In een interview met de krant “Kyiv Independent” zei de voormalige president van Frankrijk, Francois Hollande, dat de Minsk-akkoorden Rusland op diplomatiek grondgebied hadden gebracht, waardoor het leger van Kiev de tijd kreeg om zich te versterken. Een bekentenis die in tegenspraak is met de vreedzame verklaringen van toen, schrijft Hal Turner.

Terwijl Vladimir Poetin in de Donbass oprukte met de pro-Russische separatisten ( … ) “hebben wij hem ertoe gebracht het Normandische formaat te aanvaarden en naar Minsk te komen voor de onderhandelingen”, aldus Hollande.

De voormalige Franse president sluit zich aan bij Angela Merkel, die op 7 december in een interview in “Die Zeit” zei dat de akkoorden van Minsk “een poging waren om Oekraïne tijd te geven” om zich militair te versterken voor een toekomstige confrontatie met Moskou.

Officieel werden deze akkoorden, ondertekend op 5 september 2014, gesloten met het verklaarde doel de vrede tussen Kiev en de Donbass-republieken te herstellen. Dat conflict heeft tussen 2014 en 2022 bijna 15.000 ( burgers en soldaten ) doden geëist.

Op de vraag of de Minsk-onderhandelingen bedoeld waren om de Russische vooruitgang in Oekraïne te vertragen, antwoordde François Hollande bevestigend: “Ja, Angela Merkel heeft op dit punt gelijk. De Minsk-akkoorden hebben het Russische offensief een tijdlang gestopt. Wat belangrijk was, was hoe het Westen dit uitstel zou gebruiken om elke volgende Russische poging te voorkomen.”

Hollande zegt de versterking van het Oekraïense leger mogelijk te hebben gemaakt, een respijt waarvan het Westen en Kiev lijken te hebben geprofiteerd: “Sinds 2014 heeft Oekraïne zijn militaire capaciteiten versterkt. Het Oekraïense leger is inderdaad totaal anders dan dat van 2014. Ze is beter getraind en beter uitgerust. Het is de verdienste van de Minsk-akkoorden dat ze het Oekraïense leger deze kans hebben gegeven”, zei hij.

  'Wanhoopsdaad': Mogelijke Oekraïense aanval op de Krim "Kan snel uit de hand lopen"

Volgens hem heeft dit laatste ook voorkomen dat het door de separatisten gecontroleerde gebied zich uitbreidde. In de winter van 2015 stonden ze aan de poorten van Marioupol en hadden ze net twee beslissende gevechten gewonnen, waarbij ze de luchthaven van Donetsk en de stad Debaltsevo hadden ingenomen.

François Hollande, die de verdeeldheid binnen de EU en de Duitse dubbelzinnigheid betreurt en weigert de Nord Stream 2 pijpleiding in twijfel te trekken, meldt dat hij voorstander is van maximale sancties en herinnert eraan dat hij zelf in 2014 de verkoop van Mistral schepen aan Rusland had geannuleerd.

In 2022 verdween het vertrouwen tussen Moskou en het Westen. Vreemd genoeg vult François Hollande, die van mening is dat een duurzame oplossing noodzakelijk is voor vrede in Oekraïne, zijn opmerkingen aan door te bevestigen dat “de akkoorden van Minsk kunnen worden gereanimeerd om een juridisch kader tot stand te brengen dat reeds door alle partijen is aanvaard.”

De bekentenis van Angela Merkel riep op 9 december echter al een felle reactie op van de Russische president Vladimir Poetin. Poetin zei: “Vertrouwen is er bijna niet, maar na dergelijke verklaringen rijst de vraag naar het vertrouwen: hoe moet er worden onderhandeld, waarover, en als het mogelijk is om met iemand te onderhandelen, wat zijn dan de garanties?” Poetin zei verder: “Ik hoopte nog steeds dat de andere belanghebbenden in dit proces oprecht met ons waren. Het blijkt dat ook zij ons bedrogen hebben. Het ging er alleen om Oekraïne te versterken met wapens, door het voor te bereiden op vijandelijkheden”, voegde hij eraan toe.

  Als u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens na

Vladimir Poetin schatte vervolgens in dat Moskou, gezien deze nieuwe feiten, zijn militaire operatie in Oekraïne misschien eerder had moeten starten, en benadrukte dat Rusland van zijn kant had gehoopt het conflict in de Donbass via de Minsk-akkoorden te kunnen oplossen.

