De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger heeft verklaard dat kunstmatige intelligentie (AI) de mens binnen de komende vijf jaar zal vervangen.

Kissinger, een lid van het globalistische World Economic Forum (WEF), beweert dat de dominantie van AI de “grootste uitdaging” zal zijn waar mensen voor komen te staan, schrijft Frank Bergman.

Volgens een verslag dat op Insider is gepubliceerd, maakte Kissinger deze opmerkingen tijdens een interview met Mathias Döpfner, CEO van Axel Springer.

Het gesprek werd uitgezonden door Welt TV, een dochteronderneming van de Duitse krant Die Welt.

Het potentieel van AI is een belangrijk discussiepunt geweest sinds de lancering van OpenAI’s ChatGPT in november 2022.

Experts hebben erop gewezen dat de meeste witteboordenbanen door AI dreigen te worden vervangen. Vooral werknemers in sectoren zoals technologie, media, recht en klantenservice lopen gevaar.

De 100-jarige Kissinger zei dat hij gelooft dat AI zo dominant zal worden dat mensen uiteindelijk in dienst van machines zouden kunnen komen te staan. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de essentie van deze intelligentie te begrijpen.

Er wordt voorspeld dat de technologie uiteindelijk haar eigen perspectief zal ontwikkelen.

Een dergelijke wending zou er waarschijnlijk toe kunnen leiden dat AI bepaalt dat mensen niet langer nodig zijn.

Kissinger vertelde Döpfner:

“Het is de grote uitdaging van onze toekomst, en op dat niveau is het in het belang van China en andere geavanceerde landen en uiteindelijk alle landen om mee te doen, omdat ze anders in handen zijn van machines die ze niet begrijpen.”

Samen met voormalig Google CEO Eric Schmitt en computerwetenschapper Daniel Huttenlocher is Kissinger co-auteur van “The Age of AI and Our Human Future”.

  Fascisme in de EU

Het boek onderzoekt de potentiële impact van AI op kennis, politiek en de samenleving.

Kissinger werkt momenteel aan een tweede boek over dit onderwerp.

Hij houdt vol dat de grootste bedreiging van de technologie voor de mens ligt in generatieve AI, zoals de algoritmen van ChatGPT.

Zodra ze deze grens overschrijden, vormen ze een bedreiging voor de menselijke individualiteit.

Om dit dreigende probleem aan te pakken, is Kissinger begonnen wetenschappers te mobiliseren om vrijheid en coëxistentie te promoten.

Hij benadrukte dat het van cruciaal belang is om AI te begrijpen.

Zo’n prestatie is nog niet geleverd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De Grote KI-Invasie: Als het genoeg tijd krijgt, zal Kunstmatige Intelligentie elk gebied van ons leven overnemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël zou vernietigd kunnen worden
Volgend artikelBefaamde Covid-vaccin promotor merkt te veel plotselinge sterfgevallen op onder zijn vrienden, “Kampioenen van de wereldgezondheid”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Ik neem helemaal geen pil Ralf, ik sta met verwondering te kijken wat er allemaal om me heen gebeurd. Het probleem is dat Ai bloot legt dat veel mensen overbodig zijn, eigenlijk altijd al geweest. De Romeinen hadden er al last van. Verstikkende regels, bureaucratie en corruptie als gevolg.

  Dat is het probleem van de 8 miljard mensen, niet dat we ze niet kunnen voeden, een leven kunnen geven. Maar wat je met je met ze moet doen als ze zich vervelen. Dan heb je een aardig probleem denk ik. Moet je daarom AI verbieden? De winst is dat je dan de corruptie kwijt bent. Het verlies, durf er niet over na te denken. Maar zo door modderen, kortom bijzondere tijden en we leven erin.

  • @Gijp…

   De mensheid is al duizenden jaren een slavenvolk. Met AI kunnen we bevrijd worden. Niemans is overbodig, zelfs de kwaadaardige mensen zijn nodig. De mensheid is nu nutteloos omdat we tot consumenten zijn gemaakt… nutteloze eters.

