Zweedse procureur: Buitenlandse clans frauderen 50 procent van alle betaalde sociale vergoedingen

0
411

De georganiseerde welzijn fraude van het illegale gebruik van de Zweedse sociale systemen door buitenlandse clans om toegang te krijgen tot Zweeds belastinggeld is enorm, schrijft onderzoeksrechter Björn Rosenlöf in het dagblad Expressen. Alleen al de fraude in bijstandsvoorzieningen is waarschijnlijk minstens 50 procent van alle betalingen.

In de links-liberale krant Expressen schrijft procureur Björn Rosenlöf dat de economische criminaliteit van de buitenlandse clans in Zweden de hele wereld bedreigt.

Gewelds- en drugsmisdaden in het land zijn het ergste, benadrukt hij. Maar nog meer clans richten zich op economische criminaliteit die de maatschappelijke economie zou kunnen laten zinken.

Het verbaast hem dat het bestaan ​​van de clans tot nu toe nog niet ter discussie is gesteld. In zijn functie als officier van justitie heeft Rosenlöf gezien hoe de clans sinds 2003 het Zweedse sociale welvaartssysteem misbruiken.

In de loop der jaren heb ik gezien hoe vaak het is dat verschillende familieopstellingen, die we clans kunnen noemen, beslag leggen op openbare middelen, overheidsgeld, door middel van georganiseerde economische misdaad. Dit is niets nieuws, schrijft hij in zijn artikel.

Maar slechts een fractie van de misdaden wordt onderzocht, meldt Fria Tider.

Bedrog komt vooral voor in de sociale hulpverlening, waar hij zelf onderzoek naar heeft gedaan.

Er zijn bedrijven die in principe alleen maar frauderen en een omzet van tientallen miljoenen euro hebben. Een dergelijk bedrijf, dat volgens Rosenlöf door een buitenlandse familie werd gerund, had in een jaar tijd een omzet van 8 miljoen euro. Tegelijkertijd verbleven de verantwoordelijken en hun assistenten in hun herkomstland.

Moslims regeren over de Zweedse vrijheid van meningsuiting - islamkritische demonstratie door politie gecanceld

In totaal gaat het om gigantische bedragen, die met het belastinggeld van de Zweden worden gefinancierd.

Na mijn gesprekken met Försäkringskassan – de Zweedse sociale verzekeringsmaatschappij – en rekening houdend met wat ik zelf als aanklager heb meegemaakt, zou ik zeer verbaasd zijn als het bedrog minder dan 50 procent van alle betaalde sociale hulpvergoedingen bedraagt, schrijft hij op expressen.

Bashiri, 29 jaar, heeft onafgebroken verkracht sinds hij naar Zweden kwam – aanklager: “Ik wil hem uitwijzen, maar het is niet mogelijk”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here