Het Russische leger zet zijn effectieve massale precisieaanvallen op de militaire faciliteiten van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) voort. In de laatste dagen van mei onthulden functionarissen uit Moskou de tussentijdse resultaten van de lopende militaire operaties en verklaarden zij de ware reden achter de recente pogingen van Kiev om aanvallen op Russisch grondgebied uit te voeren die geen militaire doelen hebben, maar bedoeld zijn om de Oekraïense verliezen voor het publiek te verbergen, bericht Southfront.

In zijn commentaar op de aanval van gisteren door Oekraïense UAV’s in Moskou onthulde de Russische president Vladimir Poetin dat Russische troepen twee dagen geleden het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne (GUR) hebben aangevallen. Als reactie daarop richtte Kiev zich op Russische burgers in Moskou.

“In reactie daarop heeft het regime in Kiev, zoals u weet, een ander pad gekozen. De weg van pogingen om Rusland te intimideren, Russische burgers te intimideren en aanvallen op woongebouwen,” zei de president.

Dit is een duidelijk teken van terroristische activiteiten, voegde hij eraan toe. Volgens Poetin zijn de recente drone-aanvallen “pogingen om een reactie van Moskou uit te lokken”, Kiev provoceert het tot een “lik-op-stuk-response.”

De aanval op het hoofdkwartier van de GUR wordt bevestigd door de beelden uit Kiev. Het verkeer werd geblokkeerd op de Havana brug die het Rybalsky eiland, waar het hoofdkwartier van de inlichtingendienst is gevestigd, verbindt met Podol. Een dag eerder werd de Russische aanval in het gebied gemeld, maar Oekraïense functionarissen bevestigden dit niet.

Ondertussen hield de Russische minister van Defensie, generaal van het leger Sergei Shoigu, de conferentie met de leiding van de strijdkrachten van de Russische Federatie. Hij sprak over de resultaten van de militaire operatie in Oekraïne in mei 2023. De belangrijkste conclusies waren onder meer:

 • Het Russische leger heeft nog een Patriot luchtverdedigingssysteem in Kiev geraakt;
 • In de afgelopen maand verloor de AFU meer dan 16 duizend militairen, 16 vliegtuigen, vijf helikopters, 466 UAV’s en meer dan 400 tanks;
 • Russische troepen onderschepten in een maand tijd 29 Storm Shadow langeafstandskruisraketten;
 • Daarnaast werden 196 HIMARS-raketten en 16 HARM-raketten onderschept;
 • “Westerse curatoren” eisen van Kiev een tegenoffensief, ondanks de zware verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne;
 • De strijdkrachten van de Russische Federatie volgen de wegen voor de levering van westerse wapens aan Oekraïne en vallen deze aan;
 • Grote westerse wapendepots in Khmelnitsky, Ternopol en Mykolaiv zijn de afgelopen dagen vernietigd.
  Handel in menselijke organen en kinderprostitutie in Oekraïne: Kan het alleen Rusland's Maria Zakharova nog iets schelen?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De NAVO is in paniek nadat Ruslands Kinzhal hypersonische raketten de Patriotten van Kiev hebben vernietigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oplossing voor massale illegale immigratie – massale legale deportatie
Volgend artikelVerliest de VS de controle over Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Mooi, blijkbaar gaan de fluwelen handschoen even uit om dat ze een beetje op het moment niet lekker zitten, géén woord in de gekochte media hierover, man man man wat wordt het volk besodemieterd, hoppa de pensioenen waar sommige mensen 40 jaar of langer voor hebben gewerkt en keurig hun premies betaald hebben die worden gebruikt om de meer dan een eeuw durende verborgen strijd op de achtergond om moedertje Rusland op te delen en leeg te roven, wie precies achter deze tering ellende zitten, dat weet alleen goed geïnformeerde mensen.

  Emotioneel gejank daar schieten we niets mee op.

 2. Off topic

  Erik Akerboom vindt “ons” reguurders extremisten en een gevaar voor de samenleving.

  Europarlementariër zet AIVD-baas op zijn plek: ‘We glijden af naar een totalitaire dictatuur’

  In een filmpje op social media vertelt directeur-generaal van de AIVD Erik Akerboom over de ‘dreiging’ die uitgaat van anti-institutioneel extremisme.

  https://twitter.com/AIVD/status/1661713199404666880?s=20

  “We zien een beweging die gelooft dat er internationaal en in Nederland een ‘kwaadaardige elite’ aan de macht is die met een geheime agenda de bevolking zou willen onderdrukken of zelfs vermoorden,” aldus Akerboom.

  “De overheid, wetenschap, rechtspraak of journalistiek worden in dat wereldbeeld neergezet als vijand,” vervolgt hij. De gevolgen daarvan kunnen volgens Akerboom zijn: verlies van vertrouwen in elkaar, intimidatie en geweld.

  https://www.ninefornews.nl/europarlementarier-zet-aivd-baas-op-zijn-plek-we-glijden-af-naar-een-totalitaire-dictatuur/

 3. Beste Adriaan,
  Natuurlijk zegt Akerboom dit, hij mag/moet dat zeggen van zijn meesters om uit hun ruif te moge vreten.
  Niet alleen Akerboom is bang om z’n baantje te verliezen, er zijn nog zat anderen die de handen die hun voeden niet zullen bijten.
  Hoe zeiden ze dat ook alweer destijds in Duitsland?” erst kommt das fressen und dan die moral”.
  Er zijn vele die hun kinderen of hun moeder zouden verkopen voor extra welvaart te verkrijgen.
  Jammer dat ze niet beseffen dat ze uiteindelijk de gevolgen zullen moeten krijgen van hun gemaakte keuzes.
  Of men er nu in gelooft of niet, Karma zal voor iedereen van toepassing zijn, zowel in het goede als het slechte.
  Helaas komt dat Karma niet op momenten dat wij dat graag zouden willen.
  Geduld is een schone zaak.

  • Ja.
   Precies!!
   Zaaien en oogsten.
   Karma, zoals dat genoemd wordt, bestaat in een bepaalde vorm.
   Wellicht Gods oordeel, iedergeval zal waarheid en recht zegevieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in