Tot grote ergernis van de Oekraïense burgerbevolking voert de junta in Kiev een cynische stedelijke militarisering uit met het oog op twee perfide doelen.

Enerzijds is het de bedoeling, door woongebieden en civiele infrastructuur in de gevechtsoperaties en de militaire logistiek te integreren, tegenaanvallen van de vijand te voorkomen. Anderzijds aanvaardt men dat scholen, kleuterscholen, enz. in de vuurlinie komen om er een grote ophef over te maken. Als: “Kijk hier voor meer afschuwelijk bewijs van de genocide op Oekraïners, die op zijn minst vergelijkbaar is met de Holocaust”, zoals Zelensky het onlangs aan de Knesset uitdrukte. Chutzpa! schrijft Globaleye1984.

Een onnoemelijk leerzame eigenschap, die als een rode draad door de oorlogsportefeuille van de zogenaamde westerse waardengemeenschap loopt. Onwetendheid van oneerlijkheid in eigen gelederen. Met andere woorden, er is een voortdurende veronachtzaming van wreedheden en oorlogsmisdaden begaan door ingehuurde huurlingen of Oekraïense troepen. Bovendien wordt er bijna nooit goed gekeken wie het oorlogsmateriaal voor zich laat spreken. In dit opzicht is het niet verwonderlijk dat bijvoorbeeld islamitische strijders en, zoals in het geval van Oekraïne, tal van neonazi’s zich onder het oorlogsvolk mengen.

Of het nu terroristen, barbaren, handlangers of erger zijn. Het doet er niet toe welke rekruten in dienst genomen worden. Zolang zij bezige werkbijen blijken te zijn, deelnemen aan de post-apocalyptische natie-opbouw en de totalitaire democratisering niet in de weg staan, zullen zij een aureool krijgen en tot in alle eeuwigheid de titel “vrijheidsstrijder” dragen.

Natuurlijk is de olijfgroene “oorlogsheld” in Kiev op de hoogte van dit klavier. De Oekraïense machthebber, die voortdurend carte blanche verleent voor gruweldaden en oorlogsmisdaden, weet dat hij en zijn ultranationalistisch tuig nooit en te nimmer de tribunalen in Den Haag zullen bekleden. Westerse proxies hebben bijna geen represailles te vrezen. Bijgevolg kan een war-lord als Zelensky de stedelijke militarisering, die aan het begin van dit artikel genoemd is, zonder tegenwerking van buitenaf implanteren.

In de propagandistische oorlogsberichten in het Westen staat de laatste tijd steeds vaker dat de Russen zonder onderscheid allerlei woonwijken en civiele inrichtingen beschieten. De aankondigingen suggereren dat het motief gewoon het toebrengen van eindeloze collaterale schade is. Om het maar ronduit te zeggen. Dood zoveel mogelijk Oekraïners. Wie een beetje vertrouwd is met de cijfers van de Amerikaanse shock & awe interventies, zal weten dat deze colportage ver gezocht is. Wat het aantal burgerslachtoffers betreft, is het Oekraïne-conflict in vergelijking daarmee een onbeduidend marginaal verschijnsel.

Het Kremlin houdt met klem vol dat alleen militaire doelen worden vernietigd. Ongeacht hun bedrieglijke façade. Wanneer een Oekraïense eenheid dus posities inneemt in een school, kleuterschool, verpleegtehuis of ziekenhuis, vanuit die positie aanvallen uitvoert, daar munitie en wapens opslaat, de lokaliteiten als schuilplaatsen gebruikt, zwaar militair materieel niet ver van objecten plaatst, veranderen zij de respectieve civiele voorzieningen in militaire doelwitten. Het Duitse Ministerie van Defensie ziet het op dezelfde manier. Op de website van het Ministerie, onder de oorlogsregels, staat hierover het volgende verslag:

  Duidelijk signaal aan VS en NAVO: Rusland, China en India lanceren gezamenlijke militaire manoeuvres & Rijdt er een Chinees militair konvooi Oekraïne binnen vanuit Rusland?

