Lombardije overspoeld door buitenlandse criminelen: ze verkrachten, stelen en vermoorden

0
1236
Misdaad in Lombardije - Misdrijven: Seksueel geweld / Overval / Diefstal / Zakkenrollerij / Fraude / Inbraak / Autodiefstal / Heling - Andere kolomtitels: Totaal / Buitenlanders / Aandeel buitenlanders - Grafiek: VoxNews

“In Lombardije groeit de aanwezigheid van groepen buitenlanders op het gebied van de georganiseerde misdaad. De regio is nu een strategisch kruispunt voor criminele stromen, een centrale plaats voor de beworteling en ontwikkeling van groepen die betrokken zijn bij illegale activiteiten”.

Dit werd verklaard door Roberto Nicolini van het Observatorium voor Georganiseerde Criminaliteit van de Universiteit van Milaan (Cross-UniMi), die de resultaten van het onderzoek naar “‘Monitoring van de aanwezigheid van de maffia in Lombardije” presenteerde tijdens een hoorzitting in de Speciale Commissie tegen de maffia in Palazzo Pirelli, de zetel van de regionale regering. De belangrijkste actieterreinen van deze groepen zijn drugshandel en prostitutie, waarbij de eerste de belangrijkste en meest winstgevende activiteit is, schrijft Unsermitteleuropa.

De regio Milaan is het gebied met de grootste aanwezigheid en geweld, vervolgens de provincies Bergamo en Brescia en, in mindere mate, de gebieden Lodi, Sondrio, Mantova en Cremona.

Met name Albanese groepen domineren onder buitenlandse criminele organisaties, nadat ze de afgelopen decennia een “promotie” hebben doorgemaakt van koeriers naar groothandelaren. Ook de Afrikaanse organisaties zijn sterk en hebben wortel geschoten, vooral in de zogeheten “drugstruiken”.

Ook de activiteiten van Chinese groepen en Zuid-Amerikaanse jeugdbendes die bekend staan als Pandilla’s en die steeds meer deel uitmaken van de drugshandel, nemen toe.

Weerzinwekkend – Noord-Afrikanen schoppen en slaan geestelijk gehandicapte Italiaan

Italiaanse meisjes als lokvogels voor illegale immigranten: "Ze wachten op je..."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here