Analyse en commentaar van Hal Turner

Dus daar heb je het: zowel Angela Merkel van Duitsland, als Francois Hollande van Frankrijk, wisten persoonlijk dat ze de Minsk onderhandelingen bijwoonden als een list, als een misleiding, met het uitdrukkelijke doel om tijd te kopen voor Oekraïne om zich voor te bereiden op … . oorlog met Rusland. De oorlog die nu plaatsvindt.

In februari 2022, toen Rusland eindelijk zijn troepen naar Oekraïne stuurde, veinsden Frankrijk en Duitsland, samen met de Verenigde Staten, afschuw over het feit dat Rusland ten strijde trok, terwijl dat überhaupt het doel was van Duitsland, Frankrijk, en ongetwijfeld ook van de Verenigde Staten en de rest van de NAVO. Hun “schok” dat Rusland zijn leger inzette, was nep. Zij wisten niet alleen dat Rusland militair zou optreden, maar zij waren het ook die het hele toneel daarvoor hadden opgezet!

Naar mijn mening was dit een criminele samenzwering om een oorlog mogelijk te maken.

Sommigen zullen aanvoeren dat zowel Merkel als Hollande soevereine immuniteit genieten. Dat is niet zo. Fraude maakt alles ongeldig, en zowel Merkel als Hollande hebben de volkeren van Europa, Rusland en Amerika opzettelijk en met voorbedachten rade bedrogen, als de kern van hun ontmoetingen in Minsk, Wit-Rusland, in 2014.

Het bedrog van Merkel en Hollande heeft de bevolking van de Verenigde Staten tientallen miljarden dollars gekost aan oorlogssteun voor Oekraïne, heeft Oekraïne honderdduizenden dode soldaten gekost, heeft Rusland tienduizenden dode soldaten gekost en miljarden aan oorlogskosten. De consumenten in zowel Europa als Amerika hebben miljarden meer moeten betalen voor aardgas, olie, benzine en diesel als gevolg van de opgelegde sancties, over een oorlog die zij vanaf het van plan waren!

  Oekraïense frontlinietroepen worden ouder: "Fysiek kan ik dit niet aan"

Ik wil dat Merkel en Hollande strafrechtelijk worden vervolgd voor fraude en criminele samenzwering om een oorlog mogelijk te maken. En als zo’n vervolging plaatsvindt, zal het interessant zijn om uit te zoeken welke rol toenmalig VS-president Barack Obama in deze fraude heeft gespeeld. Het lijkt mij dat Frankrijk noch Duitsland dergelijke acties zouden hebben ondernomen zonder de uitdrukkelijke goedkeuring van de Verenigde Staten.

Merkel, Hollande, en waarschijnlijk Barack Obama, horen voor de rest van hun leven in de gevangenis omdat de oorlog die zij opzettelijk hebben gefaciliteerd honderdduizenden mensen heeft gedood, die zij gebruikten als pionnen voor hun “sport der koningen” – oorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Invloedrijke Russische filosoof Alexander Dugin zegt dat Rusland met de oorlog in Oekraïne strijdt tegen “mondiale liberale elites”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland verbiedt gedwongen afname van biometrische gegevens
Volgend artikelPolitici raken in paniek, leugens over vaccins ontmaskerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Merkel en Hollande zijn beiden liegende vrijmetselaars die (meestal) geen functionerend geweten hebben. Ik denk dat de strafvervolging moet worden uitgebreid naar de vrijmetselarij in het algemeen en dat er wederom een verbodvmoet komen op de vrijmetselarij net zoals in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in 1735. Als dat verbod was gehandhaafd voor heel Europa waren er een stuk minder oorlogen geweest.

  • Vanaf de oprichting op 01.05.1776 van de illuminati door Adam Weishaupt & de Rothschilds heeft deze sinistere club de vrijmetselaars wereldwijd geïnfiltreerd en hun eerste proeve was de Franse revolutie van 14.07.1789, die oorspronkelijk stond gepland voor 1785.
   Slechts de vrijmetselaarsgraden 30 t/m 33 zijn op de hoogte van allerlei kennis, die voor het (over)grote publiek verborgen moet blijven.

  • U heeft helemaal gelijk, maar de sekte van de Synagoge van satan (Ap. 2:9, 3:9), zit in alle haarvaten van de samenleving. Overal ter wereld. In NL heerst zij over Justitie en politie, de grote pol. partijen en alle .:. burgemeesters van de belangrijke steden zijn lid van de sekte van ongeveer 4 à 5000 leden. De burgemeesters zijn de maçonnieke poortwachters van het systeem, tegen opstandige burgers. Vwb. WO II, de homo seksuele joodse Churchill, was lid en de handyman van de joodse bankier Roosevelt, die pertinent op de oorlog aanstuurde. Churchill startte de oorlog, met een bombardement in Duitsland, terwijl Hitler ieder conflict met Engeland of FR, wilde voorkomen. Het ging hem om de Sovjet communisten.

