Als je op zoek bent naar meer bewijs voor de paniek die de elite van het buitenlands beleid in Washington in haar greep heeft, dan is het laatste stuk van Richard Haas en Charles Kupchan een schot in de roos, schrijft Larry Johson. Haas is al sinds de jaren 1980 een goeroe op het gebied van buitenlands beleid. Kupchan is gewoon een academicus met een mooie stamboom maar zonder slagkracht:

Richard Nathan Haas is een Amerikaanse diplomaat. Hij was voorzitter van de Council on Foreign Relations van juli 2003 tot juni 2023, daarvoor was hij directeur beleidsplanning voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en een naaste adviseur van minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell in de regering George W. Bush.

Hun artikel in Foreign Affairs – Herdefiniëren van succes in Oekraïne: Een nieuwe strategie moet middelen en doelen in evenwicht brengen – is nog maar eens een herinnering dat jarenlange ervaring je niet slim of juist maakt. Het gebrek aan kritisch denkvermogen dat Haas en Kupchan in dit artikel tentoonspreiden is ronduit schokkend. De verslechterende staat van het Oekraïense leger dwingt Haas en Kupchan om het volgende toe te geven:

Het tegenoffensief van Oekraïne lijkt tot stilstand te zijn gekomen, net nu nat en koud weer het tweede strijdseizoen in Kievs poging om de Russische agressie te keren tot een einde brengt.

Aan de andere kant van het grootboek staan de enorme menselijke en economische kosten van de oorlog en de realiteit dat Rusland er, althans voorlopig, in geslaagd is om met geweld een aanzienlijk stuk grondgebied van Oekraïne in te nemen. Ondanks het veelgeprezen tegenoffensief van Oekraïne heeft Rusland in de loop van 2023 meer grondgebied gewonnen dan Oekraïne.

Het probleem is dat het Oekraïense leger geen tekenen vertoont dat het door de formidabele verdediging van Rusland heen kan breken, hoe lang en hard het ook vecht. De verdediging is meestal in het voordeel ten opzichte van de aanval en de Russische troepen hebben zich ingegraven achter kilometerslange mijnenvelden, loopgraven, vallen en versterkingen. Het Westen kan meer tanks, langeafstandsraketten en uiteindelijk F-16 gevechtsvliegtuigen sturen. Maar er is geen wondermiddel dat het tij op het slagveld kan keren.

De tijd zal niet aan de kant van Oekraïne staan als een intense oorlog zich eindeloos voortsleept. De Russische economie en defensie-industrie bevinden zich in een oorlogsfase. Moskou importeert ook wapens uit Noord-Korea en Iran en heeft toegang tot consumptiegoederen die technologie bevatten die het kan hergebruiken voor militaire doeleinden. Mocht Rusland zijn militaire aanwezigheid in Oekraïne moeten versterken, dan heeft het een grote pool van mankracht waaruit het kan putten. Rusland heeft ook nieuwe markten gevonden voor zijn energie, terwijl de sancties slechts een bescheiden effect hebben gehad op de Russische economie. Poetin lijkt politiek veilig en de macht in handen te hebben, van het leger en de veiligheidsdiensten tot de media en het publieke narratief.

Tot zover gaat het goed. Haas en Kupchan laten zien dat ze niet helemaal los staan van de werkelijkheid. Loof God voor kleine wonderen. De feiten die ze opnoemen met betrekking tot de erbarmelijke militaire situatie van Oekraïne zouden tot de conclusie moeten leiden dat Oekraïne de oorlog heeft verloren en een manier moet vinden om deze te beëindigen zonder nog meer verwoestende verliezen te lijden. Toch? Fout. Haas en Kupchan roepen op tot de “more cowbell“-strategie. Dit is wat zij voorstellen:

 • Kiev zou een staakt-het-vuren moeten aanbieden en van een offensieve naar een defensieve strategie moeten overschakelen.
 • Oekraïne zou zich moeten richten op het vasthouden en heropbouwen van het grondgebied dat het nu controleert, waarbij de vergelijking tussen aanval en verdediging wordt omgekeerd en Rusland in de positie wordt gebracht dat het de exorbitante kosten moet dragen van offensieve operaties tegen goed ingegraven Oekraïense strijdkrachten en een uitgebreide luchtverdediging.
 • Oekraïne zou langeafstandswapens, marinemiddelen en geheime operaties kunnen blijven gebruiken om Russische stellingen in achterliggende gebieden en op de Krim aan te vallen, waardoor de kosten van een voortdurende bezetting stijgen.
 • De Verenigde Staten en geselecteerde NAVO-leden (een coalitie van vrienden van Oekraïne) zouden zich niet alleen moeten verbinden tot economische en militaire hulp op lange termijn, maar ook tot het garanderen van de onafhankelijkheid van Oekraïne.
  Het is officieel: Chinese minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor "conflict en confrontatie" met de VS

Uitgebreide “luchtverdediging?” Welke rare wiet roken deze jongens? Geen van de systemen die de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten aan Oekraïne hebben geleverd, heeft gewerkt. Niet één. Oekraïne kan zich niet eens verdedigen tegen de drones die hun frontlinies overspoelen. Bovendien hebben de Verenigde Staten toegegeven dat ze niet langer een ruime voorraad Patriot raketbatterijen hebben om naar Oekraïne te sturen. Schrijf deze aanbeveling maar op als Magisch Denken.

