Zonder vaccinatie, zonder massale sterfgevallen: Oekraïne heeft kudde-immuniteit bereikt

44-60% ZIJN IMMUUN

1
Pixabay

Zoals gemeld door ORF, heeft 44 tot 60 procent van de bevolking in Oekraïne (vanaf januari) reeds antilichamen tegen het Coronavirus. Dit was het resultaat van een studie van 140.000 antilichaamtesten. In juli van het vorige jaar bedroeg de waarde nog negen procent, in oktober reeds 33 procent. Oekraïne zou dus al kudde-immuniteit kunnen hebben bereikt, schrijft Wochenblick.

Coronamaatregelen zijn in Oekraïne lang niet zo streng als in Oostenrijk. Zo mogen restaurants daar nog steeds elke dag van zeven tot elf uur ’s avonds open blijven. Tegelijkertijd is het Oekraïense gezondheidsstelsel allesbehalve toonaangevend. Toch is het Coronavirus blijkbaar zonder massale sterfgevallen door het land getrokken.

Het doel van kudde-immuniteit

Interessant is dat de strategieën van de regeringen – voor zover aanwezig – gericht zijn op het bereiken van zogenaamde kudde-immuniteit. Als het eenmaal zover is, is ons gezondheidszorgsysteem niet langer in gevaar, zo luidt de theorie. De brede immuniteit in de bevolking kan enerzijds worden bereikt door Coronavirusinfecties te overleven en anderzijds door vaccinaties. Probleem: het is echter nog niet definitief opgehelderd of immuniteit op lange termijn kan worden bereikt door een infectie met het Coronavirus door te komen. Maar het is ook onduidelijk hoe sterk de bescherming is die de vaccinaties bieden.

Immunologe: 50-70% infecties vereist

Tegenover ORF gaf immunologe Ursula Wiedermann-Schmidt van MedUni Wenen al in maart 2020 informatie over het percentage waarbij een dergelijke kudde-immuniteit met het Coronavirus zou kunnen worden bereikt: “Hier zou, om deze kudde-immuniteit in de bevolking tot stand te brengen, ongeveer 50 tot 70 procent van de bevolking de ziekte moeten doormaken, zodat zich een natuurlijke immuniteit in de bevolking zou kunnen ontwikkelen”. Vanaf dit percentage, zou het Coronavirus zich niet meer verspreiden.

  Coronafeest in België: Afrikanen lopen twee politievrouwen simpelweg omver

Kan Oekraïne zichzelf het vaccin besparen?

De Oekraïense gezondheidszorg lijdt onder de slechte economische situatie van het land en kan niet worden vergeleken met de West-Europese normen. De aanschaf van vaccins verloopt traag. 1,9 miljoen doses zijn besteld bij China, maar het door oorlog verscheurde land weigert het Russische vaccin. “Kudde-immuniteit kan op deze manier niet worden bereikt”, waarschuwde de ARD Tagesschau onlangs. Maar het blijkt dat Oekraïne reeds kudde-immuniteit heeft bereikt of – uitgaande van een hoger, noodzakelijk immuniteitspercentage – dicht in de buurt daarvan is. In dit opzicht hoeft Oekraïne zich geen zorgen te maken over het vaccin.

Oekraïne overleefde Coronavirus zonder massale sterfgevallen

Het Coronavirus is blijkbaar zonder veel incidenten door het land getrokken. 23.000 sterfgevallen werden statistisch toegeschreven aan het Coronavirus. Met 41,5 miljoen Oekraïners resulteert dit in een corona-sterftecijfer van ongeveer 0,06%. Ter vergelijking: in Oostenrijk, met een bevolking van 8,8 miljoen en 8.000 officiële sterfgevallen, stierf 0,09%, meer dan in Oekraïne. Ondanks de slechte gezondheidszorg lijken de Oekraïners het Coronavirus vrijwel zonder grote incidenten te hebben doorstaan.

Oekraïne treuzelde niet lang: “Black Lives Matter” zwarten na demonstratie meteen gedeporteerd

Vorig artikelArtsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte
Volgend artikelHorror-Somaliër dook op bij het ontbijt van de familie: “Ik wil neuken!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Alleen iemand die zo stom is dattie geen recht op bestaan heeft, laat zich “vaccineren”.
    Vandaar dat ik niet om die gasten rouw; behalve die bejaarden die tegen hun wil die rotzooi krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in