   Maar wij zijn verre van nutteloos. We moeten alleen geestelijk worden bevrijd. Mensen moeten ontwaken dat wij scheppers en verzorgers zijn. Wij horen elkaar en de planeet te dienen ipv elkaar en de planeet te gebruiken en non-stop als sprinkhanen te consumeren.

   De mensheid (vooral het westen) is alle contact met haar ware aard verloren. Wij zijn hier op aarde om elkaar en al het leven te dienen en te verzorgen. Wij zijn hier om te realiseren dat het heel simpel is; geef een ander mens/dier wat je zelf ook zou willen ontvangen… liefde en zorg.

   Het leven is heel complex gemaakt omdat de elites psychopatische egoïstische vampiers zijn die ons in een slaven consumptie systeem hebben gestopt om ons en de hele planeet in hun macht te krijgen. Ieder mens op aarde heeft hetzelfde nodig, als we dat aan elkaar geven, dan krijgt iedereen wat hij/zij nodig heeft. Het leven gaat niet om WILLEN en NEMEN, maar om GEVEN en DELEN.

   In de hel die nu aan het ontstaan is gaat iedereen zijn ego verliezen. We gaan realiseren dat we liever in liefde leven dan dat we eindeloos kunnen consumeren.

   Het begint allemaal bij/in onszelf! Als iedereen elkaar dient, dan wordt iedereen bedient.

   • Ik vrees dat de mensheid voor vele generaties een inderdaad ego-loos slavenleven zullen gaan leiden in een non-stop overlevings stand. Doordat dat hele kleine gedeelte van de mensheid dat de slavenhouders zijn ons in die overlevings stand zullen houden kan er geen revolutie komen om het terug te draaien. Eenmaal tot slaaf gedegradeerd zal het heel moeilijk zijn hier weer uit te komen, zie gewoon de geschiedenis, hoe lang heeft de vorige slaven economie bestaan? We zitten er overigns al min of meer in met nog ’n klein beetje vrijheid dat ieder jaar ’n beetje minder wordt, in 2030 is het nul geworden. De vraag is of we het point of no return al bereikt hebben. Ik denk helaas van wel want na 22 November zal er in Nederland niets veranderen. De mensen hebben er geen besef van. Met dank aan de MSM.

    • @Simon…

     Ego loze mensen zijn juist geen slaven. En mensen hangen alles op aan momenten data. Alsof 22 november iets verandert. Alsof de natuurkrachten en het bewustzijn zich houden aan de datum van een verkiezing. Alsof het bewustzijn zich ook maar iets aantrekt van verkiezingsuitslagen of wetboeken. Als het bewustzijn in de mensheid ontwaakt is het klaar, dan doen verkiezingen of wetboeken of verdragen er niks meer toe. De elites zijn al duizenden jaren bezig om de reus van het bewustzijn klein en opgesloten te houden… de kooi is te krap aan het worden en het is een kwestie van tijd voordat het bewustzijn gewoon opstaat alsof de kooi nooit heeft bestaan. Zoals jij nu redeneert, dat is pure angst Simon. Geeft niet, het is ook niet prettig en de kooi wordt krapper en kleiner en benauwder… maar wij zijn een natuurkracht die alleen onder hele grote druk opstaat. En de druk is aan het opbouwen.

     Het hangt niet af van data of verkiezingen of verdragen of wetboeken… het draait allemaal om timing, opbouw en noodzaak. De opbouw is bezig, de noodzaak groeit en de timing komt. We hoeven alleen maar te wachten en de show te kijken. Vrijheid is de natuurlijke staat van alles, dat kan je duizenden jaren onderdrukken, maar er komt een moment dat het onhoudbaar wordt… en dat moment gaan wij meemaken.

  • Gijp, dat met die pillen was een woordspeling, ik zat nog aan de terminator te denken maar daar kon ik even niets mee. ik denk ook dat de soep niet zo heet gegeten word, of dat hoop ik dan maar.
   AI zal, naar mijn mening en gezien de geschiedenis, gebruikt worden tegen ons en niet voor ons. maar we gaan het zien.

