De wereld staat formeel op de drempel van een Derde Wereldoorlog (die praktisch al begonnen is) na de overeenkomst tussen de VS, Duitsland en Groot-Brittannië om honderden Leopard 2 (voornamelijk), M1A2 Abrams en Challenger 2 tanks naar Oekraïne te sturen.

Er is reeds besloten Patriot en SAMP-T over te dragen aan Oekraïne, die zullen worden gekoppeld aan andere in het Westen vervaardigde luchtafweersystemen zoals IRIS-T enz.

Met een draai van 180 graden, hebben de VS besloten hun bezwaren tegen het sturen van Amerikaanse M1 Abrams tanks naar Oekraïne op te heffen en een aankondiging hierover kan al binnen een week worden gedaan, schrijft de Wall Street Journal.

Volgens deze bron zal de aankondiging deel uitmaken van een bredere diplomatieke overeenkomst met Duitsland, waarbij Berlijn ermee zal instemmen een kleiner aantal van zijn eigen Leopard 2 tanks te sturen en ook hun wederuitvoer uit Polen en andere landen naar Oekraïne zal goedkeuren.

Volgens de bronnen zijn de onderhandelingen tussen Washington en Berlijn de afgelopen week intensief geweest, maar lijkt een definitief akkoord nabij.

Twee Amerikaanse functionarissen die met Reuters spraken en vroegen niet met naam genoemd te worden, zeiden dat ze niet wisten of er een definitieve beslissing was genomen om de Abrams naar Oekraïne te sturen, een actie die Duitsland zou aanmoedigen hetzelfde te doen. Het Pentagon heeft nog geen commentaar gegeven op deze informatie.

De verandering in het standpunt van de Amerikaanse regering is waarschijnlijk het gevolg van een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Biden en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op 17 januari, waarin Biden ermee instemde het sturen van M1 Abrams te overwegen, zelfs als het Pentagon terughoudend is.

  Russische Lancet-drones elimineren meer houwitsers van Kievse troepen (Video's)

Dit zou een einde maken aan een meningsverschil dat elf maanden na het begin van de oorlog het westerse bondgenootschap dreigde te verbreken.

Illustratief voor deze dreigende breuk waren de verklaringen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Berbock, die opriep tot eenheid onder de westerse bondgenoten in het debat over de levering van Duitse tanks aan Oekraïne.

“NEIN” uit Duitsland voor verzending van Leopard

Zo haast het Westen zich om zowel Duitse Leopard tanks als Amerikaanse Abrams tanks te sturen, ondanks aanvankelijke bedenkingen, zoals opgetekend in Ramstein, Duitsland.

In dit verband zal Duitsland waarschijnlijk zijn goedkeuring geven aan Polen om in Duitsland vervaardigde Leopard-tanks opnieuw te exporteren naar Oekraïne, aldus Bloomberg.

Volgens Spiegel zal Duitsland het verzoek van Polen om tanks naar Oekraïne te exporteren hebben ingewilligd, maar als er een ander land is dat Duitse tanks naar een derde land wil exporteren, zal het ook een verzoek bij Duitsland moeten indienen.

Zoals bekend heeft Polen eerder op dinsdag officieel om toestemming gevraagd en de Duitse regering zei dat zij met de nodige spoed zou reageren.

De Duitse wet vereist goedkeuring voor de wederuitvoer van zijn militair materieel, wat betekent dat de honderden Leopard-tanks die zich in Europa bevinden alleen met toestemming van Berlijn naar Oekraïne kunnen worden gestuurd.

Er wordt druk uitgeoefend op de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, meldt Bloomberg, om bondgenoten toe te staan voorraden Leopards te delen.

Polen roept Duitsland al weken op om zijn voorzichtige aanpak te laten varen, en de Poolse premier Moraviecki zei dinsdag dat hij “onmiddellijke” goedkeuring van Berlijn verwacht.

  Er hoeven geen NAVO-troepen te sterven, zolang Oekraïne niet verslagen wordt, zegt Zelensky

Amerikaanse en Europese functionarissen hebben de trage besluitvorming van Scholz kwalijk genomen en gezegd dat de Duitse leider assertiever had moeten zijn in het nastreven van zijn beloofde “Zeitenwende”, of historisch keerpunt voor de veiligheid.

Scholz benadrukte dat Duitsland niet alleen handelt door nieuwe categorieën zware wapens te sturen die een escalatie met Moskou zouden kunnen uitlokken. Het heeft er een prioriteit van gemaakt om op één lijn te zitten met de VS en de NAVO.

“We doen het nooit alleen,” zei Scholz vorige week in een interview met Bloomberg.

Tegelijkertijd neigen Amerikaanse medewerkers naar de levering van een aanzienlijk aantal Abrams M1-tanks aan Oekraïne, aldus de Wall Street Journal.

