Van de acht HIMARS meervoudige raketwerpers die uit de VS naar Oekraïne gevlogen zijn, zijn er 4 dagen na hun eerste inzet nog maar zeven over: het Kremlin meldt de vernietiging van een HIMARS lanceerplatform en een laadvoertuig, bericht Exxpress.at.

“Hoge-precisie-bewapening op de grond heeft één lanceerplatform en één herlaadwagen van het door de VS vervaardigde HIMARS meervoudige raketlanceersysteem vernietigd,” meldde het Russische Ministerie van Defensie zondag in zijn laatste persverklaring.

Voor de leveranciers in de VS en voor de regering in Kiev is deze snelle vernietiging van een “wonderwapen”, dat door sommige media geprezen wordt als de “vinger van God”, een harde klap: er zijn immers slechts acht van de twaalf stuks van deze meervoudige raketwerpers uit de VS aan het Oekraïense leger geleverd – en pas vier dagen geleden hebben zij het eerste salvo op de Russische stellingen afgevuurd.

En nu is de eerste van deze 5,6 miljoen euro kostende HIMARS raketwerpers al schroot.

Eén afgevuurde HIMARS-raket kost 150.000 euro.

Duitse tabloid media zoals de krant “Bild” prezen de uit de VS naar Oekraïne gevlogen HIMARS als een “game changer”: het Amerikaanse leger beloofde er twaalf te leveren, en tot nu toe zijn er acht van deze hoogtechnologische raketwerpers aan de Oekraïense strijdkrachten geleverd.

Blijkbaar slaagden de Russische strijdkrachten er snel in deze enorme voertuigen, die bijna onmogelijk te camoufleren zijn, te lokaliseren: met een vuurstoot van de Russische artillerie is de eerste van de acht overhandigde meervoudige raketwerpers nu vernietigd – slechts 96 uur na het eerste salvo.

  Tegenoffensief in kaarten: Oekraïense overwinningen sinds 4 juni 2023

Het gebruik van deze Amerikaanse wapensystemen is overigens extreem duur: elke afzonderlijke raket die met de HIMARS wordt afgevuurd kost 150.000 euro.Een heel salvo kost dus een miljoen euro.

Volgens militaire analisten beschieten de Russische strijdkrachten de Oekraïense stellingen momenteel met 50.000 granaten per dag. Door de bevoorradingssituatie kan het Oekraïense leger slechts reageren met 5000 tot 6000 granaten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederlandse boeren roepen arbeiders over de hele wereld op voor een Dag van Internationale Demonstraties
Volgend artikelZo verandert Oekraïne civiele infrastructuur en woonwijken in militaire doelwitten (video’s/foto’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Op naar de 100% vernietiging! Van HIMARS naar LOW-MARS. Opdat Amerikanen en Europeanen eens zien hoe hun zuurverdiende belastingcenten worden opgemaakt.

 2. 🤣🇷🇺 Geweldig dit, na vier dagen al. Met al die stoere praatjes over dit ding. Oh oh, wat hebben die zich voor joker gezet. Msm stond vol met stoere oorlogstaal en propaganda.

 3. Vandaag weer die clown van een m de kruyf gezien bij de msm….een slemiel in zijn burgerkloffie….en een PISVLEK EN SCHANDVLEK VOOR HET REGIMENT DER LIMBURGSE JAGERS.
  Deze charlatan heeft een zak zilverlingen van het wef/staatsfonds gekregen om zijn onzin te verkondigen…een schande voor de landmacht….

 4. Metspeciale radar kunnen mortieren worden opgespoord; Himars ook trouwens.
  Een Philips product.

  Maar ook met een goede radar; als is de plaats dan niet op de meter precies; daarvoor zijn drones dan of satelieten; en klaboem; weg Himartje…

  Zou leuk zijn voor de Russen er eentje in tact te krijgen van de oekies; gewoon kopen dus….of veroveren.

  • Ik denk gezien de corruptie van Oekraïne dat het mogelijk is himars over te nemen voor een zacht prijsje.
   Met munitie uiteraard en daarna tegen hun gebruiken, dat volk is gewoon niet te vertrouwen.

 5. Rusland moet de Amerikaanse stellingen vernietigen, vliegvelden en bases waar de militairen zijn, en met zeer zware wapens dan doen, en laat het ook snel gebeuren met massa slachtoffers aan de NATO en VS kant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in