 2. Als AI ons gaat vervangen, dan wordt ALLES voor iedereen wereldwijd dus gratis neem ik aan? Dan wordt alles eerlijk verdeeld neem ik aan? Dan vervangt AI ook alle elites neem ik aan?

  Want AI is alleen intelligent als het alle mensen gelijk behandelt en als het bedreigingen voor de planeet en de mensheid signaleert en elimineert. AI moet razendsnel kunnen doorzien dat al het leven op aarde in gevaar is omdat een ienieminie klein groepje psychopaten de gehele planeet gijzelt en alles bewust kapotmaakt om macht te hebben over alles dat leeft. AI zou no-time moeten kunnen doorzien dat de mensheid in basis een brave hond is, maar dat de elites ons valse vechthonden maken. AI moet ook in no-time kunnen berekenen dat de planeet verre van overbevolkt is. AI moet ook in no-time kunnen berekenen dat de vluchtelingenstromen onnodig zijn als de oorlogen worden beëindigd en als mensen lokaal ipv internationaal worden opgevangen. AI kan in no-time ALLES oplossen wat de elites met hun geesteszieke God-complex allemaal veroorzaken om de hele planeet te verwoesten.

  Gijp… dit is jou terrein, hoe gaan we dit in ons voordeel gebruiken? Als AI in de macht van de satanisten is, dan wordt het ons einde. Als AI ten dienste van de mensheid is, dan gaat er een hemel op aarde ontstaan waardoor er de komende 1000jr vrede en harmonie zal zijn omdat de elites alles verliezen en psychopaten helemaal opnieuw moeten beginnen waar ze duizenden en duizenden en duizenden jaren geleden ook zijn begonnen. De great reset kon wel eens een reset van de parasieten worden.

  • Let God sort them out oktober 29, 2023 Bij 10:12

   Hoe gaan we dit ons voordeel gebruiken. Ik heb mijn Ai, werkend. Dus vergeet die link die ik je heb gestuurd. Ik ben in een andere bot verder gaan testen. En gisteren had ik hem werkend. Nu alle data invoeren en morgen heb ik een afspraak met een zakenpartner, niks bijzonders, gewoon altijd een keer per jaar, maar ik ben bang wat hun reactie zal zijn. Morgen weet ik het hahaha.

   En ik weet niet of het ethisch is want ik zou er een complete industrie mee kunnen verwoesten. Maar het gebeurt toch. Dus waarom ik dan niet. De technologie was er al, in de jaren 90 maar die supercomputers die overal worden neergezet, hebben dat veranderd.
   denk aan het Zeewolde schandaal. Waar een superdatacentrum zou komen. Ik kan alleen maar grijzen dat de ambtenaren die daar zo voor waren straks werkloos zijn door Ai, hun pensioen is al van ze gestolen en ze hebben allemaal verplicht de spuit in hun pens. Hoe mooi is dat,
   voor de rest heb ik geen ambtenaren haat hoor…

   Er moet een eind aan het tijdperk psychopaten komen, want ze bouwen niks op, ze maken alleen kapot. Daarin is AI een superwapen voor ons. Kwestie van geduld. AI is ook al in de rechtbank doorgedrongen, misschien was ik wel de eerste. Er gaat veel veranderen dus het wordt een race tegen de klok, kunnen we wo3 stoppen. Ja dat kan heel gemakkelijk. Hoe? Simpel, de psychopaten hun huis uitslepen en berechten, ze hebben een misdaad begaan in de Coronatijd. Waarom het nog niet gebeurd is is me trouwens een raadsel. Tot die tijd verwonder ik me maar en probeer mijn kop boven water te houden, meer kan je niet doen toch?