Zoals zij opmerkten, kan de aankondiging deze week al worden gedaan.

Volgens hen zou de aankondiging deel uitmaken van een bredere diplomatieke overeenkomst met Duitsland, waarin Berlijn ermee instemt een kleiner aantal Leopard 2 tanks te sturen en tegelijkertijd de verscheping van meer Duitse tanks uit Polen en andere landen goedkeurt.

De Amerikaanse verschuiving met betrekking tot de verscheping van Abrams-tanks (die de VS tot dusverre niet wilde sturen met het argument dat het voor de Oekraïners moeilijk zou zijn om ze te onderhouden) werd ook bevestigd door Amerikaanse functionarissen aan Reuters.

Rheinmetall stuurt mogelijk 139 Leopard tanks naar Oekraïne

Het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall heeft gezegd dat het tot 139 Leopard tanks naar Oekraïne kan sturen.

Wij hebben 22 Leopard 2A4 tanks die kunnen worden klaargemaakt voor verzending naar Oekraïne, aldus een Rheinmetall-functionaris.

Volgens hem duurt de reparatie daarvan maximaal een jaar, zodat eventuele leveringen eind 2023 – begin 2024 kunnen plaatsvinden.

  Poetin en zijn leger in de tang, alweer!!!

En er zijn nog eens 29 Leopard 2A4 tanks die in april-mei 2023 klaar zullen zijn voor inzet.

“We zouden ook 88 Leopard 1 tanks kunnen inzetten.”

In totaal 139 Leopard 1 en Leopard 2A4 tanks…

De 88 Leopard 1 tanks worden echter beschouwd als zeer oude technologie en zullen waarschijnlijk snel op de schroothoop belanden…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: 90 seconden voor middernacht?
Volgend artikelHYPOCRIETEN! Globalistische elite in Davos vertelt u krekels te eten… Maar dit is wat er op het Davos WEF menu stond (Hint: het zijn GEEN insecten)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

  • idd, en als de US wat stuurt via het water, al die krengen opblazen, aanvallen! de US/UK/EU is het grote kwaad. maar de US zal en moet in haar eigen land ook aangevallen worden als straf en laten zien dat ze daar niet veilig zitten met hun oorlogen over de hele wereld en overal mee wegkomen, de US of beter gezegd, vanuit de US word het meeste kwaad aangevoerd, voor de EU is dat US en Zwitserland, ik noem Zwitserland al tig jaar! het klopt niet wat daar zit en hoe ze daar zitten, dat is bewust zo gecreëerd! pak al die bekende plekken aan in Zwitserland, daar zit enorm veel kwaad wat zich daar velig waant.

   • Om te beginnen bij de in 1930 opgerichte Bank for International Settlements (BIS) in Basel, zogenaamd om de herstelbetalingen van de Duitsers n.a.v. WOI aan de geallieerden te coördineren. Ik dank je de koekoek.

   • @GTRene,

    Zwitserland de hofleverancier van het Vaticaan. Het zogenaamd neutrale Zwitserland stinkt aan alle kanten. Mooi diep meer van maken…

    • WO1: de Zwitsers kochten metaal deel van handgranaten bij KRUPP en verkochten ze aan de Fransen; In FR kochten ze de ontstekingen en verkochten ze aan DE

     Maar nog veel interessanter;
     Voor en in de oorlog namen de joden en de nazi’s een nummer rekening in Zwitserland.
     Als nou iemand de oorlog niet overleefde, en zijn kinderen wilden dat geld, maar wisten de code niet, kregen ze geen cent

     In de jaren 90 werden de papieren dossiers vernietigd; en dus….alles naar de bank.
     Een bewaker jatte een paar dossiers; ze probeerden hem in een week 2 maal te vermoorden; hij vluchtte naar USA, waar hij werd opgevangen door joodse hadelaren van Wall street. Hij kreeg binnen 24 uur staatsburgerschap; de Zwitsers betaalden heel duur….

     Na de oorlog was er een periode van 7 jaar dat de criminelen en corrupte ambtenaren rente moesten BETALEN om daar geld te parkeren.

     Er zijn in 2 steden en paar grote opslagplaatsen met met eigen militaire bewaking.
     Probeer maar eens vanaf publieke weg een foto te maken….
     Schijnt dat er ook veel getolen kunst uit WO2 is…

     Zwitserland is ook de meest militaire staat ter wereld.
     Alle viaducten, bruggen autobahnen zijn ondermijnd

 1. Die levering en training is toch gewoon een farce, duurt veel te lang.
  Ik denk dat de Oekraine officieel, Polen en de VS om hulp zal vragen, net als Assad (Syrie) dat gedaan heeft met Rusland.
  Dan zouden dus vanuit het noorden de Polen b.v. een gebied rondom Kiev kunnen “bezoeken” en vanuit het zuiden de Roemenen en de 101 Airborne bij Odessa.
  Daardoor is het gebied dan “beschermd” een beetje een no-fly zone, net als in Syrie waar ze ook oppassen dat ze elkaar niks op de knikker gooien.
  Op die marnier zou je dan een grens kunnen trekken, en als het misgaat … dat scenario kennen we.

