Tupolev_TU-160M

Rusland heeft vanochtend ingrijpende aanvallen uitgevoerd op de energiefaciliteiten van Oekraïne. In bijna heel Oekraïne klinkt een luchtalarm.

Kort geleden werd de thermische centrale CHP-6 in de Desnyansky-straat in Kiev gebombardeerd. Dit is de krachtigste warmtekrachtcentrale in Oekraïne, ondergebracht bij het gemeentebedrijf Kyivteploenergo. Het werkt parallel met het “Unified Energy System of Ukraine” op de 110 en 330 kV-lijnen, meldt Warnews24/7.

De elektrische capaciteit van CHPP-6 is 500 MW, de thermische capaciteit is 1740 Gcal/uur en levert gecentraliseerde warmte aan industriële ondernemingen, residentiële en administratieve gebouwen in de districten Darnitsky, Dniprovsky, Podolsky, Desnyansky en Obolonsky van de Oekraïense hoofdstad.

Ook energie-installaties in Dnepropetrovsk zijn gebombardeerd. De thermo-elektrische centrale Pridneprovskaya TPP staat in brand.

De eerste elektriciteitscentrale van de Pridneprovskaya TPP werd in 1954 opgestart.

De Oekraïense regionale gouverneur van de regio Dnepropetrovsk zei dat sommige gebieden van zowel het regionale centrum zelf als de buitenwijken – Sinelnikovo en Vasilkovka – zonder elektriciteit kwamen te zitten. Een van de pompstations van het Dneprovodkanaal is getroffen.

Faciliteiten in Zhytomyr, Nikolaev, Kharkiv en andere gebieden werden ook gebombardeerd. De burgemeester van Ivano-Frankivsk, Ruslan Martsinkiv, maakte bekend dat er energievoorzieningen zijn getroffen. Hij riep de burgers van de regio op om water te verzamelen.

Complete regio’s kwamen zonder stroom te zitten.

Volgens berichten zijn er ook strategische bommenwerpers opgestegen. Verschillende doelen op Oekraïens grondgebied zijn geraakt met Kh-101-raketten.

Video’s bekijken

Ministerie van Buitenlandse Zaken: verlaat Oekraïne

  Russisch-Oekraïense oorlog: De proxy is een parasiet geworden

Land na land geeft haastige communiqués uit waarin hun burgers wordt gevraagd Oekraïne onmiddellijk te verlaten. Kort geleden gaf het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring uit waarin Grieken werden opgeroepen Kiev en Oekraïne in het algemeen onmiddellijk te verlaten.

Soortgelijke verklaringen zijn afgelegd door Italië, China, Egypte, Servië, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan, Kazachstan en Tadzjikistan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept de Grieken in Kiev op onmiddellijk te vertrekken na de nieuwe bomaanslagen van de afgelopen dagen.

“Aangezien de veiligheidssituatie in Oekraïne onstabiel en precair blijft,” merkt het ministerie van Buitenlandse Zaken op, “blijven de verklaringen van 14 en 22 februari 2022 van toepassing,” aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

“In dit verband blijft het ministerie van Buitenlandse Zaken alle reizen naar het gehele grondgebied van Oekraïne sterk ontraden,” benadrukt het.

Tegelijkertijd wordt Griekse burgers in het land aangeraden het land onmiddellijk te verlaten.

Ook wordt aanbevolen dat Griekse burgers die nog niet zijn vertrokken, onmiddellijk hun contactgegevens doorgeven aan de Griekse ambassade in Kiev.”

De ambassade in Kiev blijft werken met het minimaal noodzakelijke personeel.

Video: Mensen schuilden in de metro in Kharkiv.

Ook bombardementen in Nikolajev

Een Russische raket heeft een doel geraakt in de havenstad Nikolajev, in het zuiden van Oekraïne, waar vanmorgen vroeg drie explosies zijn gehoord, aldus een ooggetuige.

De raket vernietigde een vleugel van het gebouw in het centrum van Nikolaev volledig, waardoor een enorme krater ontstond.