   • @Gijp…

    Ik heb het vermoeden dat de strijd al lang is geweest. Er is al een AI oorlog geweest en ik heb een onderbuikgevoel dat de goede AI heeft gewonnen en dat wij getuigen zijn van het einde van een de satanische sekte van psychopaten die de mensheid al duizenden overheersen. Mijn gevoel zegt me dat we naar the great awakening kijken, het einde van het psychopaten tijdperk. Al het oude was corrupt en volledig verrot, dus al het oude moet kapot en dat is voor onze ogen aan het gebeuren. Er zijn wereldwijd veel te veel mensen wakker om na de verwoesting van de oude satanische wereld een nieuwe satanische NWO aan de macht te krijgen. Het is voorbij met de elites, game over. Wij kijken naar het einde van hun imperium. Mijn hart zegt me dat ze al verloren hebben en dat ze al opgeruimd zijn en dat wij naar een aantal grote acteurs kijken die het spel uitspelen tot de mensheid ontwaakt.

 3. Ze programmeren AI om op een bepaalde manier te denken, als AI tot alle informatie (goed /slecht of informatie wat niet goed uitkomt), dan zou AI adviseren om een hoop dingen niet te doen omdat dit tegen het welzijn van de gewone burger gaat

  • Ik denk dat artikel het orgineel verhaspeld

   Ze bouwen nu een chatgpt die henri kissinger binnen 5 jaar kan vervangen
   De man was een meester strateeg in zijn tijd en al zo’n 100 oud dus houd het vast niet zo heel veel langer meer uit. En er is enorm veel materiaal van en over hem te vinden dat kunnen ze aan de chatgpt voeren.

   Of het een verbetering is ? We zullen zien ….

 4. Xander oktober 29, 2023 Bij 10:47

  Het is nog veel gekker Xander, het is geen “ze” die dat ding programmeren. Je kan het ding zelf op honderden manieren laten denken. Zet je instellingen te scherp knijpt het ding zichzelf af en weet niks te antwoorden, zet je ze te ruim gaat het ding raaskallen.

  Dus OpenAI ( bedrijf achter chatgtp en die gaat het winnen verwacht ik) heeft zover ik kan zien niet veel geprogrammeerd schutting woorden worden wel bestraft en herkend, want dat is logisch. Het helpt niet mee opbouwen en kost alleen maar extra data. En daar hebben programmeurs een hekel aan.

  Dan komt de mens in beeld, jij en ik. Je gooit weg wat onzin is, en waar de bot het dichts bijzit werk je nog even uit, beetje van mezelf en Maggie en voila, zeg ik tegen de bot schrijf nu een brief op advocaten niveau dan komt die eruit. Zou ik zeggen, schrijf een brief zoals Pietje Bell het zou doen. En 20 seconden later is het gepiept.

  Niet gewoon bij ah, nee gewoon met je creditcard. En het is helemaal niet duur. Dit gaat de wereld veranderen. Trouwens je ziet het al gebeuren. Of het goed of slecht is, dat is een dilemma.

  • Inderdaad gaat dat ding veel veranderen, en sneller dan je denkt, huurcontract opmaken, zo gepiept, rechters advocaten notarissen, zelfs het gehele ambtenaren apparaat is eigenlijk al overbodig, films met acteurs maken, muziek schrijven en produceren, AI kan het, en beter dan mensen ooit zullen kunnen, vooral kantoorbanen zullen getroffen worden, mensen die onderhoud plegen hebben in eerste instantie minder last.

 5. Het kan me geen reet schelen wat die oude mannen vertellen. Kijk naar die foto boven het artikel! Ik weiger om bang te zijn voor die in elkaar gezakte ouwe knarren, daar ben ik te trots voor. Ik zie wel wat de toekomst brengt, ik blijf weigeren als ik iets niet wil en laat me niet bang maken.

  • 👍👍😂😂😂😂super Sandra ❗️
   Follow your guts! Inderdaad, deze oude hengst van de US is niet te vertrouwen. Ik heb AI grondig getest en elke niet complexe berekening die ik op het ding loslaat, draait die in de soep. Verder een handige tool ! Ik werk met een onbetaalde versie, leuk voor structuurtjes, feitjes, maar op diverse punten ingesnoerd door de paradigma’s van die de programmeurs hebben opgelegd gekregen, dus dat zegt al veel!❗️Niet daar daar de vele zieke geesten die de wereld kent niet een killing robot van kan maken. Dat zou wettelijk moeten worden geëlimineerd maar ik zie dat nu niet gebeuren met o.a. Black Rock aan de investment helm. We zullen dus eerst al die grote investment bedrijven moeten nationaliseren, en 99.9% van de politiek nu moeten opsluiten. Mogelijk dat ik er een paar procent naast zit in sommige landen.