“Aanvallen in gewapende conflicten moeten strikt beperkt blijven tot militaire doelen. Wat betreft voorwerpen worden, volgens een algemeen aanvaarde definitie, alleen die voorwerpen beschouwd die door hun aard, ligging, doel of gebruik daadwerkelijk bijdragen tot de militaire actie en waarvan de gehele of gedeeltelijke vernietiging, inbeslagneming of neutralisatie, in de op dat ogenblik heersende omstandigheden, een duidelijk militair voordeel zou opleveren. Bovendien zijn militaire doelen de strijders van de tegenpartij en burgers, indien en zolang zij rechtstreeks aan de vijandelijkheden deelnemen, omdat zij daardoor hun bescherming als burgers verliezen. Voor zover een juridisch adviseur van het Internationale Comité van het Rode Kruis (Melzer) in zijn “Interpretative guidance on the notion of direct participation in hostilities under international humanitarian law” ervan uitgaat dat een “voortdurende gevechtsfunctie” voldoende is voor leden van gewapende groepen om, samen met andere voorwaarden, de bescherming voor burgers te verliezen zolang die functie wordt gehandhaafd, vindt dit geen steun in het huidige IHR.”

Het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de mensenrechtensituatie in het kader van de Russische speciale operatie. Daarin stelden de onderzoekers vast dat de Oekraïense troepen burgers onnodig in gevaar brachten door een verpleeghuis in de buitenwijken van Kiev in beslag te nemen zonder het volledig te ontruimen. Het gebouw was toen het doelwit van Russische aanvallen. In het verslag staat onder meer:

“OHCHR neemt ook met bezorgdheid kennis van berichten dat er menselijke schilden worden gebruikt. Waaronder het gebruik van de aanwezigheid of beweging van burgerbevolking of individuele burgers om bepaalde posities of gebieden te beschermen tegen een militaire aanval. Het gebruik van menselijke schilden, is uitdrukkelijk verboden krachtens artikel 28 van het vierde Verdrag van Genève en artikel 51, lid 7, van het eerste Aanvullend Protocol.”

David Crane, voormalig ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Defensie en internationaal onderzoeker naar oorlogsmisdaden vertelde aan het persbureau Associated Press:

“Het komt erop neer dat niet opzettelijk op burgers mag worden geschoten. Punt. Om welke reden dan ook. De Oekraïners hebben deze mensen in een doodszone geplaatst. Dat kun je niet doen!”

Gezien de vooringenomenheid van de VN om meer in het belang van het Westen te handelen, spreekt het vanzelf dat dit geen alleenstaand incident is. Ooggetuigenverslagen van Russisch sprekende binnenlandse ontheemden bevestigen dit feit. Bovendien worden de sociale media overspoeld met beelden en videobeelden van Oekraïense soldaten die scholen, kleuterscholen, enz. van hun eigenlijke doel beroven en ze veranderen in objecten die, door hun aard, ligging, doel of gebruik, effectief bijdragen tot militaire actie. Volgens het Bondsministerie van Defensie zijn dat militaire doelen. Zaak gesloten.

  Rusland zweert vergelding tegen "alle Amerikaanse provocaties" na drone-incident

Hieronder staan ​​tal van video’s en foto’s die uit de eerste hand die illustreren dat Oekraïense troepen zichzelf op flagrante wijze desavoueren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  Ruslands tegenoffensief op het Donbass front versneld

Lees meer over:

Vorig artikelSlechts 4 dagen na première: Amerikaanse HIMARS-raketwerper vernietigd door Russen
Volgend artikelZullen de NAVO en VS een oorlog tegen Rusland winnen? “Nope”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Als ex-elite soldaat zit ik met vele vragen…
  Dat was ons verboden maar ik had in die tijd niettemin steeds zo een klein wegwerp kodak in mijn zakken om stiekem foto’s te maken maar heb nooit een foto gemaakt om de wereld te laten zien hoe laf we waren… elke soldaat heeft een dosis trots in zijn rugzak.
  Die soldaten weten ook wel dat wij en ook de Russen die foto’s bekijken…
  Die ontvangen orders om onnozel te doen? De Russen verplichten om op scholen te richten.
  Maar tegelijk kan ik mij ook niet voor de geest halen dat al die soldaten zo gestoord zijn om te bewijzen hoe achterlijk en hoe laf ze zijn en graag de Russen tonen waar ze zich schuilhouden zodat ze snel in hun graf belanden en niet als helden willen aanzien worden…