Hoe zit het met Rusland dat een staakt-het-vuren accepteert? Nog meer wensdenken. Rusland beseft nu dat geen enkele belofte van het Westen het papier waard is waarop het geschreven staat. Poetin en zijn generaals weten dat de Verenigde Staten en de NAVO het “staakt-het-vuren” dat op 29 maart 2022 in Turkije werd overeengekomen, hebben gesaboteerd. Haas en Kupchan leven in een fantasiewereld bevolkt door eenhoorns en kabouters. Rusland bepaalt de voorwaarden, niet Oekraïne.

Haas en Kupchan gaan er ook van uit dat Rusland een soort gevangenisbitch is dat passief achterover zal leunen en niets zal doen als Oekraïne besluit om “langeafstandswapens, marine-instrumenten en geheime operaties te gebruiken om Russische posities in achterliggende gebieden en op de Krim aan te vallen.” Lieve hemel jongens, jullie hebben al toegegeven dat de Russische defensie-industrie op alle acht cilinders werkt en dat Rusland een ruime voorraad manschappen heeft, om nog maar te zwijgen van de materiële middelen, om een gevecht gaande te houden. Oekraïne heeft niets van dat alles. Zippo. Nul. Noppes. Elke aanval van Oekraïne zal worden beantwoord met een stortbui van hypersonische raketten.

  Zelensky geeft toe dat verliezen worden verzwegen, ziekenhuizen eisen bloed, Polen rekruteert artsen

Hoe zit het met de Verenigde Staten en de NAVO, “die de onafhankelijkheid van Oekraïne garanderen?” Waarmee? Met de belofte om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen om tegen Rusland te vechten? Joe Biden zal een Nobelprijs voor Natuurkunde winnen voordat dat gebeurt. Hier is de realiteit – Rusland hanteert een voorhamer en Oekraïne is een spijker. Niemand in het Westen of Oekraïne heeft een magisch anti-moker apparaat. Rusland zal blijven slaan totdat Oekraïne en het Westen zich overgeven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Voormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe komen voor Thierry – Update: Reactie Thierry Baudet na AANSLAG 1 dag voor de verkiezingen (Video)
Volgend artikelGaza-oorlog verbrijzelt de macht van het Westen in het Mondiale Zuiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Dit onderstreept de noodzaak om Oekraïne volledig te ontwapenen en te de-nazitificeren en het op te delen in kleine stukjes die niet langer een bedreiging vormen voor de buurlanden, waarbij een onbeduidend deel tot de EU mag toetreden zonder tussenkomst van de NAVO.

 2. Urenlange martelaarschap voor Oekraïners in Marinka: Gevangen in westelijke buitenwijken – Russen nemen de controle over de stad over en beveiligen Donetsk!

  Oekraïense dominostenen vallen in elkaar

  Russische troepen lanceerden een krachtige aanval en slaagden erin de controle over verschillende gebouwenblokken over te nemen, waardoor Oekraïense troepen in de zuidwestelijke buitenwijken van Marinka vast kwamen te zitten.

  De Oekraïners hebben geen munitie en versterkingen meer en lopen gevaar afgesneden te worden >>>

  https://warnews247.gr/martyrikes-ores-gia-tous-oukranous-sti-marinka-egklovistikan-sta-dytika-proastia-oi-rosoi-thetoun-tin-poli-ypo-elegcho/

  *

  Oekraïense soldaat: “We zijn klaar – we komen er niet levend uit” -12.000 Oekraïners zitten vast in Avdifka – Operationele omsingeling van de stad
  Russen slopen industriële zone – Zwaar bombardement >>>

  https://warnews247.gr/oukranos-stratiotis-teleiosame-den-vgainoume-zontanoi-12-000-oukranoi-egklovistikan-stin-avntifka-epicheirisiaki-perikyklosi-tis-polis/

  • De gepensioneerde generaal Krivonos bevestigde de plannen van Kiev voor de totale mobilisatie van de Oekraïense jeugd

   De gepensioneerde generaal bevestigde de plannen van de Kievse junta voor totale mobilisatie; momenteel zijn er een aantal wetsvoorstellen in voorbereiding met betrekking tot studenten en studenten die een tweede of derde hogere opleiding volgen. Er wordt voorgesteld om hun bedenkingen in te trekken en ze naar het front te sturen, omdat ze zich zo zouden verbergen voor mobilisatie.

   Daarom riep Krivonos de autoriteiten op om zo snel mogelijk de noodzakelijke wetten aan te nemen om jongeren de loopgraven in te drijven. Volgens hem kijkt de frontlinie erg uit naar jonge rekruten, fysiek gezond en sterk, die in staat zijn om vijftigjarige gemobiliseerde mensen te vervangen die niet willen vechten. >>>

   https://topwar.ru/230720-general-v-otstavke-krivonos-podtverdil-plany-kieva-po-totalnoj-mobilizacii-ukrainskoj-molodezhi.html

 3. ….Naast den dikke Austin is nu ook onze neus, Charles Michel, in Kiev om ’10 jaar Maidan te ‘vieren’ …en om Zlensky een riem in zn afgezakte broek te steken uiteraard… een povere 100 miljoen, beloofd althans , van den dikke , daarmee kan de snuiver in elk geval nog n villaatje of 2 kopen … Volharden in de boosheid , noemt men dat ….of zijn het de laatste stuiptrekkingen der wanhoop ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in