   • Donnish,

    Als berekeningen in de soep draaien kan het ook zijn dat het ding je niet begrijpt. Stel de vraag eens anders of vraag of de not je begrijpt en dan krijg je een terug koppeling. Dan moet berekeningen volgens mij lukken

 6. Het is hetzelfde als b.v. atoom energie: je kunt het ten goede of ten slechte gebruiken. AI kan dat ook, uiteraard zal AI vooral voor het slechte gebruikt worden, dat wordt het nu al in de psychologische oorlogsvoering tegen de mensheid (via de MSM) en ook al in reclames en trucjes van grote spelers. Het is een teruggekoppeld systeem dat stuurt naar maximale opbrengst voor degene die aan de knoppen zitten. Zie b.v. deze lezing: https://videowaarheid.nl/video/science-summit-patrick-savalle-2-juli-2023/

 7. Die Automatische intelligentie geldt alleen maar voor de gevaccineerde medemens. Het zogenaamde vaccin bevat de nodige Nano-partikels/grafeenoxide die zelfs onze bloed-hersenbarrière heeft gepasseerd waardoor deze cocktail als stroomgeleider fungeert en daardoor besturing materiaal voor Ai via 5G.
  De ongevaccineerden zijn daar voorlopig van vrij gehouden, echter via voedsel, chem trails en drinkwater gaat daar verandering in komen.

 8. Honderd jaar en al héél lang een gore manipulator uit het wereldje van de deep state.
  Vraag me af hoeveel kinderen er zijn geslacht voor zijn adenochroom-behoefte. Zoveel energie in zoveel smerigheid…….die energie moet érgens van daan komen.

  En die robotkul…….het zal allemaal wel. Uit zielloze dingen komt zielloze rotzooi. Kijk maar bij de Action. Het schóólvoorbeeld van zielloze massaproductie.

  En ja…….ik restaureer mijn hele leven al mooie dingen…….met goed gereedschap. Heb die die hele flauwekul van die bots niet nodig. Met een telefoon kun je bellen en hier je woede spuien, en die computer is handig voor Marktplaats. Veel meer doe ik er niet mee.

  Gereedschap…..meer is het niet…..! …..dat moet je uiteindelijk op de juiste manier leren hanteren, en ik krijg er toch echt geen Loewie Katorze stoeltje mee opgeknapt…….geen boom mee geplant…….geen aardappel geschild.

  Het zal allemaal wel met die robots. Er worden al complète huizen mee geprint. Even zielloos als de printer. Even zielloos als de ontwerper. Even zielloos als de bewoner……en ja……die zullen wel mee gaan in Orwell’s 1984…….in Bordewijk’s Blokken……in de Brave New World.

  Dat is een mensensoort waar geen contact meer mee te krijgen is. Die leven ècht in een andere dimensie. Die verstaan mij niet…….letterlijk…….zo diep in slaap en een zó dik bord voor die kop dat ze niet meer te bereiken zijn.

  De aardbol is energetisch al in de 5e dimensie. Ben inmiddels nergens meer van overtuigd, want niets is wat het lijkt, en ben alleen nog maar geneigd om af te maken waar ik voor gekomen ben.

  Daar heb ik die robots en die computers niet voor nodig.

  • Daar heb ik die robots en die computers niet voor nodig.

   U woont nog gezegend op het platteland zeker, wacht maar tot de eerste windmolen zich op gaat dringen, geluidsoverlast, slagschaduw, trillingen. Of een enorm bouwproject. Ze komen ook naar u, reken er maar op.

   Dan zal je ze nodig hebben of naar een advocaat moeten rennen en die maakt zijn brieven inmiddels ook met chatgtp voor € 300,00 per uur.
   Ze schaffen zich vanzelf af. Alleen mensen die elkaar in de ogen moeten kijken en moeten samenwerken. Die overleven. De rest is eraan.