 2. Het is inderdaad zo, dat die tanks onderweg kwetsbaar zijn. Idealiter moet het op de trein en die infrastructuur is makkelijk onbruikbaar te maken. Net als de treinen zelf. Transport over de weg is wat minder kwetsbaar, hoewel een aantal viaducten kapotschieten de voortgang aardig belemmert. Als dat transport over B-wegen moet zijn het sitting ducks.

  Wat ronduit gevaarlijk is, is dat deze escalatie, waaraan de Moffen stom genoeg toch meewerken- een hete oorlog tussen Rusland en de NAVO uitlokt. Onvermijdelijk komt ergens het punt waarop de Russen het niet meer pikken. En daar zijn we niet zover meer vanaf.
  Dan zou het mooi zijn als de Russen zich eens op USA grondgebied richten. Een zien of John Doe nog zo enthousiast over oorlog is, als zijn huis wordt kapotgeschoten en hij en zijn gezin hals over kop moeten vluchten om het vege lijf te redden. In onwetendheid of zijn ouders, broers en zussen vrienden etc. nog in leven zijn.

  • Helemaal gelijk. Wat Rusland moet begrijpen is dat als zij de hele tijd de zaak proberen te deescalleren terwijl de NAVO de hele tijd escalleert dat het de zaken alleen maar erger maakt. De NAVO is duidelijk over haar missie nl. het verzwakken van Rusland waarvoor Oekraine opgeofferd wordt, zodat ze wanneer Rusland verzwakt genoeg is met hun eigen leger Rusland hopen te kunnen veroveren. Hoe anders willen ze heel het Kremlin plus de Russische legertop voor een Oekrains tribunaal krijgen, zoals afgesproken in Ramstein?

   Wat Rusland moet doen om dit te voorkomen is duidelijke rode lijnen aangeven en zich daaraan houden. Zoiets als: “als jullie aanvalwapens sturen, dan zien wij ons als gerechtigt om alle infrastructuur in die dit mogelijk maakt aan te vallen, al ligt dat in NAVO gebied. Als jullie artikel 5 activeren, vernietigen wij direct alle Amerikaanse basissen die een bedreiging kunnen vormen voor Rusland, enz.”. Dit is de enige manier om de NAVO te dwingen na te denken over hun acties, en een grote catastrofe te voorkomen.

  • Dit is puur voor de show.
   Komende maanden gaat er niks die kant op, moeten eerst nog gerepareerd of gerepareerd worden. Verwacht dat voor die tijd Rusland al via het noorden (wit-rusland) is binnen gevallen en een lijn naar het zuiden trekt.

   Dit is puur het redden van gezicht voor de Amerikanen die weten dat ze aan het verliezen zijn. Geen wapens die het westen gaat leveren gaan enig verschil maken in deze.
   Verder is het een middel om de slaafstaten onder druk te kunnen blijven zetten en te laten zien wie de baas is.

 3. “Volgens de bronnen zijn de onderhandelingen tussen Washington en Berlijn de afgelopen week intensief geweest, maar lijkt een definitief akkoord nabij.”

  Welke onderhandelingen? De VS kennende – Je luistert naar ons of we gaan jullie slopen.

 4. Mark Rutte maar hele kabinet is het vuurpeloton nog te goed voor. Ze vermoorden mensen in Oost Oekraïne met ons geld zonder referendum en brengen ons in gevaar met hun grote gare woke/pedo gespleten tongetjes. Duivels zijn het het vleesgeworden kwaad.

 5. Onderhoud en supply wordt een nachtmerrie met al die verschillende soorten.
  Bovendien had Oektraine duizenden tanks voor dit conflict en deze zijn nagenoeg alle vernietigd.
  Deze tientallen zullen ook geen enkel verschil maken buiten het feit dat en weer ondoordachte aanvallen plaats gaan vinden met honderden doden aan het inmiddels tot amateurs gereduceerde Oekrainse leger.

 6. Verzet moet aan groeien in Europa , net als in W.O. II zullen we af moeten spreken op een punt om elkaar te ontmoeten en niet via whatsapp of wat dan ook want alles kunnen ze achterhalen en niet als men dat of daar afspreekt! Dan tot een besluit komen om eventueel aanrij route te saboteren d.m.v opblazen rails of zo.

 7. Die leopards zullen wel rijden; deAbrams zijn makkelijk herkenbaar; ze worden gesleept

  NL is afgeschreven; is onder Linkse nazi controle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in