Het beeld "Door werk aan het werk" op de IJzerplein in Gotenburg © Raphael Saulus / Wikimedia (CC0 1.0)

Het IJzerplein in Gotenburg wordt nu zodanig door criminelen geteisterd dat de politie zich gedwongen voelt om het publiek te waarschuwen om zich niet eenzaam in de buurt van het IJzerplein te begeven.

Migrantenbendecriminelen hebben hun criminele activiteiten vanuit andere stadsdelen naar het IJzerplein verplaatst en nu maken overvallen en drugshandel ook hier deel uit van het dagelijks leven. De situatie is zo slecht dat het publiek wordt gewaarschuwd.

“Je moet hier niet alleen zijn, en niet onder invloed van alcohol, want dan word je een gemakkelijk misdaadslachtoffer”, zegt politieagente Ola Skogsberg, tegen de Zweedse staatszender Sverige Radio.

Aan de noordkant van het plein is het buurthuis. De mensen kunnen daar dus niet meer alleen naartoe zonder het risico te lopen te worden beroofd, volgens de politie, die de taak heeft om criminaliteit te stoppen en het publiek te beschermen.

Politiechef probeert de verklaring af te zwakken

Teodor Smedius, lokale politiechef in de stadsregio, zegt dat hij geen commentaar wil geven op de verklaring van Skogsberg, maar probeert het toch af te zwakken in een commentaar aan de krant Göteborg Post.

“We hebben niet het beeld dat het gevaarlijk is om op het IJzerplein te zijn, maar wat we zien is een lichte toename van het aantal overvallen daar in de omgeving de laatste tijd”, zegt hij tegen de krant.

Volgens Smedius is het aantal overvallen in het centrum van Göteborg over het algemeen niet toegenomen. De toename rond het IJzerplein is volgens hem eerder te wijten aan criminelen die hun activiteiten hebben verplaatst vanuit het Brunnspark en rond de winkelstraat Avenyn, waar de politie het afgelopen half jaar intensiever heeft gewerkt.

  Covid-vaccine kan slechts drie maanden immuniteit bieden

Er kan echter genoteerd worden dat, in tegenstelling tot wat Smedius zegt, de Göteborg Post vorige maand meldde dat de overvallen in Göteborg in vergelijking met vorig jaar zijn toegenomen. Dit is gebeurd ondanks de aanhoudende pandemie, die ertoe heeft geleid dat er minder mensen op straat zijn dan gewoonlijk.

Volgens Smedius zijn het echter vooral de criminelen zelf die getroffen worden door de toegenomen criminaliteit. Drugsdealers beroven vaak hun klanten en omgekeerd, zegt hij.

Het advies van de politiechef aan degenen die zich zorgen maken: vermijd criminaliteit

“De belangrijkste maatregel die je kunt nemen om je veiliger te voelen is om niet betrokken te zijn bij drugshandel. We zien een sterk verband tussen de betrokkenen en de overvallen”, zegt hij.

Smedius waarschuwt ook voor het nemen van een zwarte taxi en voegt een waarschuwing toe dat “men moet nadenken voordat men laat in de nacht naar buiten gaat”.

Op de Olof Palme plek, het deel van het IJzerplein genoemd naar de in 1986 vermoorde sociaal-democratische partijleider en premier, staat het beeld “Door werk aan het werk”. Op een plaquette staat de inscriptie: “Ter nagedachtenis aan hen die vochten voor brood, gerechtigheid en vrijheid. Wat zij wonnen, hebben wij geërfd. De erfenis verplicht”.

In 1975 ondertekende Palme het besluit dat Zweden moest worden omgevormd tot een multiculturele samenleving (wetsvoorstel 1975: 26). De inscriptie kan dienen als een herinnering, niet alleen voor degenen die nu worden aangespoord om zich niet eenzaam in de buurt van het plein te begeven, maar ook voor de politie en de politici die de situatie op het plein tolereren, schrijft Samhällsnytt.

Moslim partijleider belooft een “gewelddadige burgeroorlog” te beginnen als de Zweden Democraten de verkiezingen wint

Vorig artikelLinksen: een afvallig soort
Volgend artikel“Great Reset” zal de wereld na Corona meer politiek correct maken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in