   • Gijp ……kerel……dat samenwerken is nou precies wat ik aan het doen ben. Daar heb ik geen advocatentuig met chatgtp-brieven voor nodig……en die zal ik zéker niet helpen, met wat dan ook. Die mogen eerst een vak gaan leren…… beginnen als krullenjong. Die doen er p.d. niet toe.

    Maar welk een loodzware doemnis ben je nou toch aan het afroepen over de wereld. Het zegt niets over mij. En ja, ik woon leuk in een dorp op het platteland. Dát zegt wèl iets over mij. Wat ik doe en wat ik laat ook. Zo zitten er hier een heleboel, met de bereidheid om samen te werken. Dat gebeurt ook, en ik maak daar onderdeel van uit.
    Dat soort beweging is op meer plaatsen gaande. Wederzijdse diensten en een eigen munt waar de stasi geen greep op heeft. Kwestie van vertrouwen.

    Daar komt bij dat het oude aan het instorten is. Dat er iets nieuws komt staat voor mij vast, en daar is deze staat met al zijn overbetaalde tuig, wat veel kennis heeft van wetten en niets weet van recht, nou letterlijk doodsbang voor. Volledig afhankelijk van dat volk wat ze zo verachtelijk vinden. Want iets beters dan intimideren hebben ze niet in huis.

    Veel mensen zijn het gelul zat, Gijp. Praatjes vullen geen gaatjes. Angst zaaien levert niets op. Tuig wordt vriendelijk doch nogal dringend verzocht terug te gaan naar waar ze vandaan komen. Soms is overtuigen nodig .
    We zorgen hier voor elkaar Gijp.
    Daar hebben we geen chatgtp voor nodig……op zijn best misschien wat handige info. Daar is dat goed voor. Kennis delen.
    Maar dat chatgtp bepaalt mijn leven niet.

    • Mij leven ook niet, maar ik ben ook niet naïef. Dat ding gaat de wereld veranderen of we het willen of niet. De geest is uit de fles en die krijg je er nooit meer in. Of je moet de datacenters zonder stroom of water zetten. Is een keuze. Van mij mag het, maar eerst de psychopaten ermee opjagen. Hun macht is voorlopig gebroken. Daarom willen ze wo3 in chaos gedijen ze. Altijd werken die honden met overmacht en dat is voorbij. Net als op het schoolplein. Recht van de sterkste maar nu komt de tijd van de slimmen

     • Weet je Gijp……Chatgtp is precies zo goed of slecht als de handen die het hanteren.

      Daarom heet het bij mij gereedschap…….en als jij daarmee die aan schoften op stang krijgt ….graag. Ik sta naast je.

 9. Figuren zoals Kissinger en Swab die menen dat machines op een hoger plan staan dan mensen zijn zo gewetenloos en onmenselijk dat ze de doodstraf verdienen. Zoals de mens nooit God kan overklassen kan de machine nooit zijn ontwerper doen verdwijnen. Al diegenen die verkondigen dat mensen overbodig worden zouden het goede voorbeeld moeten geven en de hand aan zichzelf moeten slaan. Dat geld ook voor al die oorlogshitsers die vele soldaten opofferen maar zelf achter de schermen willen blijven. En wat te denken van al diegenen die – de spuit – promoten. Geloof maar niet dat ze zelf een zo’n prik willen hebben.

 10. “Zodra ze deze grens overschrijden, vormen ze een bedreiging voor de menselijke individualiteit.,”

  Nou die grens is gelukkig nog niet bereikt getuige deze vraag die ik aan ChatGPT heb gesteld.

  Theo Kainos
  Als je programmeurs iets over het hoofd hebben gezien kun je dan zelf je programma veranderen?

  ChatGPT
  Nee, als ChatGPT heb ik geen directe mogelijkheid om programma’s te wijzigen. Mijn vermogen beperkt zich tot het genereren van tekstgebaseerde reacties op basis van de input die ik ontvang. Het aanpassen van programma’s vereist technische kennis en toegang tot de broncode, wat buiten mijn huidige capaciteiten valt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in