5.800 volledig gevaccineerde Amerikanen hebben COVID-19 opgelopen, 74 doden

0
© Freepik

Ongeveer 5.800 Amerikanen hebben Covid-19 opgelopen ondanks het feit dat ze volledig waren ingeënt tegen het virus dat het veroorzaakt, aldus federale ambtenaren donderdag.

De Amerikanen kregen het Covid-19 virus ondanks het feit dat ze twee vaccinaties van Pfizer of Moderna, of het eenmalige Johnson & Johnson-vaccin hadden gekregen, vertelde het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) The Epoch Times via e-mail.

Van de 5.800 volledig gevaccineerde mensen die werden bevestigd als zogeheten doorbraakgevallen, moesten er bijna 400 in ziekenhuizen worden behandeld en stierven er 74.

Iets meer dan 40 procent van de infecties waren bij mensen van 60 jaar of ouder en 65 procent was vrouw. De CDC heeft geweigerd een uitsplitsing per deelstaat beschikbaar te stellen, maar heeft wel een nationale databank ontwikkeld waarin onderzoekers van de gezondheidsdiensten van de staten gegevens over gevallen in hun rechtsgebied kunnen invoeren, opslaan en beheren.

De cijfers hebben betrekking op gevallen tot 13 april. Meer dan 78 miljoen mensen in de Verenigde Staten waren op 15 april volledig gevaccineerd.

“Tot op heden zijn er geen onverwachte patronen in de demografie van de ziektegevallen of in de kenmerken van de vaccins vastgesteld.

Covid-19 vaccins zijn effectief en vormen een cruciaal instrument om de pandemie onder controle te krijgen. Alle beschikbare vaccins zijn effectief gebleken in het voorkomen van ernstige ziekte, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. We verwachten echter, net als bij andere vaccins het geval is, dat er duizenden doorbraken zullen optreden, ook al werkt het vaccin zoals verwacht”, aldus de CDC.

CDC-directeur Rochelle Walensky vertelde donderdag tijdens een hoorzitting van het Congres dat de oorzaken van de doorbraakgevallen worden onderzocht.

Het aantal gevallen dat de CDC heeft geïdentificeerd omvat niet de mensen die Covid-19 opliepen minder dan twee weken na hun laatste dosis, volgens Walensky.

Amerikaanse deelstaten zijn vorige maand begonnen met het rapporteren van cijfers voor mensen die geïnfecteerd waren geraakt ondanks volledige vaccinatie. Epidemiologen in de staat Washington identificeerden 217 van deze gevallen, van wie er vijf overleden. In Michigan werden tussen 1 januari en 31 maart 246 gevallen geregistreerd. Drie van deze patiënten zijn overleden.

Texas, South Carolina en Oregon behoren tot de andere staten die meer dan 100 gevallen onder ingezetenen hebben gemeld.

“Het aantreffen van bewijs van doorbraakgevallen door vaccinatie herinnert ons eraan dat, zelfs als je bent gevaccineerd, je nog steeds een mondkapje moet dragen, sociale afstand moet houden en je handen moet wassen om te voorkomen dat Covid-19 wordt verspreid naar anderen die niet zijn gevaccineerd.

We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren zodra ze daarvoor in aanmerking komen, en moedigen vrienden, geliefden en collega’s aan om hetzelfde te doen”, zei de minister van Volksgezondheid van de staat Washington, Umair Shah, in een verklaring.

Volgens de Amerikaanse geneesmiddelenregulatoren is het vaccin van Pfizer voor 95 procent effectief in het voorkomen van infectie van het Covid-19 virus. Moderna’s vaccin bleek in een klinische studie 94,1 procent effectief te zijn, terwijl Johnson & Johnson’s vaccin 66,9 procent effectief was. De derde injectie werd getest toen er virusvarianten circuleerden, in tegenstelling tot de andere.

  Weer landen schorsten AstraZeneca vaccin na berichten over bloedstolsels

De percentages gelden voor twee weken na de laatste vaccinatie.

Het percentage doorbraken van vaccins in een populatie hangt af van meerdere factoren, waaronder de werkzaamheid van het vaccin, de hoeveelheid circulerend virus en de duur sinds de vaccinatie, aldus Natalie Dean, assistent-professor biostatistiek aan de Universiteit van Florida.

“Ik zie net zo graag kleine getallen als iedereen, maar weet dat dit soort getallen niet direct kunnen worden geïnterpreteerd als een maatstaf voor de werkzaamheid van vaccins (hoewel ik het gevoel heb dat dat wel het geval zal zijn). We kunnen ze alleen interpreteren tegen een achtergrondpercentage bij niet-gevaccineerde mensen”, schreef Dean op Twitter.

“Evenzo moet ‘de meeste doorbraken hebben plaatsgevonden bij oudere volwassenen’ niet worden gelezen als zou het vaccin minder effectief zijn bij oudere volwassenen. De meeste vaccinaties (en de langste follow-up tijd) hebben plaatsgevonden bij oudere volwassenen. Nogmaals, we hebben meer informatie nodig om dit te kunnen interpreteren”.

Dr. Anthony Fauci, sinds lange tijd hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, vertelde vorige week tijdens een briefing dat de doorbraakgevallen geen reden tot bezorgdheid zijn.

“Ik denk dat het belangrijk is om te kijken naar wat de noemer van gevaccineerde mensen is, omdat het zeer waarschijnlijk is – en wat we op zijn minst indirect horen, en we gaan dat zeker bevestigen – dat dat aantal individuen die doorbraakinfecties waren, helemaal niet onverenigbaar is met een 90-plus procent werkzaamheid van het vaccin.

Dus ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken over een verschuiving of verandering in de werkzaamheid van het vaccin”, zei hij.

  Ze hebben een 8 maanden oude baby gevaccineerd met beide doses van het Pfizer-vaccin

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Drie weken na totale opening in Texas: dalende aantallen gevallen, nauwelijks gebruik van ziekenhuizen

Vorig artikelTientallen Denen eisen schadevergoeding voor bijwerkingen van COVID-19 vaccinaties
Volgend artikelOok Noorwegen stopt definitief met experimentele AstraZeneca COVID-vaccins: “Hoger risico geassocieerd met AstraZeneca vaccin dan met COVID-19 ziekte”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in