Libië is het belangrijkste vertrekpunt voor duizenden Afrikaanse migranten die elk jaar proberen Europa illegaal binnen te komen via de Middellandse Zee, waardoor Europese landen gedwongen worden aanzienlijke resources uit te geven om te beslissen wie ze moeten toelaten en wie ze moeten terugsturen. Maar nu is Libië zelf degene die hen terugstuurt.

Zondag hebben de autoriteiten in de oostelijke regio van Libië aangekondigd dat ze 236 illegale Afrikaanse migranten hebben teruggestuurd naar hun land van herkomst, volgens een verslag van Xinhuanet. In de mededeling, die werd afgegeven door het Libische Departement voor de Bestrijding van Illegale Immigratie, stond dat het bevel tot hun uitzetting was gegeven door het Opperbevelhebber van het Leger samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Foto: Overzicht op de oostelijke districten in Tripoli, Libië © Tadmouri / Wikimedia (GNU)

De migranten werden teruggestuurd naar Tsjaad, Ethiopiie, Ghana, Mali, Nigeria en Soedan. De mededeling vermeldt dat de gedeporteerden zes vrouwen en een kind omvatten.

Volgens de International Organization for Migration (IOM) herbergt Libië momenteel naar schatting ongeveer 650.000 illegale migranten – waaronder meer dan 6.000 vrouwen en kinderen – in zijn detentiecentra. De IOM beschouwt Libië als een onveilige vestigingsplaats voor migranten vanwege de voortdurende burgeroorlog in het land.

Vorige week verklaarde de Libische regering in Tripoli – dat nog steeds door de Verenigde Naties wordt erkend als de officiële regering van Libië – haar zeehavens onveilig vanwege de gevechten, en verklaarde dat ze de terugkeer van migranten die op de Middellandse Zee zijn gestopt en naar Libisch grondgebied zijn teruggestuurd, niet zou toestaan, volgens een rapportage van The Guardian. Dit volgde op een besluit van de Italiaanse regering om haar eigen zeehavens onveilig te verklaren als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) aldaar.

Libië: Strandfeesten voor het aan boord gaan van de boten naar Italië

Op vrijdagochtend is een groep van 277 migranten die in de hoofdhaven van Tripoli werden vastgehouden, nadat ze door de Libische kustwacht naar Libië waren teruggebracht, de faciliteit ontvlucht vanwege beschietingen. Ongeveer 200 van hen werden later door de politie gelokaliseerd en opgesloten in detentiecentra.

Vorig artikel200.000 mensen in de Balkan willen naar Duitsland
Volgend artikelOntluisterende documentaire traceert de oorsprong van het Chinese COVID-19 virus
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. Ik kan dit bericht nauwelijks geloven ! De reden ? ………..ik zie en/of hoor het linkse schorem hierover niet klagen en ze houden niet eens demonstraties tegen Libië, ook worden er niet eens winkels geplunderd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in