht, maar had het geen echte macht. En de westerse financiële en militaire macht heeft veel van de internationale rechtbanken en regelgevende instanties ondermijnd om de westerse belangen te dienen in plaats van die van de internationale gemeenschap. Maar gezien de immense veranderingen in de internationale machtsstructuur als gevolg van de strijd in Oekraïne, worden de Verenigde Staten en het Westen schoppend en schreeuwend meegesleurd in een wereld waarin zij slechts enkele van de vele machten zijn en niet langer de overhand hebben. De Russische diplomatie heeft de meerderheid van de wereld vakkundig tegen de westerse illusies van dominantie gekeerd. Nu de oorlog zijn einde nadert in een Oekraïense nederlaag die de militaire en economische zwakte van de westerse mogendheden blootlegt, kan Poetins de jurisprudentie operationeel en de facto worden in een multisoevereine wereld die terugkeert naar de normen van het internationaal recht.

Het heeft ook andere toepassingen. Met de openbaarmaking van deze documenten legt Poetin de basis om misschien een groot deel van de woede over het nieuwe Oekraïne tegen de VS en het Westen te verleggen door het te gebruiken in een proxy-oorlog die niet zozeer pro-Oekraïens als wel anti-Russisch was, en om zijn zaak te bevorderen tegenover de internationale gemeenschap en de toets der geschiedenis.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

  The Economist: Hoge energieprijzen hebben afgelopen winter 68.000 Europeanen het leven gekost

Lees meer over:

Vorig artikelRicardo Delgado – Grafeen verandert gevaccineerden in geleiders
Volgend artikelRobert F. Kennedy jr. – De Heldenreis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Dit is te ver gezocht.

  Die “lekken” zijn planmatig door Pentagon uitgevoerd :
  – doen alsof ze niet weten, hoe de werkelijkheid is
  – doen alsof ze niet nog andere militaire middelen achter de hand hebben
  – alvast excuses klaar leggen, voor de toekomst
  – verwarring zaaien.

  • Ze kunnen het draaien hoe ze willen daarginds in Amerika.
   Wakker mensen zoals jij en ik en veel lezers hier geloven geen woord wat die fascisten uitkramen.
   Vanaf het moment dat je hun tanden kunt zien liegen ze al. Als ze betrapt worden op iets, en dat gebeurt wel vaker de laatste tijd wordt alles uit de kast getrokken om de waarheid, welke dan ook, onder te laten sneeuwen via de meest belachelijke verzinsels, om hun propaganda geen gevaar te laten lopen. En of het nu over die documenten gaat of over hun bio-labs, hun biologische oorlogsvoering of hun (bewezen) oorlogsmisdaden: Zij zijn altijd de “good guys”, en iemand die het er niet mee eens is liegt en verkoopt ‘nepnieuws’.

  • Jouw analyse dat de Amerikaan die lekken heeft veroorzaakt, is juist, denk ik. Dit bericht passeert zojuist op een ander kanaal. Ze hebben een excuus gecreëerd om censuur “aanvaardbaar” te maken.

   🇺🇲 The Biden administration is considering expanding social media and chat monitoring after US intelligence agencies failed to locate classified Pentagon documents circulating online for weeks.

 2. Schoppen en schreeuwen, dat doen dreumesen altijd wanneer ze niet willen. Wij worden geregeerd door gevaarlijke kleuters die zichzelf niet onder controle hebben en niet in staat tot communicatie. Alleen schoppen en schreeuwen van “het westen” tegen “het oosten”. Eigenlijk wil ik niet in “West Europa” ofwel “het westen” leven. We moeten echt de machthebbers onttronen, want na de genocidesteek is de WHO nog veel meer van plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in