Een 27-jarige Mexicaanse man in Wisconsin in de VS wordt beschuldigd van moord en haatmisdaad nadat hij opzettelijk een blanke motorrijder heeft gedood omdat hij boos was op het beleid van de president van het land, Donald Trump en de “witte mensen”, meldt NBC26.

Het was op 3 juli dat de 27-jarige Mexicaan Daniel Navarro de 55-jarige Philip Thiessen vermoordde, die zich op zijn motor op een weg in Taycheedah, Wisconsin bevond.

Volgens politieonderzoekers heeft Navarro verklaard dat hij specifiek op zoek was naar het doodrijden van een blanke motorrijder omdat hij gelooft dat de Harley-Davidson-cultuur uit “racisten” bestaat.

De 27-jarige onthield zich bewust van het inrijden op een auto omdat “hij wilde dat de persoon zou sterven en niet verlamd zou raken”.

“Navarro verklaarde dat als Trump en blanke mensen de wereld creëren waarin we leven, dan heeft hij geen andere keuze en moeten mensen sterven”, zegt de aanklacht.

Daarom wordt de moord geclassificeerd als een haatmisdrijf.

Het onderzoek toont ook aan dat het slachtoffer helemaal niet actief was in een “racistische activiteit” maar een voormalige marinier, een politieagent en een “frequente vrijwilliger in een lokale gaarkeuken”, schrijft NBC26.

Somalische tiener die vrouw met metalen staaf sloeg zonder aanklacht vrijgelaten omdat zijn IQ 49 is

Zwaarbewapende "Black Militia" roepen op tot zwarte ethnostaat: "We zullen Texas nemen"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here