“Oekraïne wordt beschoten door de bezetters. Ze blijven doen wat ze het beste kunnen – burgers terroriseren en doden. De terroristische staat zal met dergelijke acties niets in zijn voordeel veranderen. Het zal alleen zijn destructieve en moorddadige karakter bevestigen, waarvoor het zeker ter verantwoording zal worden geroepen,” schreef Zelensky op de berichtenapp Telegram.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerderVolg Frontnieuws op Telegram

  Wagner-chef verklaart Artjomovsk "formeel veroverd"

Lees meer over:

Vorig artikelKIJK: WEF-sprekers maken grappen over ontvolking
Volgend artikelVergeet M.A.D., kan Rusland de Verenigde Staten verslaan in een nucleaire oorlog?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Echt vreselijk voor de gewone burgers. Verder hoop ik dat Rusland heel snel heel Oekraine onder controle krijgt en op slot zet nu in de westerse MSM wordt gesproken over het ingrijpen en betrekken bij de NAVO. Dat mag echt nooit gebeuren!

  • Als de NAVO ingrijpt, dan komt de oorlog ook deze kant op. De NAVO lidstaten blijven olie op het vuur gooien en dan vreemd vinden dat de oorlog steeds groter en agressiever wordt en uiteindelijk ook in onze achtertuin komt.

 2. Dit is zo anders dan de duitse Blitzkrieg destijds. Dit is een: ‘we doen het kalmpjes aan Krieg.’ Poetin schijnt te denken: ‘onthaast’, want daar word je alleen maar overspannen van. Zo leert het leger ook van zijn evt. strategische fouten en de rekruten krijgen de tijd om zich klaar te stomen voor wat er komen gaat. Poetin kreeg op een persconferentie ervan langs van een journalist, omdat hij schijnbaar een paar rekruten te vroeg naar het front had gestuurd. Hij beloofde dat zijn manschappen voortaan goed beslagen ten ijs zouden komen. De Russen hebben ook wapens van eigen makelij en niet van die puzzelstukjes zoals de navo lidstaten hebben die je eenmaal aan het front inelkaar moet knutselen. Net als IKEA rotzooi, het past allemaal net niet en doet het net niet. Een beetje weldenkend navo-lid blijft lekker thuis op de poef.

 3. Radio- en telecommunicatie verstoren, elektriciteitscentrales uitschakelen, spoorwegknooppunten vernielen. Dan kan het offensief echt beginnen. Het gevaar is dat de Amerikanen, die op escalatie uit zijn, weer eens een valse vlag uitvoeren en in de schoenen van Rusland schuiven. Bijvb. een kleine tactische nucleaire bom, dan “hebben ze een reden” om met de Navo tussenbeide te komen.

 4. Snap niet dat die vuile smeerlap Zelensky het lef heeft om te zeggen dat er op onschuldige burgerdoelen wordt gebombardeerd ,Wat doet die SMEERLAP al 8 jaar in de Donbas .
  Laat Rusland dat vieze hoerige land maar naar de kloten helpen dat zal hem leren zijn domme muil open te trekken

 5. Ik sta niet te juichen want een oorlog is om te huilen, doch Rusland heeft heel lang, jarenlang geprobeerd op een nette manier in dialoog de boel op te lossen, de Navo,Azov vrinden die de baas zijn over Zelensky hebben geen interesse hoe dit zal aanvoelen voor het OekraInse volk blijkbaar dus is het nu echt begonnen, het is niet anders!

  • het lijkt me dat de EU en Amerika, met hun gewapende tak NAVO hier de slechterik is, de agressor….en wij maar vanaf de kinderjaren leren dat we staan voor vrijheid en democratie, maar ondertussen een dictatuur worden die te ziek is voor woorden…

   Dat er nog steeds geen opstand is verbaasd mij….misschien zijn we gewoon slaven in ons hart.

 6. Echt triest voor de lokale bevolking die nu slachtoffer wordt van de globalistische strijd tussen NAVO en Rusland. De Oekraïnse burgers zijn het haasje. Wat een onrecht. Was er maar een God die dit kon rechtzetten, maar helaas…

  • Ze “genoten”8 jaar van het treiteren van Russen, het vermoorden van 14.000 Russen.
   Nu karma.

   Een uitweg: hun regering eruit trappen en overgave aan de Russen

 7. Wat me wel opvalt/tegenvalt: dat de Russen die drones niet zelf maken; moeten ze gemakkelijk kunnen.
  Leuk dat die dingen bijna stealth zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in