De explosie van gisteren in het trappenhuis van een flatgebouw in Uppsala is vermoedelijk bedoeld voor een politiemedewerker. Dit wordt verklaard door Magnus Jansson Klarin, perswoordvoerder bij RLC Mitt.

Net voor 6 uur op zaterdagochtend werd Uppsala gewekt door een explosie. De knal kwam van een trap naar een appartementsgebouw in het Sala district. Een grote politieoperatie werd gestart toen de alarmen binnenstroomden, meldt Samhällsnytt.

“Verschillende mensen belden over een luide knal. Ter plaatse kon men bevestigen dat er een of andere vorm van ontploffing in een trappenhuis had plaatsgevonden”, zegt Jansson Klarin.

Het gebied werd afgesperd en de explosievendienst werd ingeschakeld om een technisch onderzoek uit te voeren. De politie besloot ook een zogeheten “särskild händelse”, speciale gebeurtenis, uit te roepen om meer resources beschikbaar te krijgen.

Gewekt door een metaalachtig geluid

Een van degenen die 112 alarmeerden, was Ingrid Björnlund.

“Ik werd wakker door een metaalachtig geluid en de tweede daarop klonk het alsof er iets ontplofte”, vertelt ze SVT.

Ingrid Björnlund beschrijft Sala als een zeer rustig gebied. Ze voelt zich erg ongemakkelijk bij wat er is gebeurd en zegt dat het haar “meer bewust heeft gemaakt van de problemen die er zijn”. [Goh, het zal niet, moet eerst voor hun eigen deur gebeuren voordat de sheeple wakker wordt, red.]

“Een aanval op de gehele politie-instantie en de juridische gemeenschap”

De wegversperringen werden later in de middag opgeheven en de explosievendienst kon vaststellen dat het een handgranaat was die in het trappenhuis tot ontploffing was gebracht. De politie vermoedt dat de misdaad gericht was tegen een politiemedewerker die op het adres woont.

  Moslimmigranten maken Zweden bang met Coronahoest

Volgens regionale politiechef Ulf Johansson is de aanslag te wijten aan het feit dat de politie al enige tijd hard werkt tegen de zware georganiseerde misdaad.

“We voeren lange tijd een hoge druk op de criminelen uit, die zich nu weer op een volstrekt verwerpelijke manier manifesteert”, zegt hij in een persbericht waar ook de nationale politiechef het woord voert.

“Ik word zowel verontrust als boos als ik hoor dat een van onze medewerkers in de politieregio Mitt, samen met de bewoners van het pand, aan deze daad is onderworpen”, zegt de nationale politiechef Anders Thornberg.

Hij zegt verder dat als de aanval gericht is op “de politie in hun professionele rol, het een aanval is op de hele politie-instantie en de juridische gemeenschap, en dat zullen we nooit accepteren”.

Minister van Binnenlandse Zaken Mikael Damberg heeft ook commentaar geleverd op de aanval en beweert dat de politie “geen millimeter zal wijken”, aldus Aftonbladet.

De daders vluchtten op een brommer

Gelukkig is er geen melding gemaakt van lichamelijk letsel. De explosie heeft echter wel materiële schade aangericht. Volgens de berichtgeving zijn de twee daders na de granaataanval op een scooter op de vlucht geslagen.

Er is een groot aantal getuigen gehoord, maar er is niemand gearresteerd voor de misdaad.

Zweedse premier geeft de schuld van het geweld aan de autochtone Zweden: ze grijpen niet in

Vorig artikelFrankrijk: reeds 150 districten bezet door islamieten
Volgend artikelLombardije overspoeld door buitenlandse criminelen: ze verkrachten, stelen en vermoorden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Als de Zweden niet snel ALLE Islamieten met hun klos buiten gooien, dan kunnen we Zweden gerust als verloren beschouwen voor Europa!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in