  Samengevat:
  We hebben dus een EU en regeringen die constant sancties uitdelen, miljarden en wapens sturen alsof Rusland geen kernwapens heeft en zelfs blij is.
  Soldaten die zichzelf willen begraven en niet als held…
  Dit plan is duidelijk door een idioot in elkaar gestoken.
  Waar zijn die super intelligente generaals met sigaar uit al die oorlogsfilms? Haha
  Of komt dat plan door die travestiet van Biden?

 2. Typisch. Alle criminelen en terroristen doen hetzelfde: verschuilen in scholen ziekenhuizen en woonwijken.
  De Isis doet dat
  Al queda doet dat
  Hamas doet dat
  PLO doet dat.
  Palestijnen doen dat.
  Oekies doen dat..
  De nazi’s deden dat

  En idd; met de juiste propaganda lijkt het dan of de Russen de criminelen zijn…het systeem is voor het eerst beschreven in “the art of war”en herhaald en gebruikt door Hitler.
  Nu dus door de grote Snuiver

  Wat ik niet begrijp is dat het leger dat ook nog doet.
  Tot nu toe maar EEN ambtenaar gezien, die zei, dat de oekies een dorp beschoten met raket.

  Na de oorlog komen er genoeg getuigen maar dan zit de snuiver ergens met asiel in GB, USA of bij andere nazi’s in DE.

 3. Deze oorlog gaat met garantie belabberd aflopen voor de onschuldige Oekraïners!!Ook zal Europa vanwege de laffe achterbakse pharma maffia vaccinazi’s te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg de tol betalen van de geïnstitutionaliseerde pharma maffia misleiders!! De allerergste misdadigers zitten in Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg!!Deze bewust uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog was en is totaal overbodig!!!

  https://davidicke.com/2022/07/17/hungarian-prime-minister-sees-ukraine-conflict-as-the-beginning-of-an-era-of-war-in-europe/

  De Europese misdadige leiders (Brussel en Straatsburg)horen thuis in de gevangenis wegens de ernst van de door hun gepleegde misdaden tegen de menselijkheid !!De doodstraf is misschien een optie vanwege de ernst van de gepleegde misdaden!!Alleen een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal kan deze geïnstitutionaliseerde pharma maffia boevenbende berechten!!

  • Onschuldige Oekies bestaan niet; behalve degenen die te jong waren om te stemmen.

   De rest heeft op de Snuiver gestemd, en 8 jaar lang de willekeurige massamoord gesteund en goed gevonden.
   Nu is de afrekening gekomen.

   Wie kaatst, moet de bal verwachten….

 4. Alle berichtgeving op Euronieuws en CNN en BBC zijn vierkante leugens.

  Nu is er een bericht dat de huren in een kleine stad van 600 euro naar 1200 euro gingen.
  Onzin.
  Een huis op het platteland kost ongeveer 3.000 usd; en bij de RU grens ongeveer 1.000 usd.
  met een flink stuk grond erbij.
  het minimum loon is 300 USD/per maand.
  Note: het min. loon is het loon, dat meestal betaald wordt…..

  Voor de schades is degene verantwoordelijk die de oorlog begon: de USA.

  Note: jaartje of 40 terug leende de USA geld op de open markt voor defensie.
  Daardoor ging de hypotheek rente in NL omhoog tot 12,6%–staat deed niets.

  Aangezien mijn totale schuld lager was dan de executiewaarde, moest ik verkopen…..

 5. Uhhhh…vliegtuig met 8 Oekies stortte neer in Griekenland; op weg naar Bangladesh.

  Welke militaire goederen zaten erin? Door wie betaald?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in