Men herinnert zich de protesten en veroordelingen tegen de muren en hekken die door rechtse regeringen zijn opgetrokken: die van Orbán in Hongarije om zogenaamde “vluchtelingen” van de Balkan af te weren, tot aan de grensmuur van Trump met Mexico.

Nu wil de “progressieve” Spaanse regering van de socialist Sanchez de bouw van een muur forceren ter vervanging van het bestaande prikkeldraadhek aan de grenzen van de exclaves van Ceuta en Melilla. De nieuwe 10 meter hoge barrière zal de grenzen met 8 kilometer in Ceuta en 12 kilometer in Melilla tegenover Marokko beschermen. Het project zal meer dan 17 miljoen euro kosten, waarbij de kosten min of meer gelijkelijk over de twee steden worden verdeeld. De muur zal bijna net zo hoog zijn als een gebouw van drie verdiepingen en een meter hoger dan de muur van Trump op de grens met Mexico.

Het geweten van de “democratische regering” vereiste echter dat vanuit humanitair oogpunt het prikkeldraad wordt weggelaten, omdat het blijkbaar te veel aan nazi-concentratiekampen deed denken, meldt Unser Mitteleuropa. Het bedrijf dat de werkzaamheden fysiek zal uitvoeren (een Spaans bedrijf dat al een 30 meter hoge barrière heeft geplaatst op de luchthaven van Eilat in Israël) is van plan om een stalen cilinder met een diameter van meer dan een halve meter aan de bovenkant van de muur te installeren, waardoor het praktisch onmogelijk is om de barrière te overwinnen: migranten zullen nauwelijks in staat zijn om de nodige grip te vinden om over deze hindernis heen naar de andere kant te komen.

  Legale kindermoord: het doden van pasgeborenen en zuigelingen zou moeten worden toegestaan

De bedoelingen van de regering van Sanchez zijn duidelijk: er moet een einde komen aan de illegale binnenkomst in Spanje, vooral omdat deze binnenkomst op deze plaatsen steeds weer wordt herhaald. Zij willen met name massale doorbraken voorkomen, zoals in juli 2018, toen meer dan 600 migranten, voornamelijk uit landen ten zuiden van de Sahara, maar ook Algerijnen en Marokkanen, erin slaagden het grondgebied van de EU binnen te komen door de dubbele omheining over te steken.

Dat irriteert bepaalde Europese partners:

Spanje bouwt muren tegen illegale migranten, maar stuurt zijn NGO’s naar het zuidelijke Middellandse Zeegebied om juist die illegale migranten per boot naar Italië te brengen…

De EU wilde reeds in 2008 56 miljoen Afrikanen importeren als ‘arbeidskrachten’

Vorig artikelBosnische burgerwacht stuurt asielzoekers terug
Volgend artikel11-jarige (!) stripsters: Netflix lanceert pedofielen serie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Bouw op diverse plekken een eenrichtingsdraaideur in. Wat er als nog onderdoor komt of over heen, kan direct via deze deur terug naar de andere kant.
    Europa zit gewoon vol boordevol met immigranten en er komen er nog tientallen miljoenen.
    Het is een kolonisatie van onze erfgronden. Misschien de schuld van onze voorvaders met hun koloniale drang, maar wij mogen hierop niet afgerekend worden.

  2. Bouw op diverse plekken een eenrichtingsdraaideur in. Wat er alsnog onderdoor komt of over heen, kan direct via deze deur terug naar de andere kant. Immigratie okee maar gereguleerd.
    Europa zit gewoon vol boordevol met immigranten en er komen er nog tientallen miljoenen.
    Het is een kolonisatie van onze erfgronden. Misschien de schuld van onze voorvaders met hun koloniale drang, maar wij mogen hierop niet afgerekend worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in