Zwarte invasie op de Canarische Eilanden

3
1816
Screenshot YouTube

Ongeveer 40 boten met meer dan 1000 Afrikaanse asielzoekers zijn in minder dan twee dagen op de Canarische Eilanden aangeland.

Alleen al op vrijdag kwamen meer dan 700 asielzoekers aan in 22 volgeladen boten, meldt de plaatselijke krant La Provincia. Dit is het hoogste aantal aankomsten in één dag sinds 2006. In dat jaar vertrokken in totaal meer dan 31.000 Afrikaanse migranten naar de Spaanse eilanden, in de hoop verder te kunnen oprukken naar de EU.

Toevallig bezocht de Spaanse minister van Migratie, José Luis Escrivá, de Canarische Eilanden op hetzelfde moment dat het extreem hoge aantal asielzoekers arriveerde. Iets wat volgens La Provincia een verrassing was voor de regering in Madrid die tot nu toe de problemen die de eilanden ondervinden door de vele Afrikanen die er al zijn, zou hebben genegeerd.

Blas Acosta, voorzitter van de gemeenteraad van Fuerteventura, zei echter dat de ontmoeting met de minister van Migratie “teleurstellend” was. Hij bekritiseerde Escrivá omdat hij geen oplossingen had voor de manier waarop al deze mensen zouden moeten worden gehuisvest, schrijft El Mundo.

Asielzoekers wonen in hotels

Volgens El Mundo zijn reeds meer dan 2700 Afrikaanse asielzoekers in hotels op de eilanden ondergebracht omdat de overheid geen andere oplossingen kan bedenken. Nu er meer dan 1.000 mensen zijn aangekomen en er meer worden verwacht, dreigt de situatie onhoudbaar te worden.

De laatste jaren is de populariteit gegroeid om zich van West-Afrika naar de Canarische Eilanden te bewegen. Strengere controles langs de Middellandse-Zeekust van Marokko hebben ertoe geleid dat mensensmokkelaars hun routes hebben verlegd. De reis over de Atlantische Oceaan zou zowel langer als zwaarder zijn dan de reis over de Middellandse Zee.

700% meer illegale Afrikaanse migranten die dit jaar Spanje binnenkomen

Twee boten werden tegengehouden door de Senegalese autoriteiten

Veel van de asielzoekers die deze week zijn aangekomen, zijn uit Senegal vertrokken, een reis van meer dan 1600 km. Volgens de Senegalese autoriteiten zijn ook twee boten met 186 mensen aan boord aangehouden, schrijft Yahoo News. Behalve Senegal zijn er ook veel uit Gambia aangekomen.

Het Rode Kruis verwelkomde de asielzoekers toen ze aankwamen en bood zorg aan degenen die het nodig hadden. De enige kwetsuren, volgens een woordvoerder van het Rode Kruis, waren een paar gevallen van lichte onderkoeling. Volgens de woordvoerder werden de asielzoekers bij aankomst ook getest op Corona.

In totaal zijn er volgens het Rode Kruis in de loop van de week meer dan 1500 Afrikanen in 62 boten op de Spaanse archipel aangekomen.

Spanje bouwt de hoogste muur ter wereld om illegale migranten af te weren

3 REACTIES

  1. Ik wacht vol spanning op de emotionele kreten van afkeuring van het linkse gepeupel binnen de EUSSR, dat deed dat volkje n.l. wél toen president Trump aankondigde een muur te gaan aan de grens met Mexico.
    Kom op, laat je horen, links gajes; jullie hebben je geloofwaardigheid toch reeds lang verloren.

  2. Toen ik dit las Zwarte invasie op de Canarische Eilanden, dacht ik, lees ik dit goed?

    Wie deze kop bedacht heeft is Black lives matters al vergeten. Zo gaat het dus nu altijd. Er wordt interesse getoond en daarna is men het al weer vergeten en schrijven ze zonder schaamte zo een kop tekst. Daarnaast snap ik niet dat er een krant is in Nederland die dit ook publiceert. Sorry hoor maar dan zijn de boodschappen van de afgelopen periode niet geland.

    Schaamt u zich schrijver, redacteur, redactie, krant en drukker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here