 2. Wordt tijd voor volkstribunalen all over Europa waarbij, om te beginnen, al deze mensen publiekelijk worden berecht en ter dood veroordeeld. Daarna …………………daar moet ik nog even over dagdromen😡

 3. “Voormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlog”

  Wordt in de nabije toekomst druk in de EL AL hangar waar de volgetankte vliegtuig(en) klaarstaan om de samenzweerders naar een veilig oord te brengen, zelf vermoed ik naar Denver International Airport dit oversized vliegveld staat ondergronds in verbinding met de Deep Underground Military Bases.

  Francois Hollande en trouwens vele politici die gemeenschappelijk meewerkten aan dit project van Klaus Schwab en henchers knijpen de billen bij elkaar van nerveusiteit of ze wel mee mogen naar Denver, feitelijk herhaalt de geschiedenis zich alleen nu op een veel grotere schaal toen op 13-mei-1940 toen Koningin Wilhelmina de benen nam met het goud uit de Nederlandsche Bank.

  • Beste Adriaan,
   Het lijkt er op dat Merkel en Hollande uit de school klappen als een soort van schuldbekentenis om dat eventueel later te gebruiken als verzachtende omstandigheden bij een eventuele strafzaak.
   Bij het volk dachten ze destijds voornamelijk aan eigen belang…..Nu nog steeds…

   • Tigron december 30, 2022 at 17:07

    Misschien Tigron, er zit wel wat in wat je vermoedt, rekenmaar dat de koffers klaar staan, alleen is te hopen dat in de VS tergelijkertijd een burgeroorlog uitbreekt om die achtelijke democraten uit de weg te ruimen en dat zooitje achter de schermen waarvan de meesten niet vermoeden dat ze bestaan.

    Fijne avond

   • “Verzachtende omstandigheid” ?
    🙂 🙂
    Zoooootttttt
    Dat is puik stratego, ge denkt toch niet dat al die oorlogswetenschappers aan liefdadigheid doen ? 🙂 🙂

 4. Het zal voor Rusland zolangzamerhand wel duidelijk zijn dat er met onze politici gewoon niet te praten valt.
  Er zijn gewoon geen excuses te maken voor een diplomatiek foutje of zo.
  Doelbewust bedrog om hun agenda te pushen ten kosten van wederom miljoenen mensen.
  Maar deze keer hebben ze zich verslikt en de Beer gaat hopelijk eens flink orde op zaken stellen.
  Die tribunalen gaan er nooit komen. We kunnen alleen maar hopen dat die super tanks van de Russen tot
  aan de oceaan door zullen rijden.

 5. Dit is het bewijs dat de oorlog bewust is uitgelokt door bedrog van het westen.

  Het gejank dat Rusland de agressor is , is inmiddels dan ook een bewezen leugen.

 6. De les is dat je NIET meer onderhandelt met de Anglo-Amerikanen die meesters zijn in de kunst van het veinzen en de huichelarij. Belangrijkste is dat de rest van de wereld, die niet betrokken is, hun conclusies trekt, hetzelfde met valuta-reserves te stockeren in Londen en aanvaarden van de Dollar.

 7. Mag ook een ding zeker niet vergeten worden.
  Namelijk in de tijd dat deze zogenaamde Minsk accoorden gesloten werden was Von der Leyen minister van defensie in Duitsland en moet dus zeker op de hoogte zijn geweest van het bedrog van Minsk.
  Iets om over na te denken lijkt me nu de zaken steeds duidelijker worden.

 8. De meeste mensen halen hun schouders op,net zoals de plandemie en gaan door met hun leven.
  Ik geloof idd dat ze dit bewust hebben uitgevoerd,onder l-ij-ding van de VS.
  Wat kunnen we ermee.? Helemaal niks.Er zullen geen tribunalen,veroordelingen of wat komen.
  Zelfs de corruptie in Brussel krijgt al geen aandacht meer.
  Klagen helpt niet,protesteren ook niet.

  • Klopt, en iedereen toestaan cannabis voor jezelf te kweken!!!!! Zonder dat ze je daarvoor 3 maanden je huis flikkeren… De NSB van de gemeentes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in